کد خبر 301048
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۶

در حالی دولت با اعلام غیرقانونی بودن خرید و فروش امتیاز مسکن مهر خود را از مشکلات آینده این پروژه ها خارج کرده است، که دلالان و واسطه ها بدون مشکل با دادن آگهی در روزنامه ها امتیازها را می‌فروشند.

 به گزارش مشرق، با وجود اعلام چندباره وزارت راه و شهرسازی مبنی بر غیرقانونی بودن معاملات مسکن مهر، اما این قراردادها بصورت علنی در شهرهای جدید اطراف تهران انجام می‌گیرد و حتی خریداران نام و شماره تلفن خود را هم پای آگهی ها اعلام می کنند که نشان می‌دهد مشکلی از سوی دولت برای آنها بوجود نمی‌آید.

در یکی از این آگهی ها عنوان شده است که در برج های 15 طبقه پردیس در فاز 11 با 50 میلیون تومان صاحبخانه شوید و در آگهی دیگری اعلام شده خریدار امتیاز در کلیه فازهای پردیس هستیم!

براساس این گزارش، پروژه های مسکن مهر در شهرهای جدید جولانگاه دلالان و واسطه ها شده است و دولت هم اقدام عملی در این خصوص انجام نمی‌دهد در حالیکه دلالان به خرید و فروش امتیاز مسکن مهر می پردازند و خریداران این امتیازها حتی از وضعیت واحد خود هم مطلع نیستند.

بر این اساس دلالان به صورت تلفنی و فقط با عنوان اینکه این واحدها در چه فازهایی هستند مشتری را ترغیب برای خرید امتیاز می‌کنند و اگر مشتری به آنها مراجعه کند یکی از پروژه ها را که ممکن است واحد واقعی آنها نباشد به خریدار نشان می‌دهند و از آنجاییکه هنوز سند رسمی برای واحدهای مسکن مهر صادر نشده است بنابراین واحدهای نیمه ساخته هم به درستی مشخص نیستند و خریدار اطلاع درستی از جانمایی واحدها ندارد.

به همین جهت برخی از دلالان واحدهای دیگری را به خریداران نشان می‌دهند؛ البته اگر خرید و فروش امتیاز انجام شود کار قدری دشوارتر می‌شود زیرا هنوز ساخت واحد در مراحل اولیه است و اصولا ساختمانی وجود ندارد که خریدار از ساخت آن مطمئن باشد.

یکی از این واسطه ها اعلام کرد که امتیاز هر واحد 15 میلیون تومان است که باید به مالک واحد پرداخت شود همچنین خریدار باید سهم آورده‌ای که تاکنون مالک پرداخت است را هم به وی بپردازد.

براین اساس سهم پرداختی خریدار به 40 میلیون تومان می رسد و از سوی دیگر باید مابقی آورده مورد نیاز برای ساخت واحد را هم خریدار بپردازد که در نهایت رقم آورده با احتساب 25 میلیون تومان پرداختی به حدود 40 میلیون تومان می رسد در حالیکه از نظر قانونی این واحد هنوز به نام مالک است و اسم خریدار جدید در سامانه مسکن مهر ثبت نشده است.

گرچه تمامی واسطه ها اعلام می کنند که این خرید و فروش بصورت قولنامه ای انجام می‌شود اما در صورت بروز مشکل میان خریدار و فروشنده به دلیل اینکه هنوز وام مسکن به نام خریدار اول است و در سامانه مسکن مهر هم اسمی از خریداران بعدی وجود ندارد بنابراین خریدار با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد تا بتواند مالکیت خود را اثبات کند.

با این حال، اغلب این واحدها تا یکسال و نیم و دوسال دیگر به پایان می رسد و هنوز وضعیت مشخصی ندارد اما با وجود تمام این مشکلات، ارزش افزوده بالای مسکن و کاهش قدرت خرید خانوارها موجب شده است که خریداران ریسک را پذیرفته و خیال خود را بابت داشتن مسکن راحت کنند. در حالیکه دولت با اعلام اینکه این قراردادها غیر قانونی است کاملا خود را از مشکلات آینده اینگونه معاملات خارج کرده است.

البته وزارت راه و شهرسازی بارها اعلام کرده مصوبه خرید و فروش مسکن مهر را به شهرهای جدید ارسال می‌کند اما هنوز این مصوبه به شهرهای جدید ارسال نشده است ضمن آنکه مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در این باره گفته بود که برای خرید و فروش مسکن مهر باید سامانه ای تهیه شود تا سازو کار انتقال واحدها مشخص باشد اما هنوز خبری از تعیین تکلیف این موضوع هم نیست.

بنابراین ساکنان و خریداران مسکن مهر در آینده علاوه بر مشکلات شهرنشینی که با آن روبرو خواهند بود باید با مالک های نامشخص و خریدارانی که ممکن است چندبار تغییر کرده باشد هم مواجه‌اند.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس