به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، در برنامه گفتگوي ويژه خبري يک شنبه شب شبکه دوم سيما، سيد جواد موسوي، يکي از متخصصان جوان کشورمان، با اشاره به فعاليت هاي مورد نياز کشور در حوزه فضا و نيز ساخت و قرار دادن ماهواره در مدار گفت: اين فعاليت ها نيازمند به زير ساختهايي است که مرکز آزمايشگاه هاي سازه و سيستم هاي فضايي از جمله آن به شمار مي رود.
وي افزود: اين مرکز از آن جهت لازم است که با انجام آزمايش هاي مختلف از جمله در خود ماهواره، از طراحي ها اطمينان به وجود آيد، چرا که در حوزه هوا و فضا هزينه هاي زيادي صرف مي شود تا اين که يک ماهواره به فضا پرتاب مي شود و اين آزمايش ها اين اطمينان را مي دهند که در زمان پرتاب هزينه ها مثمر ثمر واقع خواهند شد.
موسوي زمان تصويب راه اندازي طرح آزمايشگاه هاي سازه و سيستم هاي فضايي را در سال 1381 ذکر کرد و گفت: از آن زمان بودجه اي به اين مرکز اختصاص داده شد و جذب نيروي انساني لازم آغاز شد.
وي افزود: اگر چه اين آزمايشگاه امروز افتتاح شد ولي در ضمن راه اندازي و تکميل، خدمات خود را از جمله در ماهواره بر سفير و ماهواره اميد ارائه داد.
موسوي افزود:کشورهاي خارجي فناوري هوا و فضا را به راحتي در اختيار ديگر کشورها قرار نمي دهند، تبادل نظر و موافقت هايي هم با برخي طرف هاي خارجي انجام شد که به نتيجه نرسيد از اين رو محور کار نيروي داخلي قرار گرفت و ما از اسناد و مقالات علمي منتشر شده با پشتيباني دانشگاه هاي کشور استفاده کرديم تا سرانجام توانستيم بسياري از تجهيزات مورد نياز خود را طراحي کرده و بسازيم.
اين متخصص جوان کشورمان در ادامه گفت: ما از توانمندي همه دانشگاه هاي کشور و اساتيد مرتبط استفاده کرديم و از سوي ديگر خدمات آزمايشگاهي مورد نياز دانشگاهها را نيز به آنها ارائه مي کنيم.
وي افزود: هم اکنون برخي آزمايشگاه هاي پراکنده مثلا در صنايع خودروسازي و دانشگاه ها وجود دارند ولي آنها در مقياسي نيستند که بتوانند محصولي مانند ماهواره بر سفير را آزمايش کنند، ولي اين مرکز به صورت متمرکز و با گروه هاي متخصص که در کشور و بلکه خاورميانه منحصر به فرد است، اين خدمات را عرضه مي کند.
موسوي اين آزمايشگاه را همواره رو به رشد خواند و گفت: هم اکنون آزمايشگاه به صورت کامل بر اساس چشم انداز اوليه راه اندازي شده است ولي نقطه پاياني براي آن نيست و همزمان با تعريف طرح هاي هوا فضا ما هم به صورت مداوم آزمايشگاه را توسعه مي دهيم.
وي افزود: آزمايشگاه هاي ما از جمله تست مودال امکان دادن خدمات به خودروسازي يا صنايع نفتي را نيز براي برخي آزمايش ها دارد و ما هم اکنون حدود 10 حوزه آزمايشگاهي با تيم هاي مجرب در اختيار داريم که با توجه به افزايش ارجاع کارهاي بيشتر، نيروي انساني بيشتري جذب خواهند شد.
موسوي در پايان سخنان خود تحريم را اگر چه در قدم اول موجب در اختيار نگذاشتن تجهيزات مورد نياز و تاخير در ساخت دانست ولي گفت: با خريد تجهيزات از خارج، براي تامين قطعات و تعمير به آنها وابسته مي شديم اما اکنون نيروهاي مجرب و دستگاه هاي شناخته شده داريم که تعمير و نگهداري آنها را مي دانيم از اين رو ما اتکاي تجهيزاتي نداريم و نياز خود را خودمان تامين مي کنيم.