*محمد البرادعي بازداشت شد
به گزارش مشرق، مهر به نقل از شبکه هاي الجزيره و العربيه نوشت:منابع مطلع از بازداشت "محمد البرادعي" از مخالفان مبارک در مسجدي در الجيزه و "اسامه الغزالي" حرب رئيس جبهه دموکراسي مصر خبر دادند.منابع فوق اعلام کردند که نيروهاي امنيتي مصر چهار خبرنگار خبرگزاري فرانسه را بازداشت کردند و "احمد منصور" خبرنگار الجزيره را مورد ضرب وشتم قرار دادند و به تيم شبکه العربيه حمله کردند و خبرنگار شبکه بي بي سي را مجروح کردند.همچنين دهها هزار نفر در شهر سوئز عليه سرنگوني "حسني مبارک" شرکت کردند. تظاهرات همچنان در پايتخت و ديگر شهرهاي اين کشور ادامه دارد.منابع خبري همچنين اعلام کردند که مقامات مصري شرکتهاي خدمات رساني را تهديد کرده اند که از هرگونه خدمات تلفن همراه خودداري کنند.همچنين برخي منابع از بازداشت بيست عضو اخوان المسلمين در سحرگاه جمعه که پنج نماينده سابق گروه اخوان المسلمين و پنج عضو ارشد اين گروه از جمله "عصام العريان" و "محمد مرسي" خبر دادند.
*حسني مبارک ناپديد شد
به گزارش تابناک، برخي منابع محلي از قاهره پايتخت مصر از ناپديد شدن "حسني مبارک" رئيس جمهور مادام العمر مصر خبر دادند.اين منابع در ادامه افزودند: "حسني مبارک" چند ساعتي است که در دفتر کارش حضور ندارد و هيچ مسئولي او را نديده و با وي ديدار نکرده است.
گفتني است دو روز پيش نيز برخي منابع آگاه از مصر از فرار فرزند "جمال مبارک" و همسرش نيز خبر داده بودند. ساعاتي بعد اين خبر توسط شبکه خبري CNN تکذيب شد اما شهروندان مصري همچنان در صفحات شخصي خود در سايت هاي مختلفي همچون فيس بوک و تويتر از صحت خبر خارج شدن "جمال" و همسرش خبر مي دهند.ناگفته نماند روز گذشته نيز برخي اخبار رسيده از مصر فرار "سوزان مبارک" همسر "حسني مبارک" به لندن خبر دادند.
*کاخ رياستجمهوري در محاصره مردم مصر
فارس به نقل از الجزيره نوشت: دهها هزار نفر از مردم مصر در تظاهرات ميليوني روز خشم در مصر به سوي مقر دولت اين کشور حرکت کرده و شعارهاي ضد دولتي سر ميدهند.از سوي ديگر نيروهاي امنيتي مصر نيز تلاشهاي خود را براي مقابله با اين تحرکات شدت بخشيدهاند، در همين راستا براي ممانعت از انتقال اخبار داخلي مصر به رسانههاي مختلف، نيروهاي امنيتي مصري در لباس شخصي به "احمد منصور " خبرنگار اين شبکه در قاهره تعدي کردند. آنها همچنين خطوط تلفني دفتر شبکه الجزيره در قاهره را نيز قطع کردهاند.اين در حالي است که بر اساس اين گزارش، تظاهرات در بسياري از مناطق کشور جريان دارد و دهها هزار نفر شعار سرنگوني دولت حسني مبارک را سر دادهاند.
*تصرف مقرهاي حزب حاکم مصر در دمياط و المنصوره
به گزارش مهر، مردم خشمگين از 30 سال رژيم ديکتاتوري مصر در دمياط و المنصوره مقرهاي حزب حاکم را در اين شهرها به آتش کشيدند. مردم پلاکاردهايي در دست داشتند که بر ضرورت کناره گيري مبارک از قدرت تاکيد مي کرد : "مبارک برو"؛ " 30 سال ظلم و استبداد و خفقان ديگر بس است" از جمله شعارهاي مردم مصر است.
از شهر المنصوره هم خبر مي رسد که بيش از چهل هزار نفر از مردم با محاصره مقر حزب حاکم، آن را تخريب کردند.موج اعتراضات مردم مصر به شهر العريش در نزديک نوار غزه رسيده است و هم اکنون هزاران نفر با برگزاري تظاهرات بر ضد حسني مبارک شعار مي دهند.
*الازهر:هر گونه تظاهرات حرام شرعي است!
به گزارش پايگاه خبري "يوم السابع " مصر، شيخ "سعيد عامر " دبيرکل هيئت صدور فتواي الازهر در گفتوگو با روزنامه الشروق مصر، در مقابل مردم اين کشور، از رژيم حسني مبارک حمايت کرد. عامر در موضعگيري عليه مردم مصر گفت: علماي الازهر بر اين نکته اتفاق نظر دارند، از آنجا که تظاهرات اعتراض آميز چند روز گذشته تخريبهايي را در کشور به دنبال داشته و به خشونت منجر شده است، با استناد به آيه شريفه "وَيُفْسِدُونَ فِى الأَرْضِ أُولَـئِکَ هُمُ الْخَاسِرُون " تظاهرات حرام است و الازهر انجام هرگونه تظاهرات در کشور را حرام ميداند.وي به همين مقدار بسنده نکرد و بدون اشاره به خواست مردم مصر درباره تظاهرات مسالمتآميز گفت: از آنجا که تظاهرات مسالمتآميز در اسلام مردود است، برگزاري چنين تظاهراتي نيز در کشور پذيرفته نيست.
از سوي ديگر "جرج اسحاق " مسئول کميته جمعيت ملي تغيير مصر با انتقاد از غيبت و عدم حضور "محمد البرادعي " مدير پيشين آژانس بينالمللي انرژي اتمي در حوادث اخير مصر گفت: خود او را به آتش بکشيد و بسوزانيد.. ما نميخواهيم چيزي از او بدانيم ".تظاهرات مردم مصر که در 30 سال اخير عليه دولت حسني مبارک بيسابقه بود، به کشته شدن چهار نفر و زخمي شدن دست کم 280 نفر و بازداشت 100 مصري منجر شد.
*درخواست کمک مردم از ارتش / ايمن نور زخمي شد
به گزارش مهر، خبرنگار شبکه تلويزيوني الجزيره لحظاتي پيش از زخمي شدن ايمن نور از برجسته ترين مخالفان رژيم مصر به ضرب گلوله نيروهاي امنيتي خبر داد.اين شبکه همچنين اعلام کرد : در پي تشديد حملات نيروهاي امنيتي و کماندوهاي رژيم حاکم بر مصر، مردم از نيروهاي ارتش درخواست کمک کردند.
*بان کي مون خواستار احترام به آزادي بيان در مصر شد
به گزارش مهر به نقل از آسوشيتدپرس، بان کيمون که امروز جمعه در حاشيه مجمع اقتصاد جهاني در داووس سوئيس صحبت مي کرد، گفت: من روند اعتراضها در تونس و مصر را از نزديک دنبال کرده ام.اعتراضها عليه دولت حسني مبارک رئيس جمهوري مصر، که حدود ?? سال است قدرت را در کنترل خود دارد با الهام از اعتراضهاي مردم تونس آغاز شده است که به فرار زين العابدين بن علي ديکتاتور سابق اين کشور منتهي شد.
دبيرکل سازمان ملل با اشاره به اقدام دولت مصر در قطع اينترنت گفت: آزادي بيان به عنوان يکي از اصول بنيادي دموکراسي بايد مورد حمايت قرار گيرد.
وي همچنين از رهبران جهان خواست تا اعتراضهاي مردمي را به عنوان فرصتي براي پرداختن "نگرانيهاي مشروع" شهروندان خود مورد توجه قرار دهند.همچنين دبيرکل سازمان ملل ضمن درخواست از دولت مصري براي پرهيز از اعمال خشونت عليه معترضان گفت: همه مردم و مقامهاي مسئول بايد اطمينان دهند که وضعيت کنوني در منطقه و به ويژه در مصر به خشونت بيشتر منجر نشود.
در همين رابطه امروز نيروهاي امنيتي مصر تعدادي از رهبران و اعضاي گروه اسلامگراي اخوانالمسلمين را بازداشت کردند که تعداد آنها 20 نفر عنوان شده است.
معترضان و فعالان سياسي پيشتر خواستار مشارکت مردم در تظاهرات امروز شده بودند که تاکنون چندين شهر اين کشور را فرا گرفته است.
*تمام مناطق قاهره به صحنه تظاهرات مردمي تبديل شد
شبکه تلويزيوني العربيه در خبري فوري اعلام کرد : تظاهرات مردم بر ضد حسني مبارک تمام مناطق قاهره را فرا گرفت و موج اعتراضات به محله هاي مرفه نشين از جمله المعادي و مصر الجديده رسيده است. از جنوب مصر هم خبر مي رسد مردم خشمگين، مقر حزب حاکم را در کوم امبو محاصره کرده و آن را به آتش کشيدند.
*جو بايدن: مبارک ديکتاتور نيست!
به گزارش خبرگزاري مهر، جو بايدن که روز پنجشنبه با شبکه پي بي اس آمريکا گفتگو مي کرد افزود: من مي دانم که مبارک کاملاً خوب است اما زمان آن رسيده تا شروع به حرکت به جلو در مسير پاسخگويي بيشتر به برخي نيازهاي مردمي کند.بايدن گفت که وي هيچ رابطه مستقيمي بين اعتراض تونسي ها، مصر و يمن و ديگر جاهايي که ممکن است گفته شود متاثر از کشورهاي ديگر است نمي بيند.
معاون رئيس جمهوري آمريکا خاطر نشان کرد: رئيس جمهوري مصر متحد ما در تعدادي از تحولات بوده و وي در منطقه بويژه در زمينه روند صلح خاورميانه مسئول و پاسخگو بود.بايدن گفت: من او را به عنوان ديکتاتور نمي دانم و ما معترضان را تشويق به تظاهراتي آرام و مسالمت آميز مي کنيم. ما از دولت مي خواهيم تا مسئولانه عمل کند و در تلاش بر ايد تا با گفتگو اگر مردم درخواست هاي مشروع دارند رسيدگي و احتياجات آنها را بر آورده سازد.
*نيويورکتايمز: اعتراضات در مصر نشاني از رشد و تکامل مردم اين کشور است
به گزارش فارس، روزنامه آمريکايي "نيويورکتايمز " در گزارشي با اشاره به تظاهرات مردم مصر عليه دولت "حسني مبارک " که وارد چهارمين روز خود شده است، نوشت: اعتراضات در مصر نشاني از رشد و تکامل واقعي مردم اين کشور است.اي گزارش افزود: معترضان مصري بدون توسل به خشونت، تراس و هراس خود را کنار گذاشتند تا براي آزادي خود بجنگند.
نيويورکتايمز در ادامه گزارش خود تأکيد کرد: به هر حال هر اتفاقي که در مصر بيفتد به طور حتم بر بقيه جهان عرب نيز تأثيرگذار خواهد بود. نزديکي رژيم مبارک با اسرائيل و همچنين مشارکت در محاصره غزه هيچ گاه در مصر مورد قبول مردم اين کشور نبوده است.
در شرايطي که اعتراضات مردمي عليه دولت مبارک وارد چهارمين روز خود شده است، دهها هزار نفر از مردم مصر در تظاهرات ميليوني روز خشم در مصر به سوي مقر دولت اين کشور حرکت کرده و شعارهاي ضد دولتي سر ميدهند.اين در حالي است که بر اساس اين گزارش، تظاهرات در بسياري از مناطق کشور جريان دارد و دهها هزار نفر شعار سرنگوني دولت حسني مبارک را سر دادهاند.شبکه تلويزيوني الجزيره قطر همچنين گزارش داد که درگيريهايي نيز ميان نيروهاي امنيتي و تظاهرات کنندگان در شهرهاي اسماعيليه و سوئز آغاز شده است.
*زنان به صف تظاهرکنندگان پيوستند / موج اعتراضات به الاقصر رسيد
به گزارش خبرگزاري مهر، به گفته خبرنگار شبکه تلويزيوني الجزيره، زنان مصري با دادن بطريهاي آب آشاميدني به مردم تظاهرکننده پيوسته اند و همدوش آنها عليه رژيم مبارک شعار مي دهند.اين شبکه همچنين از رسيدن موج اعتراضات مردمي به شهر الاقصر خبر داد.در اين حال يک منبع امنيتي مصري مدعي شد : تظاهرات ابتدا به صورت مسالمت آميز آغاز شد، ولي برخي معترضان با نيروهاي امنيتي درگير شدند.العربيه نيز از حمله مردم خشمگين به مقر پليس در شهر "المحله الکبري" خبر داد.
*شهرسوئز به کنترل مردم در آمد / نيروهاي امنيتي در حال فرار
الجزيره اعلام کرد : نيروهاي پليس استفاده از گاز اشک آور براي متفرق کردن تظاهرکنندگان در خيابانهاي قاهره را افزايش داده اند.بر اساس اين گزارش، نيروهاي پليس براي جلوگيري از حرکت تظاهرکنندگان به سمت ميدان مرکزي قاهره، پل "ششم اکتبر(السادس اکتبر) را کاملا مسدود کرده اند.خبر ديگر اينکه با فرار نيروهاي امنيتي از شهر سوئز، مردم کنترل اين شهر واقع در شمال شرقي مصر را به دست گرفتند.
*پيشبيني سيا: حکومت مبارک به اين زودي سقوط نميکند
سازمان جاسوسي آمريکا (سيا) در پايان ارزيابيها به اين نتيجه رسيده است که دولت حسني مبارک بسيار محکم است و تحرک کنوني در ميان مردم در کوتاه مدت يا ميان مدت نميتواند خطري براي اين دولت باشد.
به گزارش فارس، روزنامه الاخبار لبنان نوشت که سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا (سي آي اي) سعي کرده است تا در 15 روز گذشته از منابع خود در داخل دولت و ارتش مصر نظرات را در مورد عمر دولت حسني مبارک جويا شود.
سي آي اي در اين پروژه سعي دارد تا نظر مقامات ارشد اين کشور را در مورد احتمال سقوط دولت مبارک ارزيابي کند و بر همين اساس برنامههاي کوتاه مدت و دراز مدت خود را براي اين کشور تهيه و تنظيم نمايد.
بر اساس اين گزاش، سيا در پايان اين ارزيابيها به اين نتيجه رسيده است که دولت حسني مبارک بسيار محکم است و تحرک کنوني در ميان مردم در کوتاه مدت يا ميان مدت نميتواند خطري براي اين دولت باشد.
بر اساس ارزيابي سيا حتي اگر به دامنه اعتراضات در اين کشور افزوده شود و خشونتها نيز ادامه يابد، باز هم تحت هيچ شرايطي نميتواند ثبات و دولت اين کشور را به مخاطره بيندازد.
*آمريکا اتاق عمليات اضطراري تشکيل داد
دولت آمريکا با هدف پيگيري تحولات جاري در مصر، يک "اتاق عمليات فوقالعاده " تشکيل داده است و تلآويو نيز هيئتي از مشاوران امنيتي خود را سهشنبه گذشته به قاهره فرستاده است.
به گزارش فارس، مقامات مسئول اروپايي در گفتوگو با "راديو الشرق " از افزايش نگرانيهاي آمريکا و اسرائيل از تحولات جاري در مصر و ناکامي رژيم حاکم در اين کشور در مهار اعتراضات مردمي خبر دادند و اعلام کردند که اين نگراني وجود داد که اين تظاهرات مردمي به تکرار تجربه تونس در خاورميانه منجر شود.
در گزارش راديو شرق که از "اسلو " پايتخت نروژ پخش ميشود، آمده است که دولت آمريکا به منظور پيگيري تحولات جاري در مصر، يک "اتاق عمليات فوقالعاده " تشکيل داده است و تلآويو نيز هيئتي از مشاوران امنيتي خود را سهشنبه گذشته به قاهره فرستاده است تا با پيوستن به کادر سفارت اسرائيل در قاهره تحولات جاري در مصر را به خوبي بررسي کنند و توصيههاي لازم براي مهار اعتراضات مردمي را به مقامات مصري ارائه کنند.
برخي مقامات ديپلماتيک در اسکانديناوي در گفتوگو با راديو شرق اعلام کردند که؛ ماهوارههاي جاسوسي آمريکايي و اسرائيلي، از همان ابتداي تظاهرات ضد دولتي در مصر تحولات اين کشور را بررسي ميکردند و رژيم مبارک را از مکان آغاز اين تظاهراتها آگاه ميکردند تا با سرکوب آنها مانع گسترش دامنه اين تظاهراتها شوند اما برغم تمام اين مساعدتها، نيروهاي امنيتي مصر در مهار خروش مردم مصر ناکام ماندهاند و هر لحظه دامنه اين تظاهرات گسترده و گستردهتر ميشود.
مبارک براي بقاي خود دست به دامن آمريکا شد
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري دبکا فايل، "حسني مبارک " رئيسجمهور مصر که پايههاي قدرت خود را به شدت متزلزل ميبيند، "محمد حسين طنطاوي " وزير دفاع خود را به واشنگتن فرستاد تا حمايت اين کشور را در مقابله با شورشهاي عمومي آزاديخواهان مصر جلب کند.
اين پايگاه خبري صهيونيستي که به محافل جاسوسي اسرائيل نيز نزديک است، به نقل از برخي منابع در واشنگتن مينويسد که اين مسئول مصري در سفر خود به آمريکا اوضاع و آخرين تحولات امنيتي مصر را به اطلاع "باراک اوباما " رئيسجمهور اين کشور و تعدادي از مسئولان سياسي و امنيتي آمريکا رسانده است.
طنطاوي در اين ديدار نسبت به تاييد برخورد نرم با تظاهرات کنندگان مصري از سوي دولت آمريکا هشدار داده و گفته که اين برخورد ضررهاي زيادي دارد که از منافع آن بيشتر است.وي در اين ديدارها تاکيد کرده است که اگر اقدامات جدي عليه تظاهرکنندگان اتخاذ نشود، دولت سقوط خواهد کرد.
طنطاوي همچنين نسبت به اخوانالمسلمون مصر نيز هشدار داده و در تلاش براي تحريک افکار مقامات آمريکا گفته است که اين حزب اسلامگرا به دنبال فرصت است تا کنترل خود را در اين کشور به دست آورد و بر آن مسلط شود.وزير دفاع مصر در اين سفر کمک فوري نظامي آمريکا در ارائه جديدترين سلاحها در مقابله با شورشهاي خياباني را خواستار شده است. اين در حالي است که بر اساس ادعاي اين پايگاه خبري، موضع آمريکا در اين باره هنوز مشخص نيست و گزارشها از تناقض در موضع آمريکا در اين زمينه خبر ميدهند.بر اساس اين گزارش در حالي که آمريکا به صورت علني از انجام اصلاحات در کشور مصر سخن ميگويد، اما به نظر ميرسد که گفتوگوهاي پشت پرده کاملا برعکس است.سران آمريکا و رژيم صهيونيستي همچنان اميدوارند که دولت مبارک بتواند بر موج تظاهرات و اعتراضات عمومي فائق آمده و مردم معترض را سرکوب نمايد، آنها همچنين نگراني شديد خود را از عجز نظام در برابر مردم اعلام کردهاند.
*درخواست مبارک از ملکعبدالله براي فرار به عربستان
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري سوري "اس. ان. اس "، منابع مطلع و نزديک به جنبش "جوانان 6 اکتبر " اعلام کردند که حسني مبارک، رئيس جمهور مصر و خانواده و نزديکانش و برخي از مقامات مصري از ملک عبد الله خواستهاند، به آنها اجازه سفر به اين کشور بدهد.اين منابع افزودند: بسياري از نيروهاي امنيتي مصر هم اکنون در کنار مردم قرار دارند و اوامر و دستورات فرماندههان خود را رد ميکنند.اين درحالي است که اين منابع ميگويند: مبارک از "احمد فتحي سرور " رئيس پارلمان ملت مصر خواسته در صورت ترک کشور، وي اداره امور را بدست گيرد.
پيش از اين خبرهايي مبني بر فرار جمال مبارک، پسر حسني مبارک از ترس تظاهرات اعتراض آميزي که سراسر کشور مصر را فراگرفته و خواهان تغيير و اصلاحات است، به لندن منتشر شده بود.هم اکنون و در روز "جمعه خشم " سراسر مصر را راهپيماييها اعتراض آميز فراگرفته و تمام مصريها خواهان سرنگوني رژيم مبارک هستند.
اعلام حکومت نظامي در مصر
در پي تشديد اعتراضات مردمي و براي جلوگيري از دامنه تظاهرات مردمي در اين کشور، دولت حسني مبارک از امشب تا فردا صبح حکومت نظامي اعلام کرد.
تلويزيون دولتي مصر اعلام کرد که دولت اين کشور از ساعت 6 عصر امروز جمعه تا 7 صبح فردا در شهرهاي بزرگ اين کشور (قاهره، اسکندريه و سوئز) مقررات منع آمد و شد اعلام کرده است.
بر اساس اين گزارش، تلويزيون النيل در اين رابطه گزارش داد که "حسني مبارک " رئيسجمهور مصر اين دستور را صادر کرده و اين قانون در شهرهاي قاهره، اسکندريه و سوئز اجرا خواهد شد.
اين شبکه اعلام کرد که اين قانون تا اطلاع ثانوي ادامه خواهد داشت.
بياعتنايي مردم به اعلام حکومت نظامي
معترضات مصري با بيتوجهي به حکومت نظامي دولت مبارک، همچنان در مراکز مختلف اين کشور حضور دارند.
به گزارش الجزيره، لحظاتي پس از اعلام حکومت نظامي از سوي دولت مصر و شخص "حسني مبارک " و بعد از آغاز زمان اجرايي شدن آن، نيروهاي مردمي مصري با بي توجهي به اين دستور، در مرکز شهر قاهره و ميدان التحرير پيشروي کرده و نيروهاي امنيت مرکزي را از آن عقب راندند.
اين در حالي است که بر اساس همين گزارش، برخي از نيروهاي امنيتي مرکزي نيز با معترضان حاضر در ميدان التحرير خوش و بش ميکنند و به جمع آنها پيوستهاند.
دستور مبارک به ارتش براي سرکوب معترضان
در پي متشنج شدن اوضاع در مصر رئيس جمهور اين کشور به ارتش دستور داد تا وارد عمل شده و به سرکوب معترضان بپردازد.
تلويزيون دولتي مصر اعلام کرد که "حسني مبارک "، رئيس جمهور مصر به ارتش کشورش دستور داده است تا در کنار پليس با معترضان مقابله کند.
دقايقي پيش نيز اعلام شد که از ساعت 6 عصر امروز تا 7 صبح فردا حکومت نظامي برقرار خواهد بود. اما بر اساس گزارشهاي واصله هنوز هزاران نفر در خيابانها حضور دارند.
ارتش براي سرکوب معترضان وارد قاهره شدند
نيروهاي نظامي ارتش مصر به همراه خودروهاي خود براي سرکوب معترضان و حمايت از ساختمانهاي کليدي دولتي وارد قاهره شدهاند.
به گزارش از سي ان ان، امروز و بعد از شدت گرفتن خشم مردم و تظاهرات ميليوني ضد دولتي در قاهره و شهرهاي ديگر مصر، خودروهاي ارتش اين کشور وارد شهر قاهره شدند.
اين اقدام در حالي صورت گرفت که بسياري از نيروهاي امنيتي مصر به صفوف معترضان پيوسته و از انجام مأموريت خود در زمينه متفرق کردن تظاهرات کنندگان امتناع ميکنند.
حسني مبارک بزودي سخنراني خواهد کرد
شبکه خبري العربيه اعلام کرد که حسني مبارک رئيس جمهور مصر تا ساعاتي ديگر سخنراني خواهد کرد.
به گزارش العربيه، "حسني مبارک " رئيسجمهور مصر که پايههاي دولت خود را به شدت لرزان ميبيند و طي اين چند روز همچنان سکوت پيشه کرده بود، تا ساعاتي ديگر سخنراني خواهد کرد.
اين سخنراني در حالي صورت ميگيرد که با توجه به اوضاع ناآرام کشور بسياري از گروههاي سياسي حاکم در دولت، از عدم واکنش مبارک به اين اوضاع انتقاد ميکردند.
انتظار ميرود مبارک در اين سخنراني با ارائه برخي اصلاحات و بر آوردن برخي مطالبات سطحي مردم، سعي در آرام کردن اوضاع داشته باشد.
تحليلگران برکناري "حبيب العادلي " وزير کشور مصر را يکي از اقداماتي ميدانند که ممکن است مبارک انجام دهد.
عقب نشيني مبارک وانحلال دولت
حسني مبارک طي سخناني با اعلام برکناري دولت فعلي گفت که فردا دولت جديدي را معرفي ميکند.
"حسني مبارک " در پي تظاهراتها اعلام کرد که دولت فعلي استعفا ميکند و وي فردا دولت جديد را معرفي ميکند.
رئيس جمهور مصر ضمن دفاع از سرکوب مردم خشمگين توسط پليس و دادن وعدههاي بهبود اوضاع گفت که تغيير از طريق گفتوگو و نه هرج و مرج ميسر ميشود.
حسني مبارک گفت: من تظاهراتها و شعارها را ديدم و بخاطر کشته شدن بيگناهان از هر دو طرف متاسفم. پليس در اين ناآرامي به دفاع پرداخت.
وي گفت: اين تظاهرات بدون آزادي اتفاق نميافتادند. يک خط ظريفي بين هرج و مرج و آزادي وجود دارد.
مبارک افزود: ما بايد مراقب و محتاط باشيم تا مثل آنهايي دور و بر ما هستند به سوي هرج و مرج نرويم.
وي ادامه داد: تغيير از طريق هرج و مرج ميسر نميشود، بلکه نيازمند گفتوگو است. من کاملا از خواستههاي مشروع و رنجهاي مردم مصر آگاهم. من هميشه طرف مردم فقير بودهام و خواهم بود.
مبارک گفت: من امروز نه تنها به عنوان رئيس جمهور بلکه به عنوان يک شهروند مصري با شما سخن ميگويم... مرحله اصلاح نقطه بازگشتي ندارد و ما ادامه خواهيم داد... ما بيکاري را کاهش خواهيم داد و اوضاع خدمات درماني و آموزش را بهبود خواهيم داد.