صلاحیت بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت در مجلس مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش مشرق، بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت دولت یازدهم در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را مطرح کردند.

عبدی اولین موافق وزیر پیشنهادی نفت :"زنگنه" می‌تواند وضعیت معیشتی مردم را بهبود ببخشید

ایرج عبدی موافق وزیر پیشنهادی نفت که وقت خود را با سعید حیدری طیب تقسیم کرده است، در جلسه علنی نوبت عصر امروز در ابتدا از نمایندگانی که از او برای گرفتن وقت نطقش برای دفاع از زنگنه درخواست وقت کرده بودند عذرخواهی کرد.

وی با اشاره به صحبت‌های توکلی مقیمی دو مخالف وزیر پیشنهادی نفت گفت: آقای توکلی صحبت‌های خود را به گونه‌ای بیان کردند که تلاش داشتند آقای زنگنه در این وزارتخانه بماند که نشد و آقای مقیمی نیز از کارهای بزرگ زمان وزارت آقای زنگنه قدردانی کرد.

عبدی همچنین از روحانی به دلیل معرفی کابینه‌ای با چنین دانش و تجربه‌ای تشکر کرد و گفت: از نمایندگان درخواست دارم که به موضوع دانش و تجربه وزرای پیشنهادی دقت بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه هفتاد درصد از اقتصاد کشور مربوط به نفت است گفت: همه ما وضعیت اشتغال را در حوزه‌های انتخابیه خود دیده‌ایم و طبیعتا از راهی جز صنعت نفت نمی‌توانیم مشکل را حل کرد و طبیعتا فردی با توانمندی و پتانسیل لازم باید در صدر این وزارتخانه باشد که بتواند اقتصاد را بچرخاند.

عبدی با بیان اینکه دولت احمدی‌نژاد وزارت نفت را با حداکثر کارآمدی و توان بهره‌وری در دست گرفت گفت: این دولت توانست درآمدهای زیادی کسب کند اما چیزی عاید کشور نشد، از طرف دیگر دولت احمدی‌نژاد در چهار سال دوم سعی کرد با انتشار اوراق مشارکت و عرضه آن به نوعی مشکلات را حل کند، شاید برخی بگویند که مشکلات این حوزه حاصل تحریم‌ها است اما باور من این است که همه مشکلات به تحریم‌ها باز نمی‌گردد.

نماینده مردم خرم‌آباد با اشاره به دوران وزیری زنگنه در وزارت نفت گفت: در این دوران ما شاهد ثبات مدیریتی بودیم و آقای زنگنه هشت سال وزیر وزارت نفت بود اما در هشت سال آقای احمدی‌نژاد هر یک سال و نیم یک وزیر روی کار آمد که این نشان دهنده عدم اطمینان به وزارت نفت است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کارشناسان اذعان دارند که زنگنه می‌تواند وضعیت مردم را از لحاظ معیشتی بهبود ببخشد افزود: بدنه وزارت و شرکت‌های نفت امیدوارند که زنگنه بیاید و وضعیت را سروسامان بدهد.

عبدی با بیان اینکه زنگنه دارای قدرت دیپلماسی قوی است به شبهات پیرامون قرارداد کرسنت اشاره و اظهار کرد: آقای زنگنه دیروز دو ساعت راجع به این قرارداد برای اعضای فراکسیون اصولگرایان صحبت کرد ولی قبول کنید که همه چیز را نمی‌توان در جلسه علنی مطرح کرد.

وی با طرح این پرسش که آیا دیپلماسی قوی‌تری از زنگنه برای وزارت نفت سراغ دارید، گفت: مخالفان می‌گویند که دردوران مدیریت آقای زنگنه مشکلاتی به وجود آمده است اما شما کدام وزارتخانه را سراغ دارید که بدون مشکل باشد ما اخیرا شاهد اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی بودیم که باید وزیر اقتصاد ر ا سلاخی می‌کردیم.

عبدی در پایان از نمایندگان خواست که با توجه به تجربه و دانش 22ساله زنگنه به او رای اعتماد دهند تا تجربه و اعتماد به صنعت نفت برگردد.

حیدری‌طیب دومین موافق وزیر نفت:زنگنه یکی از افتخارات مدیریتی کشور است 

سعید حیدری‌طیب موافق وزیر پیشنهادی نفت که وقت خود را با ایرج عبدی تقسیم کرده است، در جلسه علنی نوبت عصر امروز گفت: اقبال مردم ایران در انتخابات 24 خرداد به آقای روحانی پیام‌های روشنی به مسوولان کشور به خصوص نمایندگان مجلس داشت.

به گفته وی، روحانی در انتخاب کابینه خود معیارهایی همچون فراهم کردن بستر مناسب برای تحقق خواسته‌های مردم، خارج کردن کشور از تنگ‌ناهای موجود و بهره‌گیری از توانایی و پتانسیل کشور را درنظر گرفته است.

حیدری‌طیب با بیان اینکه نمایندگان برای دادن رای اعتماد به وزرای پیشنهادی باید دو موضوع را مورد توجه قرار دهند، نگاهی به آینده و برنامه‌های پیشنهادی فرد معرفی شده و توجه به گذشته عملکرد آن وزارتخانه‌ها را به عنوان این دو معیار عنوان کرد.

نماینده مردم کرمانشاه با بیان اینکه تخریب‌های بسیاری علیه زنگنه انجام شده است گفت: در این شرایط نمایندگان و مردم باید قدر آقای رییس جمهور را بدانند که این بار کابینه‌ای به دور از حب و بغض و افراط و تفریط را به مجلس باهدف ایجاد اعتدال مدیریتی معرفی کرده است و وزرا را از تمامی گروه‌های سیاسی انتخاب کرده است.

حیدری‌طیب همچنین اظهار کرد: طبق قوانین جمهوری اسلامی اگر استعلام از دستگاهی پاسخ نداشته باشد یعنی نمی‌توان به استناد مواردی افراد را متهم کرد مواردی که طبیعتا فاقد ارزش قانونی و قضایی است، حال سوال این است که چرا برخی افراد پا را فراتر از قانون گذاشته و به توهین و افترا می‌پردازند.

وی افزود: آیا این مخالفت‌ها و تقابل‌ها مقابله دربرابر اراده عمومی مردم در انتخاب رییس جمهور نیست؟ چرا به جای همراهی اینگونه رفتارها انجام می‌شود؟

نماینده مردم کرمانشاه با اشاره به دوران وزارت زنگنه در وزارت جهاد و سازندگی گفت: آقای زنگنه ازسال 62 تا 67 یعنی پنج سال وزیر جهادسازندگی بود که خدمات شایان و قابل توجهی انجام داد.

وی با اشاره به اظهارات مخالف وزیر پیشنهادی در مورد قرارداد کرسنت گفت: این اظهارات در این مدت زمان کم قابل تبیین نیست اما می‌توان گفت که فاقد توجیه و مسائل حقوقی است و وجه حقوقی ندارد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین به عملکرد زنگنه در سال‌های 67 تا 76 در وزارت نیرو اشاره و اظهار کرد: در این دوران با تلاش‌های آقای زنگنه میزان وابستگی ما به تجهیزات نیروگاه‌ها رهایی پیدا کرد و شرکت مبنا که اکنون پرچم جمهوری اسلامی ایران را در دنیا بالا برده است تاسیس نمود.

وی مهار آب‌ها و سدسازی و تاسیس نیروگاه و به دنبال آن کم شدن خاموشی‌ها در کشور را به عنوان دیگر اقدامات زنگنه در دوران تصدی وزارت نیرو برشمرد.

وی همچنین به دوران وزارت زنگنه در نفت اشاره و اظهار کرد: ایشان زمینه‌ای را فراهم کرد که بخش گاز و نفت شرایط بهتری را داشته باشد اکنون که کشور با مشکلات عدیده‌ای در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی روبرو است که مهترین آن تحریم‌ها است طبیعتا آقای زنگنه می‌تواند در جهت حل این مشکلات عملکرد مطلوبی را داشته باشد و از فرصت به وجود آمده استفاده کند.

حیدری‌طیب با بیان اینکه زنگنه در دوران وزارت نفت قراردادهای مفیدی با شرکت‌های خارجی منعقد کرده است گفت: 50 درصد قراردادهای گازی با پارس جنوبی به عنوان ذخایر گازی کشور در دوران زنگنه بسته شده است و از فاز یک تا پنج پارس جنوبی را زنگنه افتتاح کرده است.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر وجود تجربه بالای زنگنه در بخش سرمایه‌گذاری گازی گفت: باید از تجربه 22 آقای زنگنه به عنوان یک سرمایه استفاده کرد.

وی همچنین گفت: افراطی‌گری‌های برخی افراد که خود را نماینده‌تر از دیگران می‌دانند و به عنوان مخالفان کابینه پیشنهادی دولت صحبت کرده و یا ثبت نام نمودند موید آن است که چه هدفی دارند و شاید حتی می‌خواهند به دولت آینده ضربه بزنند.

حیدری‌طیب در پایان گفت که نمونه عملکرد زنگنه را می‌توان در توسعه صنعت نفت و پتروشیمی در مناطق محروم دید.

به گزارش ایسنا بخشی از صحبت‌های حیدری طیب باعث واکنش اعتراض‌آمیز نمایندگان شد که لاریجانی گفت این نکته‌ای که آقای حیدری طیب راجع به مخالفان گفت حرف درستی نبود.

عبدالهی سومین موافق وزیر نفت : زنگنه، نعمت‌زاده و آخوندی ستاره تیم دولت هستند/ناخواسته به دام دشمن نیفتیم 

رضا عبدالهی که در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت سخن می‌گفت، اظهار کرد: در یکی از استیضاح‌های دوره قبل اتهامی به یکی از وزرا زده شد که از مقام خود سوء استفاده کرده‌اید و برای فرزندتان معافی سربازی گرفته‌اید، ایشان در پاسخ گفتند که هیچ فرزند پسری ندارم، آیا حرفهای دیگر این افراد را قبول می‌کنید.

وی با اشاره به سفارش امام علی(ع) به مالک اشتر در مورد انتخاب کارگزاران حکومتی از بین افراد باتجربه، باحیا و باسابقه درخشان مسلمانی گفت: آقای زنگنه 22 سال سابقه وزارت دارد و هشت بار از مجلس نظام مقدس جمهوری اسلامی رای اعتماد گرفته است. آیا این دلیل بر صداقت، پاکدستی و توانمندی و کارآمدی او است یا خیر؟ که امروز او را به فساد، دروغ به ناکارآمدی متهم می‌کنیم. آیا این انصاف است، ممکن است بعضی یک بار از زیر دست مجلس در بروند اما نه هشت بار.

نماینده مردم ماه‌نشان گفت:‌فردی 22 سال در نظام خدمت می‌کند از زندگی و خانواده‌اش می‌گذرد و امروز ما او را مورد اتهامی قرار می‌دهیم که در هیچ محکمه‌ای ثابت نشده، آقای زنگنه که هشت سال در وزارت نبود و خانه‌نشین شده بود کجا محاکمه شد چرا در این هشت سال سراغ او نرفتیم؟ او را در این مدت می‌گرفتید، محاکمه و زندان می‌کردید چرا این کار را نکردید آیا این کارها با اخلاق اسلامی سازگار است.

عبدالهی ادامه داد: شما بحث فنی پیچیده‌ای را گسترده می‌کنید و بیگانه هم به او گوش می‌کند اما آقای زنگنه در کدام دادگاه صالح داخلی محکوم شده است این چه رفتاری است؟ من با عدد و رقم آشنا هستم و 26 سال است در مجلس حضور دارم وسابقه ریاست کمیسیون برنامه و بودجه را داشته‌ام و رد بودجه‌ها را دارم متاسفانه در این سالها و در حیف و میل‌ها به حیف‌ها بیشتر توجه شده من زمانی به آقای هاشمی شاهرودی گفتم در داستان حیف و میل دو کفه ترازو است که 99 درصد حیف و یک درصد میل است اما 99.5 درصد نگاه به میل است.

وی اضافه کرد: به دلیل کاهش ضریب بهره‌وری از 1.65 اول انقلاب به 0.65، تولید ناخالص ما که امروز 400 میلیارد دلار است با ضریب 0.65 باید هزارمیلیارد دلار می‌شد اما 600 میلیارد دلار آن نیست که نشان می‌دهد حیف شده و کسی هم به دنبالش نیست بلکه همه به دنبال میل‌ها هستند البته با آن هم باید قاطعانه برخورد کرد اما چقدر توانستیم جلوی میل و اختلاس را بگیریم.

وی با اشاره به قراردادهای کرسنت و توتال گفت: در ماجرای کرسنت چه کسی خورده و چه کسی برده؟ توتال از افتخارات آقای زنگنه است، من و آقای باهنر در آن زمان در شورای اقتصاد بودیم، فاز 2 و 3 قرارداد توتال با دو میلیارد دلار بسته شد اما اکنون همان قرارداد را با شش میلیارد می‌بندیم اگر این بد است بگوییم بد است و آقای زنگنه را بگذاریم جلوی دیوار و اعدامش کنیم که چرا با دو میلیارد‌دلار قرارداد را بسته‌ای.

عبدالهی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: آقای زنگنه در بحث فتنه می‌گوید والله ، به خدا نبودم و از وقتی رهبری گفته کنار کشیدم ایشان در ستاد آقای موسوی بودند مگر آقای احمدی‌نژاد 11 روز خانه‌نشین شد در تیم و دولتش یک نفر اعتراض کرد؟ یک نفر انصراف داد؟ منصف باشیم؛ می‌گویند که انصاف ششمین اصل از اصول دین است.

این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه در باب فتنه اصل بر برائت کسانی است که محکومیت قضایی ندارند، گفت: آقای زنگنه قسم می‌خورد که در آن جلسه نبودم فرض کنیم اشتباه کرده و قسم خورده است. چه اشکالی دارد که ما اینقدر سخت بگیریم.

وی خطاب به احمد توکلی گفت: ما و شما خدمت رهبری رفتیم آن زمانی که دولت لایحه برنامه پنجم را پس گرفته بود، آقایان لاریجانی و احمدی‌نژاد هم بودند آقا شروع به صحبت کردند و گفتند این چه کاری است که کردید؟ مگر می‌شود لایحه برنامه را پس گرفت و آخر سر به من و شما فرمودند اینقدر سخت نگیرید اگر سخت بگیرید دنیا به شما سخت خواهد گرفت. این فرمایش رهبری بود ما که ادعا می‌کنیم مقلد و پیرو هستیم، پیروی کنیم چرا اینقدر مته به خشخاش می‌گذاریم که حتما چیزی در بیاوریم.

عبدالهی با بیان اینکه زنگنه امروز هیچ نیازی به تصدی وزارت نفت ندارد، خاطرنشان کرد: اگر هوا و هوس بوده هشت دوره و 22سال این را تجربه کرده است بلکه امروز صنعت نفت و کشور ما نیازمند آقای زنگنه است.

وی در ادامه زنگنه، نعمت‌زاده و آخوندی را ستاره‌های تیم دولت نامید و گفت: ما نیازمند این آدمهای باتجربه هستیم در شرایطی که دشمن تمام نقشه‌های ما را روی نفت گذاشته اگر فردی بی‌تجربه بیاید چکار می‌تواند بکند، فرض کنیم آقای زنگنه رای نیاورد اگر دو یا سه ماه یک وزارتخانه حساس در شرایط تحریم بدون وزیر بماند به نفع کشور است؟

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: در هشت سالی که آقای زنگنه وزیر بوده 1500 میلیارد دلار ارزش تولید نفت و گاز ایران بوده است، حالا در این مقدار دو درصد یعنی 30 میلیارد دلار جای خطا بگذاریم چقدر رشوه گرفته‌اند، چقدر برده‌اند و چقدر خورده‌اند آیا یک میلیون دلار است، این چه رفتاری است که ما می‌کنیم و حتما می‌خواهیم نقطه‌ضعفی پیدا کنیم که افراد کارآمد و باتجربه را کنار بگذاریم.

نماینده مردم ماه نشان اظهار کرد: من فکر می‌کنم این طراحی دشمنان است که ما ناخواسته وناآگاهانه در دامش می‌افتیم. استدعا می‌کنم که در شرایط حساس کنونی که تحریم‌های ظالمانه دشمن صنعت نفت ما را هدف قرار داده توجه بیشتری داشته باشیم، همین امسال 50 میلیارد دلار از صادرات نفت ما کاهش پیدا کرده، با چه چیزی می‌توانیم جایش را پر کنیم با کدام درآمد مالیاتی و با کدام صادرات غیرنفتی؛ دشمن ما را هدف گرفته و ما با او همراهی می‌کنیم.

عبدالهی گفت: مجسمه آقای زنگنه را باید طلا گرفت. در اوپک اگر 10 نفر شاخص باشند یکی از آنها آقای زنگنه است.

وی در پایان این شعر از فردوسی را قرائت کرد:

نخواهی که ضایع شود روزگار / به کار نادیده مفرمای کار

به عقلش بباید نه خودآزمون / به قدر هنر پایگاهش فزون

رعیت نوازی و سرلشگری/ نه کاری است بازیچه و سرسری

علی لاریجانی در واکنش به اظهارات رضا عبداللهی گفت: اینکه گفته می‌شود اگر رای ندهیم و مخالفت کنیم، عملا به دام دشمن افتاده‌ایم این درست نیست زیرا افراد آزادند تا حرف‌شان را بزنند.

عزیزی چهارمین موافق وزیر پیشنهادی نفت : زنگنه فوق‌ستاره کابینه است/ او می‌تواند ایران را به جایگاه برتر اوپک برساند

حمیدرضا عزیزی فارسانی در صحن علنی مجلس و در دفاع از وزیر پیشنهادی نفت، گفت:‌‌ آقای مهندس زنگنه با فهم سیاسی بالا در صنعت نفت مورد قبول جهانیان است. جایگاه امنیتی و سیاسی نفت را می‌شناسد و می‌تواند به عنوان وزیر دوم خارجه با شناخت دیپلماسی انرژی و تجربه بین‌المللی‌ خود که دارد ایران را به جایگاه برتر اوپک برساند.

وی ادامه داد: بسیاری از منابع مالی حاصل از فروش نفت خام کشور که سود آن نصیب بانک‌های خارجی می‌شود با تعامل منطقه‌ای و جهانی و با نگاه برونگرایی و پرهیز از زندگی جزیره‌ای به کشور باز می‌گردد.

نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آقای زنگنه در بعد مدیریتی، یک مدیر استراتژیک است و دارای تفکر ترکیبی و با سابقه 30 ساله در مدیریت‌های مختلف به شیخ‌الوزراء معروف است و می‌تواند با استفاده از مدیران توانمند بین‌المللی و با تقوا، گره‌های کور نفت را باز کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: در زمان تصدی زنگنه، میلیاردها دلار از طریق جذب سرمایه‌گذاری خارجی جهت اجرای طرح توسعه بالادستی بخصوص در میادین مشترک محقق شد.

عزیزی فارسانی افزود: دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم و تقاضا می‌شود با رای بالا به حقوق خود در سطح بین‌المللی دست یابیم.

مقیمی اولین مخالف وزیر پیشنهادی نفت: اشتیاق به شرکت‌های خارجی و تحقیر شرکت‌های داخلی از ویژگی‌های زنگنه است 

احمدعلی مقیمی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت در جلسه علنی بعدازظهر امروز (پنجشنبه) مجلس سخن می‌گفت، اظهار کرد: مخالفت من نسبت به آقای زنگنه با عنایت به فرمایشات رهبری در خطبه‌های عید فطر مبنی بر انتخاب وزرای صالح توسط نمایندگان است که راهکار راهبردی برای انتخاب وزرا ارائه کردند.

وی افزود: بدیهی‌ترین برداشت از سخنان رهبری این است که وظیفه مجلس انتخاب وزرای صالح است و الزاما رای اعتماد به همه وزرا نیست. صالح بودن هر وزیری باید برای نمایندگان احراز شود. چه در حوزه تخصصی و برنامه‌ای و چه در دوره اقتصادی و اجتماعی نه سخت‌گیرانه عمل کنیم که متهم به افراطی‌گری شویم و نه سهل‌آنگاری و ساده‌اندیشی کنیم که تفریح تلقی شود. بلکه همان شعاری که رییس جمهور در قالب اعتدال مطرح کردند را ملاک قرار دهیم.

نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر مبنای نظر کارشناسی معاون نظارت مجلس، برنامه‌های آقای زنگنه از 17 مورد تنها 7 مورد شرح وظیفه وزارتخانه است و از 19 مورد، تنها سه مورد منطبق با برنامه پنجم است.

مقیمی با بیان اینکه مجلس امروز در آزمون بزرگی قرار گرفته،گفت: شما می‌خواهید برای کسی تصمیم بگیرید که 8 سال سابقه کار در وزارت نفت داشته و فارغ از سلامت شخصی او خروجی مدیریتش برای کشور خسارت‌بار است. ترغیب رشوه، زد و بند، باندبازی و رانت‌خواری افراد خاص و بعضی از آقازاده‌ها که در گزارش دادگاه خارجی به آنها نام جونیور داده‌اند و همچنین اکثر قراردادهایی که در زمان وزارت آقای زنگنه در وزارت نفت منعقد شده، همه دارای ابهام است و در دادگاه‌های بین‌المللی و داخلی دارای پرونده است مانند قرار داد کرسنت، توتال کیش و میدان‌های نفتی و همچنین قراردادهای شل، اسپات‌اویل و... و خود به عنوان متهم در دادگاه‌های داخلی و خارجی باید پاسخگو باشد.

این عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: سابقه آقای زنگنه مدیریتی آمرانه، انحصاری، بدون مشورت، ترغیب و اشتیاق به کشورهای خارجی و تحقیر شرکت‌های داخلی، بهم زدن ساختار یکپارچه نفت، افزایش شرکت‌های دولتی از 30 شرکت به 180 شرکت، تکه تکه کردن ساختار وزارت نفت است.

مقیمی یادآور شد: امروز دنیا در قالب انسجام شرکت‌ها و در قالب ایجاد شرکت‌های هولدینگ سعی می‌کند بهره‌وری را بالا ببرد. این تجربه آقای زنگنه باعث تحمیل استقراض 70 میلیارد دلاری بر کشور بوده است. عدم نظارت بر پیمانکاران خارجی نیز از مدیریت ضعیف ایشان است.

نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات رای اعتماد زنگنه در مرحله دوم وزارت وی یادآور شد: آقای کهرم که از نیروهای اصلاح‌طلب مجلس ششم بود و آقای محتشمی‌پور از شخصیت، عملکرد و مدیریت آقای زنگنه در زمانی که او قرار بود مرحله دوم از مجلس رای اعتماد بگیرد، اظهاراتی داشتند مبنی براینکه" متاسفانه مدیریت عالی وزارت نفت، عملکرد و سیاست‌هایی را دنبال کرده‌اند که پی‌آمد این نوع افراد باعث ایجاد سازمان سایه توسعه پیوندها و معادلات باندی گسترده شده و با این روند کارشناسان دلسوز با سابقه صنعت نفت در چنین فرآیندی دچار جدایی از جریان تصمیم‌سازی شده‌اند و در مقابل حدود 30 نفر از خارج از صنعت نفت در مدیریت ارشد نفت قرار می‌گیرند."

مقیمی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: آقای محتشمی‌پور در اظهاراتی نیز گفته «از همه مهم‌تر اتکاء به پیمانکاران خارجی و نادیده گرفتن پیمانکاران داخلی است. ضمن اینکه شاهد حجم قراردادها با احتساب سود زیاد به علاوه پاداش و 50 میلیارد دلار ایجاد تعهد هستیم در حالی که این موضوع با کمال تاسف این موضوع را اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی به مجلس و دولت نکرده است.»


توکلی دومین مخالف وزیر پیشنهادی نفت : زنگنه "قسم جلاله" دروغ خورد

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی نفت، گفت: من تا پریشب به رغم مخالفتم با صدارت آقای زنگنه در دولت‌های گذشته، با رای اعتماد به ایشان موافق بودم و علت این موافقتم نیز 3-4 نکته بود. اول وضعیت عرصه نفت و گاز که الان با دشورای‌های سنگینی روبروست. دیگر اینکه در وزارت نفت به خاطر اینکه چند دوره صدارت غیرنفتی ها اتفاق افتاد یک نوع دلخوری و به نوعی سرافکندگی به طور کلی وجود دارد و وقتی آقای زنگنه خواست وزیر بشود نشاطی در کارکنان نفت ایجاد شد که ممکن بود کارآیی را بالا ببرد. حتی گروه‌های وطن دوست استقلال‌طلب نفتی جنوب هم اکثرشان از ایشان حمایت کردند و بالاخره اینکه از روزی که آقای زنگنه رای اعتماد میگرفت -که انشاءالله رای نمیگیرد- از همان روز وزیر بود و برای شناخت وزارتخانه و انتصاب‌ها نمیخواست وقت بگذارد. و آخر اینکه نفت متاسفانه همچنان منبع اصلی نفت است.

وی در توضیح اتفاقاتی که طی هفته گذشته افتاده است، تصریح کرد: آقای زنگنه 18 مرداد آمد دفترم و من به او گفتم شما فاسد نیستید ولی اهتمامی برای مبارزه با فساد ندارید. همت‌ات را بیشتر کن و معلوم شد نظرم روی ایشان مثبت است و ایشان هم استقبال کرد. بعد از آن جلسات کمیسیون تلفیق به خواهش من تشکیل شد و رای این کمیسیون تعدیل شد. قرار شد کمیته 5 نفره ای مسائل را بررسی کند. این جلسه صبح سه‌شنبه تشکیل شد و 5 نفر نماینده در آن حضور داشتند و آقای زنگنه و یکی از بستگانش که با من هم دوستی دارد، نیز در این جلسه حضور داشت.

توکلی در توضیح اتفاقات رخ داده در جلسه زنگنه به کمیته 5 نفره نمایندگان خاطرنشان کرد: در این جلسه، ضمن بررسی مسائل، آقای امیرآبادی که عضو کمیته بود مسئله‌ای را مطرح کرد که نمیخواهم واردش بشوم، چرا که مهم نحوه برخود آقای زنگنه با این مساله است. آقای زنگنه "قسم جلاله" خورد که "والله این مطلب درست نیست" و من از فلان موقع این کار را نکردم. آقای امیرآبادی در واکنش به این سخن زنگنه گفت که "سند دارم". ولی من از آقای امیرآبادی خواهش کردم که وقتی مسلمانی قسم جلاله میخورد تمام کن و ایشان(امیرآبادی) هم گفت: باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: فردای آنروز من بازهم تلاش کردم برخی موانع از جلوی آقای زنگنه دور شد. جلسه‌ای با نماینده دیگر هم که اطلاعات تعیین‌کننده‌ای درباره زنگنه داشت برگزار کردم.

توکلی ادامه داد: اما این مسائل ادامه داشت تا اینکه غروب سه شنبه سندی به دست ما رسید که نشان می‌داد قسم آقای زنگنه کاملا غلط است. من خیلی منقلب شدم. برای اینکه اشتباه کردن و مبانی مختلف داشتن قابل پذیرش است. اما وقتی وقایع برعکس جلوه داده شود مساله فرق می کند. اگر بنا باشد پرده‌پوشی درکار باشد دیگر هیچ ضعفی را نمی‌شود جبران کرد. در همه نظامات مردمسالار بخصوص در اسلام "صدق" خیلی مساله مهمی است. از پیامبر اسلام سوال کردند مومن می‌تواند زنا کند، پیامبر فرمودند بله ممکن است اشتباه کند و بعدش توبه کند. پرسیدند می‌تواند دزدی کند، فرمودند بله ممکن است اشتباه کرده و دزدی کند اما بعدش توبه کند. این بار پرسیدند آیا مومن می‌تواند خلاف بگوید؟ پیامر فرمود نه. مومن دروغ نمی‌گوید.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: در هر سازمانی مقام بالای سازمان امضایش صحت موضوع و مقدمات را تصدیق میکند اما اگر خودش زیر سوال رفت، سنگ روی سنگ بند نمیشود. من روی این مساله حساسم و شما(نمایندگان) هم حساسید. در مجلس گذشته برادری که دستش از دنیا کوتاه است(کردان)، همین مشکل را پیدا کرد. وزیر دیگری(شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت دهم) هم خلاف کرد و مجلس به حرفم گوش نکرد و چوبش را اقتصاد کشور خورد.

توکلی در ادامه تشریح ماجرا تصریح کرد: من دیروز نامه نوشتم به رئیس جمهور و شرح مساله را نوشتم و گفتم خلاف گویی قابل تحمل نیست. بعد از ظهر یک دوستی آمد صحبت کردیم و من سندش را نشان دادم و او گفت راست میگویی خیلی بد است. زنگنه تشریف آورد و من مساله را با وی مطرح کردم. ایشان فقط گفتند من سند را تکذیب نمیکنم ولی یادم نبود و به همین خاطر قسم خوردم. حالا شنیدم حالا گفته شده من قسمم را برای چیز دیگری خورده بودم!

نماینده مردم تهران تاکید کرد: عرضم این است تمام تلاشم را کردم به رغم اعتقادم و عقیده قلبی خودم، تسامح کردم که این برادر محترم(زنگنه) درخدمت قرار بگیرد ولی این مساله(قسم دروغ) با هیچ چیز درست شدنی نیست. چون نمایندگان می‌خواهند رای اعتماد بدهند. اگر صداقت نباشد از کجا  معلوم دوباره خطا تکرار نشود؟ آنهم برای وزارت نفت که منبع درامد اصلی دولت ماست. من از شما(نمایندگان) خواهش میکنم. این آزمایش بزرگی برای مجلس محترم است. رای اعتماد به چنین فردی نمی شود داد.

زاکانی سومین مخالف وزیر پیشنهادی نفت: ردپای سه‌دلال نفتی معروف در قراردادهای زمان زنگنه/ قسم دروغ زنگنه ضبط شده است

علیرضا زاکانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 24 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم در مخالفت با بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی وزارت نفت با اشاره به نامه تعدادی از نمایندگان همچون زارعی، امیرآبادی، نادران در تایید صحت اظهارات احمد توکلی درباره وزیر پیشنهادی وزارت نفت گفت: متاسفانه در جلسه فراکسیون اصولگرایان با حضور 80 نفر از نمایندگان، زنگنه در مورد موضوع کرسنت بله‌ای را که گفت بسیار مشخص و آشکار بوده و فیلم آن هم‌اکنون موجود است. از این‌رو آنچه که ضرورت اولیه برای تصدی وزارت نفت است را افراد به سادگی از کنار آن می‌گذرند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی خطاب به موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نفت گفت: نمایندگان نباید یکدیگر را متهم کنند، ما مخلص تمام نمایندگان هستیم اما تمام اظهارات من درباره وزیر پیشنهادی نفت مستند است. حال اگر می‌توانند افراد این مستندات و اظهارات را زیر سوال ببرند، چون این صحبت‌ها تماماً مستند است.

وی ادامه داد: در این سخنرانی با توجه به مستندات موجود و گزارشات کاملا مستند به دستگاه‌های اطلاعاتی داخل و خارج کشور نیم‌نگاهی به اقدامات وزارت نفت در زمان بیژن زنگنه بیاندازیم. از این‌رو قراردادهایی که در اکثر آنها حضور نادرست و مفسده انگیز سه نفر با هویت مشخص و معلوم در قراردادهایی مانند استاک هولم، توتال و کرسنت که پیرامون این قراردادها مستندات بسیاری وجود دارد و اسنادی که سال‌ها مورد دقت قرار گرفته‌اند اما با کمال تاسف با وجود دست‌های ناپیدا نتیجه عملی در داخل کشور نداشته است. این در حالی است که متهمان خارجی آن در نروژ و آمریکا محکوم شده و با جرایم سنگین و با بی‌آبرو شدن حتی دست به خودکشی زده‌اند.

زاکانی افزود: دکتر روحانی درخصوص اعتراض خود به قرارداد کرسنت به خبرنگاران در روز دوشنبه گفت که اگر مجلس در این‌باره صحبت شود آن را مبرهن می‌کند اما آقای روحانی! قرارداد کرسنت و صادرات 25 سال گاز به شارجه امارات یکی از چندین پرونده مسئله‌برانگیز دوره زنگنه است که مکتوبات قبلی شما و زنگنه و جلسات اخیر این وزیر پیشنهادی با نمایندگان به برخی از مفاسد موجود در قرارداد کرسنت اذعان داشته‌اند که شرح هر کدام مثنوی هفتاد من است.

این نماینده مردم در مجلس نهم اضافه کرد: از طرفی دیگر عدم اطمینان زنگنه به نامه روحانی در سال 1381 به‌عنوان دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی یکی از ده‌ها اشکال مفسده این اقدامات زنگنه است. شما به‌عنوان دبیر این شورا در آن نامه اعلام کردید که وجوه منفی این قرارداد بسیار زیاده بوده و در سال 80 در رابطه با این قرارداد نامه‌ای را به رئیس جمهور فرستاده‌اید اما علی‌رغم اقدامات شما و رئیس جمهور وقت پاسخی دریافت نشد.

وی خطاب به دکتر روحانی تصریح کرد: شما در نامه خود به رئیس جمهور مواردی را مطرح کردید که از این دست می‌توان به عمل از طریق واسطه، عقد قرارداد طولانی با شرکت‌های غیرمعتبر که در سال‌های قبل هم عملکرد ضعیفی داشته و حقوق ایران را در میدان نفتی مبارک نادیده گرفته بود و از طرف دیگر قیمت قرارداد در قیاس با منطقه بسیار پایین و نامطلوب بوده و در شرایط فعلی هیچ منفعت سیاسی برای کشور به دست نمی‌آید. همچنین بهره‌برداری از این گاز به روش‌های اقتصادی‌تر به انجام آن از سوی شرکت‌های غیرمعتبر ترجیح دارد. این موضوع پیرو نامه شما و دستور رئیس جمهور وقت قرار شد که با حضور جمعی از وزرا، رئیس‌جمهور و شما جلسه‌ای تشکیل شود، ولی جلسه در تاریخ 30 بهمن 1381 با یک طراحی خاص و مستند به اسناد بدون حضور شما تشکیل شده و زنگنه در آن جلسه طی گزارشی موضوع را مخدومه کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم افزود: از طرف دیگر قبل از این موضوع و در تاریخ 18 دی 1381 جلسه‌ای با حضور معاونین وزارتخانه‌های مربوطه و نماینده شما تشکیل شد، از این رو مدیرعامل شرکت گاز و مدیرعامل نفت ایران به گواهی اسناد موجود و گزارشات رسمی کشور علی‌رغم دعوت قبلی با دستور زنگنه از حضور در جلسه منع شدند.

وی ادامه داد: اما آقای روحانی! این تمام ماجرا نیست. براساس اظهارات یکی از مشاوران شما که امروز هم در صحن علنی وجود دارد، در مصاحبه با رسانه‌ها البته در سال‌های گذشته اعلام کرده است، دیوار قرارداد کرسنت تا ثریا کج است فلذا اگر قصد مبرهن ساختن این موضوع را دارید به طور حتم باید سایر موارد از جمله موضوعات بالا را توضیح دهید. جناب آقای رئیس جمهور! آیا علی‌رغم موارد فوق که در سال 1381 مطرح کرده‌اید تغییرات بعد این قرارداد از جمله 6 الحاقیه به آن را نیز مطلع هستید؟ از طرف دیگر سوابق مدیرعامل کرسنت از کدام مرجع امنیتی استعلام شد؟ به طور حتم هیچ‌جا. چون این شخص عراقی‌الاصل با هویت بریتانیایی ساکن امارات با استناد به گزارشات منتشر شده برای مقابله با امکان توسعه میدان‌های گازی پارس جنوبی و محروم کردن ایران از حق قانونی خود موضوع کرسنت طراحی شده بود.

زاکانی تصریح کرد: به طور حتم فعالیت‌های ضدایرانی حمید جعفر که براساس گزارش موجود وزارت امور خارجه نامبرده دوست صمیمی عدی صدام و عضو وابسته به سرویس جاسوسی یکی از کشورهای اروپایی است و در دوران دفاع مقدس به دادن اطلاعات حرکت کشتی‌های ایرانی به صدام و آمریکا اقدام می‌کرده است. از طرف دیگر آیا می‌دانید که براساس فرمول قیمت و براساس گزارش رسمی شرکت ملی نفت قیمت 7 سال اول این قرارداد منفی 1.2 میلیون دلار بوده و زیان به شرکت نفت می‌خورده است یعنی حتی این موضوع رایگان نبوده بلکه یارانه هنگفتی برای اجرای این قرارداد از سوی ایران اختصاص داده شد.

این نماینده مردم در خانه ملت گفت: جناب آقای روحانی! فرمول قرارداد در هیچکدام از نامه‌های شما تجزیه و تحلیل نشده بود، اما آیا می‌دانید با افزایش قیمت نفت زیان شرکت نفت به دلیل نوعی طراحی عجیب فرمول بیشتر شده است؟ آیا این است وظیفه حفظ و صیانت از اموال بیت‌المال؟ آیا می‌دانستید برخلاف مصوبه شورای اقتصاد در سال 79 گاز میدان سلمان به جای انتقال به عسلویه با تغییر مسیر لوله به صورت 180 درجه به سمت شارجه می‌رود؟ آیا می‌دانید شرایط تجدیدنظر در قیمت قرارداد بسیار ناعادلانه است و وزیر پیشنهادی بارها تلاش کرده با طرح نکات فرغی موضوعات اصلی و مشکلات قرارداد کرسنت را پنهان کند؟

وی افزود: در گزارش جنابعالی به نکته تعدیل اشاره نشده است. چرا زنگنه در تنظیم قرارداد بدون دریافت مجوز رسمی، اجازه داده است که از سکوی مبارک پرچم کشور بیگانه برافراشته شود که متاسفانه نفت این سکو بعد از آن با اجازه از حاکمان شارجه انتقال داده می‌شده است؟ از طرف دیگر آیا مستحضرید به گواه اسناد دریافتی از مراکز بین‌المللی مبارزه با فساد دلال اول قرارداد آقای یزدان‌پناه یزدی پیش از امضا و انعقاد قرارداد، مذاکرات متعددی را با یکی از معاونان زنگنه به نام جونیور و حمید جعفر مدیرعامل کرسنت برقرار کرده است؟

زاکانی ادامه داد: آیا می‌دانید به اذعان زنگنه فضای اینگونه قراردادها آآلوده است و جریان الحاقی ششم قرارداد کرسنت دلال معروف دیگر به نام ترقی‌جا وارد گود شده و با دریافت پیش‌قرارداد یک پورسانت 25 ساله به مبلغ 7 میلیون درهم از طرف شارجه دریافت کرده است؟ زنگنه نه تنها از فرصت برای اصلاح استفاده نکرد بلکه با امتیازات ترکمنچایی قرارداد کرسنت را زنده کرد که هم‌اکنون این موضوع در دادگاه لاهه در حال پیگیری است.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم گفت: متاسفانه بیشتر قراردادهای نفتی در دفتر دلال اول این قراردادها یعنی عباس یزدان‌پناه یزدی پیدا شده است که بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی این فرد را شاه‌کلید اسرار نفت ایران دانسته‌اند. از طرف دیگر باید بدانید بعد از یافتن قراردادهای نفتی ایران در دفتر این دلال با مهر تایید یکی از مراکز بین‌المللی، نامبرده در 3 تیر 1392 در دادگاه لاهه با استفاده از ویدئوکنفرانس حاضر شد و ضمن اشاره به برخی مسائل به نفع طرف شارجه‌ای پرداخت که از آن موقع تا 50 روز این فرد در امارات ناپدید شد که در آن زمان به دلیل تابعیت انگلیسی این فرد وزیر خارجه انگلیس با وزیر خارجه ایران به خاطر ناپدید شدن این فرد مکاتبه کرد. همچنین هفته گذشته اخبار ضدونقیضی از پیدا شدن جناره این متهم مطرح شده که بازتاب بسیار وسیعی را در سطح جهان داشته است.

وی ادامه داد: اساساً به علت وجود چنین افرادی در دوران وزارت زنگنه است که قراردادهای خارجی مسئله‌دار بعد از انقلاب در کشور وجود دارد.

زاکانی افزود:باید برای انتخاب وزیر وزارت نفت که آبراه منابع مالی کشور است تأمل بیشتری داشته باشیم تا مجدداً شاهد انعقاد قراردادهای اشتباه در حوزه نفت نباشیم. از طرف دیگر کاش مدیران داخلی از مدیران خارجی یاد می‌گرفتند که در صورت تخلف عذرخواهی کرده و نه اینکه خود را برای دوره مدیریت جدید آماده کنند.

زنگنه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی: نفت حیات خلوت هیچ گروه و حزبی نیست/مغرور نیستم

بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت که در جلسه علنی بعدازظهر مجلس شورای اسلامی صحبت می‌کرد، با اشاره به اینکه وزارت نفت دارای ابعاد گوناگون اقتصادی، سیاسی، تجاری، بین‌المللی و حتی امنیتی است، گفت: نفت حتی در مسیر توسعه اقتصاد متکی به نفت نیز نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

وی افزود: قریب 98 درصد انرژی اولیه کشور از نفت و مشتقات آن تأمین می‌شود و بخش عمده‌ای از منابع ریالی کشور از نفت تأمین می‌شود و تراز تجارت بازرگانی کشور به نفت و صادرات آن وابسته است.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: اهمیت عظیم نفت در کشور ما سبب شده است تا دشمنان نظام جمهوری اسلامی بیش از هر چیز به تحریم‌های تحمیلی در صنعت نفت پای بفشارند و از این رو نفت هدف اصلی تحریم‌های ناجوانمردانه دشمنان ماست.

زنگنه گفت: در طرف مقابل نیز مدیران و کارگران صنعت نفت، رزمندگان خط مقدم مقابله با دشمن می‌باشند. در اینجا جا دارد که من از زحمات ارزشمند مدیران صنعت نفت تشکر کنم که به همراه کارکنان و مدیران شریف صنعت نفت بار سنگین این مبارزه را بر دوش کشیده‌اند.

وی افزود: من هم در صورت رای اعتماد دست خود را به سمت تمام کارکنان صنعت نفت دراز می کنم تا راهی که پیشینیان صالح من برداشته‌اند را ادامه دهیم و چیزی را بر داشته‌ها بیافزاییم و کشور را در این مسیر دشوار یاری نماییم.

زنگنه گفت: در شرایط حساس کنونی و به دنبال امیدی که در دل جوانان و نخبگان کشور ایجاد شده است، شایسته است تا شاهد تغییری در وضعیت زندگی مردم باشیم و قطعا نفت به دلایلی که گفته شد، می‌تواند نقش مؤثری در این میان داشته باشد.

وی افزود: در شرایط حساس کنونی، صنعت نفت ما با گردنه‌هایی بسیار دشواری روبروست که بدون عبور از این گردنه‌ها نمی‌توان مشکلات کشور را حل کرد، همچنین از مجلس محترم به خاطر تصویب قانون صنعت نفت تشکر می‌کنم.

وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: ایجاد ثبات در مدیریت و اطمینان در جمع مدیران و کارکنان صنعت نفت از جمله مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد، بدون ایجاد ثبات و اعتماد نمی‌توان کاری را از پیش برد. تکریم کارکنان صنعت نفت بسیار مهم است چرا که آنان نقش مهمی در پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی در این سال‌ها داشتند و در این سال‌ها مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند.

وی افزود: کارکنان صنعت نفت انتظار دارند که با آنان برخورد حرفه‌ای شود و به مجموعه آنها احترام گذاشته شود. نفت به اعتقاد من باید توسط خود نفتی‌ها اداره شود. باید از تمام ظرفیت‌های کارشناسی استفاده شود. نفت باید غیر سیاسی باشد، نفت حیات خلوت هیچ گروه و حزبی نیست و باید از سیاسی‌کاری در آن پرهیز کرد.

زنگنه گفت:‌همچنین ظرفیت تولیدی نفت کشور باید به میزان سال 1384 برگردد، البته بین ظرفیت تولید و تولید فرق است و باید با استفاده از تمام ظرفیت‌های صنعت نفت کشور بخش خصوصی و حتی ایرانیان خارج از کشور میزان صادرات نفت خود را با ابتکار و خلاقیت بالا ببریم و پول حاصل را قابل استفاده‌تر کنیم.

وی افزود: همچنین باید حداکثر استفاده از دیپلماسی نفتی برای کمک به تصمیم‌گیران کشور برای عبور از شرایط کنونی انجام شود و باید بدون شک نفت و دستگاه دیپلماسی دوش به دوش هم برای عبور از شرایط کنونی حرکت کنند.

وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به ظرفیت تولیدی در پارس جنوبی گفت: باید فازهای پارس جنوبی که در مرز تکمیل شدن قرار دارند هرچه زودتر به پایان برسد و باید ظرفیت ذخیره‌سازی نفت را بالا ببریم.

زنگنه با اشاره به ضرورت توجه به میادین مشترک و جلوگیری از خام فروشی گفت: زمانی که من در سال 76 وارد وزارت نفت شدم ارزش تولیدات پتروشیمی یک میلیارد دلار بود و امسال به برکت کارهایی که در آن زمان انجام شد، ارزش تولید پتروشیمی به 20 میلیارد دلار می‌رسد و امیدوارم این مسئله ادامه پیدا کند.

وی افزود:‌همچنین باید به ظرفیت پالایشگاه های کشور و حل مشکلات عملیاتی برای صادرات نفت و فرآورده‌های آن توجه کرد که از مهمترین موضوعات مدنظر ماست.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: اتمام طرح‌های بنزین‌سازی و اتمام مرحله به مرحله پالایشگاه ستاره بندرعباس از مهمترین اولویت‌های من خواهد بود.

زنگنه گفت:‌اصلاح قراردادها به نحوی که ما سرمایه بیشتری را بتوانیم برای توسعه میدان‌های داخلی و مشترک با بکارگیری تمام ظرفیت‌ها و صاحب‌نظران داخلی انجام دهیم از مهمترین اهداف ما است. همچنین تولید صیانتی و جلوگیری از تولید غیر صیانتی نیز جزو اهداف ماست و باید به بحث نیروی انسانی توجه کافی شود.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد:‌توجه به مردم اطراف میادین نفتی و گازرسانی به روستاها جزو اولویت‌های ما خواهد بود، به هرحال ما باید امید را در دل مردم با ایجاد اشتغال و گسترش صنعت نفت ایجاد کنیم.

زنگنه گفت:‌امروز نفت به شدت به سرمایه‌گذاری و تقویت مدیریت حرفه‌ای برای جلب سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به برخی شبهات در مورد وی تصریح کرد: در اینجا مطرح شده است که اگر من رای بیاورم موجب زیان 37 میلیارد دلاری برای جمهوری اسلامی ایران می‌شود. این حرف یک جنگ روانی است که از بیرون به مجلس منتقل شده و یک حرف مضحک است.

زنگنه گفت:‌در هیچ‌جا بحثی برای اینکه ما خسارتی را پرداخت کنیم وجود ندارد. فعلا بحثی که مطرح است این است که شرکت نفت ملزم شود این قرارداد معتبر است یا نیست و تازه بعد از آن بحث‌هایی درباره پرداخت غرامت مطرح می‌شود.

وی افزود: گفته شده من فردی هستم که از موضع غرور برخورد می‌کنم اگر دوستی از نمایندگان در این باره تردیدی دارد با عزیزانی که پیش از این نماینده بودند گفت‌وگو کنند و ببینند که اینگونه هستم یا نه.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: این شبهه مطرح شده است که من به کالاهای ساخت داخل توجه‌ای نمی‌کنم. اگر اینگونه باشد سازندگان داخلی نباید یکپارچه از من حمایت کنند و الان همه با من مخالفت می‌کردند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    این فرد 46 ساله، «عباس یزدان‌پناه یزدی» و یک ایرانی‌تبار دارای تابعیت بریتانیا است که ردپای مشکوک او برای دلالی کمپانی‌های غربی در ایران به قرارداد مشهور «کرسنت» می‌رسد و به گفته منابع مطلع با برخی کارگزاران فتنه دارای روابط نزدیکی نیز بوده است. نام «یزدان‌پناه‌یزدی» در پرونده شرکت نفت و گاز نروژی «استات اویل» نیز به علت دریافت و پرداخت رشوه‌های کلان مطرح شد و از چندی پیش نیز به دلیل اختلافات دو کمپانی غربی، در خارج کشور تحت پیگرد قضایی قرار داشت.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس