به گزارش مشرق به نقل از فارس، ایرج محمدخانی عصر امروز در جلسه پلیس فتای استان روشهای جدید مجرمان سایبری در فضای مجازی را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه کلیک دزدی روش جدید مجرمان سایبری و هکرها است، اظهار کرد: در این روش کاربر بدون اینکه بداند با یک کلیک ساده موجب بروز اتفاقی ناگوار برای رایانه خود میشود و ناخواسته در دامی که هکرها پهن کردهاند، میافتد.
رئیس پلیس فتای گیلان با تصریح بر اینکه این شگرد به صورتهای مختلف از طرف هکرها اجرا میشود، افزود: به عنوان مثال هکرها از آگهیهای تبلیغاتی یا جملاتی مانند «هرگز روی این فایل کلیک نکنید» که میتواند هر کاربری از مبتدی گرفته تا پیشرفته را دچار وسوسه کند، استفاده میکنند بنابر این رعایت نکات ایمنی برای در امان ماندن از این خطرات بسیار مهم و ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه کاربران از کلیک روی لینکهای مشکوک پرهیز کنند، اذعان کرد: کلیکهای مشکوک اغلب کاربر را به صفحاتی راهنمایی میکند که دارای کدهای مخرب یا توضیحات فریبنده است.
محمدخانی اضافه کرد: فایلهای مخرب اینترنتی ممکن است در قالب یک ایمیل معمولی ارسال شود که لینکی را در خود دارد و با وجود اینکه به نظر میرسد این لینک در نهایت به فایل ویدیویی، خبر مهم یا مطلبی جالب میرسد اما با کلیک روی این لینک، کاربر به صفحه مورد نظر هکر منتقل میشود.
وی به استفاده کنندگان از مرورگر فایرفاکس توصیه کرد تا حتماً افزونهای را که برای وبگردی امن در فایر فاکس ایجاد شده است، نصب کنند.
این مسئول گفت: این افزونه در مواردی که از اسکریپتهای مخرب برای کلیک دزدی استفاده شده باشد از حملات احتمالی جلوگیری میکند.
وی خاطرنشان کرد: پیش از کلیک کردن روی لینک در هر صفحه به بخش آدرس اینترنتی که با نگه داشتن ماوس روی لینک پدیدار میشود، دقت لازم صورت گیرد.
به گفته وی، این آدرس یا باید با آدرس اصلی وبسایت که در نوار آدرس مرورگر است و یا توضیحاتی که برای لینک مورد نظر نوشته شده است همخوانی داشته باشد.
محمدخانی یادآور شد: کاربر اگر حتی درصد کمی به آدرس لینک شده تردید داشته باشد باید از کلیک روی آن پرهیز کند.