کد خبر 202917
تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۲ - ۰۰:۵۷

سفرهای نوروزی تنها به بازدید از آثار باستانی و طبیعی و گشتی در خیابان ها تمام نمی شود و باید تمام جنبه های سفر تکمیل باشد که یکی از مهمترین بخش های آن خورد و خوراک است. خوردن غذاهای محلی به گفته گردشگران حرفه ای نیمی از سفر را تشکیل می دهد.

به گزارش ویژه نامه نوروزی مشرق، بدون شک یکی از خاطره انگیز ترین مراحل سفر، بخش خوراکی هاست. حس خوب خوردن همیشه در مسافرت های نوروزی با ما اجین است و  زا تجربه طعم های جدید غذاهای محلی سیر نخواهیم شد.

به گفته بسیاری از مسافرین اگر در سفرها نتوانید غذاهای مخلی را مزه کنید مانند آن است که هیچ کاری انجام نداده اید. خوردن غذاهای هر منطقه ما را با فرهنگ و نوع خوراک آن ها آشنا می کند. برای آنکه سفری خوشمزه داشته باشید حتما این گزارش را تا به انتها مطالعه کنید.

آذربايجان شرقی 

اگر قصد مسافرت به این استان را دارید حتما دويماج ( خوراكي سنتي از آذربايجان شرقی در تبريز ) را امتحان کنید! کوفته تبریزی، اوماج آشي (آش اوماج ) اوماج حالواسي (حلواي اوماج) ، قویماق و قایقاناق از جمله غذاهای سنتی آذربایجان به حساب می آیند که می توانید برای صبحانه ازین غذا حتما استفاده کنید.
 

کرمان 


استان کرمان را با خورشت‌هاي خوش مزه و متنوعش می شناسیم، خورشت کنگر کدو، قيمه، به‌آلو، سيب درختي، آلو ميگو، خورشت کلم، باقله و آلوچه از خورشت‌هاي معروف کرمان هستند. حليم‌بادمجان کرماني‌ها هم معروف است. کلمپه، کماج، حاجي بادام، نان‌چرخي، پفک و برشتوک هم از شيريني‌هاي سنتي کرمان است. زیره ، خنا، قالی ، قاووت و پسته را هم سوغات می آورند.

همدان 


همدان ديار ترشي‌ها و مرباهاي عجيب و غريب است. همداني‌ها از پوست هندوانه، ترب سياه و حتي پوست ليموترش و کدو مسمايي مربا درست مي‌کنند. ترشي‌گردو هم از ترشي‌هاي مشهور اين استان است. آش ميوه، خورشت غوره بادمجان و آبگوشت کلم و آبگوشت سيب سيرغوره از غذاهاي معروف همدان است.

فارس


فالوده شيرازي، شکرپنير و بادام سوخته و مسقطي هم از شيريني‌جات و دسرهاي فارس است.کوفته هلو، رب‌پلوشيرازي، آش‌انار، قنبرپلو، کلم‌پلوي شيرازي و دو پيازه از غذاهاي معروف شيرازي‌اند. انواع عرقيات معطر مثل بيدمشک و بهار نارنج از نوشيدني‌هاي سنتي فارس است.

خراسان جنوبي


اگر به خراسان جنوبي رفتيد آش شلغم و خورشت ريواس و بلغور پلو يادتان نرود. در خراسان جنوبي انواع مختلف اشکنه مثل اشکنه آلو، نخود، کشک زرد و بادمجان زياد است. نان سمنو و نان زردي هم از نان‌هاي معروف خراسان جنوبي است.

آذربايجان غربي
مردم استان آذربايجان غربي معمولاً غذاهاي گوشتي را با ترشي مصرف مي‌کنند. از جمله اين ترشي‌ها مي‌توان به ترشي مخلوط، ترشي ليته و ترشي هفته بيجار اشاره کرد.

گاتخ شورباسي(آبگوشت ماست)وقورت شورباسي(ّآبگوشت كشك)وچهمجه(غذاي محلي درشهرستان نقده(سلدوز)كه با برنج گوشت غاز ويك گياه صحرايي به نام اوليك تهيه مي شود.

يارما آشي ويارما شورباسي(آش وشورباي بلغور) ازديگر غذاهاي مرسوم ومحلي اين استان است.همچنين درشهرستانهاي خوي وماكو كله جوش با گياه محلي كه دربهارمي رويد والهگز نام دارد مي پزند كه خيلي خوشمزه است البته آب ماهيچه لپه برنج وبلغورپيازونعناع وسيرداغ ديگرمخلفات اين غذا است .

يك غذاي مجلسي هم كه ديگر درمهمانيهاي اورميه جاي خودش راپيدا كرده خوراك خوشمزه قفقازي است.

مازندران


فسنجان با گوشت مرغابي و انواع پرندگاني که شکم‌شان با دانه‌هاي انار ترش جنگلي و سبزي‌هاي معطر پر شده است، از غذاهاي رسمي سنتي مازني‌اند. بوراني کدو حلوايي و بوراني بادمجان کبابي، ماست دلالي و نازخاتون که ترکيبي از بادمجان کبابي و سبزي معطر و آب‌غوره است، از دسرهاي سفره‌هاي مازندراني‌هاست. مرباي بهارنارنج و مرباي تمشک هم خوراکي‌هاي هيجان‌انگيزي است.

گيلان 


کباب ترش گيلاني که گوشت خوابانده شده در رب انار و ادويه است، شيش‌انداز، باقلاقاتوق، ميرزاقاسمي و کوکوي خاويار ماهي از غذاهاي معروف گيلاني است. نمک سبز هم يک افزودني معطر گياهي براي ماست است. زيتون پرورده هم يادتان نرود. حلواي درونگ، کلوچه و مرباي ازگيل هم از شيريني‌جات اين استان است.

قزوين 


استان قزوين است و قيمه نثارش. نان قندي، باقلواي لوزي، شيريني اتابکي، نان نازک و نان برنجي هم از انواع شيريني اين استان است. پسته و فندوق هم مخصوص قزوین است. زغال‌اخته‌هاي ترش و مرغوب قزوين را هم فراموش نکنيد.

خراسان رضوي
مشهد است و شيشليک شانديزش. کباب‌هاي معروفي که در ييلاق هاي مشهد عرضه مي‌شود در جاي ديگري پيدا نمي‌شود. آب‌نبات زنجبيلي هم از شيريني‌هاي اين منطقه است.

گلستان 


نان خرمایی و حلوای آماج گرگان را از دست ندهید!هل‌آش، گوجه‌آش و ماش‌آش از خوراکي‌هاي لذيذ گلستان‌اند. چوروک نان سنتي اين منطقه است.

سمنان


غذاهايي مثل ته‌چين و چرتمه پلو دارد. کشک و پسته هم که محصولات اصلي اين استان هستند. محصولات دامي اين روستا مي توان به شير، ماست، کره، آروشه، لور، سرشير محلي، سرماست محلي، عسل طبيعي، قره قروت (تفره) و غيره اشاره نمود. همچنين محصولات باغي مانند گيلاس، آلبالو، زردآلو، توت و به ويژه گردو مي توان نام برد. از محصولات خوراکي صحرايي مي توان از سامباروک (آلبالوئک)، سولي، زرشک، وليک، سيب وحشي، گالش انگور و غيره مي توان نام برد. نان پنجه کش، نان گرده و کچيله نون محتوي گردو از نان هاي بسيار خوشمزه دست پخت زنان اين آبادي است. همچنين آش گزنه، آش زرشک، تفره که با قره قروت درست مي شود .

چهارمحال و بختياري 


در استان چهار محال و بختیاری به علت دارا بودن اقلیم سردسیر شرایط مناسبی برای تولید گردو فراهم است و مغز گردو شفاف تولید می شود . اسم کباب بختياري را که حتماً شنيده‌ايد، در فهرست همه رستوران‌هاي ايراني هم پيدا مي‌شوداين غذاي گوشتي غذاي محلي چهارمحال و بختياري است. کاچي‌هاي چهار محالي هم معروف‌اند. این استان محل اتراق عشایر است و به همین دلیل انواع لبنیات محلی را می توان از نوع عالی آن امتحان کرد.

کرمانشاه


وقتي به کرمانشاه رفتيد از خوردن خورشت خلال بادام، دنده کباب، سيب پلو و کوکوي پاغازه غافل نشويد. نان برنجي، روغن کرمانشاهي و کاک هم خوراکي‌هاي مقوي اين استان است.

اردبيل


اردبيل است ومزه آش دوغ‌اش. در هواي خنک اردبيل، خوردن آش دوغ محلي خيلي مزه مي‌دهد. پلو قيسي هم يکي ديگر از غذاهاي معروف اردبيلي است. خوردن و بردن عسل سبلان و ساري‌حلوا را فراموش نکنيد.

زنجان 


غذاهای محلی استان زنجان را انواع آش چون: آش بلغور، آش رشته، آش انار، یوتی آش، آبگوشت های محلی، يوتی آش، و انواع غذاهای دیگر چون: کاله جوش، كوفته تركی، انواع دلمه ها، كباب تركی، خورشت مسما با مرغ، خورشت گوجه فرنگی، خوراک هويج، قيمه پلو، حلوای گردو و انواع دسرها، ترشی ها، مرباها، نان ها، سالادها و... تشکیل می دهد.

اصفهان


اسم اصفهان که مي‌آيد ناخودآگاه صداي جليز و وليز برياني در ذهن تداعي مي‌شود. هر چند برياني معروف‌ترين غذاي اصفهان است، اما از خورشت ماست، حليم بادمجان و گوشت و لوبيا هم نبايد غافل شويم. ناگفته نماند که زرشک روي همه غذاهاي اصفهاني هم خوردن دارد. گز و پولکي هم که شيريني‌هاي معروف اصفهان هستند.

خوزستان 


خوردن سمبوسه و فلافل‌هاي تند دست‌ساز، در حالي که روي پل کارون ايستاده‌ايد توصيه مي‌شود. قليه ماهي، پلو شوشتري، ماهي صبور و حريسه از غذاهاي معروف خوزستاني‌ها است.

تبریز

اسمش که مي‌آيد ناخودآگاه دل آدم براي کوفته تبريزي پر مي‌کشد، کوفته تبريزي مشهورترين غذاي آذربايجان شرقي است. فوت کوزه‌گري لازم دارد تا موقع پختن از هم باز نشود. پيخاخ قيمه هم خوراکي لذيذ از گوشت و پياز و زعفران و خلال بادام است که چشيدن آن‌را پيشنهاد مي‌کنيم. خورشت هويج هم يک خورشت آذري است. شيريني قرابيه، نوقا و حلوا گردويي هم از انواع شيريني‌ اين استان است.

کردستان
جالب است بدانید بريان کباب يا کباب ترکي از غذاهاي سنتي رسمي کردستان است. کنگرماست و کلانه که ترکيبي از نان محلي و پيازچه و کره محلي است از پيش‌غذاهاي کردي‌اند. کوکوي کنگر، آش کردي، آش گزنه و دوغ هم از ديگر خوراکي‌هاي اين منطقه است.

يزد

شيريني‌هاي يزدي در همه ايران مانند ندارند، لوزپسته، لوزبادومي، لوزنارگيل، کيک‌يزدي، باقلوا، پشمک، قطاب و حاجي‌بادوم از شيريني‌هاي خوشمزه يزدي هستند. آش شولي، آش شلغم، حليم و کوفته يزدي هم از غذاهاي خوشمزه يزد است. البته در یزذ نباید از خوردن قیمه نخود نیز اجتناب کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 58
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 29
  • ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    1 0
    غذاهای محلی گیلان زیاده: مثل لونگین(lavangin) تره(tare)(که نوعی گیاه محلی است که غذایی به همین نام از آن تهیه می شود) و...............
  • رضا ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    2 4
    کسانی که اهل غذا هستند میدونند که هیج شهری در ایران کیفیت غذا های شهر مشهد رو نداره . لذیذ ترین خوراک های ایران رو فقط در مشهد میشه امتحان کرد.
  • علی ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    1 7
    سلطان شهر های ایران از نظر غذا فقط مشهد و لا غیر رستورانهای مشهد خوشمزه ترین کبابها رو طبخ میکنن بعد از مشهد کرمانشاه
  • ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    منم یه کباب تو مشد خوردم خیلی خوشمزه بود.دیگه هم جایی نخوردم. من شیرازیم مشدی نیسم
  • ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    1 0
    میشه دوتا از غذاهای لذیذ مشهد را نام ببرید؟
  • ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    کوکوي پاغازه؟ مشرق من خودم بچه ناف کرمانشاهم اولین باریه که اسم کوکوی پاغازه به گوشم میخوره! کوکو سبزی میخوریم ولی پاغازه نه! ولی خورشت خلال بادام رو به همه توصیه میکنم! نخورید نصف عمرتون بر فناست!
  • ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    2 0
    پیتزا! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • احمد ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    2 1
    بهترین دستپخت و خوشمزه ترین غذاها برای جنوبی ها هست و بس
  • مینا ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    2 0
    سوغاتی اردبیل نوشتید ساری حلوا اشتباه نوشتید چون اسمش قره حلواست ترجمه اش میشه حلوای سیاه که خیلی خوشمزه است.آش دوغ هم تا نخورید نمیدونید چقد خوشمزه است من عاشق آش دوغمروش هم نعناع داغ بریزی هیشکی 4 بشقاب نخوره پا نمیشه از سفره
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    مربوط به غذای خوزستان. حریسه غلطه. درست آن حمیصه است. کباب بختیاری خوزستانم خوردن داره
  • ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    5 0
    خوشمزه ترین استان ایران از لحاظ طعم و تنوع غذایی مسلما استان گیلانه.
  • رضا ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    شیشلیک - ماهیچه - خوراک گردن - و انواع غذاهای کبابی و خورشتی حتی دیزی و کله پاچه مشهد هم تو ایران تکه البته شما احتمالا کباب های لذیذ مشهد رو عذا نمی دونید در مورد پیتزا هم که فست فود های مشهد واقعا کارشون درسته با یه بار سفر به مشهد و رفتن به رستورانهای خوبش کیفیت غذا رو امتحان کنید.
  • ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    یعنی عالی گفتی رفیق؛ من اکثر ایرانو گشتم اما از حق نبایدگذشت غذاهای مشهد واقعا لذیذ هستن و کیفیت خیلی خوبی دارن مخصوصا کبابهاشون
  • ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    یعنی عالی گفتی رفیق؛ من اکثر ایرانو گشتم اما از حق نبایدگذشت غذاهای مشهد واقعا لذیذ هستن و کیفیت خیلی خوبی دارن مخصوصا کبابهاشون
  • ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    یعنی عالی گفتی رفیق؛ من اکثر ایرانو گشتم اما از حق نبایدگذشت غذاهای مشهد واقعا لذیذ هستن و کیفیت خیلی خوبی دارن مخصوصا کبابهاشون
  • هبوط آدم ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    کوفته فقط کوفته تبریزی کباب هم فقط کباب بناب آش هم فقط آش شله قلمکار اصفهونیا قیمه هم فقط فیمه نذری تهرونیا قورمه هم فقط قورمه شهرستان تکاب سمبوسه هم فقط مال آبادان رو عشقه شمالیا رو هم تا میرزاقاسمی نخوردین ول نکنین... یه عشق شکم بی شکم!!!
  • ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    2 1
    كباب فقط كباب بناب اذربايجان
  • ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    شله مشهدی -دیزی سنگی-کله پاچه .....مشهدبسیارخوب است.
  • ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    1 2
    انصافا همه قبول دارن تو غذا اول ترک ها بعد شمالی ها فوق العادن ! ترک ها تو کوفته و انواع آش و کباب و خورش! و شمالی ها تو فسنجون و جوجه و کته کبابی و میرزاقاسمی و ...
  • امیر ۰۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    اینا که همه جا هست اونم از نوع خوبش
  • ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    قلیه ماهی خوزستان وکولوچه های خوزستان یادت رفت عزیزجون .......
  • بهزاد ۰۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    3 3
    من كل ايران كباب خوردم بهترين برنج و بهترين چلوكباب فقط بازار تبريز امكان نداره رقيبي حتي جرات نزديك شدن به چلوكباب تبريز را داشته باشه فكر كنم مخترع چلوكباب هم اسمش نايب بود كه توسط امير كبير از تبريز به تهران اورده شد
  • بهزاد ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    1 1
    من كل ايران كباب خوردم بهترين برنج و بهترين چلوكباب فقط بازار تبريز امكان نداره رقيبي حتي جرات نزديك شدن به چلوكباب تبريز را داشته باشه فكر كنم مخترع چلوكباب هم اسمش نايب بود كه توسط امير كبير از تبريز به تهران اورده شد
  • ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    1 0
    کباب فقط کباب خرم آباد
  • samaneh ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 1
    بهترین و با کیفیت ترین غذا هارو تو ایران مشهد داره و قیمت خیلی مناسب همون غذای مشهد رو اگه بخوای تهران و اصفهان و شمال بخوری باید چند برابر بیشتر پول خرج کنی تازه اون کیفیت رو هم نداره
  • ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    مگه امریکا شیراز هم داره ؟
  • امین ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    1 0
    بابا هر شهری غذا های خوب خودشو داره چه تبریز چه شیراز چه خرم اباد
  • ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    از نظر کلا غذا نه! ولی شیشلیکشو خوردم خوب بوده
  • ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    به جز کباب مثلا چی؟!
  • سعید ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    یعنی خراسان رضوی فقط مشهد. چرا شهرستان های خراسان رضوی رو نمیگید. از سوغات خراسان از نبات زعفران ریواس(فقط نیشابور) سبزیجات نیشابور که داره صادر میشه آش های سنتی از خشکبار این استان که کل کشور رو داره تامین میکنه. فقط از شاندیز یادت اومده که فقط جیبتو خالی میکنه واقعا متاسفم واستون
  • ولایت دوست ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    تهران غذا نداره؟
  • ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    غذاهای همدان اونقدر خوشمزه ست که حد و اندازه نداره! به خاطر غذاهاش هم شده حتما یه سر برین اونجا....آب و هواش که دیگه معرکه ست!
  • ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    شله مشهدیشون خیلی خوشمزه هست.
  • ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۶
    0 0
    هم وطنان اگر گذرتان به شهر میهمان نوازارومیه افتاد: 1- با نقل ارومیه دهنتون را شیرین کنید 2- با حلوای گردوی ارومیه دهنتون را شیرین کنید. 3-با بیدمشک و انواع عرقیات طبیعی دارو های طبیعی و سلامت بخش را به خانه ها ببرید شربت آنهارا نوش جان کنید. 4- خاطره هوای نه سرد نه گرم ؛ نه شرجی نه خشک؛ هوای پاک ....با خود تا آخر عمر به همراه خواهید داشت. 5- سه گنبد ؛ آتشکده و پارک جنگلی و ...یادتون نره دیدن کنید. 6- پارک ساحلی؛ائلر باغی؛ ساعت؛الغدیر ؛ساحل شهرچایی؛ تفرجگاه بند همجوار اینها چه کبابی هایی داره که نگوباید بخوری بعد قضاوت کنید. 7- ارومیه زیباترین شهر ارومیه به عنوان پاریس ایران در خدمت هم وطنان ایرانی آماده پذیرائی است.
    • بهار تبریز IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
      0 0
      بله تبریز و ارومیه مهد غذاها و شیرینی های خوشمزه هستند حتی سیب زمینی کبابی ارومیه و غذاهای رستورانی انها خیلی خوشمزه هستند نقل و حلوای ارومیه و عرقیجاتشون خیلی عالی هست و غذاهای ما تبریزیها هم خیلی با کیفیت و خوشمزه هستند این دو استان از لحاظ خوراکی بی نظیرند
    • بهار تبریز IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
      0 0
      بله تبریز و ارومیه مهد غذاها و شیرینی های خوشمزه هستند حتی سیب زمینی کبابی ارومیه و غذاهای رستورانی انها خیلی خوشمزه هستند نقل و حلوای ارومیه و عرقیجاتشون خیلی عالی هست و غذاهای ما تبریزیها هم خیلی با کیفیت و خوشمزه هستند این دو استان از لحاظ خوراکی بی نظیرند
  • علی ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۶
    1 0
    شکمو ها اردبیل از همه جا بهتر وارزانتر است با کره طبیعی وساده اومدید آدرس بهترین وارزان ترین را حتما"بپرسید هر وقت شمال رفتم رستوران شرمنده خانواده شدم کیفیت پایین اما قیمت سه برابر اردبیل
  • ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۶
    0 0
    بیا اردبیل تا تفاوت را احساس کنی شاید مشهد بهتر از بعضی جاهاباشد ولی کیفیت وقیمت غذاهای اردبیل در هیچ جای ایران نیست
  • سيما ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۶
    0 0
    احسنت بهترين و لذيذترين گوشت ها براي استان كردستان و لرستان مي باشد. مزه كباب هاي اين مناطق هيچ وقت و در هيچ شهر ديگري براي من تكرار نشد.
  • امير احمد اكبري اسبق از تبريز ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۶
    1 2
    من ساير شهرهاي ايران لب به غذاهاي گوشتي نميزنم اصلا غذاي تبريز يك چيز ديگه ست
  • بوشهری ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۶
    0 0
    قلیه ماهی بوشهری یادتون رفت
  • امین ۰۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
    2 2
    من کباب ترکی رو دوست دارم کلا غذاهای تبریز به نظرم فوق العاده است ولی غذا که دیگه تیم فوتبال تراکتور نیست فارغ از تعصب قومی و شهر و استان نظر بدید
  • ۰۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
    0 0
    نه بابا! تهران هم مثل امریکا با داشته دیگران قمپز در میکنه!
  • ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
    0 0
    کباب بروجرد رو یادت رفت مشرق
  • احمد ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
    0 0
    با سلام داداش گلم حرف شما درست اما پيتزا و فست فود غذاي سنتي نيست وگرنه اين غذاهايي كه شما ميگيد تو تهرون و كيش بهتر طبخ ميشه در ضمن كله پاچه هم غذاي سنتي مشهد نيست مال تمام ايرانه!
  • احمد ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
    0 0
    با سلام دوستاني كه ميخوان كباب بخورن بهتره برن به بناب و قم مثل اينكه بعضي دوستان كبابهاي مشهد رو فقط خوردن مشهد فقط كباب شيشليك داره كه انصافا بهتر از ديگر جاهاي ايران درست ميشه و اسمشم روش مونده : شيشليك شانديز
  • احمد ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
    0 0
    با سلام اكثر نظرات دوستان درش حس ناسيوناليستي بود ولي به نظر من همونطوري كه اخلاق و آداب و آب و هواي هر دياري باهم به همراه لحجه و گويشش فرق ميكنه تنوع غذايي هم متفاوته! به نظر من تمامي غذاهاي ايراني خوشمزه هست و هيچ شكمويي نميتونه ازش بگذره در هرصورت من چند تا غذاي سنتي مازندراني رو كه شايد خيلي ها نه اسمش رو شنيده باشن و نه خورده باشن (حتي خود مازندراني ها) به دوستان ميگم تا اگر روزي گذرشون به ساري و روستاهاي اون افتاد اين غذاها رو سفارش بدن تا براشون درست كنن: غذاهايي مثل 1. چغرمه (گوشت تكه تكه شده مرغابي هوايي و دانه انار كه با روغن خودش سرخ ميشه) 2. ترشي پلو (برنجي كه در مخلوط سير به صورت كته درست ميشه و مرغابي يا غاز و يا اردك هوايي به صورت ته چين در داخلش درست ميشه) 3. كال ته چين (برنجي كه در رب انار به صورت خام و كال يا دون با مرغابي يا غاز و يا اردك هوايي به صورت ته چين درست ميشه) 4. كهي پلا (برنجي كه به صورت كته با كدو تنبل و پرندگان هوايي طبخ ميشه) 5. ماهي شكم پر (انواع ماهي ها و يا پرندگان كه با سبزي هاي معطر همچون اناريجا و اويه و سير و تره و جعفري و اوجي و پونه درون شكمشان پر ميشه) بسيار هوس انگيزه خوردن اين غذاها
  • سید ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۹
    0 0
    شله مشهدی شیشلیک
  • حمیدرضاکاظمی ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۹
    0 0
    من هوس قیمه نثار کردم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • طاهر ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    0 0
    سلام به دوستان.من اهل آستارام و به اكثرنقاط ايران رفتم و غذاهاش رو خوردم اما غذاهاي گيلاني رو بيشتر پسنديدم مخصوصا سيرقليه و باقالي قاتق بعدش آش دوغ اردبيل عالي بود
  • هم وطن ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    0 1
    من که اصلا از غذاهای مشهد راضی نبودم جاهای خوبشم غذا خوردم گوشتش خیلی بو بدی می ده .
  • کوثر ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    2 2
    کباب فقط کباب بناب
  • مهدي ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۲
    0 0
    سلام دوستان من اصالتا ترك اردبيلم ولي ساكن تهرانم شمال هم زياد ميرم ولي از حق نگذريم غذاهاي خونگي نه رستوراني فقط و فقط واسه جنوب(اهواز) واقعا لذيذه توي آشپزي حرفه اي هستن شما هم امتحان كنيد متوجه ميشيد
  • ناشناس ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
    0 0
    هر شهري پول بدي غذاي خوب ميخوري هيچ جا هم از نظر تميزي و بهداشت تهران نميشه . من مشهدي نيستم ولي غذاهاي مشهد هم عاليه .
  • ناشناس ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
    0 2
    كوفته فقط كوفته تبريزي
  • ناشناس ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
    0 2
    كوفته فقط كوفته تبريزي
  • ناشناس ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
    0 3
    كوفته فقط كوفته تبريزي
  • حسین از ارومیه ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۲
    0 1
    کباب فقط کباب بناب یاشاسین آذربایجان یاشاسیت نراکتور سازی آذربایجان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس