به گزارش مشرق، حمیدرضا فولادگر در گفتوگو با فارس گفت: مهرماه سال گذشته دولت ثبت سفارش کالاهای اولویت دهم را ممنوع کرد، زیرا اکثر این کالاها توسط صنعتگران داخلی ساخته می شوند و دلیلی برای خروج ارز از کشور وجود ندارد.
وی افزود: قرار بود این مصوبه تا بهتر شدن شرایط ارز و به خصوص وضعیت تولیدکنندگان حفظ شود، اما این روزها صدور بخشنامه دولت مبنی بر ترخیص کالاهای لوکس تا پایان فروردین ماه تأمل برانگیز است.
فولادگر با بیان اینکه مجوز واردات کالاهای اولویت دهم، نقض غرض مصوبه دولت و در حقیقت به ضرر تولیدکنندگان است، تصریح کرد: دولت باید به قوانین خود پایبند باشد و بر این اساس، تدوین بخشنامه برای واردات کالاهای لوکس خلاف قانون است.
رئیس کمیسیون ویژه تولید ملی مجلس با اشاره به بخشنامه جدید دولت، گفت: براساس بخشنامه جدید دولت، ثبت سفارش تمام کالاهای مشمول اولویت 10 که تا پایان بهمن 91 وارد گمرک شده و برای آنها قبض انبار معتبر صادر شده باشد، با رعایت ضوابط و سایر مقررات حداکثر تا پایان فروردین 92 از محل ارز متقاضی بلامانع است.
به گفته وی، این مصوبه نشان می دهد که واردکنندگان کالاهای لوکس بدون هیچ مشکلی می توانند کالای خود را وارد کنند.
وی با اشاره به اینکه صدور این بخشنامه به ضرر تولیدکنندگان است و باعث خروج سرمایههای کشور میشود، افزود: گفته شده این کالاها با ارز منشأ خارجی وارد شده اند که باید این موضوع مشخص شود که منظور از ارز منشأ خارجی چیست و آیا منشأ تمام کالاها که قرار است ترخیص شوند، ارز خارجی است؟
فولادگر ادامه داد: زمانی که کالاها وارد بازار شود و مردم آن را خریداری کنند در حقیقت این پول به دست واردکنندگان میرسد و در نهایت، ضمن خروج سرمایههای ملی، تحت تأثیر قرار گرفتن اشتغالزایی و متضرر شدن تولیدکنندگان را به همراه دارد.
وی تصریح کرد: درست است که برخی از مردم به دنبال خرید کالاهای لوکس هستند، اما تعداد این گروه بسیار محدود است و با تعریف شرایط، قطعاً آنها نیز با دولت همراه خواهند شد و سطح توقعات خود را با برندهای ملی هماهنگ می کنند.
وی با بیان اینکه سطح کیفی تولیدات داخلی نسبت به گذشته بسیار بهبود یافته است و خیلی از آنها از برندهای خارجی با کیفیت تر هستند، گفت: کالاهای خارجی با تبلیغات دروغین و گسترده خود مردم را به سمت خود جذب می کنند اما بعضاً مشکلات فنی متعددی دارند.
رییس کمیسیون ویژه تولید ملی مجلس افزود: اگر میزان تبلیغات کالاهای داخلی افزایش یابد و مردم با پتانسیل و شرایط تولید بنگاههای صنعتی آشنا شوند، میزان فروش کالاهای خارجی کاهش مییابد.
وی تأکید کرد: امسال یکی از اهداف نمایندگان مجلس، حمایت از تولیدکنندگان داخلی است تا شعار حماسه اقتصادی عملیاتی شود.
وی با تاکید بر اینکه تضاد در تصمیمگیریها در سال جاری باید به صفر برسد، تصریح کرد: تولیدکنندگان زمانی میتوانند برای مقابله با شرایط مختلف به خصوص تحریم برنامهریزی کنند که قوانین باثبات و پایدار باشد.
وی گفت: دولت به جای صدور بخشنامههای ضد تولید میتواند برای خروج بنگاههای صنعتی از بحران و تأمین سرمایه در گردش آنها برنامهریزی کند.
فولادگر تأکید کرد: دولت باید شرایطی را فراهم کند تا تولیدکنندگان به مصوبهها و قوانین اعتماد داشته باشند و آنها به آینده صنعت خوشبین شوند که این امر ضمن افزایش تولید، باعث رشد سرمایه گذاریها خواهد شد.