به گزارش مشرق، کانال تلگرامی دیده بان کریا منتشر کرد:
خروج سرمایه از اسرائیل در سرمایه گذاری های مالی ۶۲ درصد طی یک سال افزایش یافت. فرار شاخص S&P ۵۰۰ به شاخص ۳۵ تل آویو، در کنار تضعیف شیکل و نوسانات آن، نشانه های نگران کننده ای از فرار سرمایه از دست دادن اعتماد سرمایه گذاران خارجی است سال و هنوز هم باید در استفاده از اصطلاح حساس فرار سرمایه احتیاط کرد.
اصطلاح اقتصادی «فرار سرمایه» معانی گسترده ای در اقتصاد دارد و نشان دهنده پدیده ای است که باید به هر طریقی از آن جلوگیری کرد و ممکن است اقتصادها را به سقوط یا بحران سوق دهد.
از زمان دولت نتانیاهو- اسموتریچ -بن گویر، نشانه های فزاینده ای مبنی بر اینکه اقتصاد اسرائیل واقعاً از خروج سرمایه رنج می برد، پدیده ای که تنها پس از شکست عظیم ۷ اکتبر تشدید شد، وجود داشته است. اما این سوال مطرح می شود که آیا می توان از اصطلاح فرار سرمایه در مورد اسرائیل استفاده کرد؟ تقریباً همه اقتصاددانان ارشدی که با آنها صحبت کردیم و از آنها خواسته شد پدیده حساس را تعریف کنند.
تعریف پذیرفته شده فرار سرمایه عبارت است از خروج قابل توجه، سریع و گاه غیر رسمی یا مستند دارایی های مالی یا سرمایه از یک کشور به دلیل بی ثباتی، عدم اطمینان یا افزایش ریسک های سیاسی، ژئوپلیتیکی، اقتصادی یا اجتماعی یا سایر عوامل خطر که معمولا منجر به بی اعتمادی در کشور می شود، در تعاریف صندوق بین المللی پول و بانک جهانی یک مخرج مشترک محکم وجود دارد: باید خروج سرمایه صورت گیرد، سرعت باید سریع و ناگهانی باشد (شکست روند). درک ریسک در آن کشور تغییر می کند و ممکن است به دنبال تغییر قابل توجه در یک پارامتر مهم (اقتصادی، سیاسی و غیره) عدم اعتماد ایجاد کند.
مشکل بزرگ این است که چگونه پدیده را کمی کنیم یا چه پارامترهایی را باید بررسی کنیم. اینجاست که بحثها زمانی شروع میشود که همه موافقند که هیچ تعریف روششناختی یکسان، مورد توافق یا جهانی برای تعیین وجود یا نبودن پدیده وجود ندارد.
شکی نیست که این یکی از شاخصهای حیاتی برای بررسی اینکه آیا سرمایه در حال فرار است یا خیر است: نرخ ارز قیمت ارز خارجی (در این مورددلار) است و اگر تقاضا بیش از عرضه باشد - زیرا سرمایه گذاران می خواهند از شر شکل خلاص شوند و خواهان دلار هستند - احتمالاً فرار سرمایه وجود دارد ، شِکِل در حدود ده درصد سقوط کرده است، از حدود ۳/۵۲ به ۳/۸۶ شکل در برابر هر دلار.
مشکل بزرگ این است که نرخ مبادله شکل به شکل بیسابقهای نوسان دارد. برخی می گویند که تغییر شدیدی مانند آنچه در زمان های اخیر دیده ایم، و نه لزوماً کاهش ارزش، می تواند در این زمینه نشانه ای نگران کننده باشد.
فرارشاخص های بورس در کنار تضعیف شکل و نوسانات آن، نشانه های نگران کننده ای از فرار سرمایه از دست دادن اعتماد سرمایه گذاران خارجی است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.