به گزارش مشرق به نقل از تابناک پس از بارها دستگيري قاچاقچيان مواد مخدر، اين بار نيز دو ايراني به جرم قاچاق 6 کيلوگرم مواد مخدر شيشه در فرودگاه مالزي دستگير شدند.
رئيس بخش جرايم مواد مخدر سلانگور روز گذشته در يک کنفرانس مطبوعاتي اعلام کرد: 2 ايراني متهم که از مسير بحرين به مالزي سفر کرده بودند، تلاش داشتند مواد مخدر را در پوشش کاغذ کربني به منظور عدم تشخيص اسکنرها وارد مالزي کنند.
"نورالدين قادر" با بيان اينکه در بازرسي اوليه توسط اسکنرها موارد مشکوکي در اين خصوص مشاهده شد، افزود: در بازرسي دستي از چمدانها 2 کيسه پلاستيکي به ارزش تقريبي 2.1 ميليون رينگيت کشف و ضبط شد.
به گفته وي بازرسي ها نشان مي دهد دو متهم 29 و 35 ساله، براي نخستين بار به مالزي سفر کرده و قصد داشتند روز سه شنبه آينده خاک اين کشور را ترک کنند.
قادر با بيان اينکه تحقيقات در اين خصوص آغاز شده، اظهار داشت: از ابتداي سالجاري 81 پرونده قاچاق مواد مخدر توسط خارجيان در فردوگاههاي بين المللي کوالالامپور و LCCT مالزي مورد بررسي قرار گرفته است که 78 پرونده از اين تعداد به ارزش بيش از 100 ميليون رينگيت مربوط به اتباع ايراني بوده است.
طي دو هفته گذشته 2 ايراني ديگر در فرودگاه بين المللي کوالالامپور به اتهام قاچاق مواد مخدر دستگير و يک ايراني ديگر پس از يک سال بازداشت به دليل ارتکاب جرم مشابه به اعدام محکوم شد. مالزي، برزخ سوداگران ايراني مواد مخدر
افزايش قاچاقچيان ايراني
وزارت کشور مالزي اعلام کرده که آمار قاچاقچيان مواد مخدر با مليت ايراني در اين کشور رو به افزايش است.
اداره مبارزه با مواد مخدر مالزي نيز خبر ميدهد که برخي ايرانيان دستگير شده، عضو کارتلهاي قاچاق مواد مخدر هستند.
شمار ايرانيان ساکن مالزي حدود ?? هزار نفر تخمين زده ميشود. بين ?? تا ?? هزار نفر از اين عده سرگرم تحصيل در مراکز آموزش عالي اين کشورند و تعداد قابل توجهي نيز به تدريس در دانشگاهها، فعاليتهاي فرهنگي يا تجارت مشغول هستند.
اخبار مربوط به موفقيتهاي شغلي يا دستاوردهاي فرهنگي و هنري ايرانيان ساکن مالزي کم نيستند، اما نشريات محلي به موازات پوشش اين خبرها، از همکاري برخي ايرانيان با باندهاي قاچاق مواد مخدر يا مشارکت آنان خريد و فروش "شيشه" و "متامفتامين" نيز گزارش ميدهند.
آمار ايرانيان دستگير شده به اتهام قاچاق مواد مخدر در مالزي، از ?? نفر در سال ???? به ??? نفر در سال ???? رسيده است. ابوسمان يوسف، جانشين وزير کشور مالزي، با اعلام اين خبر افزوده که ??? نفر از اين افراد، قاچاقچيان حرفهاي هستند.
قاچاقچيان مواد مخدر در مالزي با خطر اعدام روبرو هستند. بنا بر قانوني که در ماه ژانويه سال ????به تصويب رسيد، حمل و قاچاق بيش از ? گرم ماده مخدر به اين کشور، محکوميت مرگ را در پي دارد. با اين همه، کمتر هفتهاي است که روزنامههاي مالزي از کشف مواد جاسازي شده در بدن يا چمدان مسافران ايراني در فرودگاه کوالالامپور خبر ندهند.
شيشه، اصليترين ماده مخدري است که در سالهاي اخير به مالزي قاچاق ميشود. پليس مالزي ميگويد که بيشترين قاچاقچيان دستگير شده مواد مخدر، تبعه نيجريه، ترکيه، ايران و بلغارستان هستند و مواد مخدر در بار هوايي پروازهاي تهران و از طريق تراتزيت از دوبي، ارمنستان، کيش، دوجه و کلمبو به اين کشور راه مييابند.
پليس مالزي پيش از دستگيري 2 ايراني که شيشه به همراه داشتند، موفق شده بود، دو کيلوگرم "متامفتامين" از چمدان سه ايراني کشف کند که از طريق بحرين به مالزي سفر کرده بودند. اداره مبارزه با مواد مخدر مالزي، پيشتر از دستگيري يک گروه ? نفره ايراني خبر داده بود که قصد وارد کردن ??? کپسول از ماده "متامفتامين" به ارزش ??? هزار دلار به اين کشور را داشتند.
يکي از سنگينترين پروندههاي قاچاق در مالزي متعلق به يک زوج ايراني مقيم مالزي است که پليس از خانه آنها، ??? کيلوگرم ماده روانگردان شيشه به ارزش يک ميليون و سيصد هزار دلار کشف و ضبط کرده است.
علل و انگيزه
برخي اين برنظرند که علت اصلي افزايش قاچاق مواد مخدر در آسياي شرقي، سود بسيار بالاي اين سوداگري است. به گفته ناظران، رواج گردشگري در کنار رونق بازار مواد مخدرصنعتي، موجب شده که بسياري شهروندان ايراني به دنبال پولدار شدن از راه قاچاق باشند.
درآمد بالاي فروش مواد مخدر در آسياي شرقي موجب شده که شبکههاي قاچاق، گروهي را با پرداخت هزينه سفر و اقامت در مالزي، به انتقال وسايل و بستههايي وادارند که در آنها شيشه يا متامفتامين جاسازي شده است. برخي مسافران، تازه هنگام لو رفتن و دستگيري، متوجه نقش خود در در اين سوداگري ميشوند.
دادگاه عالي مالزي، بهتازگي دو زن جوان ايراني را که متهم به قاچاق مواد مخدر بودند، تبرئه کرده است. اين دو در ? فوريه سال ???? به اتهام حمل حدود يک کيلوگرم شيشه در فرودگاه کوالالامپور دستگير شده بودند. دليل آزادي آنها اين بود که برچسب هواپيمايي کيفهاي حاوي مواد مخدر، با هويت اين دو تطابق نداشت و دادستان نيز نتوانست ثابت کند که وسايل داخل کيف متعلق به آنها بوده است.
افزابش داد و ستد مواد مخدر در مالزي توسط ايرانيان، به امضاي تفاهمنامهاي بين مسئولان دو کشور انجاميده است.
به گفته مقامات امنيتي و انتظامي ايران سوداگران مواد مخدر با "باندهاي مافيايي" ارتباط دارند.
معاون وزير کشور مالزي نيز يادآوري کرده که اين جرم، "فراملي" است و مقابله با آن، نيازمند به همکاري همه کشورهاست.
جانشينان وزيران کشور ايران و مالزي، تفاهمنامه مبارزه با قاچاق مواد مخدر و مبادله اطلاعات را در تاريخ پنجم مهر ماه ???? در تهران به امضا رساندهاند.
ناگفته نماند با توجه به حضور بسيار ايرانيان در مالزي برخي رسانه هاي محلي با بزرگنمايي قاچاق مواد مخدر در اين کشوربه دنبال تخريب وجهه ايرانيان در منطقه هستند.
بازهم 2 ايراني به جرم قاچاق مواد مخدر در فرودگاه مالزي دستگير شدند.