تنها گل تیم تراکتورسازی را سعید دقیقی از پاس عالی کریم انصاری فرد در دقیقه 52 به ثمر رساند.
با این پیروزی تیم تراکتورسازی تبریز قهرمانی بیست و هفتمین دوره جام حذفی کشور شد.
بازی پایانی جام حذفی کشور طبق قرعه در شهر کرمان و در حضور پانزده هزار تماشاگر به قضاوت یدالله جهانبازی برگزار شد.
تقریبا سه هزار تماشاگر حاضر در ورزشگاه تماشاگران تیم تراکتورسازی بوده و بقیه هواداران تیم مس کرمان را شامل می شدند.
نخستین دوره جام حذفی کشور 55-1354
تیم تراکتورسازی تبریز در نخستین دوره جام حذفی کشور به دیدار پایانی این رقابتها راه یافت؛ تراکتورسازی برای صعود به دیدار نهایی در مرحله یک چهارم 4 بر 1 نماینده خرمشهر را شکست داده و در نیمه نهایی بعد از تساوی با تیم پاس تهران در ضربات پنالتی بر این تیم فائق آمد.
دیدار نهایی نخستین دوره مسابقات جام حذفی کشور به ضرورت تک بازی روز جمعه 3 دی 1355 در ورزشگاه شهید شیرودی تهران در حضور 15 هزار تماشاگر برگزار شد.
این بازی تا دقیقه 80 گلی در برنداشت اما در ده دقیقه پایانی 5 بار توپ از خط دروازهها گذشت که سهم تراکتورسازی تنها یک گل بوده و 4 گل نیز تیم ملوان به ثمر رساند؛ زننده تنها گل تراکتورسازی در این بازی عبدالله محسنیزاده بود. هدایت تیم تراکتورسازی بر عهده محمد بیاتی بود.
ظلم به فوتبال تبریز
تراکتورسازی یک بار نیز در سال 73 به دیدار نهایی این رقابتها راه یافت؛ تراکتورسازان در مرحله یک چهارم تیم فتح تهران را شکست داده و در نیمه نهایی با نتیجه 6 بر 2 از سد تیم فجر یاسوج گذشتند تا به دیدار نهایی راه یابند.
حریف تیم تراکتورسازی در بازی پایانی تیم پرمهره آن روزهای فوتبال ایران بهمن کرج بود؛ تراکتورسازی در بازی رفت فینال سال 73 در تبریز با شوت راه دور حسین حسندخت تیم بهمن را شکست داد. در بازی برگشت در کرج تیم تراکتورسازی در نیمه نخست با شوتی از راه دور دروازه بهمن را گشود اما کمک داور در تعجب همگان گل تراکتورسازی را آفساید اعلام کرد. در همان 30 دقیقه اول کاظم نورمحمدزاده هافبک تراکتورسازی اخراج شد تا بهمن با زدن دو گل به تراکتور 10 نفره قهرمان شود.
ناداوری علنی علیه تراکتورسازی در این بازی به حدی بود که نشریات ورزشی کشور خواستار بازی مجدد شدند.
فدراسیون فوتبال برای دلجویی از تراکتورسازی این تیم را به جام میلز هندوستان فرستاد که تراکتورسازی در این رقابتها با پیروزی بر تمام تیمها و بدون گل خورده قهرمان شد. مربی تراکتورسازی برابر بهمن ایوان دیمیترو و در جام میلز واسیلی گوجا هر دو از رومانی بودند.
سابقه جام حذفی کشور و قهرمانان:
تاکنون 27 دوره جام حذفی برگزار شده است که از تبریز سه بار تراکتورسازی و یک بار گسترش فولاد به دیدار نهایی راه یافته بودند:
قهرمانان جام حذفی کشور به شرح زیر هستند:
-استقلال تهران 6 بار
- پرسپولیس تهران 5 بار
–سپاهان اصفهان 4بار
- ملوان بندرانزلی3 بار
- ذوب آهن اصفهان 2 بار
- بهمن کرج، فجر سپاسی شیراز، برق شیراز، صبا باتری، سایپای کرج، شاهین اهواز و تراکتورسازی تبریز یک بار قهرمان جام حذفی شدند.
قبلا جام حذفی به صورت رفت و برگشت برگزار میشد، اما چند سال است که به روش تک بازی انجام میشود.
در دهه 90 میلادی و اوایل دهه 2000 قهرمان جام حذفی ایران در مسابقات جام در جام باشگاههای آسیا شرکت میکرد، اما در حال حاضر قهرمان در لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا حضور مییابد.
سابقه تیمهای تبریز در جام حذفی کشور:
تیمهای تراکتورسازی، ماشین سازی، شهرداری، ایدم، پیستون سازی، راهآهن تبریز، گسترش فولاد، فجر عاشورا،استقلال تبریز، پتروشیمی، آذر کوثر و مس سونگون از تبریز سابقه حضور در مسابقات جام حذفی کشور را دارند.
نتایج تراکتورسازی در جام حذفی در 4 سال اخیر:
89-88:
تراکتورسازی2- گسترش فولاد تبریز3(مرحله اول تیمهای لیگ برتری)
90-89:
تراکتورسازی3- فجر سپاسی شیراز(انصراف تیم شیرازی)
تراکتورسازی تبریز5- شهرداری تبریز2
تراکتورسازی4- ملوان5(در ضربات پنالتی)
91-90:
تراکتورسازی تبریز3-شهرداری یاسوج 4(در ضربات پنالتی در مرحله اول تیم های لیگ برتری)
92-91:
تراکتورسازی3- آلومینیوم هرمزگان صفر(تیم هرمزگانی انصراف داد)
تراکتورسازی تبریز1-داماش گیلان1(در ضربات پنالتی به سود داماش گیلان)
مسیر قهرمانی تراکتورسازی:
تراکتورسازی3-ماشین سازی تبریز صفر(ماشین سازی حاضر نشد)
تراکتورسازی2- نفت مسجد سلیمان صفر
تراکتورسازی 2- راه آهن صفر
تراکتورسازی تبریز 1- فولاد خوزستان صفر
تراکتورسازی تبریز- مس کرمان
تراکتورسازی بدون گل خورده قهرمان شد
تیم تراکتورسازی تبریز با 6 گل زده و بدون دریافت گلی قهرمان جام حذفی کشور شد. همچنین تونی اولیویرا با 180 دقیقه هدایت تراکتورسازی در جام حذفی نخستین قهرمانی تراکتورسازی در ایران را به ارمغان آورد. هدایت تراکتورسازی در سه بازی اول این تیم در جام حذفی با مجید جلالی بود.