* نعمتی در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات: اپراتورها امروز به صورت لجام گسیخته در کشور فعالیت میکنند
بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) پارلمان در جریان بررسی برنامهها و صلاحیت محمود واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، در سخنانی به عنوان اولین مخالف وی، اظهار داشت: مخالفت بنده از نوع مخالفتهای سیاسی و جنجالی نیست که این روزها مطرح می شود بلکه بنده به صورت کارشناسی با برنامههای جنابعالی مخالفم.
وی افزود: برنامههای وزیر پیشنهادی ارتباطات دارای نقاط ضعف جدی است که باید مورد نقد و تجدیدنظر قرار گیرد، سؤالات و ابهاماتی در این زمینه مطرح است که بهتر است آقای واعظی به عنوان یک دیپلمات شناخته شده در مجامع بینالمللی و کشور، به این سؤالات پاسخ دهد و لازم است بگویم که شناختی که شما در دهه 60 از وزارت ارتباطات داشتهاید با امروز متفاوت است، باید تحولات اساسی و جدیای که در این وزارتخانه مطرح شده را به طور جدی مدنظر قرار دهیم.
نعمتی با بیان اینکه هماکنون مرکز پژوهشها و تحقیقات وزارت ارتباطات به عنوان یک مجموعه پر پتانسیل و توانمند و قانونی است که از وزارت ارتباطات منفک شده و به نظرم این مرکز میتواند عصای دست شما باشد ولی در برنامههای شما اشارهای به مرکز پژوهشهای ارتباطات که میتواند به عنوان یک تحول در این وزارتخانه مدنظر قرار گیرد، نشده است.
نعمتی با اشاره به سازمان فضایی، گفت: مجلس رای داد که سازمان فضایی زیر مجموعه وزارت ارتباطات و یک مجموعه سیاستگذار باشد اما شما باز هم در برنامههایتان اشارهای به این سازمان نکردهاید، آیا سازمانی با این پتانسیل و ظرفیت بالا نباید مورد توجه قرار گیرد؟
نماینده اسدآباد در مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شورای عالی فضای مجازی که با تاکید مقام معظم رهبری تصویب شد، گفت:باید سیاستگذاریهای شورای عالی مجازی در بخش مخابرات و ارتباطات انجام شود ولی متاسفانه به صورت شفاف نسبت به این موضوع اشارهای نشده است.
وی ادامه داد: بیش از 50 درصد ملت ما مردمانی هستند که در روستاها زندگی میکنند، روستاهایی که به عنوان مولد فعالیت میکنند، به عنوان بخش اثرگذار در تولید کشور حضور دارند، بنابراین باید از سوی هر وزیر پیشنهادی این موضوع مورد توجه قرار گیرد، باید پرسید دولت چه وظیفهای در این زمینه بر عهده دارد، حداقل وزیر پیشنهادی ارتباطات باید نسبت به روستاها برای گسترش و توسعه ارتباطات توجه جدی داشته باشد.به عنوان یک روستازاده خواهشم این است که روستاهای کشور در برنامههایتان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
نعمتی خاطرنشان کرد: موضوع بعدی که باید بگویم میلیاردها تومان ودیعه مردمی است که نزد مخابرات سپردهگذاری شده اما این پول هم حق آنها است که باید علاوه بر اصل، سود آنها نیز به مردم بازپرداخت شود، از پول مردم به دیگران واگذار شده اما آیا میتوان سرمایههای این ملت را نادیده گرفت؟میلیاردها تومان پول مردم نزد وزارت ارتباطات یا شرکت مخابرات است که باید به آنها برگردد.
نماینده اسدآباد در مجلس خاطرنشان کرد: اگر قرار است به عنوان حاکمیت، حاکمیت کنید، قطعا نیازمند وجود اپراتورهای دیگری هستیم، امروز اپراتورهای ما به صورت لجامگسیخته کار خودشان را انجام میدهند که هیچ گونه نظارتی هم روی آنان وجود ندارد و وزیر پیشنهادی ارتباطات در صورتی که بتواند از مجلس رای اعتماد بگیرد، باید به این موضوع توجه کند، ولی برنامهای در این زمینه از سوی شما به مجلس ارائه نشده است.
نعمتی در خاتمه با بیان اینکه به نحوه سرمایهگذاریهای بعدی در برنامههای وزیر پیشنهادی ارتباطات توجهای نشده است، گفت: متاسفانه سرمایهگذاریها در بخش ارتباطات به شدت آسیب دیده و به گونهای رفتار شده که نتوانستیم حداقلها را در نظر بگیریم، اگر سیاست این است که دیگران را تخریب کنیم و افرادی را که برای خدمت آمدهاند از بین ببریم و نابود کنیم، ننگ بر این سیاست.
* حسینی در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات: مهمترین نقطه قوت برنامه واعظی مطابقت آن با برنامه پنجم توسعه است
سیدباقر حسینی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در ابتدا من باید این مطلب را بیان کنم که مجلس خانه ملت است و نمایندگان عزیز باید به گونهای صحبت کنند که باعث ناراحتی مقام معظم رهبری و مردم نشود.
وی افزود: نمایندگان میتوانند مخالفتشان را نسبت به وزرا به طور منطقی بیان کنند و تقوای گفتار را در بیاناتشان رعایت کنند و نمایندگان باید طوری اقدام کنند که دولت بتواند هرچه سریعتر فعالیت خود را آغاز کند.
سیدباقر حسینی پیرامون اهمیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تصریح کرد: وزارت ارتباطات به عنوان نهاد متولی، وظیفه سیاستگذاری کلان و هدایت امور این حوزه را دارد. نمایندگان نیز میدانند که مقام معظم رهبری تاکید ویژهای در بهرهگیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات داشتهاند.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: رویکرد پیشرفت با الگو قرار دادن فناوریهای دانشبنیان تغییر یافته و ما باید جامعه اطلاعاتی هوشمند و پرسرعت را برای افزایش اشتغال و کاهش هزینههای ملی ساماندهی کنیم.
وی پیرامون وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: محمود واعظی تحصیلات خود را در رشته الکترونیک به اتمام رسانده است و در سمتهای مختلف تجربیات گرانبهایی را به دست آورده است.
وی با استفاده از اساتید دانشگاهی و تشکیل شورای برنامهریزی مخابرات و برگزاری دورههای آموزشی برای تربیت اساتید به بازسازی مرکز مخابرات ایران و هدایت صنایع تولیدی مخابراتی اقدام کرده است.
نماینده مردم سیستان گفت: محمود واعظی با تجربیاتی که در وزارت خارجه کسب کردهاند که از جمله معاون اروپا و آمریکا نیز در وزارت خارجه بودند، میتواند از این تجربیات در مجامع بینالمللی برای به دست آوردن منافع کشور استفاده کند.
سیدباقر حسینی که موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات بود پیرامون نقاط قوت برنامه محمود واعظی گفت: همانطور که نمایندگان میدانند وزرا باید برنامههایشان طبق برنامه پنجم توسعه باشد که مهمترین نقطه قوت واعظی نیز همین منطبق بودن برنامه وی با برنامه پنجم توسعه است. در حقیقت وی خارج از برنامه پنجم توسعه نمیتواند اقدامی انجام دهد.
توجه به توسعه زیرساختها و ارتقای سطح آموزش مردم و دسترسی مطلوب مردم به فضای فناوری ارتباطات از نکات دیگری بود که سیدباقر حسینی بدان اشاره کرد و آنان را از نقاط مثبت برنامه محمود واعظی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست.
نماینده مردم سیستان با اشاره به نکات دیگری از برنامههای محمود واعظی گفت: نگاه دقیق به حفظ حقوق شهروندان در فضای ارتباطات و ایجاد فضای رقابتی برای ارائه دهندگان خدمات این حوزه از دیگر نقاط مثبت برنامه محمود واعظی است.
سیدباقر حسینی در پایان سخنان خود، خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص توسعه صنعت بر مبنای فعالیت داخلی و همچنین انجام سیاستگذاری مشخص برای افزایش سهم بخش خصوصی در فعالیتهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه ویژهای دارد.
* کاتب در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات: واعظی دو شاخصه تخصص و دیپلماسی را برای کار در وزارت ارتباطات دارد
محمدرضا کاتب نماینده گرمسار در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزارت واعظی بر وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات در صحن علنی مجلس گفت: امروز یکی از بزرگترین شاخصههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که در راستای حفظ توسعه حقوق کشور از منابع فضایی مشترک بینالمللی استفاده کند و لازم این کار این است وزیری که برای این کار استفاده میشود باید دارای دو ویژگی باشد اولین ویژگی تخصص و تجربه در حوزه الکترونیک و دومین دیپلماسی است که باید دارای رابطه مناسب با سایر کشورهای مختلف باشد.
وی افزود: خوشبختانه امروز آقای واعظی هر دوی این ویژگیها را در خود دارد و تجربه دهه اول انقلاب را در وزارت ارتباطات در بخش مخابرات در کارنامه وی میتوان دید. در دهه اول انقلاب در بخش مخابرات از پایینترین سطح هرم تا بالاترین سطح هرم مدیریتی را تجربه کرده و پشت سر گذاشته است.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: از یک سو 10 سال سابقه اجرایی در مجموعه وزارت مخابرات سابق آیا برای شخصی که میخواهد امروز تصدی وزارت ارتباطات را برعهده بگیرد کافی نیست؟ از سوی دیگر افتخار دیگر آقای واعظی این است که دارای دو مدرک در بخش مخابرات و روابط بینالملل است که هر دوی اینها در وزارت ارتباطات نیاز است.
کاتب خاطر نشان کرد: ایرادی که بسیاری از دوستان در بخشهای مختلف مطرح میکنند، این است که وزیر مدیریت عالی کشور را برعهده دارد و دو مأموریت دارد. یک مأموریت تخصصی در داخل وزارتخانه و یک مأموریت در درون کابینه به عنوان همگام با دولت در جهت رفع مشکلات آن. اتفاقا امروز که بزرگترین مشکل کشور ما، دیپلماسی جهانی است فردی که بیشترین تجربه در عرصه دیپلماسی را دارا است میتواند کمک و یار دولت باشد و میتواند نوید همدلی و همگرایی در درون دولت را بدهد.
وی افزود: در برنامههای آقای دکتر واعظی یک سرفصل مستقل برای توسعه ارتباطی روستایی مناطق محروم مطرح شده و امروز ما در روستاها با مشکل ارتباط تلفنی مواجه نیستیم و ما امروز به دنبال این هستیم که اینترنت را به روستاها ببریم و ارتباط مجازی را دایر کنیم و این موضوعی است که به صراحت در برنامههای آقای دکتر واعظی به آن پرداخته شده است.
سخنگوی کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: نکته دیگری که در بحث مناطق محروم و روستایی باید به آن اشاره کرد این است که خوشبختانه اولین بار در سال 1358 مجوز خط انتقال روستاها توسط مخابرات ایران و توسط آقای دکتر واعظی از مجلس شورای اسلامی اخذ شد و در سال 1359 این کار آغاز شد و این بیانگر این مطلب است که آقای دکتر واعظی در ابتدای کار خود توسعه روستایی را به عنوان یک ماموریت اصلی مدنظر قرار داده است.
کاتب در خصوص انتقال مرکز تحقیقات و مخابرات و در خصوص سازمان فضایی ایران باید بگویم که این بزرگترین ظلمی بود که به وزارت ارتباطات شد و خوشبختانه طی سؤالی که من از آقای دکتر روحانی داشتم وی گفت که هر دوی این موارد خلاف قانون مجلس شورای اسلامی و هر دوی آن باید به وزارت ارتباطات بازگردد که این حرف درستی است و این سؤالی نیست که آقای واعظی جواب بدهد.
این نماینده مجلس گفت: نکته بعد در خصوص اپراتورها نیز باید یادآور شد، در برنامه آقای واعظی توجه ویژهای به گسترش فیبر نوری در سراسر کشور از طریق اپراتور چهارم بیان شده است.
وی گفته است که از طریق شبکه فیبر نوری باید این موضوع را ادامه دهیم و سازمان تنظیم مقررات و کمیسیون تنظیم مقررات مکلف است این موضوع را تنظیم کند.
* زارعی در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات: واعظی به مباحث تخصصی روز ارتباطات آشنایی ندارد/ تعجب متخصصان این حوزه از گزینه پیشنهادی
علیاصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سهشنبه پارلمان، در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سابقه فعالیت محمود واعظی گفت: وزیر پیشنهادی ارتباطات حدود 7 سال یعنی از 58 تا 65 در مخابرات حضور داشتند. اما از آن سال تا سال 92 یعنی حدود 27 سال در حوزه روابط بینالملل مشغول فعالیت بودند.
وی حضور 27 ساله وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را به معنای دوری وی از این حوزه دانست و افزود: آقای واعظی در حوزه مخابرات تا مقطع کارشناسی تحصیل کردهاند و در تحصیلات تکمیلی به سراغ علوم سیاسی رفتند، در نتیجه تخصص وی برای مجموعه مخابرات و الکترونیک آن هم با تحصیلات قبل از انقلاب کافی نیست.
زارعی با بیان اینکه آشنایی اولیه با مبانی مخابرات و الکترونیک در شرایط فعلی برای فعالیت دراین حوزه کافی نیست، خاطرنشان کرد: من و آقای واعظی در قبل از انقلاب در این حوزه تحصیل کردهایم که در آن دوران تکنولوژی بدین صورت نبود اما امروز پیشرفت شگرفی در این حوزه رخ داده و اساسا مباحث از حیث مبنایی نسبت به گذشته تفاوتهای فراوانی کرده است.
این نماینده مردم تهران در خانه ملت، افزود: در سالی که آقای واعظی تخصص الکترونیک را میخواندند امکانات محدودی در دانشگاهها وجود داشت اما امروز شاهد وجود تکنولوژیهای فراوانی در محیطهای دانشگاهی هستیم.
زارعی در ادامه با اشاره به ایجاد مفهومهای جدید در حوزه مخابرات و الکترونیک مانند امنیت مخابرات، رمزنگاری، مخابرات قضایی و ماهواره گفت: این مباحث در گذشته نبوده است، به همین دلیل نمیتوان با معلومات گذشته این مباحث را اداره کرد.
وی تجربه وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حوزه را ناکافی دانست و گفت که بعید میدانم واعظی با صنایع الکترونیک و مخابرات کشور آشنایی چندانی داشته باشد.
نماینده مردم تهران اضافه کرد: برخی از مدیران فعال در صنایع الکترونیک و مخابرات از این موضوع گلهمندند که چرا وقتی افرادی داریم که سالها در رشتههای الکترونیک و مخابرات تحصیل کرده و دارای تخصص هستند نسبت به آنها بیاعتنایی میشود.
زارعی محمود واعظی را ناآشنا با تجارت الکترونیک معرفی کرد و گفت به دلیل دوری وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات از حوزههای مرتبط با این وزارتخانه ارتباط کافی بین وی و حوزهها وجود ندارد.
وی همچنین برنامههای پیشنهادی محمود واعظی را دربرگیرنده سیاستهای کلان عنوان کرد و افزود: در این برنامهها عمدتا تحلیل شاخصهای مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شده و فقط در دو صفحه انتهایی بخشی از برنامهها بیان شده است.
زارعی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از عوامل پیشرفت را وجود نگاه تخصصی در یک وزارتخانه دانست و این سوال را مطرح کرد که آیا میشود وزیر به مباحث تخصصی حوزه خود آشنایی نداشته باشد و همه مباحث را به کارشناسان واگذار کند؟
این نماینده مردم در مجلس بر این نکته تاکید کرد که مدیران عالی اگر درست انتخاب شوند تاثیر آنها در رشد شاخصهای توسعه نمایان خواهد بود.
وی به وابستگی زیرساختهای مخابراتی کشور به تجهیزات خارجی اشاره کرد و اظهار داشت: آقای واعظی به بازارهای این عرصه آشنایی نداشته و وابستگی ندارد، در واقع وی به مسائل بینالمللی و سیاسی آشنا است.
زارعی با یادآوری اینکه محمود واعظی پیش از این به عنوان یکی از گزینههای وزارت امور خارجه در رسانهها مطرح بود، تصریح کرد: گمان میکنم معرفی وی به عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات هم برای خودشان و هم برای متخصصان این عرصه تعجبآور بود.
نماینده مردم تهران در خانه ملت، به بخشی از مشکلات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و خواستار پاسخگویی وزیر پیشنهادی و ارائه راهکارهایش در زمینه رفع مشکلات شد.
وی همچنین از واعظی خواست که با توجه به سابقه سیاسیاش نقطه نظرات و دیدگاههای خود در خصوص مسائل سیاسی و بینالمللی بخصوص حوادث پس از انتخابات سال 88 را به صورت شفاف اعلام کند.
* سبحانیفر در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات: واعظی از پیشتازان بازسازی مخابرات در ابتدای انقلاب اسلامی بود
رمضانعلی سبحانیفر نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: این وزارتخانه یکی از وزارتخانههای زیرساختی و زیربنایی است و خدماتش در سایر بخشهای جامعه بینظیر است و همه اقشار جامعه از خدمات آن استفاده میکنند.
وی افزود: بیش از 30 درصد مردم از اینترنت استفاده میکنند و خدمات پستی و تلفن همراه در دسترس همه است لذا کسی باید در این وزارتخانه باشد که آشنایی کافی به این تکنولوژی و صنعت داشته باشد و جزو این خانواده باشد و ساختار سازمانی و نیروی انسانی آن را به خوبی بشناسد.
سبحانیفر ادامه داد: آقای واعظی از نیروهای متخصص، متدین، مؤثر و پرتلاش در مبارزات قبل از انقلاب و پیشتازان بازسازی مخابرات از ابتدای انقلاب بود. در شرایطی که مدیریت و برنامهریزی این بخش توسط کارشناسان آمریکایی و غربی صورت میگرفت واعظی با تخصصی که در آن زمان داشت و با بکارگیری نیروهای متخصص داخلی شروع دیگری برای توسعه زیرساختهای این حوزه را آغاز کرد.
وی گفت: کشور در آن زمان با جنگ تحمیلی مواجه بود و نیاز حیاتی به خدمات ارتباطی در مناطق جنگی وجود داشت در همین راستا تعداد بسیاری از همکاران آقای واعظی به درجه رفیع جانبازی نائل شدند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: از دیگر خدمات آقای واعظی توجه به محرومیتزدایی، توسعه خدمات ارتباطی به روستاها، گسترش صنایع داخلی ارتباطی که توانست نیاز به سوئیچهای شهری و بینشهری در سراسر کشور را توسعه دهد، بود که موجب تحول اساسی در نگرش در بخش تولید و انتقال تکنولوژی آنالوگ به دیجیتال شد.
سبحانیفر با اشاره به سؤالات مطرح شده از سوی مخالفین وزیر پیشنهادی به تخصص و تحصیلات واعظی اشاره کرد و گفت: در همان زمان آقای واعظی طراحی دیجیتال را در آن مقطع انجام داد همچنین صنایع الکترونیکی شیراز در زمان ایشان طراحی شد و بیش از 5 هزار نفر در آن اشتغال داشتند.
وی افزود: در دو ماه گذشته ما به همراه کمیسیون صنایع از آنجا بازدید کردیم. شرکت صنایع مخابراتی که تا قبل از سال 84 سه هزار نفر در آن مشغول بود، امروز 500 نفر در آن مشغول هستند که این 500 نفر هم صندوق صدقات تولید میکنند که جای بسی تاسف است. در حالی که توسط آقای واعظی در آن زمان سوئیچها در این شرکت تولید میشد اما این دو شرکت با 5 هزار جمعیت تعطیل شده است.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: با توجه به توسعه و نقش فناوری اطلاعات در جهان و همه ابعادش در زندگی روزمره جهان و نقش قدرتها و سازمانهای بینالمللی در این راستا با شناخت عمیقی که آقای روحانی از ایشان با تلفیق تحصیلات، تخصص و شناختش از روابط بینالمللی برای این مسئولیت مهم و حیاتی کشور دکتر واعظی را به مجلس برای تصدی این وزارتخانه معرفی کرد، تشکر و قدردانی میکنیم.
سبحانیفر خاطرنشان کرد: برنامه آقای واعظی نشان میدهد که شناخت کافی در این بخش داشته و به خوبی کاستی، چالشها و راهحلهای آن را در برنامههای خود پیشبینی کرده است.
وی تاکید کرد: ابتدا برنامهریزی حول محور سند چشمانداز و برنامه پنجم توسعه ارائه شده است ماده 46 ایجاد شبکه ملی اطلاعات را در بند الف آورده و آقای واعظی به خوبی به آن پرداخته است که این ایجاد شبکه ملی اطلاعات به منظور استفاده از مراکز داده امن اطلاعات داخلی کشور بارها مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته و بایستی تا پایان سال گذشته انجام میشد ولی این امر مهم معطل مانده و یا بخشی از آن انجام شده است.
نماینده مجلس ادامه داد: موضوع دیگر توجه به پهنای باند و در دسترس قرار دادن اینترنت پرسرعت با استفاده از سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی با تقویت کنترل حاکمیت است که آورده شده و این موضوع هم در ماده 46 به صراحت آمده است. ارائه خدمات اینترنت به فضای کسب و کار و 60 درصد خانوار و کلیه دستگاههای اجرایی و تکمیل چرخه دولت الکترونیک.
سبحانیفر ادامه داد: موضوع دیگر توسعه و سرمایهگذاری در بخش زیرساخت ارتباطات و فناوری اطلاعات با توان مشارکت بخش خصوصی و فروش اوراق مشارکت و اعتبارات تخصیص یافته است اعتباری که ما در اختیار این وزارتخانه گذاشتهایم کفایت نمیکند غیر از اینکه بخش خصوصی در آن مشارکت داشته باشد. منتها متاسفانه تا امروز در بخش زیرساخت مشارکت بخش خصوصی را وارد نکردهایم که در برنامه آقای واعظی به صراحت آمده است.
وی خاطرنشان کرد: توجه به ارائه خدمات پستی پایه و گسترش خدمات پستبانک به روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته مورد توجه آقای واعظی قرار گرفته است ما مناطقی داریم که بانکها به آنجا نمیرود ولی بایستی پستبانک به عنوان خدمات پایه به آنجا رفته تا مردم از آن بهرهمند شوند که در برنامه آقای واعظی به صراحت آمده است.
نماینده مجلس افزود: توجه به حقوق ملی و مطالبات مردم در برابر اپراتورها که امروز عدم پاسخگویی درست موجب نارضایتی شهروندان شده است، نیز با راهکارهای اعمال قانون و ارائه پیشنهادهای قانونی برای خلا موجود و اصلاح ساختار پاسخگویی در برنامه ایشان پیشبینی شده است.
سبحانیفر ادامه داد:به منظور رفاه حال شهروندان در این برنامه توجه ویژه به ارائه خدمات الکترونیک مبتنی بر پروتکل الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی، دولت الکترونیکی، تجارت الکترونیکی و آموزش و سلامت الکترونیکی در چارچوب ارزشهای متعالی اسلامی و ایرانی همراه با خدمات نوین پستی در این برنامه آمده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: حضور مؤثر و فعال در مجامع منطقهای و بینالمللی در حوزههای ارتباطات فناوری اطلاعات، پست و فضایی به منظور حفظ و توسعه حقوق و منافع ملی از دیگر موارد است. در چند ماه گذشته در سازمان WSIS جلسهای برگزار شد که جای تاسف بود و شاهد حضور کمرنگ عزیزان بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بودیم که این حضور باید در مجامع بینالمللی ارتقا یابد.
سبحانیفر تاکید کرد: حفظ و حقوق استفاده کنندگان از خدمات ICT که در برنامه ارتقا، تدوین و تنظیم نظامنامه حاکم بر فضای کسب و کار ارائه دهندگان خدمات و تبیین روابط بین ارائه دهندگان خدمات و مردم به صراحت در برنامه آقای واعظی آمده است.
وی ادامه داد: توجه به رسیدن سهم دو درصد تولید ناخالص در برنامه که متاسفانه امروز صفر هستیم نیز حائز اهمیت است لذا آقای واعظی در برنامهاش از طریق توسعه صنعت و تحقیقات تحقق آن را میسر دانسته است. در همین راستا به تحقیق و توسعه داخلی و توسعه فناوری و صنایع پیشرفته در داخل کشور با بکارگیری توانمندیهای داخلی که میتواند سهم قابل توجهی از واردات اقلام صنعت ارتباطات را تولید کند، توجه شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه موقعیت بسیار استراتژیکی در منطقه داریم اظهار داشت: متاسفانه از این موقعیت استفاده نکردیم کشورهای همسایه به سراغ ما آمدند و میگویند شما هاب منطقه شوید ولی متاسفانه به لحاظ اینکه مشارکت بخش خصوصی را نداشتیم و اعتبار لازم را تخصیص ندادیم و برنامهریزی لازم صورت نگرفته موجب شد این فرصت را از دست بدهیم.
سبحانیفر در پایان با اشاره به انتقاد نعمتی در خصوص مرکز تحقیقات گفت: این مرکز توسط مجلس شورای اسلامی مصوب شده و البته مصوبه قبل از انقلاب هم دارد و شورای انقلاب باز هم آن را تصویب کرد لذا انتزاع آن بایستی توسط مجلس انجام شود و در مصوبه اخیر هم تصویب شده که برگردد.
* واعظی: توسعه ICT اولویت اول وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواهد بود
محمود واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه های خود گفت: توسعه ICT یکی از اقداماتی است که باید در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار بگیرد. توسعه ICT منجر به ارائه خدمات و ارتقای بهرهوری و کاهش هزینهها و رفت و آمدها میشود. همچنین این توسعه بهبود شاخصهای محیط زیستی و سبب خلق کسب و کار و نیز ایجاد صنعت دائمی بر پایه علوم اجتماعی میشود.
وی افزود: در جهان امروز توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از شاخصهای سنجش رشد و توسعه تلقی میشود.
واعظی در توضیح برنامههای خود برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهاداتش را در قالب چهار بخش مطرح کرد و گفت: تأمین حقوق ملی و مطالبات مردم و پاسخگویی به نیازهای آنها باید در اولویت قرار گیرد. همچنین تقویت فضای رقابتی در لایههای دسترسی به شبکههای تلفن ثابت، حضور فعال در مجامع بینالمللی و تدوین نظامنامه فضای کسب و کار و تدوین روابط بینالمللی برای ایجاد توازن خدمات در حوزه ملی جزو برنامههای اصلی ما برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
وی افزود: دومین محور برنامههای ما در راستای تکمیل و توسعه زیرساختهای شبکهای و تامین پهنای باند اینترنتی است. همچنین توسعه متوازن شبکه اینترنتی سراسری به منظور خدمات مورد نیاز و با کیفیت است که همه اینها جزو برنامه جامع ارتباطات و فناوری اطلاعات و تامین زیرساختها به منظور پیادهسازی دولت الکترونیک است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه خاطرنشان کرد: حمایت از فعالیتهای ارتباطات و فناوری اطلاعات با مشارکت دانشگاهها و حمایت از تولید ملی با مشارکت بنگاههای بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان نیز از جمله برنامههای ما برای استفاده بهینه از فناوریهای نوین به عنوان نیروی پیشبرنده اقتصاد است که افزایش سهم ICT نیز در تولید ناخالص داخلی را در پیش دارد.
وی افزود: فراهم آوردن بستر مناسب برای دستیابی به علوم و فناوریهای نوین نیز به منظور ارتقای اقتدار ملی و خدمات فضایی است.
واعظی در ادامه صحبتهای خود تصریح کرد: محور چهارم برنامههای ما مربوط به ارائه خدمات به شهروندان و افزایش پهنای باند اینترنتی برای رفع نیازهای پژوهشگران، خانوارها و ایجاد دولت الکترونیک در حوزههای مختلف اجرایی مثل سلامت و آموزش الکترونیک است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: ساماندهی و گسترش خدمت پیوسته با رویکرد رقابتی برای تمام نقاط کشور به خصوص مناطق محروم و نواحی مرزی است که این کار به منظور کاهش شکاف الکترونیکی بین مناطق مختلف صورت میگیرد.
وی افزود: ارتقای ظرفیت و خدمات پستی با استفاده از ظرفیتهای الکترونیکی، توسعه خدمات پست بانک در روستاهای کشور و افزایش کیفیت توسعه خدمات از جمله برنامههای ما در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
واعظی در ادامه با تشکر از کمیسیونهای مختلف مجلس برای ارائه پیشنهادات به وی گفت: از مجلس محترم بابت فرصتی که در هفته گذشته در اختیار بنده گذاشت سپاسگزارم. در صحبت با اعضای کمیسیونها و فراکسیونهای مختلف چیزهای زیادی آموختم و تلاش میکنم پس از به دست آوردن رای اعتماد تمام آموختههایم را در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیاده کنم.
وی افزود: تشکر دیگر بنده از مجلس به خاطر اصلاح ماده 5 برنامه توسعه برای جلوگیری از ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال گذشته است. مخالفت با ادغام این وزارتخانه با 92 درصد آراء نشان دهنده محبت و اعتقاد نمایندگان به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: تصویب کلیات لایحه دولت برای افزایش سرمایهگذاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اقدام خوبی است که در صورت تصویب این لایحه کمک زیادی به این حوزه میکند و کلیات طرح جامع فناوری ارتباطات در آینده میتواند یک نقشه راه برای فعالان این حوزه باشد.
وی با اشاره به جدایی خود از مخابرات در سالهای گذشته گفت: با توجه به تخصص اصلی و تحصیلی بنده در زمینه مخابرات و الکترونیک حضور من در عرصه سیاست خارجی فاصلهای بین من و این حوزه انداخت اما به دلیل علاقه و تخصصی که به این حوزه داشتم در تمام مدت فعالیتم در سیاست خارجی نیز عمدتا با این حوزه در ارتباط بودم و تحولات و فعالیتها را رصد میکردم.
واعظی در پاسخ به نمایندگان مخالف گفت: تجربهای که در مخابرات داشتم بسیار بنده را علاقمند کرد تا با این تخصص پیش بروم و اتفاقا تغییراتی که در این حوزه اتفاق میافتد باعث میشد که خودم را به روز نگه دارم.
وی با بیان اینکه در سطح وزارت باید مدیریت کلان بکنیم، افزود: شما در ایران و دنیا کمتر وزارتخانهای را پیدا میکنید که وزیرش تمام تخصصها را داشته باشد.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با بیان اینکه امروز در این وزارتخانه با چهار تخصص ارتباطات و فناوری اطلاعات (IT) فضایی و پست روبرو هستیم که هر کدام از آنها زیربخشهای تخصصیتری هم دارند، گفت: آنچه که من میتوانم ادعا کنم این است که با مبانی این تخصصها آشنا هستم و همچنین آخرین تحولات علمی آنها را مطالعه کردهام و میتوانم یک زبان مشترک با متخصصین کشور در این حوزه برقرار کنم.
واعظی خاطرنشان کرد: من با خصوصیسازی موافق هستم و اگر اصل 44 قانون اساسی به درستی اجرا شود آن را به نفع کشور و در راستای توسعه و پیشرفت کشور میدانم.
وی در پاسخ به نعمتی (نماینده مخالف) گفت: صحبتهای آقای نعمتی را میپذیرم. چرا که وظیفه ما این است که به مناطق محروم، کمتر توسعه یافته، مرزی و روستاها توجه ویژهای داشته باشیم و عملکرد بنده در توجه به این مناطق مشخص است و حتما در برنامه خود این مورد را انجام خواهم داد.
وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه زیرساختهای دسترسی برای توسعه باید در اختیار دولت قرار بگیرد و دولت باید اعمال حاکمیت کند، گفت: قطعا باید به روستاییان که به عنوان کارگزاران روستایی مطرح هستند توجه ویژهای کنیم.
واعظی گفت: بنای من بر این است که مسائلی که مرتبط با مخابرات است را اولا از طریق گفتوگو برطرف کنم و خوشبختانه بخشی از مخابرات که توسط ستاد اجرایی فرمان امام خریداری شده، در رأس آن آقای مخبر که فردی دلسوز و از خانواده مخابرات کشور هستند قرار دارند و با شناختی که از ایشان دارم انشاءالله مسائل را با همکاری برطرف خواهیم کرد.
وی افزود: اگر وضعیت پاسخگویی و روش مخابرات همانند گذشته باشد و نتوانیم مشکلات را با کمک آقای مخبر برطرف کنیم از شما نمایندگان محترم استمداد خواهیم کرد تا از طریق قانون این مسئله را سامان دهید.
واعظی در ادامه تاکید کرد: نکته دیگری که آقای نعمتی بیان کرد بحث سازمان فضایی و مرکز تحقیقات مخابرات بود، که در این زمینه من با آقای رئیسجمهور مشورت کردهام و ایشان گفتند که طبق قانون عمل کنید.
وی در ادامه گفت: مشکل دیگری که مطرح شد در ارتباط با وضعیت نابسامان دبیرخانه شورای عالی مجازی است که مورد اعتراض بسیاری از نمایندگان است و این وظیفه بنده است که این مشکلات را برطرف کنم. طبق نظر رئیسجمهور این مسئله در اولویت کارها قرار خواهد گرفت.
وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به زارعی (دیگر نماینده مخالف) تاکید کرد: من از صنایع ایران و کشورهای مختلف بازدید کردهام و مواضع سیاسی بنده و خانوادهام مشخص است و از ابتدای نوجوانی با ورود به آمریکا عضو انجمن اسلامی آمریکا بودم و همواره رویکردی اعتدالی داشتهام.
وی گفت: برخی این سوال را میپرسند که در سال 88 کجا بودید، من در جواب آنها میگویم که در این سال عضو هیچ ستادی نبودهام ولی من نسبت به عملکرد آقای احمدینژاد به خصوص در حوزه سیاست خارجه انتقاد داشتم و کمتر مصاحبه کردم و همواره به صورت محرمانه نظراتم را برای وی میفرستم.
واعظی در پایان خاطرنشان کرد: آن چیزی که برای من در این وزارتخانه مهم است قانون و تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری است.