به گزارش مشرق، شبکه تلویزیونی "بی بی سی" در گزارش خود به وضعیت داخلی و خارجی قطر پرداخت و تاکید کرد: کشور قطر از مشکلات داخلی و بحرانهای خارجی رنج می برد که این امر در مسیر بلندپروازی قطر برای تبدیل شدن به یک کشور بزرگ و تاثیر گذار در منطقه خاورمیانه – آنطور که حاکمان آن آرزوی داشتند- مانع ایجاد کرد.
بیل لو تحلیلگر امور خلیج فارس در شبکه تلویزیونی «بی بی سی» گفت: تمیم بن حمد بن خلیفه امیر 33 ساله جدید قطر هم اکنون با مشکلات بزرگی روبرو است بویژه که رویای او و پدرش در تبدیل شدن به یک قدرت منطقه و جهانی تاثیر گذار بر باد رفته است.
وی افزود: حمایت قطر از اسلامگرایان در کشورهای تونس و لیبی و مصر و سوریه نتایج معکوس به همراه داشت و باعث بحران در روابط این کشور با هم پیمانانش در غرب و حوزه خلیج فارس شد.
در سطح داخی نیز اخیرا شدت بجران بین رژیم حاکم و برخی جریانهای محافظه کار که از نبود آزادیها و دموکراسی رنج میبرند، افزایش یافته است و این مخالفان محافظه کار در قطر در قبال از بین رفتن ارزشهای کشور و واردات کامل فرهنگ و نهادهای آموزشی غربی از خود مخالفت نشان میدهند.
قطر خوش شانس است که با وجود هدر رفتن میلیاردها دلار برای خرید نفوذ و تحقق بلندپروازی سلطه (بر خاورمیانه) و همچنین میزبانی جام جهانی، خزانه این کشور کوچک همچنان مملو از پول است. انتظار میرود که هزیه برگزاری جام جهانی سال 2022 میلادی در قطر به بیش از 200 میلیارد دلار برسد.
خشم و نارضایتی نیز درباره افزایش دخالت موزه همسر امیر سابق و مادر امیر کنونی قطر در امور این کشور و هزینه کردن میلیاردها دلار برای موسسه قطر - که به منزله یک امپراطوری با قدرت نرم برای تقویت وجهه بینالمللی قطر است- افزایش مییابد.
موزه و دخترش همچنین بر تاسیس موزه هنر اسلامی که در سال 2008 میلادی افتتاح شد، نظارت دارند که این موزه یکی از بزرگترین مجموعههای آثار باستانی بی نظیر در سطح جهان را در خود جای داده است.
با توجه به این خشم و نارضایتی، قطر در ماه سپتامبر از خدمات رادیوی دو زبانه خود کاست و چهار ماه بعد نیز موسسه فیلم دوحه دهها نفر
پروژههای کشاورزی قطر با هدف خودکفایی غذایی نیز شکست خورد و میلیاردها دلار در برنامه امنیت غذایی از دست رفت و دولت مجبور به لغو آن شد.
جیم کرین کارشنسان امور انرژی در حوزه خلیج فارس، برنامه امنیت غذایی را یک تصمیم اشتباه خواند و گفت: سرمایهگذاری برنامه در زمینه کشاورزی کاملا بی معنی بود.
کرین افزود: سوختن گاز طبیعی مورد استفاده در راه اندازی تاسیسات آب شیرین کن که امکان تامین آب لازم برای محصولات کشاورزی در صحرا را فراهم میکند، بر میزان کربن بسیار زیاد موجود در قطر میافزاید.
وی گفت: این امر بر چالشهای قطر خواهد افزود بویژه که این کشور رتبه اول را در سطح جهان در زمینه سهم کربن موجود در هوا برای هر نفر داراست.