گروه فرهنگی مشرق- 36 روز قبل بود که با حکم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالله ایوبی رایزن سابق فرهنگی ایران در پاریس، رئیس سابق بخش فرهنگی موسسه اکو، قائم مقام سابق بنیاد سعدی جایگزین جواد شمقدری شد تا به عنوان دومین رئیس سازمان سینمایی لقب بگیرد. ایوبی در شرایطی مسولیت سازمان سینمایی را برعهده گرفت که جامعه سینمایی در التهاب بیسابقهای از نظر اختلاف درون گروهی بر سر خانه سینما قرار داشت. هرچند که امروز با تصمیم وزیر ارشاد درب خانه سینما باز شده است اما این تصمیم هنوز نتوانسته موافقان و مخالفان خانه سینما را دور هم جمع کند اما ایوبی مساله خانه سینما از نظر مدیران سینمایی تمام شده میداند و معتقدند کارهای مهمتری در سینما برای انجام دادن وجود دارد. کارهایی نظیر عدم رقابت موسسات تابعه سازمان سینمایی با بخش خصوصی.
* بین مدیران تلویزیونی و سینمایی خیلی فاصلهای نمیبینم
رئیس سازمان سینمایی در ابتدای این گفتوگو مشروح در خصوص انتقادات این روزهای برخی سینماگران از حضور مدیران تلویزیونی در بدنه مدیریت سینما گفت: در مورد انتقادات از انتصاب مدیران تلویزیونی برای پستهای سینمایی گفت: در مورد انتصاب مدیران همه بررسیها لازم و مشورتهای ضروری را انجام میدهیم و واقعا سعی کردیم یک خردجمعی را در اوج خود رعایت کنیم.
وی افزود: اگر مدیران شایسته ای که امین،پاکدست و دلسوز باشند از هر سازمان و دستگاهی که باشند برای من فرقی ندارد از سینما باشند یا جاهای دیگر، ضمن اینکه بین کسانی که در تلویزیون با فیلم و سینما سروکار دارند خیلی فاصلهای نمیبینیم با سینما و جنس کارشان به هم خیلی نزدیک است.
*معاون وزیر ارشاد بیان داشت: البته اینکه سینماگران بعضا واکنش نشان میدهند که چرا مدیران تلویزیونی میآیند به دلیل گمانهزنیهایی است که بیشتر مطرح میشود و برخی از گزینهها مطرح شده حاکی از این است که فلان مدیر از صدا و سیما خواهد آمد اما هنوز حکمی قطعی نشده و در مجموع فکر میکنم همه اهالی سینما آقای احسانیزاده را میپسندند و ما هم سعی میکنیم مدیرانی را انتخاب کنیم که همه سلیقهها بپسندند.
*در انتخاب مدیران در درجه اول پاکدستی، صداقت و ایمان برای ما بسیار مهم است و حتما این موارد را برای انتخاب مدیران بخشهای مختلف رعایت خواهیم کرد و فکر می کنم دوستان کارنامه بدی هم ندارند و سینماگران کمی حوصله کنند.
* برای انتخاب «گذشته» به هیچ وجه لابی نکردیم
*رئیس سازمان سینمایی همچنین در خصوص معرفی «گذشته» به اسکار و واکنشهای پس از آن اظهار داشت: در مورد معرفی «گذشته» به اسکار باید بگویم که ما به هیچ وجه برای معرفی این فیلم لابی نکردیم که بعد از آن بخواهیم برای دریافت جایزه لابی کنیم.به هر حال واقعا هیات انتخابی که از قبل انتخاب شده بود و ما هم آنرا قبول داشتیم کارشان را شروع کرده بودند که چهرههای شاخصی در آن حضور داشتند و در مجموع هیات بسیار معقولی بود و ما هم هیچ دخل و تصرفی در تصمیمات آنها نکردیم.
*هیات انتخاب با آزادی عمل کامل کارشان را انجام دادند و ما هم هیچ دخالتی در کارشان انجام ندادیم که در نهایت نتیجه کارشان منجر به انتخاب «گذشته» شده است. بنده «گذشته» را دیدهام و فیلم قابل قبولی است و حداقل آن این است که چنین فیلمی نماینده هوش و ذکاوت ایرانی است، یعنی شما همه هوش و ذکاوت ایرانی را در این فیلم میبینید و امیدوارم نماینده قابل قبول و خوبی در اسکار برای ایران باشد.
*ایوبی در ادامه بیان داشت:آقای فرهادی هم در دوره قبل برای سینمای ایران
افتخار آفریده بود و امیدوارم این موفقیتها ادامه پیدا کند و حتی اینکه
فیلم ایشان به اسکار میرود برای ما مایه افتخار است.
* موضوع «خانه سینما» را به عهده خود سینماییها واگذار کردیم
*طبیعتا شما از همه اتفاقات خبر ندارید و فعل و انفعالاتی که در انصاف مختلف میافتد برای ما بسیار امیدبخش است. اتفاقا من فکر میکنم که جامعه سینمایی دارد به یک اتفاق نظر نه یک اجماع نزدیک میشوند و اگر برخی از دوستان یک مقدار صبر و تحمل بیشتری داشته باشند من فکر میکنم جامعه سینمایی کشور ما میتوانند از این اختلافاتی که طبیعی است و نمیشود که وجود نداشته باشد عبور کنند.
*من اتفاقا آینده را خیلی خوب میدانم و همین که 27 صنف از 29 صنف اعلام آمادگی کردهاند که در انتخابات شرکت کنند و برخی از اصنافی که منشعب شده بودند نیز زمینههای یکی شدنشان فراهم شده است و بویژه تدبیری که دارد در پیش گرفته میشود که به این سمت داریم حرکت میکنیم که در فاصله زمانی نه چندان طولانی انتخابات اصناف هم برگزار، شوراهای مرکزی آنها تشکیل شود و چندین صنفی که از هم جدا شده بودند آمادگی خودشان را اعلام کردهاند که دوباره یک مجمع عمومی را بگذارند.
*ما خودمان را از این ماجرا عملا بیرون کشیدهایم چرا که همه مسایل سینمای ایران خانه سینما نیست و مسایل فراوانی دارد و نمیخواهیم سالهای سال گرفتار مساله خانه سینما باشیم.
*رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: جامعه سینمایی پیش از این نشان دادهاند
که میتوانند در عین اختلاف نظرها مسایل خود را حل کنند و بشوند یک صنف کم
حاشیه قدرتمند و ما هم به عنوان دولت باید با انصاف تعامل کنیم و از آنها
حمایت کنیم.
* تشکیل شورای مشورتی با حضور بزرگان سینما
رئیس سازمان سینمایی همچنین با اشاره به اینکه به زودی یک شورای مشورتی تاسیس خواهد شد گفت:کاری که به زودی انجام خواهد گرفت این است که یک نشست هماندیشی در قالب شورایی با حضور بزرگان عرصههای مختلف برگزار خواهیم کرد و در آنجا مسایل و مشکلات را در این شورا مطرح خواهیم کرد.
*در دنیای جدید تقاضاها فراوان است و کشورها میخواهند به لحاظ فرهنگی با ایران همکاری کنند، بویژه کشورهای منطقه که من معتقدند کشورهای فارسی زبان و همسایه ما به سینمای ایران نیازمند هستند و حتی برنامههایی را هم برای انجام پروژههای مشترک در دست داریم.
* معرفی دبیر جشنواره فجر تا پایان هفته جاری
حجتالله ایوبی در خاتمه در پاسخ به این سوال که با توجه به اهمیت جشنواره فجر و فرصت کم باقیمانده تا این رویداد مهم سینمایی چه زمانی دبیر جشنواره معرفی خواهد شد؟ گفت: من فکر کنم تا پایان هفته جاری دبیر را معرفی کنیم. با افراد مختلفی در حال رایزنی هستیم و امیدواریم بتوانیم هرچه سریعتر دبیر جشنواره را هم معرفی کنیم.
منبع: فارس
مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.