تنها راه مقابله با فشارهای خارجی، توجه به مفاهیم اقتصاد مقاومتی است‌ که باید از دولت آغاز شده و به بدنه مردم نیز سرایت کند.

گروه اقتصادی مشرق -می‌گوید درست است که روحانی تیم اقتصادی با تجربه ای دارد، اما تجربه برای مدیریت در این شرایط کافی نیست. نقدهای جدی هم به احمدی نژاد دارد. معتقد است با پولهایی که در دوران احمدی نژاد به دست آمد خیلی کارها می‌شد کرد. محمد خوش چهره که در مجلس هفتم عضو کمیسیون اقتصادی بود در گفتگو با مشرق ادامه می‌دهد اقتصاد مقاومتی میتواند کشور را از نابه سامانی کنونی خارج کند. عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران درباره انصراف مردم از دریافت یارانه نقدی هم پیش بینی هایی کرد که در ذیل می‌خوانید.

مدیریت تیم اقتصادی دولت را چگونه ارزیابی می کنید؟

تحلیل من درباره تیم اقتصادی آقای روحانی این است که این تیم دارای توان مدیریتی قوی است . اغلب این آدم هایی که الان در کابینه آقای روحانی عهده دار مسولیت اقتصادی هستند، آدم های باتجربه ای هستند. اما یک چیز را نباید دراین میان یادمان برود که به تنهایی " تجربه " مدیران نمی تواند اقتصاد نابه سامان کنونی را به سامان کند.

شرایط کشور در حال حاضر ویژه است. در شرایط ویژه نیز مدیرانی باید اقتصاد را اداره کنند که دارای درک بالا از شرایط ویژه هستند. باید شرایط حساس امروز اقتصاد ایران توسط مدیران درک شود.

بیش از 3-2 میلیون نفر انصراف نمیدهند / چالش های اقتصاد ایران در سال 93 / شرط موفقیت اقتصاد مقاومتی/فرصت 700 میلیارد دلاری که احمدی نژاد از آن استفاده نکرد/امیدوارم خصلت های منفی احمدی نژاد ، به روحانی سرایت نکند/بی برنامه گی اقتصادی آفت بزرگ دولت روحانی

خب فرض کنید مدیران اکنون شرایط حساس کشور را می‌دانند،چه باید کرد ؟

برنامه ریزی. برنامه ریزی کنند در یک تا دوسال آینده چه باید بکنند. از دو تا 4 سال آینده چه باید بکنند. وقت خیلی کم است. فکر نکنید چهار سال وقت زیادی است؛ این زمان خیلی زود میگذرد. اگر توجه نشود خیلی زود فرصتها و زمان هایی که داریم به تهدید تبدیل میشود . اتفاقی که در دولت قبلی رخ داد. ما در دولت قبل فرصتهای بیشماری در حوزه اقتصاد داشتیم ، اما مدیران قبلی نتواستند به خوبی از آن استفاده کنند.

چند نمونه از این فرصتها را برای ما نام ببرید؟

انصافا فرصتها زیاد بود. درآمد افسانه ای 700میلیارد دلاری ایران در طول هشت مدیریت اقای آحمدی نژاد و دوستان ایشان بر کشور فرصت بی نظیری بود که اگر به خوبی مدیریت میشد ما با بحرانهایی کمتری در دوسال اخیر در کشور مواجه بودیم.

بله درست است تحریمها و فشارهای خارجی در نابسامانی اقتصادی کشور نقش داشت، اما آیا واقعا نمیشد آنها را مدیریت کرد؟ من به کسانی که می‌گویند نمی‌شد، نقد جدی دارم.

اقتصاد یعنی علم استفاده بهینه از منابع. ما در 8 سال اخیر منابعی گرانبهایی مانند نفت را فروختیم، اما به جای اینکه در ازای فروش آن منابع گران بها توسعه و رشد اقتصادی را به ارمغان بیاوریم تورم و ورشکستگی تولید داخلی و کاهش قدرت خرید مردم خودمان را شاهد بودیم.

اقای دکتر، خیلی نمیخواهم وارد بحث دولت قبلی و اشتباهات اقتصادی آقای احمدی نژاد شوم، چون موضوع گفتگوی ما نیست. ولی برخی میگویند مواضع شما نسبت به دولت آقای احمدی نژاد بیشتر سیاسی بود تا اقتصادی؟


اصلا و ابدا. نقدهای من به احمدی نژاد اقتصادی بود و هست. احمدی نژاد نتوانست با 700 میلیارد دلار کشور را به خوبی مدیریت کند . این پول کمی نبود. خود شما اگر با مدیری برخورد کنید که بر یک بنگاه اقتصادی سود ده مدیریت میکرده و پس از مدتی این بنگاه را به زیان ،تحویل نفر بعدی میدهد هشدار نمیدهید ؟

من به عنوان یک اقتصاددان وظیفه ام ایجاب میکرد که هشدار بدهم. اگر مواضع من را بروید بخوانید متوجه می‌شوید که نقدهای من تماما اقتصادی بوده و هشدارها و حتی نگرانی هایی که قبلا داده بودم، بسیاری از آنها متاسفانه به واقعیت پیوسته است. متاسفانه آقای احمدی نژاد خیلی به توصیه های اقتصادی کارشناسان گوش نمیداد. البته امیدوارم این خصلت و ویژگی منفی احمدی نژاد، به روحانی سرایت نکند.

آقای دکتر نوع مدیریت و برنامه ریزی دولت یازدهم را تاکنون چگونه ارزیابی می کنید؟

ببینید من فکر میکنم دولت برنامه جدی – منسجم و با حساب و کتابی برای آینده اقتصاد ایران تدوین و طراحی نکرده است. شما همین روند توزیع سبد کالای رایگان میان مردم را ببنید. این کار خیلی ایراد داشت . همین توزیع نامناسب کالای رایگان میان مردم نشان داد تیم اقتصادی آقای روحانی خیلی با هم منسجم نیست.

معتقدید نباید سبد کالای رایگان توزیع میشد ؟ مخالفید ؟

من با اصل توزیع سبد کالای رایگان میان اقشار آسیب پذیر به عنوان یک رویه مخالف هستم ،اما درصورتی این روش بخواهد یک شیوه کوتاه مدت و مقطعی باشد، میتوان تا اندازه‌ای از نقد آن اغماض کرد.

از سوی دیگر روشی که دولت در اجرای سبد کالا آن را اجرا کرد، بی نظمی گسترده و غیرقابل قبولی را نشان میداد و قابل نقد بسیار زیاد بود. میخواهم بگویم شواهدی مانند آشفتگی در نحوه توزیع سبد کالا نشان میدهد که دولت برنامه خاصی برای ماههای آتی اقتصاد ندارد. این یک آفت بزرگ است. اگر جلوی این بی برنامگی گرفته نشود اقتصاد ایران در ماههای آینده ضربه های بدی خواهد دید.

مشکل دولتمردان ما این است که فکر میکنند وقت زیاد دارند؛ اصلا وقت نیست. باید هر چه زودتر با تدوین یک برنامه یک تا چهار ساله وضعیت را مقداری سامان داد.

بیش از 3-2 میلیون نفر انصراف نمیدهند / چالش های اقتصاد ایران در سال 93 / شرط موفقیت اقتصاد مقاومتی/فرصت 700 میلیارد دلاری که احمدی نژاد از آن استفاده نکرد/امیدوارم خصلت های منفی احمدی نژاد ، به روحانی سرایت نکند/بی برنامه گی اقتصادی آفت بزرگ دولت روحانیبزرگترین چالش های اقتصادی دولت در سال 93 چیست؟  فکر میکنید کشور در سال جاری با چه مشکلات اقتصادی روبرو خواهد شد؟

همان طور که گفتم دولت باید با یک برنامه ریزی کوتاه مدت – میان مدت و بلند مدت مشخص کند چه میخواهد بکند . من برنامه خاصی در این باره از دولت ندیدم. من توجه به تولید را در سال 93 به دولت توصیه میکنم. این توجه باید خیلی ویژه باشد. اوضاع تولید در کشور خیلی مناسب نیست.

من در اینجا به شما میگویم تنها راه مقابله با فشارهای خارجی و توجه به مفاهیم اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبرمعظم انقلاب توجه ویژه به تولید ملی و داخلی کشور است . این باید از دولتمردان آغاز شود و به تدریج به بدنه مردم نیز سرایت کند .

دولت باید هرچه زودتر موانع تولید را بررسی کرده و اعلام کند ایراد کار کجاست . بعد با حمایت از تولید هم روند اشتغالزایی را افزایش دهد و هم رشد اقتصادی را بالاببرد.  به یاد دارم قبل از انتخابات ریاست جمهوری 92 آقای روحانی گفت موانع تولید را پس از پیروزی در انتخابات بررسی کرده و مشکلات را مرتفع خواهد کرد . بعدش من چیزی ندیدم که آن را اجرایی کند . توصیه میکنم هر چه سریعتر اقدامات مقتضی در این باره انجام شود .

جالب است بدانید توجه به تولید از بروز بسیاری از چالش های احتمالی ایجاد شده در سالهای بعد نیز جلوگیری میکند. هم اکنون کشور با انبوهی از فارغ التحصیلان جوان جویای کار مواجه است که منتظر پیداکردن شغل مناسب هستند . حالا من کاری ندارم در گذشته سیاستگذاری هایی درباره آموزش عالی و فقدان یک رابطه دوسویه صنعت و دانشگاه برقرار نشده اما حالا گذشته ها ، گذشته و امروز جوان ما یک دانشگاهی است و کار میخواهد.

اگر به تولید توجه ویژه شود بسیاری از همین چالش ها که باعنوان بروز پدیده ای به نام بیکاری یاد میشود حل خواهد شد . پیش بینی ها حاکی است طی چند سال آینده 10 میلیون نفر به بازارکار وارد خواهند شد که این پدیده میتواند میتواند برای فضای سیاسی – اجتماعی و اقتصادی کشور درصورت درمان مناسب خطرآفرین شود .

ازدیگر چالش هایی که میتواند در سال 93 چالش آفرین باشد بحث دلار – قدرت خرید مردم و تورم خواهد بود . باید برای هریک از متغیرها برنامه های خاصی تدوین و طراحی شود .

بیش از 3-2 میلیون نفر انصراف نمیدهند / چالش های اقتصاد ایران در سال 93 / شرط موفقیت اقتصاد مقاومتی/فرصت 700 میلیارد دلاری که احمدی نژاد از آن استفاده نکرد/امیدوارم خصلت های منفی احمدی نژاد ، به روحانی سرایت نکند/بی برنامه گی اقتصادی آفت بزرگ دولت روحانیفکر می‌کنید دولت یازدهم میتواند به خوبی فاز دوم را اجرایی کند ؟

ببنید من نقدهای جدی درباره هدفمندی و نحوه اجرای فاز دوم دارم. البته از سویی دیگر مهم ترین بخش هدفمندی را هم تولید میدانم . تنها درصورت اهمیت دادن به بخش تولید فاز دوم میتواند به موفقیت برسد.

درباره خود انصرافی نظرتان چیست؟ دولت دربرنامه ای پیش بینی کرده چند میلیون نفر از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند. نظر شما چیست؟ آیا چنین چیزی امکان پذیراست؟

من فکر نمیکنم بیش از 3-2 میلیون نفر ازدریافت یارانه نقدی انصراف بدهند. مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد. سوال من این است چه منطقی ایجاب میکند که مردم از اغلب مردم از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند. لذا دولت باید می بایستی قبل ازآغاز ثبت نام مردم برای اجرای فاز دوم، با آگاه سازی مردم، امکان خدمت‌ رسانی بهتر به آن‌ها را فراهم میکرد .من معتقدم اگر این کار را میکرد به راحتی میتوانست ۵۰حداقل درصد از یارانه بگیران فعلی را از گرفتن یارانه نقدی منصرف کند. اما هم اکنون فکر نمیکنم بیش از 3-2 میلیون نفر از مردم کشور از گرفتن یارانه نقدی انصراف دهند.

یعنی شما میگویید باید دولت به همه مردم یارانه ی نقدی بدهد ؟

نه من این را نمیگویم . اتفاقا معتقدم پرداخت یارانه نقدی به همه مردم کشور عین بی عدالتی است . باید مکانیزم یارانه ی نقدی طوری طراحی و تدوین شود که فقط عده ای خاص نقدا یارانه بگیرند . بنابراین معتقدم پرداخت نقدی به همه ایرانی ها مانند تجویز مُسَکن پیش از شروع درمان است. دوباره تاکید میکنم باید محوریت تولید در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها مورد تاکید قرار گیرد .

سوال بعدی من درباره مذاکرات هسته ای و نتیجه آن بر اقتصاد ایران است. تحلیلتان دراین باره چیست ؟ فکر میکنید باید خوش بین بود و اقتصاد را به دست نتیجه مذاکرات سپرد ؟

ببینید ؛ بنده در رسانه ها میبینم هر روز اخبار و تحلیل های مختلف و متفاوتی درباره نتیجه مذاکرات و آینده اقتصاد ایران منتشر میشود . برخی ها به آینده مذاکرات خوش بینند و برخی ها بدبین . برخی ها میگویند اگر مذاکرات به نتیجه برسد اقتصاد ایران شکوفا میشود و برخی ها میگویند .....

من نظر خاصی درباره آینده مذاکرات هسته ای نمیتوانم بگویم ؛ چون اقتصاددانم . اما توصیه میکنم به طور جدی به مباحث اقتصاد داخلی و تولید ملی فکر کنیم که اگر مذاکرات بر فرض هم با مشکل برخورد کرد و حداقل زمانش طولانی شد ، فرصت را هدر نکرده باشیم . نگاه ما باید به داخل باشد ، همان طور که رهبر فرمودند به پتانسیلهای داخلی فکر کنیم .

بیش از 3-2 میلیون نفر انصراف نمیدهند / چالش های اقتصاد ایران در سال 93 / شرط موفقیت اقتصاد مقاومتی چیست؟/فرصت 700 میلیارد دلاری که احمدی نژاد از آن استفاده نکرد/امیدوارم خصلت های منفی احمدی نژاد ، به روحانی سرایت نکند/بی برنامه گی اقتصادی ،آفت بزرگ دولت روحانی است

آقای خوش چهره اگر اجازه بدهید به سراغ مقاومتی و مفهوم آن در دولت یازدهم بپردازیم . تحلیلتان از باور مسولان اقتصادی دولت یازدهم به مفاهیم اقتصاد مقاومتی چیست؟

باید توجه کنیم که اقتصاد مقاومتی یک اقدام تاکتیکی و موقت و مقطعی نیست ، بلکه یک نسخه فوق‌العاده ضروری و عملیاتی برای اقتصاد کشور است . درصورتی که کم کاری در این زمینه صورت بگیرد کشور با مخاطرات جدی مواجه خواهد شد .

من چند ویژگی را برای یک سیستم اقتصادی مقاومتی بیان میکنم . اول اینکه این سیستم باید پویا باشد . یعنی منفعل عمل نکند و در عین حال به دنبال رفع محدودیت های فعلی باشد . ولی برای رشد در شرایط جدید تلاش کند .

تکیه اصلی اقتصاد مقاومتی به ظرفیتهای داخلی –بومی و در جاهایی که نیاز به بیرون است ضمن تسهیل روش ها باید به دنبال دستبابی و بومی سازی برخی کارها برویم .

باید درباره اقتصاد مقاومتی تاکید کنم گسترش و تعمیق فرهنگ اقتصاد مقاومتی و باورداشت آن از سوی مردم و مسولان می تواند ضامن موفقیت تمام راهکارها و سیاستگذاری ها باشد . امیدوارم فرهنگ سازی جدی و منسجمی درباره اقتصاد مقاومتی صورت گیرد . از دولت میخواهیم هر چه زودتر این کار را در الویتهای خود قرار دهد . فرهنگ سازی خیلی مهم است .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    به یقین دکتر خوش چهره نکات منفی دیگری هم در ارتباط با دولت احمدی نژاد گفته که به مذاق مشرقیون خوش نیامده و سانسور شده
  • ناشناس ۰۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    به نکته خوبی اشاره کرده اند آقای روحانی برنامه مشخصی برای اقتصاد و رونق تولید نداشته و ندارند و این مسئله در تبلیغات انتخاباتی ایشان هم مشهود بود .
  • بلالی ۰۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    آفرین به نکته خوبی اشاره کردید
  • ۰۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    متاسفانه اشتباه بزرگ ما بعد از انقلاب این بود که معنای شدن سیاست و اقتصاد و فرهنگ و.. این است که رجال سیاست و اقتصاد و فرهنگمان افرادی با ظاهر اسلامی و ریش و اهل و نماز و روزه باشند. در حالی که حواسمان نبود که سیاست و یا اقتصاد و یا فرهنگ زمانی اسلامی می شود که آن را از دل اسلام و نه از تئوریهای غربی استخراج کنیم. عنیت حقیقی اسلامی شدن جامعه سخنان شهید رجایی بود که می گفت من معتقدم ما راه حل ها را باید از مکتب خودمان استخراج کنیم. اما متاسفانه ما تصور کردیم می شود چند جمله از عقود اسلامی در کتابهای اقتصاد نوشت و اقتصاد اسلامی ایجاد کرد. نمونه مجسم این مسیر را در سخنان آقای خوش چهره می توانید ببینید. او ظاهرا مردی مسلمان و متدین است اما تمامی سخنانی که در اقتصاد می گوید و تمامی راه حل هایی که مد نظر دارد دقیقا برگرفته از سکولاریسم است. اگر با خودمان تعارف نداشته باشیم آنچه در دنیا علم اقتصاد نامیده شده هم چیزی جز نظریات مالی دنیای سرمایه داری بر پایه ایدئولوژی لیبرال دموکراسی نیست. در این تعریف از اقتصاد البته چیزی به نام بیت المال جایی ندارد. می بینید که اقتصاددانان به خرانه دولت به چشم سرمایه و به دولت به چشم بنگاه اقتصادی نگاه می کنند که باید به سوددهی برسد. در تمام سخنان آقای خوش چهره و سایر اقتصاددانان نخواهید دید که بگویند بیت المال امانت مردم در دست حکمرانان است و ارث پدریشان نیست. در تعالیم اسلام اساسا صدقه دادن و انفاق از بیت المال جایز نیست حتی به برادری مانند عقیل. بلکه فقیر شرعی صرفا مخارج سال خود را از وجوهات شرعیه دریافت می کند و آنچه باقی می ماند مال بالسویه و متعلق به همه است. چیزی که متاسفانه عده تی در صدد انکار آن هستند. همچنین می بینید که چگونه این اقتصاددان معتقد است سرمایه گذاری برای مردم روستاها و ایجاد راه و درمانگاه و مدرسه و.. برای آنان " صرفه اقتصادی" ندارد. او معتقد است آنچه احمدی نژاد از بیت المال صرف آباد کردن مناطق محروم کرده است جز هدر دادن 700 میلیارد دلار نیست. او راست می گوید البته اگر بیت المال را سرمایه شخصی بدانیم که باید به سوددهی برسد. قطعا با همان حجم سرمایه گذاری در شهرهای بزرگ سود بسیار بیشتری عاید دولت می شد و البته به چشم اقتصاددانان هم می آمد. اینجا است که باید دلیل اصرار رهبری مبنی بر اسلامی شدن علوم انسانی را فهمید. اما متاسفانه کسانی که باید دنبال اسلامی شدن علوم انسانی باشند ، صرفا قصد دارند با مخلوط کردن چند آیه و حدیث به متون غربی آنها را اسلامی کنند. گر چه این سخنان خوشچهره دلایل دیگری دارد که مهمترین آنها از همان روز معرفی کابینه نهم و قرار نگرفتن وی در لیست بوجود آمد.
  • ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    آقای چهره خوش من یک کشاورز هستم همه گونه فرمول های اقتصادی را هم نسبتا بلدم - این بدنه تولید قادر به تامین معاش شما و امثال شما که با حرف زدن نان در می اورید و گندمی که برای کشاورزان 3دلار تمام در هرکیلو تمام می شود از همین خزانه با 30 سنت از کشاورز می گیرید و موی خورید اگر هم صدائی از کشاورز و صنعتگر و تولید و توزیع از دست اندرکاران در بیاید با هزار توجیه و تاویل آن را نیم پذیرید حرف فقط حرف خودتان است و بس این هاست که وضع کشوررا با مباحثه شما اهالی اقتصاد سیاسی به مشکل انداخته است - چرا نقطه صدور و دقل بازی آمریکا و سازمان های بین الملی که ظاهرشان بین المللی است و پشیزی توان فهم حق ملت ها را ندارند و در خدمت غرب و شیطان بزرگ را به قیمت مخدوش شدن وحدت سیاستمداران در داخل اقدام می کنید - شما برای مملکت چه کار کرده اید - قدر این مردم را بدانید که امثال شما هارا تحمل می کنند و هزینه و حقوق و مزایای شماهارا تامین می کنند/ - نگاهی به فیش های برق و گاز و آب و تلفن و... بنزین و... که برای گذران زندگی شماها مستقیما ممر در آمد دولت هاست بیندازید متوجه می شوید که مردم با چه فشاری در زندگیشان دارند برای شما ها خیلی خودمانی بگم نان می رسانند - حالا نصیحت مردم به شما این است که حد اقل این نان را برای یکدیگر تلخ نکنید نوش جانتان/
  • ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    فی البداعه از این اقا سؤال کنید ارکان برنامه ریزی چند تاست - فقط بلغور کردن برنامه ریزی برنامه ریزی برنامه ریزی که همین برنامه ها منشاء مشکلات مردم است چه تضمینی برای اغلاط برنامه هایتان به مردم می دهید که چهار سسال دیگه نگوئید اله ب ل جیم ب له
  • فرهاد ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    آقای خوش چهره شما شایستگی وزارت را نخواهید داشت.
  • سید محسن ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    بنده به عنوان یک شهروند عادی که مدرک دانشگاهی آنچنانی ندارم و چندان از اقتصاد هم سرمون نمیشه! در دولت قبل با طرح هدفمندی یارانه ها به این شکل و واریز نقدی به حساب مردم کلا مخالف بودم و میدونستم اقتصاد مملکت از هم میپاشه!و اینرا نه من تنها شاید خیلی از مردم هم میدونستند و خدا خدا میکردیم این طرح تو مجلس رای نیاره که متاسفانه چنین نشد و الان نیز طبق صحبتهای آقای خوش چهره دولت میبایست با آگاه سازی مردم نسبت به حذف یارانه های نقدی و کمک به اقتصاد کشور و علی الخصوص معیشت مردم گام جدی بردارد
  • ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    معنی پویایی منفعل بودن نیست؟ ایشون گفتن پویا باشد اما منفعل عمل نکند!
  • امیر تبریز اوغلی ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    بیدار شو. تدابیر دولت سبد تدبیر را ببین
  • میترا1 ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    همه میدونن که انتقادات ایشون ب دولت قبلی که سازندگیش توی تاریخ ایران اگه نگیم بی نظیر کم نظیر بوده سیاسیه و مبنای اقتصادی نداره . تقوی برادر من تقوی
  • حجت ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    ماعاشق روحانی نیستیم.ولی با احمدی نژاد هم موافق نیستیم
  • حجت ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    دقیقا همینطوره.اصلا تا حالا فکر کردید دلیل عقب افتادن ظهور همین موضوعه؟ماکه8سال جنگ،باسر فدای رهبرمون شدیم ولی چرا امام زمان عج نیومدند؟چون پایه های نظام حکومت اسلامی درست نبود.در واقع فقط مسئله حفظ جان امام زمان(عج) نیست تا ظهور اتفاق بیفته.بلکه باید برای ساختمان حکومت اسلامی، پی ریزی اسلامی بشه.که از روایات ما معلوم میشه وظیفه ی ایرانیانه که این پی ریزی رو انجام بدن.خلاصه تا ما اقتصاد وفرهنگ و علوم اسلامی(از دل قران ومنابع اسلامی درنیاریم)منتظر ظهور بودن،بی نتیجست.این امام زمان عج که منتظر ظهور وتحول درون ماست تا خودمونو لایق حضورش کنیم
  • ایران ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    چرا نمی گذارید احمدی نژاد در یک مناظره زنده تلویزیونی از سرگذشت 700 میلیارد دلار حرف بزند و بگوید این منابع در طول هشت سال کجا مصرف شده است... سالی صد میلیارد دلار برای جعیت نزدیک 80 میلیونی و کشوری با مسائل و مشکلات فروان در حوزه های زیر ساختی پول زیادی است؟؟ مگر بخش عمده ی از این درامد افسانه ای از منابع حاصل از فروش نفت و گران شدن آن نیست؟ ان طور ما بی سواد ها از اقتصاد سیاسی جهان می فهمیم خصوصا اوضاع اقتصادی کشورهای صادر کننده منابع خام در ازا گران شدن یک دلاری هر بشکه نفت خام، کشورهای صنعتی تولیدات متنوع خود به کشورهای صادر کننده نفت را دو دلار گران می کنند و اگر غیر از این بود باید امروز کشورهای صادر کننده منابع خام برترین اقتصاد های جهان بودند. مردم نمی دانند خزانه خالی شما را باور کنند یا امار متناقض خودتان از میزان ذخایر ارزی ایران را؟ ما به عادت بسیار زشت تبر زدن به درخت افتاده گرفتاریم بگذارید لااقل نیم ساعت بدون ترس از مسائل اقتصاد ایران و مسائل پشت پرده ان بگوید
  • محمد مجتبي ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    با همه اينكه دكتر خوش چهره انسان سالم و كارداني است ولي نقد هاي ايشان در 8سال گذشته اغلب سياسي بوده و به نوعي جنبه انتقام گيري دارد خود ايشان مي دانند به غير از يك و نيم سال آخر دولت احمدي نژاد كه شرايط تحريم بسيار تاثير گذاربود قبلش شرايط خوب و نحوه مديريت تيم اقتصادي دولت هم مطلوب بود همين امروز دولت جديد با توجه به اينكه روابط خود را با آمريكا و اروپا بهبود بخشيده باز داره از تحريم ها گلايه مي كنه و شما مطمئن باشيد اگر گشايشي در اقتصاد ايجاد نشود باز هم اين دولت مي گويد مقصر دولت قبلي و تحريم ها بود !!!!!!!!!!
  • ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    اقای حجت ! مومده تا بفهمی که احمدی نژاد کی بود ! زنده باد احمدی نژاد مردمی
  • ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    همه می دونن!!!!!!!!! از کی تا حالا شماها شدین همه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ تقوی خواهر من تقوی
  • محمد رضا ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
    0 0
    این ادم از همان روز اول با احمدی نژاد بد بود . چرا با احمدی نژاد ی ها مصاحبه نمی گیرید
  • محمد جعفری ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    اگر سیاستمداران ایران بتوانند موضوعات حاشیه ای و هزینه بر از قبیل سوریه را حل نمایند بیشتر مشکلات حل میشود چون مردم از این موضوعات به شدت خسته شدند عمر ما در حال تمام شدن است و هیچ امیدی به بهبود اوضاع کشور نیست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس