به گزارش مشرق، علیرضا مقتدایی در گفتگو با اقتصاد پرس در پاسخ به این سوال که سهم دقیق نوسانات ارزی اخیر در افزایش سطح عمومی قیمتها چه میزان است ،تصریح کرد: بدون شک این التهابات بر شاخص تورم نقش داشته اما اینکه میزان دقیق از سوی بانک مرکزی اعلام شود نیاز به محاسبات جدیدی دارد که در حال حاضر در حال انجام است.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر تورم نهادینه کشور را هم اکنون در حدود 15 درصد بدانیم بقیه عدد یعنی رقم 10- درصد 11 را می توان ناشی از التهابات ارزی ،هدفمندی و تحریم ها دانست که البته باید این نکته را نیز متذکر شد که رقم مذکور در حال حاضر به صورت دقیق محاسبه نشده است و در حد برآوردهای غیر رسمی است.
وی در ادامه نقش مسکن و خوراکی ها و آشامیدنی ها را در محاسبه شاخص تورم در مجموع 60 درصد دانست و گفت: ضرایب اهمیت این دو گروه کالایی در محاسبات بسیار زیاد است
گفتنی است همچنین معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد نیز چندی پیش درباره علل شتاب گرفتن نرخ تورم گفت: به دليل تحولاتي كه به طور عمده در بازار ارز روي داد، اين نرخ به روند افزايشي خود ادامه داده است.
داود منظور اظهار داشته: شاخص تورم در سالجاری شتاب بيشتري به خود گرفته است؛ به طوري كه از فروردين تا آذرماه شاخص بهاي كالاها و خدمات مصرفي از 23.9 درصد به 36.9 درصد رسيد.
وی افزود: در ميان گروههاي اصلي تشكيلدهنده شاخص بهاي كالاها و خدمات مصرفي، رشد گروه خوراكيها و آشاميدنيها در سالجاری قابل توجه بوده است.
معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد تصریح کرد: روند افزايشي تورم در سالجاري بيانگر آن است كه با وجود اينكه انتظار ميرفت با گذشت زمان، آثار ناشي از شوك قيمتي مربوط به كالاهاي يارانهاي به تدريج از بين رفته و نرخ تورم كاهش يابد، ولي به دليل تحولاتي كه به طور عمده در بازار ارز روي داد، اين نرخ به روند افزايشي خود ادامه داده است.
مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه بدون شک التهابات ارزی و اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در شاخص بهای کالاها و خدمات تاثیر گذار است،گفت: اگر التهابات ارزی در کشور رخ نمی داد تورم خیلی کمتر از ارقام فعلی بود.