کد خبر 184100
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۶

مخترعان جوان افغان با الهام از اسباب بازی‌های دوران کودکی، دست به ابتکار جالبی زده‌اند و با اختراع یک دستگاه مین‌روب به شکل قاصدک، تحسین همگان را برانگیخته‌اند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مخترعان جوان افغان مقیم هلند با ابتکار خود توانسته‌اند با الهام از اسباب‌بازی دوران کودکی خود یک دستگاه عظیم مین‌روبی اختراع کنند.

این اختراع می‌تواند به نجات جان هزاران نفر از مردم افغانستان که همه ساله بر اثر انفجار مین جان خود را از دست می‌دهند کمک کند.

در حال حاضر در یک کارگاه کوچک در جنوب شهر صنعتی «آیندهون» هلند جوانی 29 ساله به نام «مسعود حسینی» به همراه برادرش «محمد حسینی» با ابتکار خود توانسته‌اند با الهام از گیاه قاصدک دستگاه مین‌روب بزرگی اختراع کنند که با نیروی باد حرکت می‌کند و می‌تواند مین‌های ضدنفر را منفجر کرده و آنها را از سر راه خود بردارد.

این مخترعان جوان نام این دستگاه را «کافان» گذاشته‌اند؛ کافاندن در فارسی «دری» به معنی منفجر کردن است.



کافان از 150 پای بامبویی ساخته شده که انتهای هر کدام یک صفحه گرد پلاستیکی قرار گرفته است. این پاها در مرکز به یک توپ فلزی کوچک متصل می‌شوند و مجموعه این سازه را شبیه به قاصدک بزرگی می‌سازند که با نیروی باد حرکت می‌کند.



این قاصدک بزرگ با کمک نیروی باد بر روی زمین می‌غلتد و مین‌های ضدنفر کاشته شده در زمین را منفجر می‌کند.

پاهای بامبویی ساخته شده در این دستگاه به راحتی قابل تعویض هستند و همین سادگی اجزا، قیمت کم و کارکرد این دستگاه با نیروی باد، موجب خواهد شد که کافان مورد استقبال قرار گیرد.

درون توپ فلزی این قاصدک بزرگ یک دستگاه GPS قرار دارد که مسیر حرکت کافان و مسیری که این دستگاه مین‌روبی و پاکسازی کرده را مشخص می‌کند.

این دستگاه در مرحله تست نهایی قرار دارد و این مخترعان می‌خواهند از درصد تماس پاهای کافان با زمین مطمئن شوند تا هیچ مینی در زمین باقی نماند.



مسعود حسینی در مصاحبه با «خبرگزاری فرانسه» گفت که در رؤیاهای خود به زمان کودکی برگشته و به خاطر آورده که چگونه اسباب‌بازی‌هایی که در کودکی می‌ساختند در میدان‌های مین می‌چرخیدند.

یک دهه جنگ شوروی در افغانستان مین‌های زمینی زیادی را در این کشور باقی گذاشته است که بیشتر در حومه شهرها قرار دارند.

از سال 1989، در حدود 650 هزار حلقه مین ضدنفر، 27 هزار مین ضدتانک و بیش از 15 میلیون قطعه مهمات منفجر نشده در افغانستان باقی مانده است.

سالانه حدود 812 تن در افغانستان بر اثر انفجار مین کشته و یا زخمی می‌شوند که بیش از نیمی از این قربانیان را کودکان بی‌گناه تشکیل می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۷
    0 0
    خیلی ببخشید با این که کار ارزشمندیه اما بعید می دونم بشه بهش گفت اختراع تو دومین انفجار مضمحل میشه.
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۷
    0 0
    گر تو بهتر می زنی، بستان بزن!!!
  • حب مسکو ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۷
    0 0
    توفان کاترینا هم این را نمی تواند تکان دهد چه برسد باد!این بنده خداها یا مین ندیده اند یا اصلا نمی دانند مین چی هست و کارکردش چی هست.به هر حال خودتان هم گفته اید که با مدل برداری از اسباب بازی ها!!؟در همان عالم اسباب بازی ها کاربرد دارد
  • ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۷
    0 0
    در ساخت يك وسيله بايد حداقل شناخت را نسبت به مكانيزم آن داشت و اين مورد را دوستان تخريب چي بهتر از هر كس ميدانند كه مين هاي ضد نفر بعد ازچند سال بدلائل چند در اثر فشار كمهم بعضي وقتها منفجر نميشوند چيزي كه من در شلمچه بارها و بارها روئيت كردم كه زميني كه ده ها نفر از روي آن عبور كرده بودند منفجر نشده بود تا زمان خاص خودش ميدانم كه شايد بعضي باور نكنندولي يك واقعيت است به هر ال اولين مشكل اين مين روب اين است كه مسير مشخصي را طي نمي كند تا مطمئن شد كجا پاك شده است
  • حسین نجار ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۷
    0 0
    این افغانی ها چه میکنن!!! واقعاً خسته نباشن. این دوستمون گفت با دومین انفجار مضمحل میشه اما من میگم با اولین انفجار غیب میشه. مین که هیچ، این با یه سیگارت هم بکل تعطیل میشه.
  • ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۷
    0 0
    اولین انفجار پودر میشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس