نمايندگان مجلس در روزهاي منتهي به سفر رئيس‌جمهور به نيويورك در گفت‌وگو‌هايي توصيه‌هايي را به دولت داشته‌اند.

به گزارش مشرق، نمايندگان مجلس در روزهاي منتهي به سفر رئيس‌جمهور به نيويورك در گفت‌وگو‌هايي توصيه‌هايي را به دولت داشته‌اند. بيان سياست‌هاي كلان ايران و تاكيد بر نقش تاثيرگذار ايران در منطقه، مواضع هسته‌اي ايران و بهبود چهره ايران در دنيا و تاكيد بر اينكه ايران به‌دنبال توليد سلاح‌هاي هسته‌اي نيست، نشان دادن چهره واقعي ايران در حقوق بشر و تاكيد بر اينكه ايران همواره به‌دنبال ايجاد صلح در منطقه و دنيا بوده است و همچنين مذاكرات چند جانبه‌اي كه ايران در حاشيه‌هاي اين اجلاس خواهد داشت نكاتي است كه نمايندگان آن را مورد تاكيد قرار داده‌اند.


بيان سياست‌هاي كلان كشور

حضور اغلب كشورها در سازمان ملل سبب شده تا نمايندگان به دولت توصيه داشته باشند كه سياست‌هاي كلان و رويكردهاي جمهوري اسلامي ايران در عرصه سياست خارجي را بيان كند. تشريح رويكرد ايران نسبت به اتفاقات رخ داده در كشور‌هاي منطقه و بيان مواضع ايران در اين باره نكته‌اي است كه نمايندگان در توصيه به رئيس‌جمهور خواستار بيان آن شده‌اند. محمد عليپور نماينده مردم ماكو و چالدران در مجلس در گفت‌وگو با تهران امروز بر اين موضوع تاكيد دارد كه تاكيد بر صلح جهاني و ضرورت امنيت در همه كشور‌ها، مقابله با سلطه‌گري و زورگويي در دنيا بايد به عنوان سياست‌هاي كلان ايران در امور خارجي مورد تاكيد روحاني قرار بگيرد. او مي‌گويد: امنيت جهاني با جنگ‌طلبي برخي كشور‌ها دچار مشكل شده است. ضمن اينكه با بيان تروريست خواندن برخي كشور‌ها خود را مدافع حقوق بشر نشان مي‌دهند و در مجالس خود براي حمله به كشور‌ها به بهانه تروريسم ستيزي برنامه‌ريزي مي‌كنند. اين كشور‌ها براي منطقه خاورميانه چيزي جز نا امني و تهديد جدي ندارند و صلح و آرامش منطقه را تحت‌تاثير قرار مي‌دهند. بيان سياست‌هاي كلان ايران و نگاه ايران نسبت به مسائل منطقه ضمن اينكه نشان‌دهنده تاثيرگذاري ايران در منطقه خواهد بود كشور‌هاي جنگ‌طلب را نيز تحت فشار قرار خواهد داد.


بيان مواضع هسته‌اي ايران

از فرصت شركت در مجمع عمومي سازمان ملل مي‌توان جهت بيان مواضع شفاف، دقيق و روشن كشور در حوزه‌هاي مختلف از جمله پرونده هسته‌اي و بحران سوريه استفاده كرد.اين نكته‌اي است كه برخي از نمايندگان بر آن تاكيد كرده‌اند.نمايندگان بر اين عقيده هستند كه تبليغات غربي‌ها درباره ايران اين ذهنيت را در بين افكار عمومي دنيا ايجاد كرده است كه ايران براي دستيابي به سلاح هسته‌اي فعاليت مي‌كند اين در حالي است اصلا چنين چيزي با واقعيت انطباق ندارد.آنها عنوان مي‌كنند تفكري كه در دنيا درباره مواضع ايران درباره سلاح‌هاي هسته‌اي وجود دارد به دليل ديدگاه‌هايي است كه از سوي غرب بيان مي‌شود بنابراين بايد نگاه‌ها و برداشت‌ها درباره اين موضوع تغيير كند و اصلاح شود.اين موضوع مي‌تواند در حل مسائل مربوط به پرونده هسته‌اي ايران نيز تاثيرگذار باشد.نمايندگان تاكيد دارند كه رئيس‌جمهور بايد به‌طور دقيق بيان كند كه ايران مخالف استفاده از سلاح‌هاي شيميايي است و استفاده از اين سلاح‌ها را در هر جاي دنيا محكوم مي‌كند.

مذاكرات چندجانبه

نمايندگان اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل را به عنوان فرصتي براي شركت ايران در مذاكرات دو و چند جانبه با كشورهاي مختلف براي انجام مراودات سياسي، اجتماعي‌،‌اقتصادي و فرهنگي مناسب مي‌دانند و عنوان مي‌كنند اين مسير امتحان بزرگي براي غرب محسوب مي‌شود.چرا كه مي‌توانند نشان دهند كه آيا مي‌خواهند براي بهبود شرايط گامي بردارند يا خير؟ همچنين نمايندگان بر اين موضع تاكيد دارند كه تعامل ايران با غرب نشان‌دهنده كمرنگ شدن حضور رژيم صهيونيستي در تصميم‌گيري‌هاي كشورهاي غرب است. آنها بر اين موضع تاكيد دارند كه هنگامي كه ما ديپلماسي فعالي را در دنيا ارائه دهيم و اين مسئله محرز شود كه به‌دنبال حقوق واقعي خود بوده و در پي ماجراجويي نيستيم، مطمئنا نه تنها رژيم صهيونيستي بلكه ديگر مرتجعين منطقه نيز از ناراحتي خواهند مرد.نمايندگان ملت عنوان مي‌كنند كه سياست‌هاي رژيم اسرائيلي همواره بر ايجاد تنش و جنگ استوار بوده و ايجاد تعامل ايران با ديگر كشور‌ها مي‌تواند دسيسه‌هاي اين رژيم را خنثي كند.

حقوق بشر و سازمان ملل

تبيين اصول جمهوري اسلامي ايران، تشريح مواضع ايران نسبت به مسائل مهم بين‌المللي بخصوص بحث سوريه و بحران‌هاي منطقه اي، حفظ حقوق ملت‌ها و عدم دنبال كردن سياست‌هاي جنگي و جلوگيري از كشتار انسان‌هاي بي گناه نكته‌اي است كه نمايندگان خواستار پيگيري و بيان آن از سوي رئيس دولت شده‌اند. آنها خواستار اين هستند كه رئيس‌جمهور خواستار رعايت واقعي حقوق بشر و تغيير سياست شعار حقوق بشر و عمل ضدحقوق بشر و همچنين مسائل زيست‌محيطي كه تهديدي جدي براي جامعه بشريت است، شود. ايران هراسي و جلوگيري از اين مسئله نكته ديگري است كه مورد توجه نمايندگان قرار گرفته است. مهرداد بائوج‌لاهوتي در اين باره به تهران امروز مي‌گويد: غرب هميشه در تلاش بوده است كه چهره‌اي خشن و جنگ‌طلب از ايران ارائه كند. از اين رو نشان دادن چهره واقعي ايران و شناساندن آرمان‌هاي ايران و پايبندي ايران به شرع اسلام و تاكيد بر اينكه ايران همواره نگاهي صلح‌طلب به مسائل داشته و به فكر همدلي و وفاق در دنيا بوده است مي‌تواند چهره جديدي از ايران ترسيم كند. او تاكيد دارد رئيس‌جمهور بايد بر اين موضوع تاكيد كند كه ايران جنگ‌طلب نيست و چهره واقعي ايران را به دنيا نشان دهد.

منبع : تهران امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • میترا ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
    0 0
    امام خمینی: البته ما اين واقعيت و حقيقت را در سياست خارجى و بين الملل اسلامى‏مان بارها اعلام نموده ‏ايم كه درصدد گسترش نفوذ اسلام در جهان و كم كردن سلطه جهانخواران بوده و هستيم. حال اگر نوكران امريكا نام اين سياست را توسعه طلبى و تفكر تشكيل امپراتورى بزرگ مى‏ گذارند، از آن باكى نداريم و استقبال مى‏كنيم. ما درصدد خشكانيدن ريشه ‏هاى فاسد صهيونيزم، سرمايه دارى و كمونيزم در جهان هستيم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس