در حالی که مسئولان اقتصادی دولت دهم در دوره مدیریت خویش بارها هرگونه استقراض از بانک مرکزی را تکذیب می‌کردند، شمس‌الدین حسینی سرانجام اعتراف کرد که دولت دهم بدون آن که کسی بفهمد از بانک مرکزی استقراض کرده بود.

گروه اقتصادی مشرق- از زمان اجرای هدفمندی یارانه‌ها شماری از نمایندگان مجلس، کارشناسان اقتصادی و نهادهای نظارتی همچون دیوان محاسبات هشدار می‌دادند که رقم یارانه نقدی بیش از منابع قابل تحقق است و به همین دلیل دولت ناچار به برداشت غیرقانونی از سایر منابع بودجه‌ای و یا احیانا استقراض از بانک مرکزی خواهد بود.

گزارش‌های نظارتی دیوان محاسبات در سال‌های بعد هم نشان داد که ،دولت به علت کسری منابع برای پرداخت یارانه نقدی 45 هزار تومانی به 76 میلیون ایرانی، به طور غیرقانونی اقدام به استقراض از بانک مرکزی یا برداشت از سایر منابع بودجه‌ای کرده است.

به عنوان مثال، بر اساس گزارش رسمی دیوان محاسبات در سال 90 دولت 5 هزار میلیارد تومان در یک نوبت و 3 هزار میلیارد تومان در نوبت دوم از بانک مرکزی برای یارانه ها استقراض کرده بود. 

البته در تمامی این موارد، مسئولان اقتصادی دولت دهم هرگونه استقراض از بانک مرکزی را تکذیب می‌کردند و مدعی بودند دولت در پرداخت یارانه 45 هزار تومانی به مردم هیچ‌گونه کسری ندارد و حتی در صورت اخذ مجوز مجلس می‌تواند با اصلاح جدید قیمت‌ها رقم یارانه نقدی را 5 برابر کند.



با این حال، اردیبهشت‌ماه امسال به هنگام بررسی لایحه بودجه 1392 در صحن علنی مجلس، علی لاریجانی از تخلف 3 هزار میلیارد تومانی دولت برای پرداخت یارانه‌ها پرده برداشت.

رئیس مجلس خطاب به محمدرضا فرزین - دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها - که مدعی بود دولت هیچ‌گونه کسری در پرداخت یارانه‌ها ندارد، گفت: «دیوان محاسبات گزارشی به ما داده که شما از ستاد تدابیر ویژه برای 3 هزار میلیارد تومان مصوبه گرفته‌اید که این حتما خلاف قانون است ما سندش را داریم و ستاد تدابیر ویژه هم برای این چیزها ساخته نشده است.» البته فرزین در پاسخ به اظهارات لاریجانی، به همان سبک دولت دهم ادعا کرد: «ما هیچ پولی برداشت نکرده‌ایم.»

آن روز در جلسه مجلس، جعفر قادری - سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه - هم در واکنش به ادعای نماینده دولت تاکید کرد: «برداشت از بانک مرکزی برای پرداخت یارانه ها 7 هزار و 800 میلیارد تومان بوده که تسویه نشده ضمن اینکه 3 هزار و 500 میلیارد تومان هم از خزانه برداشته شده است.»



با این حال، مرغ دولتی‌ها یک پا داشت و آنها مدعی بودند برای پرداخت یارانه‌ها از هیچ منبعی برداشت نکرده‌اند. این ماجرا در خاطره‌ها مانده بود تا این که یکشنبه‌شب شمس‌الدین حسینی - وزیر اقتصاد دولت دهم - در یک برنامه تلویزیونی اعتراف کرد: «در شهریور 91 ما 3 هزار میلیارد تومان تنخواه استفاده کرده بودیم، از بانک مرکزی پول قرض کرده بودیم، هیچ موجودی هم در خزانه نداشتیم، هیچ‌کس هم متوجه نشد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • هاتف ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    اقای مشرق خوب گوش میدادی گفت موجودی خزانه شهریور امسال نسبت به سال 91 بهتر است چون در آن زمان برای اداره دولت مجبور به تنخواه 3 هزار میلیاردی شدیم و در آخر سال تصفیه شد نه برای یارانه ها
  • ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    کلا دولت قبل رو مدار منطق حرکت نمیکرد
  • ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    منظور وزیر این بوده که موقع تحویل کشور، اتفاقا وضعیت بهتر بوده و جای گله و شکایتی وجود ندارد.
  • ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    خب حالا که چی ؟؟؟ اگه هنر داری ومقاله نویسی از هنرهای دولت راستگویان بنویس ! اون دولت هر جوری بود تامین کرد و یارانه ها را پرداخت بعد هم سر جاش گذاشت !! متاسفم که کینه هاتون بدریه است !!
  • ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    مشرق جان نشنیدی گفت گرفتیم وآخر سال برگرداندیم!!!!!
  • اراني ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    0 0
    شما با ما هستيد يا بر ما كه اينگونه دروغ مي سازيد. امان از نفاق در بين ما اصولگرايان كه ريشه ما را مي سوزاند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس