کد خبر 2914
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۲

روانشناسان و متخصصان مغز و اعصاب و تغذيه بر اين باورند که اضطراب و دغدغه هاي روزمره شهروندان تهراني موجب شده برخي از کارهاي روزمره خود را فراموش کنند. به باور آنها تنها راه برون رفت استفاده از تکنيکهاي آرامش دهنده ذهن و خوردن صبحانه مغذي است.

به گزارش خبرنگار سرويس جامعه مشرق، مهر نوشت: شايد در طول روز براي شما اتفاق افتاده باشد که قصد انجام کاري را داشته ايد ولي وقتي که مي خواهيد آن را انجام دهيد فراموش مي کنيد قصدتان چه بوده است.

بر اساس گزارشات ميداني، بسياري از شهروندان تهراني در طول مدت شبانه روز از ميان دهها کاري که قصد انجامشان را دارند بخشي از آنها را فراموش مي کنند. به گفته شهروندان تهراني اين فراموشي کوتاه مدت در سالهاي اخير بيشتر شده که برخي از آنها اصطلاح آلزايمر خفيف را در مورد آن بکار مي برند.

نداشتن برنامه ريزي و دوري از شادي فراموشي به همراه دارد

مسعود مهرپور متخصص مغز و اعصاب و عضو هيئت علمي دانشگاه ايران در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه استرس، نگراني و دغدغه هاي روزمره زندگي موجب پراکندگي ذهن مي شود گفت: سرعت بالاي زندگي در کلان شهر تهران، عدم برنامه ريزي براي امور روزانه، دوري از نشاط و آرامش ذهن و استرس براي تامين معاش و گذران زندگي از مهمترين دلايل عدم تمرکز و مشغوليت ذهني شهروندان در کلان شهرها است که در نهايت فراموش کردن برخي از کارهاي روزانه را به دنبال دارد.

مهرپرور راه برون رفت از دغدغه هاي روزمره زندگي را حضور در فضاي شاد و مفرح، آرامش ذهن و ورزش کردن عنوان کرد و افزود: متاسفانه بسياري از شهروندان تهراني برنامه ريزي دقيق و مشخصي براي کارهاي روزمره خود ندارند و دوري از برنامه هاي شاد و مفرح موجب مي شود تا بسياري از کارهاي خود را فراموش کنند.

اضطراب مهمترين عامل فراموشي تهرانيها

فيروزه جعفري رئيس اداره سلامت روان وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با خبرنگار مهر با تائيد ظهور فراموشي کوتاه مدت در ذهن شهروندان تهراني گفت: هر چند که مصرف الکل و مواد مخدر و سالخوردگي موجب بروز فراموشي در انسان مي شود ولي اضطراب يکي از مهمترين دلايل فراموشي کوتاه مدت در آدمي است.

وي افزود: افزايش ترافيک، تراکم جمعيت، مشکلات معيشتي و آلودگي صوتي مهمترين دلايل بروز بيماري اضطراب در شهروندان تهراني است.

جعفري با بيان اينکه تنها راه برون رفت فوري از اضطراب روزمره زندگي انجام روشهاي ريلکسيشن يا همان آرميدگي است گفت: تهرانيها بايد دقايقي از روز را در محيطي آرام قرار گرفته و با چند نفس عميق و شل کردن عضلات ذهن پر دغدغه خود را آرام کنند.

رئيس اداره سلامت روان وزارت بهداشت با اشاره به فيلمهاي اروپايي پخش شده در صدا و سيما گفت: اگر به فيلمهاي سينمايي اروپايي دقت کنيد مي بينيد که اکثر شهروندان حتي براي خريد يک بطري آب آن را در دفتر کوچکي يادداشت مي کنند در حالي که بعضي از شهروندان تهراني با وجود دغدغه هاي روزمره خود هيچگونه يادداشتي از کارهاي خود ندارند.

وي گفت: جدا از يادداشت کارهاي روزمره، شهروندان تهراني بايد مديريت زمان را بيشتر رعايت کنند تا دچار اضطراب و فراموشي نشوند.

جعفري افزود: با توجه به ترافيک و تراکم جمعيت در پايتخت شهروندان براي رسيدن به سرقرار يا کار بايد زودتر اقدام کنند مثلا به جاي نيم ساعت يک ساعت زودتر به سمت مقصد حرکت کنند و اين موجب کاهش اضطراب مي شود.

صبحانه ناقص علت کمکاري مغز

سوري کارشناس تغذيه اداره بهداشت جمعيت هلال احمر در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه تنها ماده غذايي منيزيوم موجب تقويت حافظه انسان مي شود گفت: اين ماده در کاکائو و کنجد يا همان دانه هاي روغني پيدا مي شود در حالي که شهروندان تهراني تمايلي به مصرف اين مواد ندارند.

وي افزود: از نظر کارشناسان تغذيه بدخوري با نخوردن صبحانه کامل و مغذي موجب کاهش حافظه و افت ذهني آدمي در طول روز مي شود در حالي که با خوردن صبحانه کامل انسان شاداب تر و با افکاري آماده مي تواند کار کند.

سوري با اشاره به اينکه بسياري از شهروندان تهراني کيک و بيسکويت را به عنوان صبحانه سريع و کافي انتخاب مي کنند گفت: کيکها و بيسکويت براي زمان اضطرار مناسب هستند در حالي که خوردن دو قاشق روغن کنجد، حلوا ارده، گردو، بادام و عسل و همچنين جوانه گندم مي تواند انرژي روزانه شخص را تامين کند.

اين کارشناس تغذيه مصرف ميوه ها و سبزيهاي رنگي را موجب شادابي انسان عنوان کرد و افزود: کارشناسان تغذيه ويتامين "B1" را به عنوان ويتامين روحيه معرفي کرده اند که در سبزيها و ميوه هاي تازه يافت مي شود که به شهروندان تهراني بسيار توصيه مي شود.

تصوير سازي دهني و تکرار کارها موجب ماندگاري اتفاقات در حافظه مي شود

مرتضي احمدي منش دکتراي روانشناسي موفقيت در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد دلايل کم حافظگي شهروندان تهراني گفت: شما زماني که وارد خانه مي شويد لباس خود را به ميخ يا چوب لباسي آويزان مي کنيد حال اگر چوب لباسي نباشد مجبوريد جاي ديگري بگذاريد و صبح روز بعد به دنبال لباس مي گرديد زيرا جاي مشخصي براي آن تعريف نکرده ايد.

وي افزود: مغز انسان هم نياز به ميخ دارد يعني اينکه بايد در مغز طبقه بندي اطلاعات انجام شود.

احمدي منش اظهار داشت: وقتي که کارها و مشغله هاي انسان زياد مي شود داشتن دفتر کار روزانه الزامي و نوشتن کارها در دفتر برنامه ريزي روزانه و ماهانه موجب طبقه بندي ذهن مي شود.

اين روانشناس موفقيت با بيان اينکه بايد براي تمامي اتفاقات و مواقع در ذهن تصويرسازي کرد گفت: تکرار و تصوير سازي جملات و کارهاي روزمره ماندگاري اتفاقات را در ذهن بيشتر مي کند و براي دستيابي به آن مي توان در کلاسهاي تقويت ذهن و حافظه شرکت کرد تا با اصول و قوانين تقويت حافظه آشنا شد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس