رییس سازمان حج و زیارت گفت: اگر ارز 1250 تومان سال گذشته را به ما بدهند، بدون حساب کردن نرخ تورم، حج تمتع را به قیمت سال پیش یا حتا ارزان‌تر اجرا می‌کنیم.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سید احمد موسوی، صبح امروز (پنج‌شنبه 19 اردیبهشت‌) در «همایش سراسری مدیران ستادی و استانی سازمان حج و زیارت با مدیران کاروانی حج تمتع امسال» با اشاره به بحث‌هایی که درباره‌ گرانی حج شده است، اظهار کرد: پس از مصاحبه‌ی آقای بهمنی، رییس کل بانک مرکزی درباره‌ی محاسبه‌ی هزینه‌ی حج امسال براساس نرخ تورم سال 91، یعنی 5 / 30 درصد، با او صحبت کردیم که یعنی چه؟ ولی ایشان گفتند منظورش در نظر گرفتن نرخ تورم به اضافه‌ی قیمت ارز بوده است.

وی اضافه کرد: ما با مردم شفاف هستیم، قیمت‌ها را جزئی اعلام می‌کنیم. هر کسی هم می‌تواند کمتر از قیمت‌های ما، حج را اجرا کند، بفرماید. البته افرادی گفتند می‌توانند، با آن‌ها نامه‌نگاری کردیم؛ ولی تا حالا خبری نشده است.

او سپس به هزینه‌ی حج در دیگر کشورها اشاره کرد و افزود:‌ کشور مصر حج را در بخش دولتی با نرخ دو هزار و 44 دلار و در بخش خصوصی از سه هزار و 820 تا پنج هزار و 120 دلار، بخش دولتی مالزی با سه هزار و 800 دلار و بخش خصوصی آن با 10 تا 15 هزار دلار، اندونزی در بخش دولتی با سه هزار و 500 دلار و در بخش خصوصی از چهار هزار و 500 دلار و گاها تا 10 هزار دلار اجرا می‌کند. در حالیکه ما با شرایط تحریم و وضعیت ارز که خدمات بیشتری هم نسبت به این کشورها به زائران می‌دهیم، حج را بین سه هزار و 700 تا چهار هزار و 600 دلار اجرا می‌کنیم.

وی ادامه داد: در برخی از رسانه‌ها اعلام کردند، برای اولین‌بار مردم به خاطر گرانی از ثبت‌نام حج استقبال نکردند، درحالی که ما ثبت‌نام را مرحله به مرحله انجام دادیم و تا کنون بیش از 51 هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند.

او در ادامه به مسئله‌ نقل‌ و انتقال فیش‌های حج اشاره کرد و گفت:‌ لازم به اظهار نظر در این‌باره نیست. در پشت فیش‌های حج و عمره این موضوع کاملا مشخص است. بر این اساس انتقال فیش حج تمتع ممنوع نیست.

موسوی اضافه کرد: در سال 89 چهار هزار و 423 فیش حج، در سال 90، 10 هزار و 944 فیش حج و در سال 91، 10 هزار و 679 فیش حج جابجا شده است که این دلیلی بر ادعای ماست.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه‌ی سخنانش به تکمیل قرارداد حج ایران با عربستان اشاره کرد و افزود: در این قرارداد برگزاری دعای کمیل، مراسم برائت از مشرکان و دیگر مراسم‌ها مشخص شده و بر این اساس امسال اسکان زائران صددرصد هتلی‌ است.

وی گفت:‌ انشاءالله براساس مذاکرات صورت گرفته، سهمیه‌ی امسال حج بیش از سال گذشته خواهد بود که بعدا آن را اعلام می‌کنم.

موسوی همچنین با اشاره به موانعی که در اجرای برنامه‌های این سازمان وجود دارد، گفت: افرادی نمی‌خواهند و یا نمی‌گذارند ما کارها را طبق روال انجام دهیم و برای ما حاشیه درست می‌کنند؛ ولی باید بگزاریم و بگذریم و امیدواریم خدا هدایت‌شان کند.

وی بیان کرد: من آمده‌ام دُکان‌ها را ببندم و در مقابل کسانی که می‌خواهند در مقابل حق مردم بایستند، ‌می‌ایستم.

او در بخش دیگری از سخنانش به مذاکرات صورت گرفته با نوری مالکی - نخست‌وزیر عراق - اشاره کرد و افزود: اگر این طرح که اکنون تصویب شده است، اجرا شود مشکل ارز برای سفر عتبات عالیات حل می‌شود.

موسوی همچنین با تاکید بر این‌که سفر عتبات عالیات نباید انحصاری انجام شود، ادامه داد:‌ برای حذف انحصار «شمسا» از اجرای سفرهای عتبات، چهار استان را به مشارکت طلبیدیم که اکنون این سفر را 100 هزار تومان زیر قیمت «شمسا» و با کیفیت بهتر اجرا می‌کنند. آن‌ها حتا گفتند اگر ارز مبادلاتی که به این شرکت داده می‌شود، به آن‌ها بدهند تا 400 هزار تومان هم زیر قیمت می‌توانند این سفر را اجرا کنند.

رییس سازمان حج و زیارت در عین حال توصیه کرد: باید تخت‌های ارزان‌قیمت را در عراق پیدا کنیم و تا می‌توانیم این سفر را ارزان تمام کنیم. باید سراغ کمیته‌ی امداد و بهزیستی برویم و مردم را با هزینه‌های پایین به این سفر بفرستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس