به گزارش مشرق، حجتالاسلام سید محمدرضا فقیهی امشب در همایش سفیران کوه یار که در دانشگاه بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: در سال جاری 17 هزار و 300 دانشجو و عضو هیئت عضو هیئت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به سفر زیارتی حج عمره اعزام میشوند.
وی از اعزام چهار کاروان زیارتی دانشگاهیان کشور در 20 اسفند ماه جاری خبر داد و گفت: در سال جاری 136 کاروان از سراسر کشور عازم سرزمین وحی میشوند.
اعزام 15 هزار دانشجو از دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به سفر حج عمره
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان کشور به تحصیل 4 میلیون و 600 هزار نفر دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور اشاره و تصریح کرد: از این تعداد 340 هزار نفر برای سفر به حج عمره ثبتنام کردهاند که 15 هزار نفر از آنها امسال اعزام میشوند.
فقیهی با بیان اینکه حدود 70 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مشغول تدریس و تحقیقبوده و علاقمند به تشرف مکه معظمه و مدینه منوره هستند، اذعان داشت: از این تعداد حدود 18 هزار نفر برای سفر حج عمره و زیارت خانه خدا ثبتنام کردهاند که حدود 2 هزار و 300 نفر به این سفر معنوی اعزام میشوند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون در شرایطی که 6 میلیون نفر از مردم کشور در نوبت اعزام به سر میبرند، دانشگاهیان تنها دو ماه پس از ثبتنام به سرزمین وحی اعزام میشوند.
600هزار تومان وام به هر دانشجوی عمرهگزار
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان کشور در ارتباط با وام عمره دانشجویی یادآور شد: در این زمینه نیز تلاشهای خوبی صورت گرفته و توافقاتی با بانک ملت حاصل شده و بر این اساس به هر دانشجوی عمرهگزار 600 هزار تومان وام تعلق میگیرد.
فقهیی در ادامه با اشاره به کاهش 200 هزارتومانی هزینههای عتبات گفت: در سالهای گذشته در بین هزینههای سفر به عتبات عالیات مبلغ یکمیلیون و 700 هزار تومانی نداشتیم، ولی اکنون داریم.
وی درباره وضعیت اعزام دختران به سرزمین وحی اضافه کرد: نیمی از دانشجویان دانشگاههای ما دختر هستند که ما هم هیچ مشکلی با اعزام آنها نداریم اما به دلیل رابطه ایران و عربستان این امکان در حال حاضر فراهم نیست که باید ببینیم در آینده این رابطه چگونه میشود.
80 درصد دانشجویان در سفره عمره متحول شدهاند
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان کشور اذعان داشت: در پنج نظرسنجی که امسال انجام دادهایم بیش از 80 درصد از دانشجویانی که به سفر عمره رفتهاند متحول شده و تحت تاثیر مکه و مدینه قرار گرفتهاند.
فقیهی خطاب به دانشگاهیان عمرهگزار گفت: برای زیارت خانه خدا، همه شما دعوت خاص شدهاید در نتیجه دانشجویانی که اکنون قرار است به این سفر معنوی مشرف شوند مورد توجه قرار گرفتهاند و به نوعی باید گفت که به خانه خدا دعوت شدهاند.
وی تصریح کرد: دعوت شدن به معنای بهرهمندی نیست زیرا باید خود را آمادهسازی کنید تا بتوانید بهره کافی را از این سفر معنوی ببرید زیرا در مفاهیم اسلامی شانس معنایی ندارد، بلکه در نظام الهی علت و معلول وجود دارد و این سفر، یک دعوت خاص است و باید قدر آن را بدانیم.
سیاست ما زیارت آسان، ارزان و با کیفیت است
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان کشور با اشاره به آیه 96 سوره آلعمران، که نخستین خانه انسانها را مکه معرفی کرده، افزود: مکه خانه بابرکتی است که هدایت هم در آن وجود دارد پس رهآورد زیارت آن بهره دنیایی و آخرتی برای زائران خانه دوست خواهد بود.
فقیهی گفت: در مجموعه ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان سه سیاست کلی و کلان تعریف شده که این سیاستها سرلوحه اقدامات در این ستاد است.
وی خاطرنشان کرد: نخستین و مهمترین مسالهای که مورد نظر است، آسان و ارزان انجام شدن عمره دانشگاهیان است که در این زمینه 100 تا 150 هزار تومان نسبت به سفرهای عمومی تخفیف داریم ضمن اینکه نسبت به بالا بردن کیفیت این سفر معنوی اقدامات بسیاری خوبی صورت گرفته است.
مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.