به گزارش مشرق، محمد جواد محمديزاده در گفتوگو با فارس، درباره ورود 4 ببر سيبري ديگر به ايران گفت: با روسيه در حال رايزني هستيم و در اين زمينه توافقاتي انجام دادهايم.
وي در ادامه افزود: از قبل توافق شده بود که روسها احياي نسل منقرض شده ببر را در ميانکاله انجام دهند و ما نيز اين کار را درباره پلنگ در روسيه انجام دهيم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: طبق توافق قبلي قرار بود ظرف 2 تا 3 ماه آينده ببرها وارد شوند اما با مرگ يکي از ببرهاي روسي در ايران، طرفهاي روسي در حال بررسي و علتيابي هستند تا مطمئن شوند که جا و مکاني که در اختيار داريم مناسب است.
محمديزاده افزود: روسها به دنبال اين هستند که اطمينان کامل از نظر عمليات نگهداري ببرها حاصل کنند لذا فکر ميکنم پس از کارشناسي اين کار صورت گيرد.
وي در پاسخ به اين پرسش که با توجه به اينکه زيستگاه ميانکاله آماده نشده آيا روسها تمايل به انتقال 4 ببر به ايران دارند؟ گفت: روسيه در اين زمينه مشکلي ندارد ضمن اينکه آنها اصراري بر روي زيستگاه ميانکاله ندارند و تنها ميگويند مراقبتهاي لازم بايد صورت گيرد.
محمديزاده بيان کرد: در مورد باغ وحش ارم نيز مکان را مناسب ارزيابي کردند و اصرار داشتند که تولههاي ببرها در آينده به زيستگاه ميانکاله منتقل شوند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تأکيد کرد: آن چيزي که به عنوان عارضه جديد (مرگ ببر نر) پيش آمده به دليل بي توجهي مسئولان پارک ارم و عدم توجه سازمانهايي مثل دامپزشکي و در نهايت استفاده از غذاي آلوده بوده است.
وي افزود: بنابراين نه تنها روسها بلکه سازمان محيط زيست نيز مسئول نيست.
به گفته محمديزاده مسئولان باغ وحش ارم بايد فضاي مناسب را تأمين کرده و دامپزشکي نيز از سلامت غذا مطمئن ميشده است.
از باغ وحش ارم گلهمنديم
-----------------------------------
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: بنابراين روسها بايد مطمئن شوند که مراقبتهاي لازم درباره ببرها اعمال ميشود.
محمديزاده با اشاره به اتفاقات اخير در باغوحش ارم و تلف شدن حيوانات، گفت: از باغ وحش ارم به دليل قصور صورت گرفته شاکي و گلهمند هستيم.
وي تأکيد کرد: قطعاً بايد جاي مناسبي براي ببرها آماده شود.