سه فروند ناو «نیزه»، «تبرزین» و «سیرجان» بعد از طی مراحل بازسازی، تعمیرات اساسی و ارتقاء سامانه‌های مختلف به ناوگان دریایی ارتش ملحق شدند.

 به گزارش مشرق، صبح امروز 2 فروند ناو موشک‌انداز و یک فروند ناو لجستیک نیروی دریایی ارتش با حضور امیر سرلشکر عطاءالله صالحی فرمانده کل ارتش، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی، جمعی از فرماندهان، کارکنان و مسئولین این نیرو در منطقه دوم دریایی بوشهر پس از طی مراحل تعمیرات اساسی و ارتقاء توان دفاعی، به یگانهای رزمی نداجا ملحق شدند.



* نیزه و تبرزین با موشک های 200کیلومتری آمدند

ناوهای موشک‌انداز جمهوری اسلامی ایران «نیزه» و «تبرزین» هر دو از نسل شناخته شده‌ترین ناوچه قهرمان نیروی دریایی یعنی «پیکان» هستند که هردو در سال 1357 معرفی و در سال 1360 نیز به خدمت نیروی دریایی ارتش در منطقه دوم دریایی (بوشهر) درآمدند.

قدرت مانور بالا و شجاعت این شناورها در عملیاتهایی نظیر «اشکان»، «شهید صفری» و «مروارید» و نیز مقابله آنها با پرنده‌ها و شناورهای رژیم بعث عراق در ایام دفاع مقدس برگ های زرینی در کارنامه دو شناور «نیزه» و «تبرزین» است.

این شناورهای 47 متری با وزنی معادل 275 تن، از حداکثر سرعتی معادل 33 گره دریایی برخوردارند.

تعمیرات اساسی ناوهای موشک‌انداز «نیزه» و «تبرزین» در خرداد سال 90 شروع و پس از 30 ماه کار مفید، به ترتیب با یک میلیون و 963 هزار و 2 میلیون و 675هزار نفر-ساعت به پایان رسید.

در روند تعمیرات ناو موشک‌انداز «تبرزین»، 14هزار و 600 قطعه حساس و مهم بومی‌سازی، 8هزار و 400 قطعه سرویس، 6هزار و 200قطعه تعویض، 61 سامانه مهم تعمیر و 28 سامانه نیز به روزرسانی و بهینه‌سازی شده است.


یک فروند ناوچه موشک انداز کلاس پیکان

در مورد ناو موشک‌اندازه «نیزه» نیز 19هزار و 500 قطعه حساس و مهم بومی‌سازی، 11هزار و 200 قطعه سرویس، 8هزار و 300 قطعه تعویض، 75 سامانه مهم تعویض و 32 سامانه نیز به روزرسانی و بهینه‌سازی شده است.

از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه قدرت بازدارندگی این 2 شناور می‌توان به نصب و راه‌اندازی سامانه پرتاب موشک «نور» (با برد حدودا 120کیلومتر) و «قادر» ( با برد حدودا 200کیلومتر) و توپ 76میلیمتری (فجر27) و اتصال آنها به سامانه کنترل آتش یکپارچه، نصب و راه‌اندازی رادار ناوبری، بازسازی و نوسازی سیستم سکان و اورهال، نصب و راه‌اندازی 3 دستگاه موتور اصلی و 2 دستگاه ژنراتور اصلی و نیز تعمیر و هم‌راستاسازی سیستم تحرک شناور اشاره کرد.

* مشخصات موشک سطح به سطح «نور»

موشک نور با برد بیش از 120 کیلومتر از معروفترین موشک‌های کروز دریایی ایران است.



این موشک، قابلیت شلیک از روی شناور و ساحل را دارد و بارها در رزمایش‌های نیروی دریایی ارتش و نیز سپاه از ساحل و از روی شناورها شلیک شده و اهداف دریایی را مورد اصابت قرار داده است.


شلیک موشک نور از روی عرشه ناوشکن سبلان

با ابتکار متخصصان داخلی در زمینه بروزرسانی، ارتقا و تحرک‌پذیری بیشتر این موشک، با استقرار سامانه راداری بر روی پرتابگر موشک نور، علاوه بر کم حجم شدن این سامانه، قدرت تحرک آن نیز بسیار بالا رفته است. موشک نور همچنین بر روی برخی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش نصب شده است.

این موشک که تا بحال از روی ناوهای مختلف نیروی دریایی ارتش پرتاب شده است.

* مشخصات موشک سطح به سطح «قادر»

موشک کروز «قادر» با بُرد بیش از  200 کیلومتر و قابلیت آماده سازی و واکنش سریع، می‌تواند اهداف دریایی از جمله ناوچه‌ها و ناوهای جنگی و اهداف ساحلی دشمن را منهدم کند.

پرواز در ارتفاع پایین، قابلیت تخریب بالا، وزن کم، دقت عمل در انهدام اهداف مورد نظر از ویژگی‌های موشک قادر است.


نمونه ساحل به دریای موشک قادر

موشک قادر قابلیت شلیک از ساحل و از روی شناور با کلاس‌های گوناگون را دارد و با تجهیز نیروی دریایی ارتش و سپاه به این موشک پیشرفته توان عملیاتی این نیروها به نحو قابل توجهی افزایش یافته است.

مدل هواپایه این موشک نیز در ماههای اخیر بر روی جنگنده‌های انتوم نیروی هوایی نصب شده است.

* مشخصات توپ 76 میلیمتری فجر27

توپ‌های 76 میلیمتری در ابتدا در ناوچه‌های رده پیکان به خدمت نیروی دریایی ارتش درآمدند و با توجه به کارایی عملیاتی بالای آنها، فناوری ساخت آن بومی شده و با نام فجر27 بر روی انواع ناوچه‌های رزمی دیگر نیز نصب و بکارگیری شد.

نواخت تیر بالای این توپ در کنار دقت و سرعت واکنش بالا و سرعت در هدفگیری و شلیک به اهداف متعدد و تغذیه داده‌ای از انواع سامانه‌های الکترواپتیک و راداری، این توپ تمام خودکار را به سلاح کارامدی برای هدف قرار دادن اهداف سطحی تا برد 12 کیلومتر و اهداف هوایی تا 7 کیلومتر کرده است.


توپ 76م.م فجر27 برروی ناوشکن جماران/ بازدید فرمانده کل قوا

تعویض بیش از هزار و 195متر مربع سازه فولادی، بازسازی و نوسازی مخازن شناور و اماکن داخلی شامل اماکن زیست،‌ آشپزخانه و عایق‌کاری و پوشش قسمت‌های مختلف و نصب و راه‌اندازی کمپرسور هوای جدید و بازسازی کلیه سیستم‌های لوله‌کشی مرتب با هوای فشرده، سوخت، تهویه و آب شور و شیرین سیستم‌های اصلی و فرعی گوشه‌ای، بخش‌های دیگری از اقدامات انجام شده در فرآیند تعمیرات اساسی و الحاق این 2 شناور موشک‌انداز است.

تعمیرات اساسی صورت گرفته و بهینه‌سازی سامانه‌های حساس و مهم به کار رفته در این شناورها، آنها را در زمره ناوهای ارتقا یافته و آماده برای مقابله با نبردهای هوایی و هرگونه تهدید موشکی قرار داده است.

الحاق این شناورها به ناوگان نیروی دریایی ارتش در منطقه دوم بوشهر از نقطه‌نظر تاکتیکی، اهمیت ویژه‌ای دارد.

* بازگشت غول 2هزار تُنی «سیرجان»

یکی دیگر از یگانهای ملحق شده به نیروی دریایی ارتش در این منطقه، ناو پشتیبانی رزمی جمهوری اسلامی ایران «سیرجان» است.

این ناو در سال 1358 معرفی و یک سال بعد نیز به ناوگان نیروی دریای منطقه دوم دریایی بوشهر ملحق شد.


یک نمونه ناو لجستیک نیروی دریایی (هنگام)

«سیرجان» 60 متر طول و 10 متر عرض دارد. ارتفاع تا عرشه اصلی 14 متر است و با داشتن 2هزار و 19 تُن وزن و سرعتی بالغ بر 14 گره دریایی، با حضور مداوم در مأموریت‌های عملیاتی، نقش بسزایی در حفاظت از آب‌های سرزمینی، منابع اقتصادی و حفظ خطوط مواصلاتی جمهوری اسلامی ایران ایفا کرده است.

اگرچه عمر تقریبی این دست شناورها، چیزی در حدود 15 سال است، اما این شناور با بیش از 30 سال عمر خدمتی، در اردیبهشت ماه سال 91 تحت تعمیرات اساسی قرار گرفت و پس از 12 ماه کار مفید و باز صرف 328 هزار نفر-ساعت، در روند تعمیرات آن، 8500 قطعه حساس و مهم بومی‌سازی، 3300 قطعه سرویس، 2440 قطعه تعویض، 53 سامانه مهم تعمیر و 26 سامانه به‌روزرسانی و بهینه‌سازی شد.


از جمله مهمترین اقدامات انجام شده بر روی ناو «سیرجان»، تعویض و نوسازی 100 تُن سازه فولادی مربوط به بدنه و مخازن، تعمیر و تعویض 640 متر سیستم لوله‌کشی و 62 عدد انواع والو سیستم‌های مختلف، بازسازی و نوسازی اماکن داخلی، پل فرماندهی، آشپزخانه، بازسازی کامل یخچال‌ها، تعمیرات اساسی موتورهای اصلی، نصب و راه‌اندازی سیستم سکان و همراستاسازی سیستم شافت و تونل شافت است.

ابنها در حالیست که پرتعدادترین شناور رزمی نیروی دریایی ارتش در جنگ تحمیلی، هم اکنون با تغییرات درونی فراوان در حال تولید در کشور است که با ورود هر یک از آنها به خدمت، گام مهمی در جهت افزایش توان دفاعی و بازدارندگی کشورمان ایران، برداشته می‌شود.

* فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • یدالهی ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    سلام.چرا مشکهای نور و قادر شبیه هم هستند؟اسم ایرانی و بومی سازی شده موشک هاپون جیه؟
  • آرش ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    خدا قوت
  • ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    بنده یک سوال دارم چرا در صنایع نظامی از بخش خصوصی استفاده نمیشود؟ آیا بهترنیست به سمتی برویم که انجام خدمات سرویس و پشتیبانی توسط بخش خصوصی صورت گیرد؟ این کمکی به حل معضل بیکاری نمی کند؟ به نفع خود نیروهای نظامی کشور هم هست.زیرا دیگر همه توانشان صرف فعالیت های رزمی میشود. وجود بخش خصوصی در این قسمت ها باعث رقابتی شدن میشود و درنتیجه بهترین خدمات و ملزومات دراختیار نیروهای مسلح قرار میگیرد. فکرش را بکنید ارتش درخواست یک تانک بدهد با ویژگی های مدنظرش. بهتر این نیست چندشرکت خصوصی باشند که چندطرح پیشنهاد دهند که بهترینش انتخاب شود تا اینکه یک طرح توسط وزارت دفاع پیشنهاد شود؟
  • ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    نامگذاری روی این محصولات غربی است بهتر است بپرسیم اسم غربیش چیه؟!
  • ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    جنگنده انتم نه فانتوم عکس ناو لاوان چه دخلی به سیرجان داره ؟ اینا کلاسشون متفاوته سیرجان دلوار کلاسه
  • سعید ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    اسم شهر ماست که سیرجان
  • شهید زنده ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    الله اکبر حضرت روح الله ره میفرمودند بروید با أرپی جی هم که شده این متجاوزان به أب سرزمینی ایران بیرون کنید.حالا ماشاالله أقای ظریف خنده های أنچنانی دارد با دزدان سرزمین ایران جوانمرد.خدایا به بعضیها عقل بده تا بفهمند که اونطرف جز خواری و تو سری خوردن خبری نیست.امریکا به نوکر وفادارش محمدرضا پهلوی ملعون رحم نکرد اونوقت...............
  • ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    نه چون یک درز اطلاعت راحت تر صورت میگیره، امکان توطئه و نفوذ و .. بیشتر میشه
  • بندربن سلطان ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    فکر کردید... براتون داریم
  • پدرام ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    ولایــــــت مــدارم شکیـــــبا منـــــم نگهـــــــبان نستــوه دریـــــا منـــــم بود پیشـه ام عقل و صبـر و جـهــاد ندارم بــه جــز شــــور حق در نهـاد من آییــنه شـــور و شیدایــــــی ام سلحــشور نیــــروی دریـــــــایی ام
  • کیان ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    چون ما از همه طرف در هجمه اطلاعاتی و جاسوسی قرار داریم مقدار نفوذ جاسوسان و خرابکاری زیاد خواهد شد و همچنین حفاظت اطلاعات سخت تر خواهد شد. در ضمن یک مطلب دیگه اینکه نکنه می خواهید سفارش را بدهید به ایران خودرو یا پارس خودرو یا شاید هم سایپا که هنوز ماشینی رو مونتاژ می کنند، یا در حال کپی کاری هستند، هنوز به کیفیت کار 30 سال هم در کیفیت مواد و هم در کیفیت ساخت و هم در کیفیت طراحی و مونتاژ نرسیده اند. حتی در حال پس رفت کردن هم می باشند.
  • ابوالفضل ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    مثل هسته ای خود مون لو میدیم و ..ترور ..
  • ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    به وضوح در سایر کشورهای پیشرو دیده شده بخش خصوصی کمکهای فراوانی و بروزی برای کشور خود کرده است
  • رضا ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    چقدر ما باید از سطحی نگری افرادی مثل تو متضرر شیم؟ کاش یذره از سیاست و دیپلماسی چیزی میفهمیدی
  • علیا ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    آقای ظری باید لبخند بزنه. چون دیپلماته. صحبت های دیشب آقای عراقچی رو نشنیدی؟ گفت در ژنو ما دوبار با قهر جلسه رو ترک کردیم و یکبار هم تقاضای دیدارشون رو نپذیرفتیم. نشنیدی فت هر امتیازی که دادیم در اصل چیز هایی بوده که بهشون نیاز نداشتیم و در اصل در اون موارد اشباع شده بودیم؟ مثلا توقف غنی سازی 20% که اصلا چه توافق میشد یا نمیشد متوقف میکردیم چون نیازی بهش نداشتیم. یا نصب نکردن سانترفیوژ های جدید که اون هم اصلا برنامه ای برای این کار نداشتیم. خوارج هم بیش تر از اون چیزی که باید کوته نظر بودند. به قول آقا باید بصیرت داشت. بصیرت یعنی همه چیز رو ببینیم. نه اینکه چیز هایی که خومون میخوایم.
  • ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    آقای ناشناس همین موشک هاست که غرب جرئت نمیکنه هیچ غلطی بکنه ! مطمئن باش دلشون واسه منو شما نمیسوزه بخوان موشک بفروشن به ما ! با 10-15 تا موشک کوچیک فجر اسراییل تو غزه به غلط کردن افتاد ! اسراییلی که تمام تکنولوژی نظامی امریکا تو دستشه ! آمریکایی که تو عراق و افغانستان از پس چند تا گروه کوچیک شبه نظامی بر نیمومد !!! قدرت آمریکا ماله تو فیلماست !!!
  • ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    رهبری گفتند آقای ظریف و عراقچی فرزندان انقلاب هستند ! خودشون حواسشون به این چیزا هست. در ضمن واسه همینم این ناوها و ناوشکن ها و موشک ها رو رو میکنیم تا آمریکا حساب کار بیاد دستش !!!
  • رضا ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    ارتقا موشکی خیلی عالی روی این ناوچه ها انجام شده فقط این سوال باقی میمونه که این شناورها برای دفاع در مقابل حملات هوایی دارای چه سلاحی هستند به غیر از توپ فجر که یک سامانه پدافند هوایی کامل نیست
  • احمد ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    لطفا بفرمائید سیستم دفاع هوایی این دو ناوچه را چکار کرده اند که ناوچه پیکان با آن هواپیماهای عراقی را سرنگون کرد ولی روی این دو ناوچه دیده نمیشود ؟ حالا بدون آن این دو ناوچه هدف ایده آل برای دشمن نمی شوند ؟ نکند از اینده کندیم گذاشتیم روی یک ناو دیگر باسم تولید داخلی ؟ کلا دفاع هوایی روی ناوهای ما علیه موشک و هواپیما چرا اینقدر ضعیف است ؟ این آزاردهنده نیست ؟ شرمنده ، خودم می دانم انتقاد کردن آسان است . ولی بالاخره یه کاری باید کرد و ممکن است از همین انتقاد شروع شود .
  • ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    نه بابا. تو خوبی!!!
  • ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    دوش پرتاب میثاق.
  • علیا ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    خب این سوالی هست که حتما در ذهن مقامات ارشد نظامی مطرح شده. احتمالا سامانه های پدافند هوایی مناسب هم روی این ناوچه ها نصب شده
  • ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    ورود بخش خصوصی در این مقوله یعنی زدن جیب خود! بعلاوه وقتی قرار بشه بخش خصوصی وارد این قضیه بشه میشه بفرمایید با نیروی مازاد نظامی که بیکار میشه چه باید کرد؟ ۱۰۰۰ نفر شخصی بیان جای ۱۰۰۰ نظامی رو بگیرن و ۱۰۰۰ نظامی جای هزار تا شخصی بیکار بشن! مگه خر سرمون رو گاز گرفته که چنین تجارت مضجکی بکنیم؟ بعلاوه دلایل فوق اینها رو هم در نظر بگیرید: ۱. هزینه های لازم برای بیمه بیکاری و خسارت و... به نظامیا بازنشسته ۲. هزینه های لازم جهت امور اداری و کاغذ بازیهای لازم اخراج و استخدام نیروهای جدید و قدیم ۳. هزینه های بالای عملیات ضد اطلاعات و ضد جاسوسی و ... حهت جلوگیری از درز اطلاعات ۴. مطمئن نبودن از روحیه ایثارگری بخش خصوصی نسبت به بخش نظامی ۵. خلاء سرویس دهی موثر و ایجاد حفره در آمادگی دفاعی در حین جریان انتقال به بخش خصوصی که زمانی طولانیست ۶. هزینههای لازم برای آموزش بخش خصوصی. و هزاران مطلب دیگه که جای بحثش نیست!
  • محسن ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    تقریبا هیچی! عاقبتی بهتر از سبلان نخواهند داشت بهتره جنگ نشه؛که اگه بشه سیبل های خوبی برای آمریکایی ها هستن. وای کلا برای ایجاده اقتدار نظامی وجودشون لازمه
  • ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
    0 0
    جناب مشرق بنده یک نری در مورد جواب بنده خدایی که پرسیده بودند چرا امور پشتیبانی به بخش خصوصی واگذار نمیشود نوشته بودم. میشود لطف فرموده یا علت عدم انتشارش را بفرمایید یا آن را درج کنید؟ با نهایت تشکر
  • ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
    0 0
    بابا مشرق یه سری به خودتون بزنبن. من گهتم مشکل قبلی رو رفع کن نه اینرو منتشرکن!
  • ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
    0 0
    علیا خانم کار آقای ظریف از لبخند گذشته. قهقهه میزنه بدور از شان دیپلماسیه! عکساش تو ژنو رو ببین!
  • ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
    0 0
    این بیکارها اکثرا سواد درسی ندارن آنهایی هم که دارن کاملا بی تجربه هستن آنهایی هم که دارن در برابر دو تا تهدید یا وسوسه جاسوس ها شل می کنن و مثل گذشته کلی اطلاعات رو لو می دن آنهایی هم که لو نمی دن باید تعهد داشته باشن وسط کار یه پیشنهاد بهتر آمد ول نکنن برن شما اینها در شرکت های خصوصی ایران می بینید؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس