به گزارش مشرق به نقل از فارس، شهرستان لامرد از توابع استان پهناور فارس در 400 کیلومتری جنوب مرکز این استان واقع شده و تا خلیج همیشه فارس 30 کیلومتر فاصله دارد.
وسعت این شهرستان جنوبی فارس که به عنوان دروازه جنوبی این استان نیز محسوب میشود 3 هزار و 932 کیلومتر است و از سطح دریا 430 متر ارتفاع دارد و از نظر جغرافیایی جز مناطق گرم و خشک به حساب میآید.
لامرد از شمال به شهرستانهای لار، گراش و خنج، از جنوب به شهرستان پارسیان، از شرق به شهرستان بستک استان هرمزگان و از غرب به شهرستان مهر منتی میشود.
این شهرستان مناطق نمونه و ویژه گردشگری، آثار تاریخی و صنایع دستی بسیار دارد و به سرزمین نخلهای همیشه سبز و برکههای سفید شهره یافته است.
لامرد دیار غیرت، مردانگی و عزت دو رشته کوه دارد که یکی سادول در جنوب آن است و لامرد را از شهرستان پارسیان استان هرمزگان جدا کرده و رشته کوه علامرودشت که این شهرستان را به دو بخش و قسمت مجزا تقسیم میکند، یکی دشت مرکزی که شامل قسمت بزرگ بخش مرکزی و بخش اشکنان و دیگری نیز، دشت علامرودشت که شامل قسمتی از بخش مرکزی و بخش علامرودشت از توابع لامرد است.
مناطق گردشگری در شهرستان لامرد هر ساله با فرا رسیدن عید باستانی نوروز مورد استقبال بسیاری از گردشگران و مسافران نوروزی قرار میگیرد.
این مناطق زیبا شامل منطقه گردشگری امامزاده شاه فرجالله که در پنج کیلومتری غرب شهر علامرودشت در کوههای روستای کهنویه با فاصله 70 کیلومتری از شهر لامرد واقع شده و دارای 10 هکتار زمین است.
امامزاده شاه فرجالله از منتصبان به امام موسی کاظم (ع) است.
منطقه گردشگری آب گرم لامرد
این منطقه گردشگری در 20 کیلومتری شرق در نزدیکی روستای کرزا واقع شده و از گروه آبهای بسیار گرم دنیا به حساب میآید و دلیل آن حرارت بالای 48 درجه سانتیگراد است که برای درمان درد مفاصل و استخوان بسیار موثر واقع میشود.
منطقه گردشگری امامزاده میراحمد
این امامزاده در شهر اهل از توابع بخش اشکنان با فاصله 60 کیلومتری در شرق شهرستان لامرد قرار دارد و منتصب به حضرت احمدابن موسی شاهچراغ (ع) بوده که داری یک هکتار زمین و بقعه آن نیز 20 متر مربع است.
منطقه گردشگری تنگ ترمان
این منطقه گردشگری در فاصله 12 کیلومتری غرب لامرد واقع شده که دارای پوشش گیاهی نخل و لیمو است و یک آسیاب آبی نیز بهنام ترمان در ورودی این تنگه قرار دارد.
منطقه گردشگری لاور خشت
این منطقه تا شهر لامرد حدود 40 کیلومتر فاصله دارد که در بخش اشکنان واقع شده و دارای نخلستانهای فراوان و شش قنات است که در مسیر جاده اصلی استان هرمزگان قرار گرفته و آب و هوایی معتدل به ویژه در فصل بهار و ایام نوروز دارد.
منطقه گردشگری تنگ پدنو
این منطقه در سه کیلومتری و در جنوب شهر لامرد قرار دارد و از ویژگی این منطقه میتوان به آب
روان و وجود نخلستانهای همیشه سبز با پوشش گیاهی مناسب اشاره کرد.
اثر تاریخی مجموعه علیخان اشکنان
مجموعه تاریخی علیخان اشکنان شامل دو مسجد، یک حمام و یک شبستان است که در شهر اشکنان واقع شده است.
مساجد این مجموعه شامل مسجد باقرخان و علی خان است که حمام علی خان به مسجد علی خان متصل بوده و از دیگر آثار این مجموعه میتوان به قلعه علیخان اشاره کرد.
قدمت این اثر تاریخی به دوره قاجار باز میگردد.
اثر تاریخی قلعه گوری رکنآباد
این اثر تاریخی در دشت جنوبی و در فاصله 24 کیلومتری جنوب شرقی لامرد در شمال روستای رکنآباد قرار دارد و از ویژگی این اثر تاریخی وجود پیهای مکعبی در دو طرف بخش ورودی بنا و اتاقهای درون بنا است.
اثر تاریخی هفت برکه
این اثر در شمال بخش مرکزی لامرد و در روستای میر حسنی واقع شده و از ویژگیهای آن هفت برکه منظم است که قدمت آن نیز به دوره تاریخی میرسد.
اثر تاریخی تل علامرودشت
اثر تاریخی تل علامرودشت در دشت شمالی و در فاصله 61 کیلومتری شمال غربی شهر لامرد و در روستای چاه عینی بخش علامرودشت واقع شده است.
از ویژگیهای این اثر علاوه بر آثار معماری موجود در سطح این محوطه سفالهایی با لعاب سبز و آبی بوده و قدمت این اثر به دوره تاریخی اسلامی میرسد.
در زمینه صنایع دستی شهرستان لامرد نیز میتوان به گلیم بافی، گبهبافی، قالیبافی، سفرهبافی، حصیربافی با برگ نخل، خوسبافی، زنبیلبافی با برگ نخل، نواربافی، سببافی، خورجینبافی، رخبافی، زربافی، جوالبافی، مختک (گهواره کودک) با برگ نخل، سیاهچادر، ساروجزنی، لباس تاجی (لباس سنتی کودک) اشاره کرد.
با توجه به بارندگیهای بسیار خوب سال جاری در سطح لامرد، پیشبینی میشود با افزایش حضور مسافران نوروزی نسبت به سالهای گذشته در این شهرستان مواجه شویم.
بهار لامرد، سرزمین تابش آفتاب، مسافران نوروزی را فرا میخواند.