به گزارش مشرق، حسین طلا فرماندار اسبق تهران و نماینده مجلس با افکارنیوز گفت و گویی انجام داده است که مشروح آن در ادامه میآید:
* با گذشت صد روز از روی کار آمدن دولت جدید عملکرد حسن روحانی را در این مدت چگونه ارزیابی میکنید؟
بنظر من صد روز فرصت چندانی برای اینکه دولتی که تازه مستقر شده بخواهد گزارش جامع و کاملی ارائه دهد نیست، البته خود دولت این آمادگی را اعلام کرده است.
اگر بخواهد به موارد بازمانده از دولت قبل اشاره کند در خصوص دولت آقای احمدینژاد باید تمامی جوانب را از روی انصاف دید که چه کارهایی را درست عمل کرد و یا غلط و چه سیاستهایی درست غلط پیاده کرد، آقای حسینی وزیر پیشین اقتصاد در برنامه نگاه حضور یافتند و به پرسشهایی که در ذهنها مانده بود پاسخ دادند. دولت پیشین فرصت دفاع پیدا کرده بود و این فرصتها جای دفاع داشت، که حتی در جلسه تشخیص مصلحت نظام گزارشهای مختلفی داده شد در ارتباط با بحث آسیبهای هدفمندی یارانه و احمدینژاد صحبتهایی را انجام داد که اعضای مجمع تشخیص با حرفهای احمدینژاد تا حدودی همراهی کردند و نظراتش را قبول داشتند.
اصولاً فکر میکنم این فرهنگ، فرهنگ خوبی نیست که برای اثبات یک دولت، مدیر و فرد دولت قبلی را زد اگر قرار است چیزی را اثبات کنیم توانمندیها، عملکردها و نقاط مثبت را بیان کنیم و ارائه دهیم فرد افتاده از مرکب قدرت را زدن خیلی هنر نیست. دولت گفته صد روزه گزارشی از کابینه ارائه میدهد البته به نظر من فضا و زمان کمی بوده برای اینکه بخواهند چنین گزارشی بدهند حتماً همه چیز را بررسی کردهاند
* اگر بخواهید به نقاط مثبت دولت اشاره کنید فکر میکنید دولت تاکنون در کدام عرصهها موفق عمل کرده است؟
یکی از نقاط مثبت دولت آقای روحانی تثبیت نرخ ارز سه هزارتومان است و یکی دیگر از نقاط مثبتش این بود که دنبال این است تنش را کم کند اما در عمل فکر میکنم برخی چیزها متفاوت است.
* مثلا؟
فکر میکنم جریان پویا و جریان موفقی در تولید مدیر نبود، انتصاب خیلی مدیران، وزراء معاونین از بازنشستگان ده سال حتی پانزده سال پیش برای پستهای دولتی نشان دهنده این موضوع است این نگاه سیاسی نه تنها درست نیست بلکه مراجعه به مدیران دهههای قبلی که سن زیادی از آنان گذشته نمیتواند نکته مثبتی برای کسور داشته باشد.
اشاره کردید به سن مدیران، آقای روحانی در شرایطی دولتی را تحویل گرفت که دچار بحرانهای خاص بود احساس نمیکنید جای آزمون وخطا دیگر نیست و با این دید مجبور شد از آدمهایی استفاده کند که بتواند خطاهایی را که دولت قبل به هر دلیلی انجام شده را از بین ببرد؟
آیا هر مدیری که در سن خدمت است سی سالش هم تمام نشده لزوما خطاکار است؟ لزوما بیتجربه است؟ یا حتما باید کسی سی سالش تمام شود بازنشسته شود تا بگویی تجربه دارد؟ اگر اینطور باشد ما باید مبنا را بگذاریم که هر کس بازنشسته شد دوباره از نو برود سر کار! مثلا افرادی که 25 سال خدمت کردهاند و بازنشسته هم نشدهاند تجربه کاری ندارند؟ انصاف را برای همین جاها گذاشتند از شما سوال میکنم شهید همت چند سالش بود؟ 28 سالش بود شهید شد جنگ ما را پیرمردها جلو بردند جلو یا جوانها؟
* به نظرشما آقای مجیدانصاری به عنوان معاون پارلمانی آقای روحانی توانسته تعامل بین مجلس و دولت برقرار کند؟
من که تا به حال چنین چیزی را حس نکردهام
* علتش را در چه میدانید؟
فکر میکنم مقداری از این موضوع برمی گردد به نگاههای سیاسی، بالاخره جو حاکم بر مجلس با توجه به قضایایی که اتفاق افتاده است و سوالاتی که همچنان باقیست سرد است
* چه سوالاتی؟
نوع عملکرد اینها در موضوع انتخابات 88 و عدم قبول برخی ساختارها در نظام.
* علت عدم تعامل را نگاه نمایندهها به دولت میبینید یا نگاه آقای انصاری به نمایندهها؟
به نظرم مجلس همین است، قرار نیست الان عوض شود مجلس تا دو سال و نیم دیگر وقت دارد. اینکه برنامه دولت برای مجلس چیست بحثی جداست فعلا نمیخواهم به این موضوع ورود کنم، عقل حکم میکند کسی که قرار است فضای تعاملی ایجاد کند با انتصاب افراد مناسب این کار را انجام دهد. آقای روحانی با شعار اعتدال آمد آیا فرد معتدلتری نمیتواند به عنوان بازوی ارتباطی فی مابین دولت و مجلس بگذارد به هرحال فضای مجلس درباره دولت گرم نیست.
* آقای روحانی با شعار اعتدال آمده بنظر شما آیا تا امروز آقای توانسته اعتدال را برقرار کند؟
شما چه فکر میکنید؟ من فکر میکنم یک جریان خاصی حاکم میشود، چرخش قدرت به سنت الهی به صورت شکست و پیروزی در بین مردمان در چرخش است در طول مدت بر مرکب قدرت ماندن یا پایین آمدن را عملکردها تعیین میکند؛ اگر ظرفیت دولت در انتقادپذیری، تعامل و گروه با افراد و سلیقه-های مختلف بیشتر شود عمر دولت نیز بیشتر میشود اگر کمتر بود علیالقاعده کمتر است. نمیخواهم بگویم خوب یا بد آقای روحانی شعارش اعتدال است از شما میپرسم شما این اعتدال را میبیند؟ مثال عرض میکنم آیا در وزرای دولت قبل هیچ وزیری نبود که قابلیت داشته باشد روحانی در کابینه خود از او استفاده کند؟
احمدینژاد هم که روی کار آمد تمام مدیران را عوض کرد اینطور نبود؟
بله، ولی ایشان که شعارش اعتدال نبود بود؟ اصلا شعار اعتدال نداد، من معتقدم آدم حرفی که میزند باید پایش بایستد هر چی که هست اگر من حرفی زدم یک جور دیگری عمل کردم بنظر چیز دیگری به ذهن میآید من فکر میکنم در موضوع انتصابات واژه اعتدال را یا ما نمیفهمیم چیست یا اعتدال را یا جور دیگری تعریف میکنند
* در خصوص جبهه پایداری الان جبهه پایداری جلساتش کمرنگ شده فکر میکنید این جبهه چرا جلساتش کمتر شده و آیا این طور است که فقط در آستانه انتخابات کارشان شکوفا میشود و احساس وظیفه میکنند؟
بقیه جاها مگر غیر از این بوده است؟ کدام حزب را سراغ دارید که در طول سال فعالیت کند؟ من عضو جبهه پایداری نیستم بخواهم پاسخ دهم، من فقط در لیست جبهه پایداری هستم همین، البته با خیلیهایشان ارتباط خوبی دارم در خیلی جاها دیدگاههای نزدیک داریم اما لزوما این نیست تمام فرایند جبهه پایداری در ذهنم مورد قبول بنده باشد، احزاب در کشور ما همین است بنظر میرسد موجی و جبهه-ای عمل میکنیم مثل جریان اصلاحات 8 سال پیش، جریان اصلاحات صدایی را تولید کرد ولی این صدا، صدایی غیر از بدنه افراطی اصلاحات بود. احزاب نتوانستند آنچنان که باید و شاید اعتماد مردم را جلب کنند تا مردم به احزاب اعتماد کنند
* اینکه میگویند احمدینژاد میخواهد به انتخابات و مجلس ورود پیدا کند نظرتان در این رابطه چیست فکر میکنید اگر وارد میدان شود شانسی برای برندهشدن دارد؟
فکر میکنم دو سال دیگه خیلی چیزها ممکن است تغییر کند.
* از چه لحاظ؟ شخصیت آقای احمدینژاد یا سیاستها؟
لزوما آقای احمدینژاد بد نیست جامعه عملکرد دولت – عملکرد مجلس همه اینها میتواند به تغییر فضای آینده در بدتر شدن به ضرر آقای احمدینژاد یا بهتر شدن به نفع آقای احمدینژاد عمل کند به شرایط برمیگردد، فکر میکنم هنوز آقای احمدینژاد طرفدارهای خودش را دارد آقای روحانی هم طرفداران خودش را دارد.
* شما طرفدار کدامشان هستید؟
من طرفدار حقم اهل این بازیها نیستم
* حق را این وسط به کدامشان میدهید؟
حق را به کار درست میدهم
* خب کار درست را کدامشان انجام دادهاند؟ احمدینژاد یا روحانی؟
نسبی است
* نظرتان راجع به شخص آقای احمدینژاد چیست؟
مدیر فعالی بود ولی خطاهای استراتژیک کرد.
نظرتان راجع به آقای روحانی؟
به نظرم زود است برای قضاوت کردن
* آقای مشایی؟
ما خودمان بزرگش کردیم چیزی نبود چیزی نیست که قابل طرح باشد.
* آقای ظریف؟
زود است
* آقای ناطق نوری؟
بنظرم آقای ناطق بهتر میتوانست عمل کند
* فکر میکنید اگر آقای ناطق نوری ورود پیدا کند به مجلس دهم رای دارد؟ خیلیها بر این باورند که اگر بیاید سر لیست اصلاح طلبها قرار میگیرد و بعضی هم میگویند عارف سر لیست اصلاح طلبان است نظرتان راجع به این موضوع چیست؟
به نظرم هیچ کدام از اصلاح طلبها در سرلیست نیستند حتی آقای عارف.