سریال فرد تحت نظر، ماهیت آژانس امنیت ملی آمریکا یا همان NSA را بیش از سایر سریال ها و فیلم هایی که در این زمینه ساخته شده اند از جمله "دشمن ملت(Enemy of the State)" و "توطئه اشلون (Echelon Conspiracy)" نشان می دهد.

مشرق؛"شما در حال تماشا شدن هستید. دولت یک سیستم مخفی دارد: یک ماشین که از شما در هر ساعت از هر روز جاسوسی می کند. من می دانم چرا که خودم آن را ساخته ام. من دستگاه را برای تشخیص اعمال ترور طراحی کرده ام، اما آن همه چیز را می بیند. جرایم خشونت آمیز که  مردم عادی را درگیر می کند، مردمی که شما را دوست دارند. جنایاتی که دولت آن ها غیرضروری در نظر گرفته است. آن ها نمی خواهند عمل کنند، بنابراین من تصمیم گرفتم که خود وارد عمل شوم. اما من به یک نیاز شریک دارم، کسی که مهارت های لازم برای مداخله کردن را داشته باشد. ما در خفا کار می کنیم چرا که مقامات در جستجوی ما هستند. شما هرگز ما را پیدا نمی کنید، اما قربانی یا مجرم، اگر شماره شما بالا بیاید ... ما شما را پیدا می کنیم." فینچ در ابتدای فصل اول.


 

نام سریال: Person Of Interest (فرد تحت نظر)
تعداد فصول: ۲ (در حال پخش)
کارگردان: جاناتان نولان (Jonathan Nolan)





سریال فرد تحت نظر(Person of Interest) در سال 2011 در کانال CBS تهیه و در همان سال نیز سری اول آن پخش گردید. سری دوم این مجموعه در سال 2012 به نمایش درآمد و به نسبت سری اول مجموعه در رتبه بندی سریال ها در مقام بالاتری جای گرفت. این سریال یک مجموعه اکشن – درام و علمی-تخیلی(Science Fiction) است.

داستان این سریال پیرامون ماشینی است که یک نابغه  کامپیوتر به نام هارولد فینچ(Harold Finch) آن را به منظور پیش بینی عملیات های تروریستی طراحی کرده است. فینچ به همراه دوست و همکارش ناتان اینگرام(Nathan Ingram) این دستگاه را به دولت امریکا می فروشد که پس از مدتی اینگرام توسط دولت کشته می شود. ماشینی که فینچ طراحی کرده از طریق مانیتورینگ سراسر جهان بوسیله ی تلفن های همراه، ایمیل، دوربین ها و .... اطلاعات را دریافت و مورد پردازش قرار می-دهد و انگیزه ی ساخت آن نیز جلوگیری از عملیات های تروریستی همچون حملات 11 سپتامبر 2001 می باشد(هر دو سری مجموعه در ماه سپتامبر به نمایش در آمدند).

در واقع این برنامه با استفاده از منابع اطلاعاتی NSA (آژانس امنیت ملی امریکا National Security Agency ) به تحلیل اطلاعات پرداخته و جنایات برنامه‌ریزی شده را تشخیص می دهد یعنی این ماشین به تمام دوربین ها (حتی دوربین وب کم لپتاپ یک فرد که از طریق وایرلس رایگان در یک کافی نت جستجو می کند) میکروفن ها، ماهواره ها، تجهیزات شبکه و در کل ارتباطات الکترونیکی، دسترسی دارد و از اطلاعات آن ها استفاده می کند.

در حین کار با سیستم فینچ متوجه می شود از آن جا که دستگاه قادر است همه چیز را ببیند، می تواند علاوه بر عملیات های تروریستی برنامه ریزی شده، سایر خشونت ها و جنایت هایی که مردم عادی مرتکب می شوند را نیز شناسایی و در واقع پیش بینی کند. چون دولت به این بخش از ویژگی های ماشین علاقه نشان نمی دهد، فینچ یک در پشتی در سیستم طراحی می-کند تا به او یک کد امنیت اجتماعی(social security number) از فردی(یا افرادی) که در آینده درگیر یک جنایت خشن می شود را بدهد.

البته ماشین درباره اینکه فردی یا افرادی که پیرامون یک جرم معرفی می شوند چه نقشی در وقوع آن دارند را مشخص نمی کند، مثلاً اینکه فرد قاتل است یا مقتول و یا شاهد ماجراست، همچنین درباره ی نوع جنایت، زمان و مکان آن نیز اطلاعاتی نمی دهد.

 فینچ به علت محدودیت جسمانی خویش نمی تواند به تنهایی درگیر حوادث و پیگیری پیش بینی های ماشین شود، بنابراین یک مأمور سابق سیا به نام جان ریس(John Reese) را به استخدام در می آورد تا از وقوع جنایت ها جلوگیری کنند.


     
ریس که مأمور سابق CIA است در آخرین عملیاتش به همراه هم تیمی اش شامل عملیات پاکسازی شده است. او و هم تیمی اش ماموریت گرفتند که یکدیگر را بکشند اما هر دو جان سالم به در بردند، از آن پس ریس به عنوان یک مرده زندگی می کند. در نیمه سریال مشخص می‌شود فینچ از مدتی قبل به دنبال ریس بوده و حتی عملیات پاکسازی را هم او طراحی کرده تا ریس را از CIA  خارج و به خود جذب کند. همکار ریس به دست مامورین اطلاعاتی چین می‌افتد تا در قبال تزریق یک ویروس به شبکه اینترنت، نام شخصی که عملیات پاکسازی را طراحی کرده به او بگویند. در نهایت او کشته می‌شود و فقط از قول مأمور چینی گفته می شود که او فردی است که فقط یک نام از او وجود دارد و هیچ اطلاعاتی در هیچ دیتابیسی از او موجود نیست و سپس نام فینچ نمایش داده می شود.


 
فینچ شخصیتی مرموز دارد؛ او یک هکر، یک نابغه کامپیوتر، یک تاجر بورس و بسیار ثرونمند است. نام اصلی او مشخص نیست و طی تحقیقاتی که جان ریس انجام می دهد تا او را شناسایی کند مشخص می شود حتی هویت او در زمان مدرسته نیز جعلی بوده است. او توانایی نفوذ به هر سیستم و شبکه ای حتی خود NSA را دارد.
آنطور که فینچ می گوید ماشین را طوری طراحی کرده که نیاز به هیچ تعمیری ندارد و می تواند خود را بازسازی یا رفع اشکال کند و این کار را به این خاطر انجام داده که انسان‌ها قایل اعتماد نیستند و نباید به چنین ماشینی دسترسی داشته باشند و این ماشین باید خودکار عمل کند. در داستان فینچ به ریس می گوید شبکه‌های اجتماعی توسط او و برای NSA  طراحی شده تا NSA بتواند اطلاعات شخصی افراد را به دست آورد. همچنین به طور ضمنی اشاره می‌شود که تشکیل اینترنت و تبدیل شبکه داخلی ARPANET به اینترنت که توسط یک هکر انجام شده را نیز فینچ انجام داده است.
 
 



تمام افراد جامعه تحت کنترل اند.

فعالیت های آن ها موجب می شود تا در نهایت توسط پلیس نیویورک تحت تعقیب قرار بگیرند. یک هکر به نام روت (Root) به دنبال دستیابی به ماشین فینچ است و از طرف دیگر مأموران دولتی نیز می خواهند تمام دانش مربوط به ماشین را به عنوان یک راز نگه دارند.



    

هارولد فینچ یکی از دو شخصیت اصلی فیلم است. او یک هکر و نابغه کامپیوتر و بسیار ثروتمند است. دست او در اکثر اتفاقات بزرگ کامپیوتری (ایجاد اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و …) دیده می شود.بسیار مرموز است و هنوز نام و سابقه واقعی او مشخص نیست. حتی سازمان های اطلاعاتی از او چیزی جز یک نام ندارند.او سرپرستی عملیاتی که برای نجات افراد در معرض قتل ایجاد کرده را بر عهده دارد.




     

جان ریس یک مامور ویژه سابق CIA است که بعد از فرار از پاکسازی خود توسط فینچ جذب شده و عملیات میدانی برای نجات افراد در معرض قتل را انجام می دهد.


 

جاس کارتر یک کارآگاه سالم پلیس نیویورک است که قبلاً به عنوان بازجوی ارشد ارتش آمریکا در عراق فعالیت می کرده است. او در ابتدا به دنبال دستگیری جان ریس است اما در چند قسمت ابتدایی سریال به عنوان کمک به تیم فینچ و ریس می‌پیوندد.


    
لایونل فاسکو یک کارآگاه فاسد پلیس نیویورک است که بعد از درگیری با جان ریس ابتدا به صورت اجباری و سپس با تغییر شخصیت فاسد خود به تیم می‌پیوندد.


     

ناتان اینگرام دوست و همکار قدیم فینچ و رابط او با دولت آمریکا و سازمان NSA و عامل اصلی ایجاد راه برای دسترسی به ماشین طراحی شده فینچ است. او پس از فروش ماشین به دولت توسط NSA کشته می شود.

 


رووت (ریشه) یک هکر است که با توجه به اتفاقات کودکی‌اش انسان‌ها را اشتباهات طراحی می داند و در طول فیلم اصل ترین روش اش برای رسیدن به اهدافش باج گیری با استفاده از اطلاعات از افراد مختلف است. او در صدد به دست آوردن ماشین طراحی شده توسط فینچ است.



    
زویی مورگان زنی با ارتباطات پیچیده با افراد قدرتمند آمریکاست، تقریباً هر فرد قدرتمندی را می شناسد و با او رابطه دارد.این فرد در تعداد زیادی از عملیات ها به ریس کمک می کند.

     
 
کارل الیاس پسر نامشروع یکی از سران مافیا است که کنترل تمام گروه های خلافکار شهر را در دست گرفته و بعد از کشتن پدر خود سعی در یکی سازی سازمان مافیا دارد. این فرد یک بار توسط ریس نجات داده می‌شود و بار دیگر به زندان انداخته می شود. او حتی در زندان هم قوی‌ترین فرد شهر است.

سریال POI یا همان فرد تحت نظر از جمله آثاری است که تحت شرایط امنیتی پس از سپتامبر 2001 ساخته شده است. بعد از آن واقعه بود که تعداد زیادی دوربین در مناطق مختلف شهر نیویورک به منظور رصد رفت و آمد و عملکرد مردم امریکا نصب شد. نمونه هایی از این دست که کنترل و نظارت گسترده دولت امریکا بر کلیه مکالمات و ارتباطات الکترونیکی اعم از تلفنی یا اینترنتی را با هدف جلوگیری از وقایعی مانند 11 سپتامبر را توجیه می کنند، در سینما و تلویزیون این کشور جدید نیست.

چهره های مشهوری از سینمای هالیوود در ساخت این اثر شریک بوده اند. جاناتان نولان فیلم نامه‎ فیلم‌های بتمن می‌آغازد (۲۰۰۵)، پرستیژ (۲۰۰۶)، و شوالیه تاریکی (۲۰۰۸) را نوشته که همه آن ها را کریستوفر نولان کارگردانی‎ کرده است. جی‌جی آبرامز نیاز به معرفی ندارد، مجموعه آثار او بیش از یک دهه است که در سراسر جهان میلیون ها نفر را مجذوب نموده است. در میان سایر عوامل سریال نیز چهره های شناخته شده دیگری از جمله بازیگران وجود دارند.


 
این سریال در کل احاطه اطلاعاتی آمریکا بر محیط سایبر را نمایش داده و امن بودن خیلی از سیستم‌های سایبر را زیر سؤال می برد. همینطور احتمالات ممکن در محاسبات اطلاعاتی مبتنی بر اتفاقات بسیار کوچک و بی‌اهمیت را توجیه می کند. تاکنون درباره ی سیطره ی اطلاعاتی – امنیتی ایالات متحده بر زیرساخت های ارتباطی سرتاسر جهان و کنترل آن ها از جمله ماهواره ها، زیرساخت ها و شبکه های مخابراتی، شبکه های کامپیوتری و ... سخن گفته شده است. بسیاری از مردم عوام و بعضاً نخبگان ساده اندیش این پدیده را امری نشدنی می دانند، و تصور نمی کنند دولتی بتواند بر تمام مکالمات و ارتباطاتی که در هر لحظه در هر نقطه از کره زمین صورت می گیرد احاطه داشته باشد، در حالیکه این امر یک تصور یا خیال نبوده و واقعی است. در عالم واقعی امریکا از طریق آژانس امنیت ملی خود که یکی از سازمان های تابعه وزارت دفاع این کشور به حساب می آید، بر پیام های رد و بدل شده از طریق ابزارهای الکترونیکی و دیجیتال تسلط دارد.
 

سازمان های امنیتی – اطلاعاتی ایالات متحده امریکا

سریال فرد تحت نظر ماهیت آژانس امنیت ملی امریکا یا همان NSA را بیش از سایر سریال ها و فیلم هایی که در این زمینه ساخته شده اند از جمله "دشمن ملت(Enemy of the State)" و "توطئه اشلون (Echelon Conspiracy)" نشان می دهد.
     



شعارفیلم: «این دیگر سوءظن نیست، اگر آنان واقعاً در تعقیب تو باشند»

اینترنت بزرگترین شبکه ای است که در آن پیام ها و مکالمات افراد از اقصی نقاط جهان رد و بدل می شود. امروزه افراد آنقدر به زندگی در فضای مجازی وابسته شده اند که مقوله ای به نام "زندگی دوم" به بحث رایج مجامع علمی و حوزه های مرتبط با علوم انسانی بدل شده است. افراد آزادانه در اینترنت به فعالیت های متنوع و گوناگونی می پردازند، تبادل پیام، جستجو، قرار دادن پست و ... از جمله این فعالیت هاست که در قالب استفاده از ایمیل، شبکه های اجتماعی، فروم ها و سایر رسانه های اجتماعی و ابزارهای اینترنتی مانند موتورهای جستجو صورت می گیرد.

در مواجهه با فضای مجازی بسیاری از نخبگان فکری و مردم عادی معتقدند این فضا به لحاظ اینکه فضایی باز و غیرقابل کنترل و نظارت بوده و به انسان امکان گمنامی و ساخت هویت(های) جدید و بازآفرینی خویشتن را می دهد، افق های روشنی را در پیش چشم بشر گذاشته که باید از طریق استفاده ی مناسب از فرصت ها و امکانات آن به سمت این افق ها حرکت نمود. در مناسبات اجتماعی مجازی چون هویتی که فرد از خود ارائه کرده خودِ مطلوبِ مورد نظر اوست در نتیجه دوستی ها و روابط شکل گرفته بر مبنای این هویت ها صمیمی تر و صادقانه تر است. در نگاه این عده در فضای مجازی روابط نوین اجتماعی شکل خواهد گرفت و فعالیت ها و کنش های کاربران اثر مطلوبی بر جهان واقعی و مناسبات آن خواهد گذاشت.





          
در کنار نگاه فوق دسته ای دیگر از دانشمندان معتقدند فضای مجازی، فضایی مطلقاً آزاد و رها نیست بلکه هم اصول، قواعد و چارچوب های فعالیت در آن توسط کاربران حرفه ای تر، از قبل مشخص شده است و هم در سطوح مختلف ملی و بین المللی سیستم نظارت و کنترل دارد، در نتیجه افراد نمی توانند برای خود هویت های گوناگون و متفاوت داشته باشند چرا که از طریق ابزارهای کنترلی می توان هویت واقعی آن ها بدست آورد. مبتنی بر این نگاه امروز زندگی و هویت افراد نه تنها پنهان نیست بلکه برعکس تکنولوژی باعث شده حتی جزئی ترین علایق، سلیقه ها و نظرات نیز برای دیگران قابل مشاهده باشد. برخی از صاحبنظران این دسته عقیده دارند به علت ادغامی که به مرور زمان جهان واقعی و جهان مجازی با یکدیگر خواهند داشت، افراد از داشتن هویت های گوناگون خسته شده و شاید دیگر علاقه ای به پنهان سازی هویت خود نداشته باشند.
          


پنهان سازی هویت با وجود کنترل ها امکان پذیر نیست. یک توهم توافقیِ دیگر!

برخی از مزیت های فضای مجازی همچون از میان برداشتن مرزهای فیزیکی، جبران محدودیت های زمانی، دسترسی آسان و سریع به منابع، افراد و اخبار، تنوع و تکثر ارتباطات و تعاملات را نمی توان نادیده گرفت، به همین جهت عاقلانه تر آن است که با چشمانی باز وارد این دنیا شده و فعالیت صورت داد. اینکه برخی مطرح می کنند هیچ شخص حقیقی یا حقوقی صاحب اینترنت (بزرگترین فضای مجازی) نبوده و در این فضا هیچ شخص یا گروهی نمی تواند اراده ی خویش را بر دیگران تحمیل کند نشان دهنده عمق و ظرفیتِ کم اندیشه ی آن هاست، چرا که با  اندکی جستجو، هم می توان صاحب اینترنت را پیدا کرد و هم مثال های بی شماری از جهت دهی و موج سواری بر افکار عمومی را.

در این سریال دلایلی غیر از گسترش ارتباطات و یا کسب سود و منافع تجاری برای ایجاد شبکه های اجتماعی توسط فینچ که آن ها را ساخته است، عنوان می شود. دلایلی که با علت برپایی و عملکرد سازمانNSA  انطباق دارد.
     

ان اس ای(NSA) – سازمانی که مغز تصمیم گیرنده اینترنت است.

 


تمام ارتباطات و مکالمات قابل شنود و ردیابی هستند.

اما چرا در کنار ساخت فیلم های سینمایی این بار ایالات متحده سیطره امنیتی و اطلاعاتی خود را در قالب سریال عرضه می کند؟

پاسخ این سوال به گسترش روزافزون ابعاد زندگی مجازی و کوچ کردن افراد از زندگی واقعی به این زندگی است. بطوری که گفته شده: «فضای مجازیِ امروز القای واقعیت مجازی نیست، ایجاد مجاز واقعی است.». این جمله به خوبی وضعیت حال حاضر جامعه و بشر غربی را مشخص می کند، وضعیتی که به گونه ای فزاینده در جوامع و کشورهای دیگر در حال تکثیر است.

بشر غربی در جامعه ای زندگی می کند که از حیث تمدنی به منتهی الیه خود رسیده و حرف جدیدی برای گفتن ندارد، تنها حوزه ای که روبروی انسان غربی اعم از روشنفکر، مهندس، فیلسوف، نخبه ی فرهنگی، متفکر علوم انسانی و غیره باز است دامن زدن به ابعاد زندگی تکنولوژیکی در بعد مهندسی و تحلیل و تفسیر آن در حوزه ی علوم انسانی است، در واقع انسان غربی پس از آنکه جهان واقعی را برای خود از دست رفته دیده، به جهان سایبری و زندگی دوم روی آورده است، علمای شاخه های مختلف علوم انسانی و علوم اجتماعی نیز به جای تولید محتوای جدید، به تفسیر و توصیف ابعاد زندگی سایبری پرداخته اند.

سردمداران تمدن امروز غرب هم با به بن بست رسیدن نظریه های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی خویش، برای جلوگیری از فروپاشی جوامع شان بیش از پیش به سازماندهی و نظارت بر فضای سایبر روی آورده اند، چرا که فعالیت در این فضا نیرو و زمان افراد جامعه همچنین فرصت و امکان اعتراض مؤثر را از آن ها می گیرد.


 
در واقع شاید اداره کنندگان تمدن غرب با عرضه کردن این سریال قصد دارند مردم را در کشور خود و سایر کشورهای دنیا برای ورود به یک دنیای امنیتی و یک زندگی کنترل شده و تحت نظارت آماده کنند. دنیایی که در آن ماشین ها و سیستم-های کامپیوتری حتی می توانند درباره فردی که در انتهای خیابان در حال قدم زدن است پیش بینی کنند.
 




زندگی ای که در آن افراد نه تنها به ابزارهای دیجیتالی وابسته اند، بلکه خودشان نیز کدهای دیجیتالی خواهند بود که از طریق سیستم های هوشمند کنترل شده و باید به این چشم بزرگ که آن ها را می بیند، عادت کرده و بدانند که نمی توان از دید آن فرار کرد.




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 26
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • حسین ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    3 0
    ولی انصافا سریال خوش ساختیه و دیدنش لذتبخشه
  • همایون ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    2 0
    تمام این حرفا درسته ولی خداییش سریال جالبیه
  • سید محمد یونسی ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 2
    اینکه همون هوش سیاه خودمونه
  • mina ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    این سریال رو خیلی وقت پیش دکتر عباسی معرفی کرده بود
  • ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    1 0
    یه سریال دیگه هم هست به اسم HomeLand که ماجرای یک سرگنت نیرودریایی است که مدتی گروگان بوده و بر میگرده به آمریکا. اینقدر به صورتی سیستمی خودشون(CIA) رو تبرئه و اسلام رو مورد هجمه قرار میدن که فکر کنم خیلی ها برای تصمیم های استراتژیک اینقدر وقت نمیزارن. البته این فیلم از روی یک نسخه اسراییلی ساخته شده
  • مهران ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    1 0
    کاملا موافقم , خیلی باحاله! آدم اینا رو که نگاه میکنه دیگه نمیتونه سریالهای ضعیف صدا و سیما رو نگاه کنه! (البته هوش سیاه قشنگ بود)
  • mina ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    این سریال رو خیلی وقت پیش دکتر عباسی معرفی کرده بود
  • رضا ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    سریال جالبی دیدنش رو به همه پیشنهاد میکنم فصل سومش هم تمدید شد و اولین قسمتش اشتباه نکنم شهریور ماه میاد
  • رضا ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    1 0
    تاریخ ساخت این سریال رو نگاه کن بعد همه چیز به دکتر!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!عباسی ربط بده
  • ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    1 0
    ادروارد اسنودن از 21 کشور تقاضای پناهندگی کرده که رد شده چرا ایران پیشنهاد پناهندگی به این مغز کامپیوتری نمی دهد ؟ اینهم مطلبی که ویکی لیک در این امورد زده http://wikileaks.org/Edward-Snowden-submits-asylum.html
  • سيد ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    2 0
    اين سريال رو تلويزيون ايران هم ميتونه نشون بده چون از لحاظ اخلاقي خيلي ساختار شكن و مسئله دار نيست در ضمن بنوعي جامعه اطلاعاتي امريكا رو هم نقد ميكنه
  • رضا ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    زحمت کشیدید خدا قوت
  • mahdi ۲۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    شاید مطلبتون برای مردم عادی جذاب باشه دلیلش اینه که مطلبتون کاملا غیر حرفه ای و با دید داغ کردن بیخودی نوشته شده. در ضمن کارگردان ممنون از شما که اینقدر تبلیغ فیلمش رو کردین و توی رنکینگ بسیار بالا آوردینش(اسم سریال در سرچ سریال فارسی ) باز هم مشرق جان گل به خودی می زنی یه مقدار با اهل فن سایبری مشورت کن.
  • ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    دکتر عباسی در مورد NSA در سال 82 توضیح داده بود و همچنین در شبکه خبر در برنامه دو نیم ساعت مفصل در مورد NSA توضیح داد
  • امید 17ساله ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
    0 0
    جونم به آقای عباسی!
  • امید 17ساله ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
    0 0
    این سریال نزدیکه 8ماهه داره پخش میشه فکر کنم نقدشم آقای عباسی فکر کنم 2 3 ماه پیش شروع کرد
  • ۰۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
    0 0
    بتمن مي آغازد؟!
  • حامد ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
    0 0
    صدا و سیما هر سال فیلم آمریکایی "دشمن ملت" که بر علیه دولت آمریکاس رو چند بار میزاره که واقعا خسته کننده شده، بجای این کار میتونه این سریال خوش ساختو که در جهت منافع صدا وسیما هم هست بزاره.
  • ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
    0 0
    واقعا دمتون گرم هر روز میام توسایت تا یه تحلیل از این دست بخونم سریال قشنگی بود و ارزش دیدن رو داره و دید آدم رو نسبت به تکنولوژی ارتباطی دورو برش عوض میکنه
  • ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    0 0
    این سریال ها با این همه هزینه بالا فقط یک هدف خاص رو دنبال میکنه و بس . در مورد اتفاقات داخل فیلم هم باید کمی اطلاعات داشته باشید تا بفهمید چقدر قدرت برای امریکا قلو شده من خیلی فیلم نگاه میکنم و جالبه که در تمامی اونها نقش منجی بشریت یا نجات دهنده رو یک آمریکایی داره برای نمونه فیلم سوپرمن ، 2012 رئیس جمهور آمریکا و یا هر فیلم دیگه که فکرش رو بکنبد اصلا من این رو فهمیدم که در عصر حاضر هیچ فیلمی توسط کشور های آمریکایی و صهیونیستی بدون هدف ساخته نمیشه مثلا الان جدیدا دارن تو فیلمها و سریال هاشون به سربازهایی که در جنگ عراق و افغانستان بودن بها و ارزش میدن و میگن (Your man) فقط شما مردید نمونش هم سریال ARROW در کل همشون هدف دار هستن و اما در مورد سریال هوش سیاه بهتر یک سری به سایت برنامه نویس بزنید تا ببینید این فیلم توسط برنامه نویسها و هکر های ایرانی مورد تمسخر و سرزنش قرار گرفته ولی برای شروع خیلی خیلی خیلی بد نیست
  • مهراد ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    0 0
    الآن مثلاً کدوم یکی از اون نهاد های اطلاعاتی امنیتی تو ایران نیست
  • ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    0 0
    عالی بود
  • محمد ۱۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    0 0
    سلام من واقعا این سریال رو دوست دارم،متشکرم از وقتی که برای نقد این سریال گذاشتین.
  • سهراب ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    0 0
    فقط میگم باعث تاسفه غرب با چه هنری سیاست های کلی اش رو با استفاده از سینما و تلویزیون و سایر گونه های هنری به مردم همه جای دنیا القا میکنه و ما چجوری سریال میسازیم.نمونه آخرشم سریال هوش سیاه که نتیجه این دوفصل از سریال شده تحقیر و ضایع شدن پلیس و نیروهای امنیتی و عشق و علاقه به شخصیت منفی داستان(کامران) بخاطر هوش و توانایی های بالا در خرابکاری و فرار از دست پلیس.
  • مصطفی ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۱
    0 0
    به نظر میاد اونجایی که شما توی مقاله داری حرف از این می زنی که امکانش هست مکالمات شنود بشه و این مسائل ، خب آره ، نه فقط آمریکا ، بلکه همه ی کشورها به نوعی مکالمات ، ایمیل ها و تمام جاهایی که اطلاعات وجود داره رو مورد کاوش قرار می دن . اما مسئله اینجاست که تا چه حد می تونن این کار رو بکنن ، میلیون ها تماس تلفنی قاعدتا توسط افراد مورد کاوش قرار نمیگیره و اون سیستم کامپیوتری و در واقع هوش مصنوعی که این مکالمات رو پردازش می کنه چقدر کارایی داره و اصلا امکان ساخت چنین ابر کامپیوتری هست که میلیون ها مکالمه رو در لحظه شنود و تحلیل کنه ؟!!!
  • مصطفی ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۱
    0 0
    بنده با نظر شما موافقم ، آمریکا خیلی قلو می کنه . بله سیستم های پردازش تصویر و پردازش صدا داریم . ولی اینی که توی این سریال نشون می ده خیلی خیلی فرق داره !!! من به عنوان برنامه نویس نه چندان حرفه ای و کسی که داره مهندسی فناوری اطلاعات می خونه ، می تونم بگم رسیدن به چنین سیستمی گرچه از نظر تئوری قابل دسترس باشه ولی قاعدتا به این زودی ها و به این شکل که یک یا دو نفر چنین سیستمی رو طراحی کرده باشن و اونم به این شکل !!! ممکن نیست .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس