به گزارش مشرق، شامگاه 25 فروردینماه مراسم پاسداشت سپهبد شهید علی صیاد شیرازی با حضور حجتالاسلام آل هاشم رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، امیر حسن سیفی معاون نیروی انسانی ارتش، امیرشیخ حسنی از معاونین ستاد کل نیروهای مسلح و حجتالاسلام شهاب مرادی معاون فرهنگی هنری شهرداری تهران در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
در این مراسم امیر سرتیپ عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده کل ارتش در سخنانی بیان کرد: خداوند بزرگ را سپاسگزارم که توفیق داد عضوی از این مجلس باشم و درباره شهید صیاد شیرازی و هشت سال دفاع مقدس سخن بگویم. آنچه که درباره شهید صیاد شیرازی همواره در ذهن همه مردم مطرح میشود این است که چرا شهید صیاد شیرازی در قلبهای آحاد مردم وجود دارد و همه به او ارادت قلبی دارند.
وی ادامه داد: روزی که شهید صیاد شیرازی به شهادت رسید یک روز غیرتعطیل بود و مراسم تشییع ایشان نیز بسیار باشکوه و بینظیر برگزار شد به گونهای که برخیها معتقدند بعد از مراسم تشییع امام خمینی (ره) این مراسم تشییع و حضور مردمی بسیار پررنگ بوده است.
وی با اشاره به ویژگیهای شهید صیاد شیرازی خاطرنشان کرد: تدین، تشرع و ولایتمداری از جمله ویژگیهای شهید صیاد شیرازی به شمار میآید. علاوه بر این در رأس همه خصوصیات اخلاقی این شهید بزرگوار اخلاص او بیهمتا بود. نور این خصوصیات اخلاقی و رفتاری شهید صیاد شیرازی آنقدر درخشنده و پرتلألوء است که برخی دیگر از ویژگیهای ایشان همانند مدیریت و فرماندهی او را تحت تأثیر قرار داده است.
سرتیپ موسوی ادامه داد: شهید صیاد شیرازی در طول دوران دفاع مقدس فرماندهی عملیاتهای بزرگی مانند طریقالقدس (فتح بستان)، فتحالمبین،الی بیتالمقدس (فتح خرمشهر) و عملیات مرصاد را بر عهده داشته است. همچنین قبل از شروع دوران دفاع مقدس با حضور در شمالغرب کشور به مقابله با ضد انقلاب پرداخت. باید بگویم بخش عمده مدیریت و فرماندهی قبل و بعد از عملیات است. به عنوان مثال هنگامی که عملیاتی انجام میشود مواردی همچون موقعیتی که قرار است عملیات شود، طراحی عملیات، انتخاب یگانهای عملکننده، هدایت یگانها و حفظ موقعیت تصرفشده از جمله شاخصههای یک عملیات هستند که فرماندهی باید آنها را مدیریت کند.
جانشین فرمانده کل ارتش با تأکید بر اینکه ارتش بعث عراق ارتش پاتک(ضدحمله) به شمار میآید، توضیح داد: شاید برخیها احساس کنند که وقتی عملیاتی انجام شد و منطقهای به تصرف درآمد دیگر کار آسان است اما اینگونه نبود. ارتش بعث عراق را بسیاری از فرماندهان؛ ارتش پاتک میدانستند. به این صورت که پس از تصرف منطقهای توسط نیروهای ایرانی، عراق با تاتکهای مختلف پاتکهای سنگین خود را علیه نیروهای ایرانی آغاز میکرد. در این شرایط فرماندهی و مدیریت بسیار سخت و مهم است.
وی یادآور شد: آنچه که موجب شده است شهید صیاد به عنوان موفقترین و پرافتخارترین فرمانده دوران دفاع مقدس مطرح شود به جز مدیریت و فرماندهی ویژگی روحیه جهادی او بود. برای همین شهید صیاد شیرازی الگو و نمونه بارز و برجسته مدیریت جهادی است بنابراین از امروز تا روزی که لازم باشد برای تحقق شعار سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گرفته است تلاش خواهیم کرد.
وی در پایان یادآور شد: شهید صیاد شیرازی 14 خصوصیت ویژه مدیریتی داشت که اکنون به دلیل کمبود وقت فقط میتوانم به یک یا دو نمونه آن بپردازم. دقت، توکل و بیاعتنایی به برخی سرزنشها از جمله ویژگیهای مدیریتی شهید صیاد شیرازی به شمار میآید. در دوران دفاع مقدس با آنکه شخص شهید صیاد شیرازی یکی از استادان برجسته نظامی بود اما همواره با کارشناسان حوزه دیگر تبادل نظر میکرد و همواره از مشورت دیگران استقبال میکرد. همچنین گاهی هم کسانی ایشان را به دلایلی مانند نبود امکانات سرزنش میکردند اما ایشان به این ملامتها بیاعتنایی میورزید. یکی دیگر از خصوصیتهای شهید صیاد شیرازی روحیه نابغهپروری بود به گونهای که به دیگران فرصت میداد تا استعدادهای خود را شکوفا کنند و برای سخنان آنها وقت اختصاص میداد.
در بخش پایانی این مراسم از خانواده شهید صیاد شیرازی تقدیر به عمل آمد.
جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بسیاری از شاخصههای فرماندهی و مدیریت نظامی شهید صیاد شیرازی به دلیل ویژگیهای خاص اخلاقی و رفتاریاش بازگو نشده است.
منبع: ایسنا