این گزارش های محرمانه و سری را مجله "اوتو نبلادت" سوئد و به نقل از مراکز و سازمان های تخصصی نظر سنجی و ارزيابی غربي تهیه كرده بود و در آنها از كاهش 86 درصدي بينندگان شبكه الجزيره خبر داده شده بود كه ضربه اي شدید به پیکره این شبكه و مديريت آن وارد می کرد.
راديو استن در این ارتباط مي گويد: اين گزارش ها را سه موسسه غربي متخصص در امر نظر سنجی و ارزيابي تأثير رسانه ها بر افكار عمومي و رصد كننده شبكه هاي تأثيرگذار بر افكار عمومي در مناطق مختلف جهان براي شبكه الجزيره تهیه کرده بودند.
بر حسب اعلام راديو استن نخستين عاملي كه در وراي كاهش تعداد بينندگان شبكه الجزيره در جهان عرب و ساير كشورهاي عرب زبان و يا انگليسي زبان قرار دارد، افشاي رابطه دستگاه اطلاعات مركزي آمريكا موسوم به سازمان سیا در خصوص توجيه سياست های شبكه الجزيره و تأثير و نفوذ دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشور قطر و سلطه خاندان حاكم بر سياست رسانه اي اين شبكه است.
اين راديو به افشا شدن ارتباط "وضاح خنفر"، مدير كل سابق شبكه الجزیره با مدير شبكه اطلاعات آمريكا در خليج فارس و دستورات روزمره وی در خصوص چگونگي بيان اخبار مهم و جمع آوري اطلاعات به نفع دستگاه هاي اطلاعاتي و امنیتی آمريكا و عليه كشورهاي منطقه از جمله ايران، سوريه و حزب الله از طريق سياست های رسانه اي شبكه الجزيره و صدور دستوراتي خطاب به مديران این شبكه جهت نزديك شدن به چالش هاي موجود در جهان عرب و برقراري رابطه با سازمان هاي مقاومت و آزادی بخش فلسطيني از جمله حماس جهت تأثيرگذاري بر ديدگاه هاي آنها و آگاهي از طرح هاي سياسي و امنيتي این سازمان ها و جنبش های فلسینی اشاره مي كند. اين رسوايي، خنفر مدير شبكه را در سپتامبر سال 2011 وادار به كناره گيري از مدیریت شبکه الجزیره كرد.
هچنین این گزارش ها می افزایند: اگرچه شبكه الجزيره تلاش بسیاری به کار می برد تا بينندگان عرب خود را قانع کند که به حوادث و رویدادهای جاری در عرصه منطقه ای و بین المللی نگاه بی طرفی دارد، اما کاملا آشکار و مشخص است که این شبکه نگاهی یک بعدی به ماهيت حوادث و تحولات جاری دارد. مسئله تظاهرات و اعتصاب ها و تحصن ها در بحرين بخشي از پديده بهار عربي است كه در آن ده ها هزار بحريني ها مخالف خاندان حاكم آل خليفه حضور و مشاركت دارند، اما هیچ گاه دیده نشده که حوادث بحرین جايگاهي در پوشش رسانه اي اخبار روزانه شبكه الجزيره داشته باشد و این شبكه در واقع مجری صرف دستورات خاندان حاكم و دستگاه هاي اطلاعاتي و امنیتی قطر و چه بسا دستورات دستگاه هاي اطلاعاتي آمريكا است.
این موضوعی است که این گزارش ها درباره خود کشور قطر نیز به آن اشاره می کنند و می گویند که شبکه الجزیره هیچ گاه توجهی به شعارهاي شهروندان این کشور در خصوص سقوط نظام در قطر توجه نمی کند.
راديو استن مي افزايد: يكي از عواملي كه در لطمه زدن به حيثيت شبكه الجزيره نقش بسیاری داشته تبديل شدن این شبکه قطری به شبكه ماهواره اي وابسته به گروه هاي مسلح تروریستی است كه داراي پرونده های وحشتناكی از قتل، كشتار و آموزش کودکان جهت به دست گرفتن سلاح و شرکت در عملیات های انتحاری و قتل و کشتار در مناطق مختلف جهان عرب به ویژه در ميان غيرنظاميان و شهروندان سوري دارند.
همچنین شبكه الجزيره اصرار بسیاری دارد تا افراد مسلحی كه با فتواهاي سازمان تروریستی القاعده از كشورهاي عربي و كشورهاي آسياي ميانه وارد سوريه مي شوند و داراي ريش هاي بلند و چشماني شرارت بار هستند، را انقلابيوني توصيف كند كه براي تحقق دمكراسي و محافظت از حقوق زنان و كودكان در سوریه معرفی كند!! درحالی كه تمام رسانه های جهان از جمله رسانه هاي كشورهاي اسكانديناوي توصیف این افراد توسط شبکه الجزیره به انقلابي را مورد تمسخر قرار می دهند، چراکه همه به خوبی می دانند که این عناصر مسلح افرادی وابسته به جبهه النصره و سازمان القاعده هستند و این رسانه ها همواره به تمسخر گفته اند که بله آنها انقلابيون قرن بیست و یک هستند که با مجوز دستگاه هاي اطلاعاتي و امنیتی قطر و عربستان سعودی در سوریه فعالیت می کنند.
اعلام كاهش درصد ميزان بينندگان شبكه الجزيره توسط راديو اوستن با اعلام خبري مشابه توسط مجله "اوتو نبلاديت" سوئد همزمان شد. اين مجله طي گزارشي اعلام كرد که شبكه الجزيره قطر به گزارشي دست يافته است كه سعي بسیار كرد تا از درز پیدا کردن آن به بیرون جلوگیری کند. اين گزارش از كاهش ميزان بينندگان شبكه الجزيره در جهان عرب و ساير كشورهاي جهان خبر می داد كه براي مديران اين شبكه و طرف هاي مرتبط با آن لطمه اي بزرگ و سنگين تلقي مي شد.
در نتايج اين گزارش از وقوع مصيبتی واقعي براي شبكه الجزيره خبر داده شده بود، چون نظر سنجی ها و ارزيابي هاي موسسات غربي از شبكه الجزيره نشان می داد كه بينندگان اين شبكه طي سال هاي 2012 و 2013 میلادی 86 درصد كاهش يافته اند و تعداد بينندگان اين شبكه در جهان از 43 ميليون به 6 ميليون نفر به خصوص در جهان عرب كاهش يافته است، به گونه ای که این شبکه از هر 5 بیننده 4 بيننده خود را از دست داده است و اين به معناي ضربه ای سخت و سنگين عليه تلاش هاي طولاني مدت شبكه الجزيره جهت ترويج رسالت رسانه اي است که زمانی مدعی آن بود و اظهار می کرد که در ارائه اخبار و گزارش هاي روزانه خود از اصل مصداقيت حرفه اي و عدم جانبداري تبعیت می کند.
مجله « اوتو نبلاديت» نمونه هايي را در خصوص كاهش ميزان بينندگان شبكه الجزيره در برخي از كشورهاي عربي مانند کشور تونس ذكر و اظهار می کند، همان طور كه در گزارش سري شبكة الجزيره آمده است، تعداد بينندگان این شبكه در کشور تونس از 950 هزار نفر به 200 هزار نفر كاهش يافته است. وضعيت اين شبكه در مصر و الجزاير نيز به همين ترتيب است و به طور کلی شاهد كاهش 86 درصدي بينندگان شبكه الجزيره در جهان عرب هستیم.
راديو اوستن تأكيد مي كند که ميزان كاهش بينندگان شبكه الجزيره در عراق، سوريه، لبنان، عربستان، بحرين، الجزاير و سودان درصد بالايي بوده و بين 60 تا 90 درصد در نوسان بوده است. اين كاهشِ ميزانِ بينندگان شبكه الجزيره زماني رخ داد كه ملت هاي عرب پي بردند كه شبكه الجزيره شبكه اي است كه بر اساس سياست هاي خاندان حاكم بر کشور قطر فعاليت مي كند و بخشي از طرح امنيتي و سياسي اين خاندان بوده و با دستگاه هاي اطلاعاتي آمريكا در ارتباط مستقیم و تنگاتنگ است. حتي برخي اين شبكه را متهم به اجراي سياست های رسانه اي مي كنند كه به رژيم صهيونيستي خدمت مي كند به خصوص كه اخباري درباره رابطه اعضاي سفارت اسرائيل در دوحه با مديريت شبكه الجزيره نیز منتشر شده است.