کد خبر 293937
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰

براي بسياري از آدم‌‌ها به خصوص آن‌‌ها که بيشتر اهل مسافرت هستند، لذت در راه‌بودن شيرين‌تر از رسيدن به مقصد است.

جاده‌گردي در نوروز امسال
به گزارش مشرق، هميشه هدف رسيدن نيست؛ گاهي لذت سفر به جاده و به رفتن است. به اين که خودروات را چنددقيقه‌اي بکشاني سمت حاشيه جاده و در فرصت يک چاي و استراحت کوتاه؛ مسير سفر را به خاطر بسپاري و آرزو کني که در پيچ بعدي يک منظره زيباتر بيابي تا در قاب دوربينت جاي گيرد.

براي بسياري از آدم‌‌ها به خصوص آن‌‌ها که بيشتر اهل مسافرت هستند، لذت در راه‌بودن شيرين‌تر از رسيدن به مقصد است. در مقابل هستند کساني که فقط پا را روي پدال گاز مي‌‌فشارند تا هر چه زودتر به «مسافرت» خود برسند، غافل از اين که مسافرت‌‌شان از همان لحظه که از خانه بيرون آمده‌‌اند شروع شده است.

اگر شما جزو دسته دوم هستيد، شما را دعوت مي‌کنيم به صرف جاده‌پيمايي، يک بار امتحانش کافي است که عاشق جاده‌‌هاي زيباي ايران شويد. چرا که انصافا بعضي از جاده‌ها مناظري زيباتر و بکرتر از اغلب مقصدهاي معمول ما دارند.

در آغوش دشت

سپيدان يکي از جاده‌هاي شمالي استان فارس است که جان مي‌دهد براي عکاسي و سياحت، جاده سپيدان به ياسوج، دشت ارژن، دشت برم، جاده شيراز به سپيدان و سپيدان به نورآباد از زيباترين اين جاده‌ها هستند. مزارع و زمين‌هاي کشاورزي، دشت‌هاي وسيع و کوه‌هاي زيبا به راستي بي‌بديل‌ترين مناظر جاده‌هاي ايران را تصوير مي‌کنند.

به زيبايي جنگل‌هاي بلوط

جاده‌هاي کوهستاني استان کرمانشاه با طبيعت متفاوتي که پيش روي گردشگران قرار مي‌دهد، از ديدني‌ترين جاده‌هاي ايران به شمار مي‌آيند. يکي از بکرترين آن‌ها خروجي بابا يادگار از جاده کرند غرب به سرپل ذهاب است. دو طرف جاده جنگل‌هاي بلوط و تپه‌هاي سبز و زرد نگاه‌تان را مجذوب و سرگردان مي‌کند و ديواره‌هاي سنگي عجيبي که گهگاه اطرافتان مي‌بينيد، شکلي اسطوره‌اي به جاده مي‌دهند. چسبيده به جاده بابايادگار آبشار گمنام، اما بي‌مانند ريجاب را هم مي‌توانيد ببينيد که ارتفاع آن بيش از 150 متر تخمين‌زده مي‌شود.

کباب‌خوري در جاده

بسياري از گردشگران جاده پاوه تا هجيج را براي ديدن اين روستاي زيباي کردنشين پيموده‌اند، اما اغلب نمي‌دانند‌ اگر همين جاده را تا انتها بروند با مناظر بکر و بديعي از رودخانه زلال سيروان، آبشارها و چشمه‌هاي گوناگون روبه‌رو مي‌شوند. کبابي‌هاي بين راه در منطقه بل‌بر هم با گوشتي لذيذ از شما پذيرايي مي‌کنند.

گراند کانيونِ ايران

جاده جم به فيروزآباد که مرکز استان فارس به عسلويه در کرانه خليج فارس را بسيار نزديک کرده است، از جاده‌هاي بسيار ديدني جنوب کشور است. در آغاز، جاده‌اي کوهستاني با شکل‌هاي خيالي و شگفت‌انگيز دو طرف جاده را گرفته است، اما هرچه بيشتر وارد استان فارس مي‌شويد جاده سبزتر و طبيعت شگفت‌انگيزتر مي‌شود. تنگه‌هاي اطراف جاده به ويژه شکاف «هايقر» تصاويري همچون دره «گراند کانيون» آمريکا را براي‌تان تصوير خواهد کرد، با اين تفاوت که اين جاده‌ها هم سبزترند و هم در عمق اين شکاف رودخانه‌اي پر آب جاري است.

همراه با خيالِ کوير شو!

اگر به تصاوير شگفت‌انگيز، وهم‌آلود و زيباي کويري علاقه‌منديد، جاده جندق به معلمان را از دست ندهيد. اين جاده از قلب کوير مرکزي ايران مي‌گذرد و جنوب و شمال آن را به هم وصل مي‌کند. به احتمال زياد در طول جاده تنها خواهيد بود و هنگام طي مسافت حدود 200 کيلومتري اين جاده انواع بافت‌هاي عجيب و غريب کويري را مشاهده خواهيد کرد.

در مسير يک بهشت گمشده

چابهار را بهشت گمشده ايران مي‌خوانند، خليجي که کمتر بين ايرانيان شناخته شده اما زيبايي‌هاي طبيعي و گردشگري‌اش منحصربه‌فرد است. براي رسيدن به بخشي از اين بهشت زيبا اما فراموش‌شده؛ بايد از جاده‌اي بگذريد که زيبايي‌اش کم از مقصدي که اين جاده به آن ختم مي‌شود؛ نمي‌آورد.

جاده ساحلي چابهار به گواتر يکي از جاده‌هاي کمتر ديده شده کشورمان است که شانه به شانه خليج امتداد يافته است. از زيبايي‌هاي پرشمار اين جاده، «کوه‌هاي مريخي» آن است. تالاب «ليپار» هم در نزديکي روستاي رمين و در 15 کيلومتري شرق چابهار در مسير جاده ساحلي چابهار - گواتر قرار گرفته است.

«ليپار» چشم‌انداز فوق‌العاده‌اي دارد به گونه‌اي که رويش گونه‌هاي بلوط و گزنه در آب، صحنه فوق‌العاده زيبايي خلق کرده که در هيچ جاي ديگر ايران ديده نمي‌شود. تالاب ليپار از مناطق زيبا و طبيعي چابهار است که در آن پرندگاني چون لک‌لک، طاووس، کبک و مرغ ماهي‌خوار آشيانه دارند.

همجوار با اين تالاب زيبا منطقه‌اي با نام دشتار قرار دارد که بوميان به آن عروس نيز مي‌گويند، علت اين نامگذاري، زيبايي منطقه و وجود درختان سرسبز و خرم است که مي‌تواند پذيراي علاقه‌مندان به طبيعت باشد.(دشتار در زبان بلوچ به دختراني اطلاق مي‌شود که هنوز ازدواج نکرده‌اند) در اين منطقه پنبه‌هايي وحشي به عمل مي‌آيد که بوميان از آن تشک و بالش تهيه مي‌کنند. القصه اين‌که اين جاده شما را به تجربه‌هايي باورنکردي رهنمون خواهد کرد.

شول آباد، جاده‌‌اي پر پيچ و تاب

«لرستان» به واسطه طبيعت بکر و نقاط ديدني‌اش؛ مقصدي ايده‌آل براي مارکوپولوهاي ايراني است. در اين خطه ديدني‌هاي جالبي وجود دارد که يکي از آن‌ها «شول‌آباد» است. دومين نقطه شهري در شهرستان اليگودرز که اسم و رسمش منتسب است به قبيله‌اي باستاني از قوم پارس به نام شول. براي رسيدن به اين مقصد بايد در جاده‌اي پا بگذاريد که در نوع خودش ديدني است. جاده‌اي که در دل کوه‌ها و تپه‌هاي سرسبز پيچ و تاب مي‌خورد و جان مي‌دهد براي عکاسي.

کلکسيون زيبايي‌ها

جاده گردشگري خلخال- اسالم که شهرستان خلخال در استان اردبيل را به اسالم در استان گيلان متصل مي‌کند؛ يک جاده زيبا و متفاوت است با آن‌چه تا به امروز ديده و سراغ داريد؛ دليلش هم شرايط خاص و اقليم کوهستاني و ترکيب طبيعت جنگلي و دشتي اين جاده طول و دراز است. طبيعت بکر و دست نخورده، زيبايي‌هاي وحشي جنگلي، زندگي سنتي افراد بومي، توليد عسل‌هاي ناب، وجود آبشار و درياچه، دشت وسيع گل و گياهان کمياب و... از جمله ويژگي‌هايي است که گردشگران مي‌توانند در اين جاده 70 کيلومتري مشاهده کنند. اين جاده که به دليل کوهستاني بودن حتي در تابستان هم از آب و هواي بسيار خنک برخوردار است، اغلب در نيمه دوم سال به دليل بارش برف و باران هاي سيل آسا بسته مي‌شود.

اين جاده مسيري براي ورود به بهشت طبيعت است، چراکه جاده خلخال – اسالم تنها يک جاده جنگلي نيست بلکه ترکيبي از جنگل و دشت، گلزار و آبشار و درياچه است؛ گويي کلکسيوني از زيباترين جاذبه‌هاي طبيعي کنار هم چيده شده‌اند تا شما را غافلگيرانه شاعر کنند.

البته افرادي که به اين جاده سفر مي‌کنند مي‌توانند از مسير روستاي «نهالستان پيرسون» در 20‌ کيلومتري اسالم به خلخال وارد جنگل شوند و از اين مناطق زيبا و افسونگر طبيعي به سمت بالاي جنگل و قله حرکت کنند تا به قله‌اي برسند که به دره «اشراف» معروف است، جايي که زيبايي و فريبندگي آن در حد کمال است.

در مسير قصرهاي جن و پري

زيباترين جاده کويري ايران، جاده شهداد به نهبندان است. سالانه به شمار گردشگراني که براي ديدن کوير زيباي شهداد، سفر به کوير را به جان مي‌خرند؛ افزوده مي‌شود.

گذر جاده از ميان بزرگترين عارضه‌هاي کلوخي جهان معروف به «کلوت‌هاي شهداد» که گردشگران از آن به عنوان قصرهاي «جن و پري» ياد مي‌کنند؛ از ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين جاده است. از سوي ديگر برآمدن خورشيد از شرق و تابيدن آفتاب بر شن‌هاي طلايي کوير و تماشاي غروب و نشستن ستاره‌هايي که همه زمان‌ها براي شمردن آن‌ها کم است بر آسمان کوير جاذبه‌هايي است که هر فردي را به کوير مي‌خواند.

اما اگر مي‌پرسيد در اين مسير چه ديدني‌هايي عايدتان مي‌شود مي‌گوييم که؛ اگر از شهداد به سمت نهبندان حرکت کنيد ابتدا از شهري با انسان‌‌هاي کوتاه قد مي‌گذريد و سپس از کنار گرم‌ترين نقطه جهان در گندم‌بريان گذر خواهيد کرد در همين حين نبکاها با پوشش گياهي منحصر به فرد را مي‌بينيد که به صورت تپه‌هايي پوشيده از گياه در کوير در گسترده زياد ديده مي‌شوند، کمي جلوتر از ميان منحصر به فرد‌ترين پديده کوير رد خواهيد شد و از شهر کلوت‌ها گذر مي‌کنيد که تشکيل شده است از سازه‌هاي کلوخي با ارتفاع 500 متر که ده‌ها کيلومتر امتداد دارند. مرتفع‌ترين هرم‌هاي ماسه‌اي ايران نيز در اين مسير قرار گرفته است، 40‌مخروط زيباي آتشفشاني از جمله ديگر زيبايي‌هاي اين جاده هستند. گذر از مجاورت گودترين چاله ايران و همچنين تجربه دشت‌هاي رنگي تشکيل شده از ماسه‌ها و شن‌هاي رنگين نيز از ديگر زيبايي‌هاي اين جاده است.

يک مسير ايده‌آل با شمال‌بروهاي قهّار

اگر شما هم يکي از آن شمال‌بروهاي قهار باشيد، به احتمال زياد از ميان جنگل بسيار زيباي عباس‌آباد گذشته‌ايد. جاده‌اي بسيار سرسبز و زيبا با درختان کهنسال و رستوران‌ها و سفره‌خانه‌هاي متعدد که در طول مسير عباس‌آباد به کلاردشت گسترده هستند. اين جنگل به اندازه‌اي زيبا است که اگر هر روز هم از آن عبور کنيد، باز چشم اندازهاي آن نگاه‌تان را پُر مي‌کند و زيبايي‌هاي آن براي شما کهنه نمي‌شود.

کلاردشت، دشتي بر فراز کوه‌ها و منطقه‌اي کوهستاني است که در غرب مازندران واقع شده و آب و هواي سرد کوهستاني دارد که بيشتر مواقع مه‌آلود است و حتي در تابستان بعضي از مواقع به پوشيدن لباس گرم نياز دارد. کلاردشت داراي دو جاده ارتباطي است که اولي آن از جاده تهران چالوس «جاده کندوان» و ديگري جاده جنگلي عباس آباد هستند.

از ابتداي جاده چالوس به تهران بعد از انتهاي کمربندي نوشهر يعني عبور از پل هوايي وارد جاده زيباي کندوان مي‌شويد بايد در ميان جاده زيباي جنگلي حدود 25 کيلومتري رانندگي کنيد تا به شهر مرزن‌آباد برسيد. از ضلع غربي جاده کنار تابلوي مسير کلاردشت تغيير مسير مي‌دهيد و براي رسيدن به کلاردشت بايد اين جاده کوهستاني را دوباره حدود 20 کيلومتري بپيماييد تا به کلاردشت برسيد .

مسير دوم از عباس‌آباد مي‌گذرد. جاده کناره خزري بين مسير چالوس به تنکابن منشعب مي‌شود و از ميان جنگل با درختان انبوه و بسيار زيبا به فاصله 25 کيلومتري قرار دارد که به غرب کلاردشت وارد مي‌شويد.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۴
    0 0
    جاده لردگان به ایذه با دریاچه های سد کارون سه و چهار و مناظر بی بدیل آن واقعا دیدنی است مخصوصا برای کسانی که می خواهند به مناطق جنگی بروند می توانند از این مسیر زیبا بروند
  • ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۴
    0 0
    دریای چمخاله گیلان لنگرود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس