سرویس سیاست مشرق _ نیروی انتظامی طی هفته جاری یک عملیات تکاوری بزرگ را در کویر مرکزی ایران به اجرا درآورد.
این عملیات با عنوان "رزمایش نصرالله" انجام شد و طی آن رزمندگان ناجا در طول هفته جاری بخشهای مهمی از کویر مرکزی ایران در استانهای کرمان، خراسان جنوبی و دشت لوت را تحت پوشش عملیاتی و امنیتی قرار دادند.
این عملیات که به دور از روشهای مرسوم رزمایشها؛ به شیوه "بکاو و بکش" و برای پوشش امنیتی کویر به اجرا درآمد در حالی است که افکار عمومی ایران اطلاع چندانی از "یگانهای تکاوری ناجا" ندارد.
یگانهایی متشکل از چریکها و رزمندگان زبده ناجا که بنا به مقتضیات جغرافیایی و منطقهای کویر در جنوبشرق و مرکز ایران استقرار یافتهاند و توان عملیاتی ویژهای در مواجهه با تهدیدات دارند.
در اوایل دهه ۸۰ بود که چشمان امنیتی نظام جمهوری اسلامی ایران با توجه به گستره کویر در ایران، توجه ویژه دشمن خارجی و تحرکات اشرار به این نتیجه رسیدند که برای عملیات در جغرافیای کویر به یک نیروی واکنش سریع نیاز است که فراتر از سازوکارهای کماندویی اما با همان سطح توانمندی قادر به تأمین امنیت کویر و خرد کردن هر دستی باشد که در این منطقه علیه ایران و ایرانی دراز میشود.
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران قبل از دهه ۸۰ نیز به مقتضای تجربیات خود پیرامون نبردهای چریکی اقدام به تشکیل "قرار مقدم مرصاد" در جنوبشرق کشور کرده بود. که این تجربه در کنار تحلیل امنیتی پیشگفته سبب ساز ایجاد ساز و کارهای تشکیل یگانهای تکاوری در کویر شد.
این یگانها سپس نقاط مختلف کویر در پهنه استانهای سیستان و بلوچستان، یزد، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و حتی سمنان و اصفهان و فارس را تحت اشراف خود گرفتند و جایی که تصور میشد عرصه تاخت و تاز اشرار مسلح است و حتی گاهی کاروانهای ۴۰ دستگاهی شرارت و مواد مخدر در آن تردد میکرد و گزارشهایی از اشغال برخی روستاهای آن نیز به گوش رسیده بود؛ اما در سیطره تکاورهای نیروی انتظامی قرار گرفت و به فضل الهی امن شد.
چریکها و تکاورهای نیروی انتظامی که در قالب گردانهای تکاوری سازمان رزم یافتهاند؛ گستره مختلفی از عملیاتها شامل رهایی گروگان، کمین رزمی، حفاظت، رصد، پشتیبانی، مرزداری و مردمیاری را در دستور کار خود دارند و اساسا نیروی همه فن حریف پلیس در لحظات سخت محسوب میشوند.
این یگانها به دلیل تعریف دالّ مرکزی "کویر" در رسالتهای سازمانی خود البته اغلب گمنام هستند و رزم آنها نوعا به اطلاع افکار عمومی و مجامع رسانهای نمیرسد. این در حالی است که دستاوردها، مجاهدتها و البته شهدای یگانهای تکاوری کمنظیر هستند و داستانهای آنها برای افکار عمومی و جوانان و نوجوانان بسی خواندنیست.
سردار رادان، فرمانده نیروی انتظامی طی سخنانی در اختتامیه رزمایش مذکور با بیان اینکه نگاه نیروی انتظامی به یگانهای تکاوری رو به جلو است، تصریح کرد: این یگانها امروز، در کنار یگانهای ویژه، جزو ارکان اصلی نیروی انتظامی به شمار میروند و انشاءالله روز به روز پیشرفتهتر، مجهزتر و آمادهتر خواهند شد.
او افزوده است: این یگانها آمادگی کامل دارند، آموزشهای لازم را پشت سر گذاشتهاند و تجهیزات کافی برای حضور در مناطق عملیاتی در اختیار دارند؛ این رزمایش نیز شروعی برای رسیدن به همین هدف بود.
به گزارش مشرق، رادان همچنین با اشاره به وسعت ۶۲ هزار کیلومتر مربعی رزمایش تکاورهای فراجا میگوید: انشاءالله در سال جاری تمامی مناطق کویری ایران، که وسیع و پیچیده هستند، در عملیاتهای پیدرپی بهطور کامل پوشش داده خواهند شد؛ کویر ایران که از استانهای مختلف میگذرد و منطقهای استراتژیک و حساس است که اهمیت زیادی برای کشور دارد. به همین دلیل، ستاد کل نیروهای مسلح مسئولیت این منطقه را به نیروی انتظامی واگذار کرده است تا این مأموریت را به بهترین نحو انجام دهد.[۱]
***
1_ mshrgh.ir/1674064