به گزارش مشرق، روزنامه آساهی شیمبون ژاپن در گزارشی به افزایش سنواتی بودجه دفاعی این کشور و رسیدن آن به رکورد ۵۵ میلیارد دلار پرداخت و نوشت: توکیو قصد دارد نیروهای دفاعی خود را به موشکهای کروز برد بلند مجهز کرده و سیستمهای تامهاوک آمریکایی را در ژاپن مستقر کند تا به تهدیدات چین، کرهشمالی و روسیه پاسخ دهد.
دولت ژاپن براساس استراتژی امنیت ملی خود که در سال ۲۰۲۲ به تصویب رسید، برنامهای پنج ساله را دنبال کرده تا بودجه دفاعی آن به ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) و مطابق با اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برسد.
براساس این استراتژی دفاعی، بودجه دفاعی ژاپن هزینهکرد نظامی خود را طی پنج سال ۲ برابر کرده و به ۱۰ تریلیون ین (۶۳ میلیارد دلار) خواهد رساند. به این ترتیب ژاپن بعد از آمریکا و چین، به سومین کشوری در جهان تبدیل خواهد شد که برای امور نظامی هزینه میکند.
بودجه دفاعی امسال، سومین سال از این برنامه بود ولی با این حال این بودجه باید به تصویب پارلمان برسد. ژاپن قصد دارد تا خود را برای استقرار سامانههای تامهاوک آمریکا تا پایان سال مالی ۲۰۲۵ آماده کند تا از این طریق ظرفیت خود را برای هدف قرار دادن اهداف دور ارتقا دهد.
براین اساس توکیو بودجهای ۹۴۰ میلیارد ینی (۶ میلیارد دلاری) را برای سیستم دفاعی «استندآف» هزینه خواهد کرد که شامل موشکهای دوربرد، هماهنگی ماهوارهای و دیگر پرتابهها خواهد بود.
ژاپن همچنین قصد دارد ۵۳۳ میلیارد ین (۳.۳۷ میلیارد دلار) دیگر هم برای خرید سامانههای رهگیری و رادار شناسایی متحرک هزینه کند که این سامانهها در جزیره اوکیناوا مستقر خواهند شد. این جزیره محل استقرار یکی از پایگاههای نظامی ایالات متحده در ژاپن با بیش از ۵۰ هزار سرباز آمریکایی است.
براین اساس ژاپن همچنین قصد دارد صنعت دفاعی داخلی خود را با مشارکت در توسعه مشترک و ترویج صادرات تسلیحاتی، تقویت کند.
این روزنامه ژاپنی نوشته است که دولت این کشور برای سال ۲۰۲۵ قصد دارد ۳۱۴.۸ میلیارد ین (۲ میلیارد دلار) برای ساخت سه ناوشکن چند منظوره ۴ هزار و ۸۰۰ تنی هزینه کند. در حالی که استرالیا برای هریک از ناوشکنهای مشابه نیاز به ۱۸۰ خدمه دارد اما ارتش ژاپن به دلیل خودکارسازی فرایندها و صرفهجویی در نیروی کار، در هریک از این ناوشکنها تنها به ۹۰ خدمه نیاز دارد. مقامات ژاپنی میگویند که این ناوشکن های ارتقا یافته کلاس «موگامی» مجهز به موشکهای دوربرد، عملکردهای جنگ ضد زیردریایی تقویت شده و عملکرد رادارگریز بالا هستند.
ژاپن به عنوان یکی از اعضای گروه هفت که از متحدان سنتی آمریکا در منطقه شرق آسیا محسوب میشود، در سالهای اخیر تلاش کرده تا از استرالیا نیز به عنوان یک متحد دیگر علیه چین بهره بگیرد. براین اساس دولت این کشور فروش ناوشکنهای موگامی به استرالیا را تائید کرده است.
از سوی دیگر دولت ژاپن به طور مشترک در حال توسعه نسل جدیدی از جتهای جنگنده با ایتالیا و انگلیس است که احتمالا تا سال ۲۰۳۵ وارد مرحله تولید خواهند شد.
بخش دیگری از گزارش قابل توجه این روزنامه ژاپنی به موضوع تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای اقدامات دفاعی بازمیگردد. آساهی شیمبون نوشته است که با توجه به تداوم رشد منفی جمعیت در ژاپن، دولت بر استفاده از هوش مصنوعی و تسلیحاتی که به انسان نیاز ندارند، تمرکز کرده و به این موضوع نیز ۱۱ میلیارد ین (۷۰۳ میلیون دلار) اختصاص داده است. از سوی دیگر در بودجه دفاعی سال ۲۰۲۵ ژاپن، دستمزد و شرایط کاری نیروهای دفاعی ژاپن افزایش قابل توجهی یافته است.