به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، در این تحقیق که در مجله مقالات آکادمی ملی علوم انسان منتشر شده، آمده است: در شرایطی که میزان ساعات خواب افراد کمتر از 6 ساعت در روز باشد و این روند برای مدت بیش از یک هفته ادامه یابد، عملکرد دستگاههای داخلی بدن انسان در معرض تهدید قرار میگیرد.
در این بررسی، محققان نمونه خون 26 نفر از افرادی که بیش از 10 ساعت در روز میخوابند را با تجزیه و تحلیلهای بدست آمده از نمونه خون افرادی که کمتر از 6 ساعت در روز در طول یک هفته خوابیده بودند، مورد مقایسه قرار دادند.
نتایج این آزمایش نشان داد افراد مبتلا به کمبود خواب، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، کلیوی، فشار خون بالا، چاقی، دیابت و افسردگی قرار میگیرند.
این آزمایش که در دانشگاه سوری انگلستان انجام گرفته نشان داده شده است، بیش از 700 ژن بدن انسان بعد از یک خواب کمتر از حد معمول، تغییر میکند و این در حالی است که هر یک از آنها حاوی دستورالعملهایی برای ساخت یک نوع پروتئین خاص در بدن است.
پروفسور کالین اسمیت از دانشگاه سوری در این باره افزود: این یک تغییر کاملا چشمگیر در سطح فعالیت بسیاری از انواع مختلف ژنهای بدن محسوب میشود.
وی در تشریح این مطلب اظهار کرد: واضح است که خواب برای بازسازی بدن و حفظ عملکرد آن، حیاتی است و به نظر میرسد کمبود خواب میتواند تقریبا باعث تمامی بیماریهای ذکر شده شود. در واقع اگر بدن ما نتواند سلولهای آسیب دیده را ترمیم یا با سلولهای جدید جایگزین کند، امکان بروز سایر بیماریهای خطرناک نیز بوجود میآید.
در این مطالعه همچنین نشان داده شده است زمانی که شرکتکنندگان در این آزمایش از مقدار استراحت کافی برخوردار بودند نسبت به زمانی که به اندازه کافی نخوابیدهاند، از سطح هوشیاری بیشتری برخوردار هستند.
محققان همچنین مشخص کردهاند که میزان استرس و آسیبهای سیستم ایمنی بدن در افراد دارای الگوهای نامناسب خواب بیشتر است.
در حال حاضر دانشمندان بر این باورند که اکثر بزرگسالان باید بین هفت تا 9 ساعت در روز بخوابند.
بر اساس مطالعات انجام شده توسط محققان بریتانیایی، کمبود خواب میتواند اثرات زیانباری بر سطح فعالیت صدها ژن موجود در بدن انسان داشته باشد.