مقدمه چینی مجلس
اتفاق مشابه در مجلس نهم و در پارلمان شهری البته دوبار تکرار شد. 23 تیرماه و روزی که عباسعلی کدخدایی به همراه 4 حقوقدان دیگر از سوی رئیس قوه قضاییه به مجلس معرفی شد تا از بین آنها نمایندگان به آرای خود سه حقوقدان را انتخاب کنند، یک رای و تنها یک رای عباسعلی کدخدایی معروفترین چهره شورای نگهبان را از عضویت در جمع حقوقدانان شورا بازداشت. نمایندگان مجلس محسن اسماعیلی (با ۲۳۷ رأی)، سام سوادکوهی (با ۱۴۷ رأی) و نجات الله ابراهیمیان (با ۱۳۰ رأی) را به عنوان حقوقدانان شورای نگهبان برگزیدند.
دوماه بعد از این ماجرا آیت الله جنتی در همایش نکوداشت عباسعلی کدخدایی عضو سابق حقوقدان و سخنگوی سابق شورای نگهبان در تالار حوزه هنری سخنان جنجالی درباره این رای مجلس به زبان آورد. دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه کدخدایی شخص سفارشناپذیری بود، گفت: در مجلس وی با کمبود یک رأی نتوانست عضو شورای نگهبان شود و این مسئله مقدمهچینی شده بود و طبیعی نبود و اینگونه نبود که رأیگیری آزاد باشد.
رد ناپلئونی
حتی اشاره نجفی به 500 پیامکی که از روز قبل برخی فرهنگیان به او فرستاده و از او خواسته اند به وزارت آموزش و پرورش برود و نذر ختم قرآنی که برخی معلمان برای او تدارک دیده اند نتوانست مجلس را مجاب کند که به وی رای دهند. اما او تنها با یک رای و فقط با یک رای از وزارت بازماند. از مجموع 284 رای ماخوذه، 142 نفر به وی رای موافق دادند و 133 نفر هم با او مخالفت کردند.
تک رایهای پارلمان شهری
و تقریبا یک ماه بعد از آن جلسه ای که آرای گزینه های پیشنهادی روحانی در صحن علنی اعلام شد، نخستین جلسه شورای شهر چهارم شکل گرفته و این شورا در انتظار کشاکش طیف اصلاح طلب و اصولگرا برای تعیین رئیس بود. احمد مسجد جامعی وزیر ارشاد دولت اصلاحات و مهدی چمران رئیس سابق این شورا وارد عرصه رقابت برای ریاست شورا شدند. پس از پایان رای گیری احمد مسجدجامعی با 16 رای در مقابل 15 رای مهدی چمران، به عنوان رئیس شورای چهارم شهر تهران انتخاب شد و ریاست 10 ساله مهدی چمران در پارلمان شهری به پایان رسید. اما اتفاق مشابه وقتی افتاد که سرنوشت شهردار تهران هم در این شورا با همان یک رای تعیین شد.
"
یک هفته بعد از تعیین رئیس شورا، نوبت به انتخاب شهردار پایتخت در پارلمان شهری رسید تا از بین محمد باقر قالیباف شهردار 8 سال گذشته تهران و محسن هاشمی فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی یکی انتخاب شود. رقابت وقتی نفس گیر شد که در یک نوبت رای گیری آرای هر دو نامزد 15 تا شد و یک نفر از اعضای شورا رای سفید داده بود. در رای گیری مجدد محمد باقر قالیباف با کسب 16 رای دوباره شهردار پایتخت شد.