کد خبر 20904
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۲

نمايش هشت فيلم درباره دفاع مقدس و مرتبط با مفهوم مبارزه با نيروهاي بيگانه در بيست و نهمين جشنواره بين‌الملي فيلم فجر اميدواري نسبت به آينده اين سينما و افزايش توليد در اين عرصه را بيشتر مي‌کند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، بيست و نهمين دوره جشنواره فيلم فجر ميزبان هشت فيلم سينماي دفاع مقدس است، فيلم‌هايي که بخش‌هايي از تاريخ دفاع مقدس را روايت مي‌کنند. با توجه به شرايط فعلي سينماي ايران و استقبال مخاطبان از فيلم‌هاي کمدي و عامه‌پسند توليد هشت فيلم مربوط به دفاع مقدس اگرچه سهم اندک اين سينما از سبد توليد را نشان مي‌دهد اما تلاش براي احياي دوباره اين سينما، که زماني هم مي‌توانست مخاطب گسترده داشته باشد و هم نظر مثبت منتقدان را جلب کند مشهود است.

در سال‌هاي پس از جنگ، طبيعي است که ساخت فيلم دفاع مقدس ضرورت‌ها و مختصات تازه پيدا کرده است، نسل جديد نسلي که واقعيت دفاع مقدس را درک نکرده براي اطلاع پيدا کردن از ناگفته‌هاي جنگ نياز به منابع اطلاعاتي دارد که يکي از آنها سينما است. از سويي ديگر حفظ دستاوردهاي دفاع مقدس ضرورتي قابل انکار است، اين مسائل است که توليد و اکران فيلم جنگي را به يکي از مهمترين برنامه‌ها و اهداف مسئولان سينمايي تبديل مي‌کند.

امسال هشت فيلم دفاع مقدس در جشنواره بيست و نهم فجر روي پرده مي‌روند، نکته جالب اين که چهره‌هاي مطرح سينماي دفاع مقدس در دهه 60 و 70 در اين فهرست حضور ندارند و کارگردان‌هايي که پيشتر به موضوع‌هاي خانوادگي و اجتماعي علاقه نشان داده بودند در زمينه سينماي دفاع مقدس تجربه‌ مي‌کنند. از ميان چهره‌هايي که منتسب به سينماي دفاع مقدس هستند مي‌توان نام جواد اردکاني و جمال شورجه را ديد.

"شور شيرين" از معدود فيلم‌هايي است که ناگفته‌هاي دفاع مقدس را در قالب زندگي يکي از شخصيت‌هايي روايت مي‌کند که پيوندي محکم با جنگ دارند، اين فيلم در مرحله فيلمبرداري است و بيشتر سکانس‌هاي آن در کردستان مقابل دوربين مي‌رود. حميد عمارلو بازيگر جواني است که نقش شهيد کاوه را بازي مي‌کند.

فيلم سينمايي "خانه امن است" به کارگرداني ناصر رفائي يکي ديگر از فيلم‌هاي اين دوره از جشنواره است، رفائي در اين فيلم به سراغ بخشي از تاريخ دفاع مقدس رفته که تا به حال در سينماي ايران به آن توجه نشده است. "خانه امن است" داستان نوجوان‌هايي است که در مرکز بهزيستي و در دهه 60 زندگي مي‌کنند، آغاز جنگ اين نوجوان‌ها را ترغيب مي‌کند براي رفتن به جبهه از هم پيشي بگيرند.

فيلم سينمايي "دوباره پرواز کن" به کارگرداني محمدعلي طالبي يکي ديگر از فيلم‌هاي دفاع مقدسي اين دوره است، اثري از کارگرداني که هم مجموعه "گل پامچال" را در کارنامه دارد و هم يکي از چهره‌هاي شاخص سينماي کودک در دهه 60 و 70 بوده است. "دوباره پرواز کن" اگرچه با سينماي دفاع مقدس پيوند دارد اما از سينماي کودک دور نيست، شخصيت‌ اصلي اين فيلم کودکي است که در دوران جنگ تحميلي بر اثر بمباران، مادر خود را از دست داده و بر اثر انفجار کر و لال شده است.

فيلم سينمايي "گلوگاه شيطان" به کارگرداني حميد بهمني يکي ديگر از فيلم‌هاي دفاع مقدس است که به طور مستقيم به روايت وقايع جنگ مي‌پردازد، اين فيلم از معدود آثار جنگي اين دوره است که بازيگر حرفه‌اي و شناخته شده دارد، حتي پوريا پورسرخ ک معمولا در کمدي‌هاي عامه‌پسند حضور دارد در اين فيلم مقابل دوربين رفته است.

داستان "گلوگاه شيطان" درباره گروهي غواص است که براي شناسايي و آماده‌سازي عمليات والفجر 8 اقدام مي‌کنند و به اين نتيجه مي‌رسند که شرايط خطرناک و غيرممکن است.

فيلم سينمايي "جنوب آسماني" به کارگرداني جمال شورجه در لبنان فيلمبرداري شده است، کارگردان با سابقه سينماي دفاع مقدس که تجربه ساخت فيلم خارج از ايران را دارد در "جنوب آسماني" حقايق جنگ 33 روزه لبنان را به تصوير کشيده است، شورجه که همچنان در زمينه سينماي دفاع مقدس فعاليت مي‌کند، ساخت فيلم در زمينه لبنان و فلسطين را ادامه جرياني مي‌داند که در سينماي دفاع مقدس شکل گرفته است. دارين حمسه بازيگر لبناني که پيشتر در "کتاب قانون" و "تولدي ديگر" مقابل دوربين رفته براي سومين بار در فيلمي ايراني بازي کرده و يکي از نقش‌هاي اصلي "جنوب آسماني" را بر عهده داشته است.

فيلم سينمايي "سيزده 59" به کارگرداني سامان سالور از فيلم‌هايي است که به دنياي قهرمان‌هاي جنگ پس از پايان اين رويداد مي‌پردازد، پرويز پرستويي که زماني يکي از بازيگران شاخص سينماي دفاع مقدس بود در "سيزده 59" نقش اصلي را بازي مي‌کند و مانند "پاداش سکوت" در قالب شخصيتي ايفاي نقش مي‌کند که خاطره‌هاي فراوان از روزهاي جنگ دارد.

 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس