به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، تيم ملي فوتبال ايران در حالي نخستين سه امتيازش را در جام ملتهاي آسيا به دست آورد که گل اول بازي را دريافت کرده بود، اما در ادامه رضايي و مبعلي دو بار براي ايران گلزني کردند تا شاگردان قطبي جدي ترين حريف خود را در گروه از پيش رو بردارند.
آمار بازي
درصد مالکيت توپ: ايران 61 - عراق 39
دوندگي در زمين: ايران 105 کيلومتر - عراق 102 کيلومتر
پاس سالم: ايران 206 - عراق 118
شوت: ايران 16 - عراق 6
شوت در چارچوب: ايران 6 - عراق 3
کرنر: ايران 5 - عراق 5
خطا: ايران 19 - عراق 25
سانتر: ايران 16 - عراق 17
آفسايد: ايران صفر - عراق 3
کارت زرد : ايران صفر - عراق يک
ميزان دوندگي بازيکنان ايران بر حسب کيلومتر:
1- آندرانيک تيموريان: 11،1
2- احسان حاج صفي: 10،5
3- ايمان مبعلي(تا دقيقه 87): 10،39
4- محمد نصرتي: 10،21
5-جواد نکونام: 10
6- غلامرضا رضايي 9،87
7- هادي عقيلي: 9،46
8- جلال حسيني: 9،44
9- محمد غلامي(تا دقيقه 84): 8،97
10- مسعود شجاعي (تا دقيقه 68): 7،52
عملکرد بازيکنان:
ايمان مبعلي:
در ميان 14 نفري که مقابل عراق به ميدان رفتند ( 11 بازيکن اصلي و 3 بازيکن تعويضي) ايمان مبعلي که در پايان به عنوان بهترين بازيکن ميدان انتخاب شد، عملکرد قابل قبولي داشت. مبعلي مقابل عراق تنها يک شوت در چارچوب داشت که به گل تبديل شد. 26 پاس از مجموع 206 پاس ايران توسط مبعلي داده شد. ستارهي استقلال در ديدار مقابل عراق هرگز خطا نکرد و 4 بار از بازيکنان عراق خطا گرفت.
ايران مقابل عراق 16 بار توپ را به روي دروازه ارسال کرد که مبعلي 9 بارآن را انجام داد. جدي ترين خطرهاي ايران به روي دروازهي عراق هم روي همين ارسالها به دست آمد. مبعلي با وجود اين که تعويض شد، 10.39 کيلومتر دوندگي داشت و با سرعت ميانگين 7.4 کيلومتر بر ساعت در زمين حرکت مي کرد.
نمودار قلمرو مبعلي نشان مي دهد که اين بازيکن بيشتر زمان حضورش در ميدان را در ميانهي ميدان و نزديک به دايرهي مياني متمايل به سمت چپ بازي کرده است.
مبعلي 33 درصد زمان حضورش در زمين را راه رفت، 63 درصد نرم دويد و 4 درصد در حال استارت زدن بود.
غلامرضا رضايي:
زنندهي گل اول ايران مقابل عراق، 6 بار از بازيکنان حريف خطا گرفت. اين شاخص هر چند در ميان فاکتورهاي مهم براي يک بازيکن در دنياي فوتبال به شمار نمي رود، اما نگاهي به موقعيتهاي ايران که اکثرا از روي ضربههاي آزاد به ثمر رسيده نشان مي دهد که غلامرضا رضايي در اين زمينه تا چه اندازه خوب کار کرده است. رضايي سه بار هم روي بازيکنان حريف خطا کرد؛ 3 تکل موفق و 4 توپ ربايي داشت و 15 بار هم توپ را به همي تيميهايش پاس داد.
مهاجم تيم فوتبال پرسپوليس با اين که نقش مهاجم نوک را داشت، 3 بار از جناحين توپ را به روي دروازه ارسال کرد و 9.87 کيلومتر دوندگي داشت.
نمودار قلمرو حرکتي رضايي نشان مي دهد اين بازيکن با وجود اين که در پست مهاجم نوک به ميدان رفت، بيشتر زمان حضورش را در پشت محوطهي جريمه و متمايل به راست سپري کرده است. رضايي 39 درصد زمان حضورش در بازي را راه رفت، 58 درصد در حال دويدن بود و 3 درصد استارت زد.
آندرانيک تيموريان:
آندو در ديدار مقابل عراق يکي از روزهاي خوبش را پشت سر گذاشت. پاس زيباي عمقي به رضايي زمينه ساز گل تساوي ايران شد. آندو با 11.1 کيلومتر دوندگي در زمين بهترين عملکرد را از اين نظر در ميان تمام بازيکنان ايران داشت. تيموريان يک شوت در چارچوب داشت که به گل تبديل نشد. تيموريان 20 بار هم توپ را به ساير بازيکنان پاس داد.
نمودار قلمرو منطقهاي ستارهي تيم ملي ايران که سابقهي بازي در ليگ برتر انگليس را هم در کارنامه دارد، نشان مي دهد که تيموريان بيشتر در ميانهي ميدان و نزديک به دايرهي مياني حرکت کرده است. تيموريان 32 درصد در زمين راه رفته و 63 درصد دويده است. زمان استارت سريع تيموريان هم 5 درصد بوده است.
جواد نکونام
ستارهي کليدي تيم فوتبال اوساسونا درديدار مقابل عراق 23 پاس سالم داشت. 8 بار توپ ربايي و 3 تکل موفق نشان ميدهد قطبي بيشتر از نکونام در نقش هافبک دفاعي استفاده کرده است. نکونام 10 کيلومتر در زمين دوندگي داشت و با ميانگين سرعت 6.9 کيلومتر بر ساعت در زمين حرکت کرد که 34 درصد زمان بازي در حال رفتن بود، 63 درصد دوندگي داشت و 3 درصد هم در حال استارت سريع بود.
کاپيتان تيم ملي فوتبال ايران هرچند مقابل عراق نمايش قابل قبولي داشت،اما قطبي مطمئنا مي تواند انتظار بيشتري از رهبر تيمش داشته باشد.
مسعود شجاعي
آمار نشان مي دهد بازيکن تکنيکي و فانتزي تيم ملي فوتبال ايران هنوز آن چنان که بايد در ترکيب تيم جا نيفتاده است. شجاعي تنها 9 پاس سالم داشت و دو ضربه به سمت دروازه زد که تنها يکي در چارچوب بود. دو سانتر به روي دروازه و 7.52 کيلومتر ديگر نکات آماري مسعود شجاعي در اين بازي است.
البته مسعود شجاعي در بازي مقابل عراق دچار مشکل بدني شد و پس از تعويض با تب ولرز مواجه و دچار افت فشار شد و اين مساله بي ترديد در بازي او تاثيرگذار نبوده است.
ستارهي لژيونر تيم ملي فوتبال ايران اگر به روزهاي درخشان خود بازگردد مي تواند خاطرهي خوش حضور علي کريمي در جام ملتهاي آسيا درسال 2004 را با حرکات تکنيکي خود تکرار کند. شجاعي بدون ترديد يکي از تکنيکي ترين بازيکنان حاضر در جام است که قطبي مي تواند براي روزهاي سخت خود اميد زيادي به او داشته باشد.
نمودار قلمرو منطقهاي شجاعي در سمت چپ ميدان پر رنگ است و نشان مي دهد که او بيشتر در زمين حريف و پشت محوطهي جريمه حضور داشته است.
وضعيت خط دفاع:
در ميان مدافعان ايران که روز کم اشتباهي را پشت سر گذاشتند، احسان حاج صفي با وجود سن و سال کم عملکرد خوبي داشت. مدافع سپاهان در کنار هم تيميهايش روز خوبي داشت و 17 پاس سالم داد و 10.5 کيلومتر دوندگي داشت و توانست 5 بار توپ ربايي کند. به نظر مي رسيد قطبي براي کارهاي دفاعي بيشتر روي عقيلي و حسيني حساب باز کرده و از حاج صفي براي نفوذ از جناح چپ استفاده مي کند. پرتاب اوت دستيهاي بلند هم يکي ديگر از وظايف حاج صفي بود.
نصرتي در نقطهي مقابل حاج صفي قرار گرفته بود و در جناح راست عملکرد قابل قبولي داشت. 26 پاس سالم از سوي نصرتي نشان مي دهد که او مقابل عراق به ندرت به زير توپ ضربه زده است. 6 توپ ربايي و 10.21 کيلومتر دوندگي ديگر آمارهاي مربوط به نصرتي بوده است.