به گزارش مشرق، ساوت چاینا مورنینگ پست نوشت: این کشتی در نمایشگاه هوایی ژوهای در کنار مجموعهای از پهپادهای هوایی به نمایش گذاشته خواهد شد. این شناور که توسط شرکت کشتی سازی دولتی چین ساخته شده، دارای ظرفیت ۵۰۰ تن جابجایی است و می تواند برای مدت طولانی در دریای آزاد کار کند.
“نهنگ قاتل” دارای یک پیشرانه دوگانه دیزلی و الکتریکی است که به آن اجازه میدهد با برد بیش از ۴۰۰۰ مایل دریایی (۷۴۰۰ کیلومتر) به حداکثر سرعت بیش از ۴۰ گره (۷۴ کیلومتر در ساعت) دست یابد.
این کشتی به عنوان یک “جنگجوی همه جانبه” توصیف میشود که میتواند طیف وسیعی از سلاحها را حمل کند – از جمله راکت، موشکهای ضد کشتی و موشکهای کشتی به هوا – و مجهز به سکوی برخاست و فرود برای هلیکوپترها در عقب خود است.
این کشتی میتواند به طور مستقل مستقر شود و گشت زنی، عملیات ضد زیردریایی و کار دفاع هوایی و همچنین عملیات نجات را انجام دهد.
پکن قصد دارد ژوهای را به یک مرکز و مقصد برای کشورهایی که به دنبال خرید فناوری نظامی چین هستند تبدیل کند.
برد و تطبیق پذیری این کشتی آن را به گزینه ای ایده آل برای نیروی دریایی در خاورمیانه تبدیل میکند. چین کشتیهای بدون سرنشینی ساخته است که متناسب با نیازهای عملیاتی و بودجه آنها باشد.
پهپادهای هوایی و دریایی نقش مهمی را در جنگهای مدرن بازی میکنند و این سلاحها به طور گسترده در اوکراین و خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفتهاند.
چین در سالهای اخیر تلاشهای خود را برای توسعه کشتیهای رادارگریز و زیردریاییهای بدون سرنشین افزایش داده تا بتواند به ایالات متحده برسد و حتی از آن پیشی بگیرد.
شرکت کشتی سازی دولتی چین در پایان سال ۲۰۱۵ شروع به توسعه قایقهای رادارگریز بدون سرنشین بزرگ کرد و در ژوئن ۲۰۲۲ اعلام نمود که اولین کشتی بدون سرنشین ۱۰۰ تنی خود را در دریا آزمایش کرده است.
همچنین در حال توسعه کشتیهای بدون سرنشین کوچکتر است. در سال ۲۰۱۸ یک قایق موشکی به نام Lookout II در نمایشگاه هوایی ژوهای به نمایش درآمد و شرکت کشتی سازی دولتی چین دو سال بعد اولین قایق چند منظوره رزمی خود را آزمایش کرد.
ایالات متحده در حال توسعه کشتیهای بدون سرنشین به اندازه یک ناوچه (کوروت) با ظرفیت تا ۲ هزار تن است که میتواند تا ۳۲ موشک را حمل کند. این کشتیها و زیردریاییها یکی از چندین قابلیت جدید هستند که نیروی دریایی و سایر سرویسهای نظامی ایالات متحده برای رویارویی با چالشهای نظامی نوظهور، بهویژه چین، به دنبال آن هستند.