کهن‌سال‌ترین وزیر دولت یازدهم معتقد است «کوچک‌ترین تحریمی آثار سوئی بر اقتصاد ایران دارد.»

گروه اقتصادی مشرق - محمدرضا نعمت‌زاده این اظهارنظر را در جلسه اخیر اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران مطرح کرد، یعنی در قلب مرکز فعالان اقتصادی کشور. این نخستین حضور عمومی نعمت‌زاده پس از برکناری از مدیریت طرح سبد کالا از سوی روحانی به حساب می‌آمد.

با توجه به این که مواضع دولتمردان نقش اثرگذاری در تصمیمات فعالان اقتصادی دارد، اظهار عجز یک وزیر در برابر تحریم‌های اقتصادی، خصوصاً وزیری که بخش اعظم اقتصاد کشور از صنعت گرفته تا معدن و بازرگانی در حیطه تصمیمات اوست، گرای کاملاً منفی به فعالان اقتصادی می‌دهد.

در دولت احمدی‌نژاد نیز برخی مسئولان اقتصادی کم‌کاری‌های خود را به پای تحریم‌ها می‌گذاشتند و تلاش داشتند با اغراق در اثرات تحریم‌ها، کارنامه منفی خود را پوشش دهند.

به عنوان مثال، محمود بهمنی رئیس‌کل سابق بانک مرکزی در اوج بحران ارزی ادعا کرد که ایران در شرایط شعب ابی‌طالب قرار دارد. پس از این اظهارنظر، رهبر معظم انقلاب با خطاب قرار دادن مسئولان، تاکید کرد که در شرایط «شعب ابی طالب» نیستیم بلکه در شرایط «بدر و خیبر» هستیم. 

اظهارنظر رئیس‌کل سابق بانک مرکزی در حالی بود که مهم‌ترین انتقاد به عملکرد وی، اطاعت کامل از تصمیمات و دستورات مقامات دولتی و باز گذاشتن راه دخالت مسئولان غیرمتخصص در مسائل پولی و بانکی بود.

از بهمنی تا نعمت‌زاده؛مدیران فاقد روحیه مقاومت اقتصادیمتأسفانه همین روحیه را می‌توان در دولتمردان جدید به وفور یافت که ظاهرا نعمت‌زاده پیشگام آنهاست. وزیر صنعت دولت یازدهم در حالی به بزرگنمایی تحریم‌ها می‌پردازد، که بیشترین انتقادات نمایندگان مجلس و کارشناسان به وی، عملکرد نامناسب و تصمیمات غیرکارشناسی او در حوزه‌هایی است که هیچ ربطی به تحریم‌ها ندارد.

نحوه توزیع سبد کالا که به برکناری او از مسئولیت این طرح انجامید، نمونه آشکاری از سوء مديريت او در اداره زیر مجموعه خود است. وی و همراهانش در وزارت صنعت، از محاسبات ساده درباره نحوه توزیع سبد کالا نیز غافل بودند و طرحی که قرار بود به کمک معاش مردم بیاید، نهایتاً به زیر پا گذاشتن عزت و کرامت میلیون‌ها ایرانی منتهی شد.

در هر حال، نعمت‌زاده همچنان تلاش دارد با نامطلوب نشان‌دادن شرایط بخش صنعت کشور در دولت قبل، ناکارآمدی‌های شش‌ماهه خود را بپوشاند، اما عملکرد وی از دید نمایندگان مجلس، مخفی نمانده و طرح استیضاح او همچنان مطرح است. 

در شرایطی که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، ابلاغ شده بعيد است افرادی چون نعمت‌زاده با اين روحیات در برابر تحریم‌ها بتوانند مرد عمل اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باشد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    چی میگی مشرخ خاک بر سر
  • ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    یعنی به نظر شما کوچکترین تحریم در دنیای امروزی تاثیر سو در اقتصاد هر کشور ندارد؟! اگر جوابتون منفیه باید به عقلتون شک کنید!
  • میترا1 ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    تا وقتی پایه اقتصاد ما پول و بانک و ربا و ....باشه بجایی نمیرسیم هرچند پسوندش اسلامی باشه ! هرکس هم بخواد گوشه ی اسکناس بانکها و سرمایه داران را خش بندازه چنان بی ابروش میکنند و چنان ضربه های هولناکی بهش میزنند که ..........
  • عباس ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    به نظر شما ندارد کافی به قطع نامه ها نگاه کنید واثرات هرکدام راطبق همان قطعنامه بررسی کنید
  • ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    بهمنی ادعا نکرد ما در شرایط شعب ابیطالبیم بلکه گفت ذخایر ما در بالاتر حد است و حتی برای شرایط شعب ابیطالب هم آماده ایم. البته باید پرسید چه کردید که بدر به احد و خیبر به صفین تبدیل شد؟ جز فراموش کردن دشمن واقعی و رفتن دنبال فرعی و رها کردن اصلی؟
  • ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    ایده اقتصاد مقاوتی خوب است ولی چند نکته مهم را نباید فراموش کرد نکته اول :در الگوهای علمی توسعه اقتصادی 2 نگاه اصلی وجود دارد 1- جایگزینی واردات(خودکفائی) 2- گسترش صادرات سال 1346 ایران کارخانه پیکان را با رویکرد اول وارد کرد و کره جنوبی هیوندای را با رویکرد دوم و نتیجه هردو را امروز می بینیم نکته دوم: چین سیاست نخست را جاری کرد اما با مدیریت بهره وری و پس از 10 سال مرزهای خودرا گشود و سیاست دوم را اعمال کرد و جهش اقتصادی پیداکرد 3- نتیجه اینکه اقتصاد مقاومتی را باید آنگونه بنا کنیم که بتوانیم صادرات داشته باشیم و اگرنه اتلاف منابع و ورشکستگی آتی برای بنگاهها خواهیم داشت
  • منو چهر راستی بروجنی ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    آخه این بنده خدا را رهاکنید این آخر عمری بره نماز های غذایش را بخواند .این پیرمرد را چه به اقتصاد و بن کالا خودش هم می داند نمی تواند ولی رهایش نمیکنند...کمی بیشتر دقت شود بهتر است .
  • آدمیزاد ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    هموطن ، چرا شما اقتصاد مقاومتی را با "لیبرالیزه" کردن اقتصاد یکی میدانید و نقطه شروع را از سرمایه داری نئولیبرال و مصرفگرایی میدانید ؟ 1- تولید باید بر حسب نیازهای اساسی جامعه باشد ،برای نمونه تولید خودرو های شخصی هیچ سودی برای کشور نداشته و باعث آلودگی هوا و واردات بیشتر میشود 2- الگو برداری از کشورهای دیگر خود خطاست زیرا که در همین "چین" صدها میلیون کارگر با بدترین شرایط برای جهان غرب کالا تولید میکنندحالا آیا ما هم باید عمله و برده همه دنیا شویم و یا بکوشیم تا زندگی شایسته ایی برای مردم خودمان فراهم کنیم؟ 3-اقتصاد تنها ورود دلار و یورو نیست که شما اینقدر به صادرات فکر میکنید بلکه اقتصاد (سالم)یعنی چگونه نیازهای مردم بومی را بتوان با مدیریت امکانات موجوذ تامین کرد و آنرا بهبود کرد ، یعنی اینکه اگر صادرات ما به صفر هم برسد بتوانیم استاندارد زندگی عامه مردم را با مدیریت منابع ملی و تولید داخلی تگاه داریم و این کار شدنی است، به یاد داشته باشید که "درآمد ارزی تنها باعث واردات بیشتر خواهد شد"
  • آدمیزاد ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    میترا خانم ، چقدر زیبا گفتید .
  • ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    0 0
    باشه چشم اینکه ناراحتی نداره، تو عقل کل، بروسلی، اصلا همه چی
  • ایرانی ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
    0 0
    هرکسی از تحریم به اندازه فهمش حرف می زنه و مرغ همسایه را غاز دانستن بیشر از این هم نیست سست کردن داخل و وابستگی به خارج همینه دیگه .خودمان را دریابیم
  • ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
    0 0
    واقعیت را گفته
  • ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
    0 0
    ++++++++++++++++++
  • ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
    0 0
    توپ تانک تحریم دیگر اثر نداره.. به خدا
  • ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
    0 0
    +++++++++++++++++++++++
  • ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۲
    0 0
    متاسفانه پستها به تناسب لیاقت تقسیم نمیشودوبر مبنای اینکه آیا در خط ما است یا نیست واگذار میشود و بد بختی ما این است که به اسم اسلام نفس خود را تامین میکنیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس