به گزارش مشرق، برنامه نود دوشنبه اول اردیبهشت، حوالی ساعت ۲۲:۴۶ دقیقه شب روی آنتن رفت تا فردوسیپور یکی از طولانیترین برنامههایش را تجربه کرده و حوالی ساعت ۳ بامداد روز سهشنبه با بینندگان برنامهاش خداحافظی کند؛ اما خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، موضوعی بود که زمان طولانی از این برنامه را از آن خود کرد و شاید مهمترین خروجیاش این بود که استقلال و پرسپولیس خصوصی نمیشوند.
با توجه به انتشار ریز قراردادهای بازیکنان استقلال و پرسپولیس در چند هفته اخیر، پرسش پیامکی برنامه به این اختصاص داشت که آیا با شفافسازی قراردادهای بازیکنان تیمهای حاضر در لیگ و پایین آمدن مبالغ آن موافقید یا خیر که البته در تنظیم سؤال و گزینهها، اندکی ایراد منطقی داشت که فردوسیپور اندکی پس از پخش آن به این ایراد اشاره کرد.
با توجه به اتفاق عجیب برنامه نود هفته گذشته در خصوص پادرمیانی فردوسیپور برای بخشش یک قاتل توسط خانواده فوتبالی عبدالله حسینزاه در آغاز برنامه گزارشی از این ماجرا به همراه صحبت با خانواده مقتول که هفته گذشته با گذشت خود در صدر اخبار ایران و بسیاری از رسانههای خارجی قرار گرفتند پخش شد. (فیلم را اینجا ببینید)
فردوسیپور پیش از پخش این آیتم، آن برنامه را به مناسبت روز مادر به مادری که با این بخشش درس بزرگی به همه داد، تقدیم کرد.
اما این تنها گزارش ویژه این برنامه هم نبود. عوامل این برنامه به مناسبت روز مادر به منزل مادر علیرضا منصوریان رفته بودند. این اتفاق در حالی بود که حمید استیلی و مادرش هم در این مهمانی بودند.
گزارشگر برنامه نود نخست با مادر منصوریان گفتوگو کرد و از او درباره کودکی علیرضا منصوریان پرسید که مادر او گفت: «همیشه در کوچهها دنبالش بودم. اگر میدانستم فوتبال این قدر پیشرفت میکند، اجازه میدادم تا پسرم زودتر فوتبالیست شود».
مادر منصوریان ادامه داد: «یک روز رفتم مدرسه و با ناظم مدرسهشان حرف زدم. آن زمان میدیدم که آقای پروین فوتبال بازی میکند اما فکر نمیکردم اینها قهرمان شوند. برای علیرضا اینقدر کفشهای اسپورتکس خریدم که حسابش از دستم در رفته است».
اما سخنان پایانی مادر بازیکن سابق تیم ملی؛ آنجا که گفت: «ما در محله یک تعاونی داشتیم که هر وقت جنسی، چیزی میآورد در خانهها را میزد و میگفت فلان جنس را آوردهام. یک بار یخشکن آورده بودند و من رفتم گفتم که برای پسرم میخواهم و شماره ۳۷. اما آنها گفتند یخ شکن که شماره ندارد. بعدش فهمیدم که منظورشان چه بوده است».
در ادامه این گفتوگو مادر حمید استیلی هم برای دقایقی حرف زد و گفت: «خسته شده بودم از بس برای سه پسرم کفش و شلوار خریده بودم. از همان زمان هم میگفتم اول درس بعد فوتبال. خدا را شکر الان راضیام. من پسر بزرگم فوتبالیست بود و بعد حمید و مسعود را با خودش برد».
مادر استیلی ادامه داد: «زمان امتحانات در خانه را قفل میکردم و یک چوب هم میگذاشتم بغل دستم. مدام حواسم به آنها بود تا نگویند اینها پدر ندارند».
گزارشگر برنامه نود از مادر استیلی پرسید، پسر شما را خیلی میزدند، آن زمان چه حسی داشتید که مادر استیلی گفت: «گریه میکردم. من تا با خودش حرف نمیزدم آرام نمیشدم».
بازی با آمریکا و گل زیبایی که استیلی به آمریکاییها زد. مادر استیلی در این مورد هم حرف زد و گفت: «شب بازی با آمریکا حمید زنگ زد و گفت مادر برای ما دعا کنید. همان زمان دلم شکست. ما یک هیأت داریم که خود همین بچهها از بنیانگذارانش بودند. من رفتم هیأت و گریه کردم. نماز صبح را که خواندم، خوابیدم. زنگ زدم به حمید و گفتم دو بر یک بازی را میبرید. همین طور هم شد. وقتی حمید گل زد، همه مردم ریخته بودند جلو خانه ما».
اما حرفهای پایانی مادر استیلی درباره فحاشی برخی تماشاگرنماها: «واقعا ناراحت میشدم که به من فحش میدادند. به حمید میگفتم بیا بیرون. الان هم دوست دارم حمید مربی شود، اما نه مربی پرسپولیس».
مصاحبه با مادران استیلی و منصوریان
دانلود
با پخش این گزارش و خلاصه چهار بازی نمایندگان ایران در جام باشگاههای آسیا عادل فردوسیپور در استودیو نود رودروی مهمان چغر و بد بدن خود، امیر خادم نشست که یک صندلی خالی هم در کنارش وحود داشت. صندلی که قرار بود محمد رویانیان روی آن بنشیند و به گفته عادل یا نخواست، یا نگذاشتند، یا نتوانست به این برنامه برسد تا از خودش در برابر حرفهای خادم دفاع کند؛ جایی که نماینده تام الاختیار وزارت ورزش و جوان در امر خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس، تنها رقم بدهی زمان او را ۵۰ میلیارد قلمداد کرد.
در آغاز فردوسیپور از خادم پرسید که طرفداران پرسپولیس ناراحت هستند از اینکه چرا وقتی تیمشان در کورس بوده، این بحثها مطرح شده است. آنها همچنین میگویند چرا این شفاف سازیها برای تیمهایی مثل سپاهان انجام نمیشود. خادم در این زمینه گفت: «چند سالی است که بحث خصوصی سازی این دو باشگاه مطرح است و هرگز هم اتفاق نمیافتد. اما در بودجه سال ۹۳ دولت مکلف است کار را انجام بدهد. همیشه سر و صداهای زیادی در این مورد میشود؛ اما اتفاقی نمیافتد».
در همین لحظه فردوسیپور گفت اصلا دولت دوست دارد این دو باشگاه را واگذار کند یا فقط شعار است که خادم گفت: «باید واقعیت را قبول کرد. این دو باشگاه طرفداران زیادی دارند، آنقدر که در جلسات مهم هیأت دولت درباره این تیم و بازیکنانش هم حرف زده میشود. دولت به عنوان نماینده مردم، موظف است این کار را انجام بدهد اما تجربه نشان داده که خیلی از تیمهای خصوصی شرایط خوبی نداشتهاند. دولت میخواهد حافظ این دو تیم باشد».
در همین لحظه دوباره فردوسیپور پرسید این طور که نمیشود تیمی هم خصوصی باشد و هم دولتی که خادم این جواب را تحویل داد: «وقتی فرزندی به بلوغ میرسد، پدر و مادرش باز هم او را حمایت میکنند تا با آمادگی کامل او را تحویل اجتماع بدهند. استقلال و پرسپولیس فرزندان دولت هستند و حالا به این بلوغ رسیدهاند؛ اما باز هم باید حمایت شوند. دولت مصر به واگذاری است، مجلس هم همین طور». یعنی در فصل جدید باز هم هیأت مدیره و مدیر عامل این دو تیم تغییر خواهد کرد که خادم گفت: «تا دوشنبه تکلیف همه چیز مشخص خواهد شد. این موضوع بسته شده است اما چون به قطعیت نرسیده نمیتوانم آن را بیان کنم.
باید شرایطی فراهم شود که اسبی را زین شده، در اختیار هیأت مدیرهای قدرتمند قرار بدهیم و انتظار داشته باشیم که تیم خوبی برای فصل آینده ببندند. آن چیزی که مشخص است این است که تا شرایط فراهم نشود، نمیتوان این دو تیم را خصوصی کرد؛ اتفاقی که بعید است در فصل جدید هم بیفتد».
اما واگذاری این دو تیم به بخش خصوصی از طریق بورس. اگر این دو تیم وارد بورس شوند دیگر از نظر وزارت ورزش خارج میشوند و باید تحت نظر وزارت اقتصاد اداره شوند. فردوسیپور همین را پرسید و گفت که فکر نمیکنید دلیلش همین باشد و دولت نمیخواهد این پایگاه مردمی را از دست بدهد که خادم گفت: «اگر حرف ما را قبول دارید، من با صراحت میگوییم امکان واگذاری این دو تیم در حال حاضر وجود ندارد».
حضور آدمهای شهرت طلب و استفاده از رابطهها به جای ضابطهها برای رسیدن به مدیر عاملی این دو تیم، پرسش بعدی مجری برنامه نود بود که خادم دربارهاش گفت: «من صد در صد با شما موافق هستم و امیدوارم دیگر اتفاقی از این قبیل نیفتد و آن خاطرات تکرار نشود».
ماجرای اسپانسر دوازده میلیاردی که علی پروین آن را پیدا کرده بود و دلیل مخالفت وزارت ورزش با این اسپانسر
خادم گفت: «وزارت ورزش و جوانان هر کاری که میکند باید با هماهنگی سازمان خصوصی سازی باشد. مدت قرارداد پنج سال نوشته شده است. الان مدیر عامل بانک بسیار جدی میگوید که کمتر از چهار سال قرارداد نمیبندد. از طرفی سازمان خصوصی سازی اجازه نمیدهد قراردادی بیشتر از یک سال بسته شود. وقتی باشگاهی میخواهد فروخته شود نباید قرارداد بالای یک سال بسته شود. نکته دیگر آنکه در ماده ۴ این قرارداد، چند تا نکته وجود دارد. من در جلسهای که با پرسپولیسیها داشتم، این مطالب را گفتم. عنوان شده بوده که این قرارداد برای پیراهن پرسپولیس بسته شده است، ولی در قرارداد نوشته شده که هرگونه امکان تبلیغاتی که وجود داشته باشد باید از آن استفاده شود. فروختن باشگاه یعنی کل برند به سالی ۱۲ میلیارد تومان اصلا منطقی نیست. وقتی بحث ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیارد تومان است ۱۲ میلیارد تومان منطقی نیست. بقیه هزینههای باشگاه باید چطور تأمین شود».
خادم ادامه داد: «بانک خواسته بوده که بازیکنان در هر شعبهای که بانک میگوید، باید بروند و تبلیغ کنند».
فردوسیپور سخنان خادم را قطع کرد و گفت: اما آرسنال و بارسلونا و خیلی از تیمهای دیگر برای چند سال قرارداد میبندند. این قانون یک ساله دیگر چیست که خادم گفت: «دست ما نیست. نمیتوانیم خلاف قانون که عمل کنیم» که فردوسیپور گفت: «اتفاقا شما باید این مشکلات را حل کنید.
عادل از خادم درباره رقم واقعی بدهیهای پرسپولیس پرسید که او گفت: «نزدیک به ۷۰ میلیارد تومان. شاید هم بیشتر شود. البته منابع درآمدی غیر شفاف هم وجود دارد که ممکن است این رقم را کاهش دهد».
فردوسی پورهمچنین درباره بدهیهای محمد رویانیان هم سؤال کرد. رویانیان گفته بود که در پرسپولیس ۵ میلیارد تومان بدهی گذاشته که خادم گفت: «بدهی ایشان در باشگاه پرسپولیس ۵۰ میلیارد تومان است».
یک بحثی که وجود دارد اینکه شما میگویید ۷۰ میلیارد بدهی وجود دارد. کسی که بخواهد باشگاه را بگیرد، میآید باشگاهی با این بدهی را بگیرد که خادم گفت: «وزارت ورزش و جوانان بدون همکاری هیچ گروهی نمیتواند شقالقمر کند. در ادامه این سؤال شما باید بگویم که همین امروز هم در روزنامهها خواندم که پرسپولیس باز هم بدهی دارد. باید همیاری شود تا این دو تیم حمایت شود. همه بار نباید روی دوش وزارتخانه باشد. با همه این داستانهای داریم معادلات چند مجهولی حل میکنیم. شما هم به جای سؤال کردن دعا کنید که این کار انجام شود». فردوسیپور در همین لحظه گفت اما باید رویانیان بیاید و پاسخگو باشد. اعضای هیأت مدیره چه کارهاند.
رستورانهای پرسپولیس چه فایدهای داشتهاند؟ الان فتح اللهزاده میتواند بدهیهایش را اضافه کند. آیا نباید پاسخگو باشند که خادم این پاسخ را داد: «من در برنامهای از رویانیان پرسیدم که شما باید سالی ده میلیارد خرج میکردید که عنوان کردند، حساب ما مشخص نبوده است. من پرسیدم: آیا این انتظار از شما غیر منطقی است که ایشان گفتند: در این ۲۸ ماه من تک و تنها بودم. امروز وزارت ورزش دارد تلاش میکند تمام اتفاقات را جمع و جور کند و دستگاههای نظارتی باید بقیه موارد را بررسی کنند. نحوه چینش هیأت مدیره این دو باشگاه با مشکلاتی روبهرو بوده و زمینهای را فراهم کرده که مدیر عاملان مستقیم تصمیم بگیرند. به هر حال دارد اتفاقاتی میافتد که تا نهایی نشده من نمیتوانم بیان کنم. مثل همان اتفاق شب عید».
عادل پرسید کدام اتفاق که خادم گفت: «ما داشتیم برای پرسپولیس اسپانسر میگرفتیم که گل به خودی خوردیم و همه چیز به هم خورد». اما آیا شأن وزارتخانه این است که برای پرسپولیس و استقلال دنبال اسپانسر بگردد که خادم گفت: «الان شرایط این طور شده است. دولت توقع دارد، مجلس توقع دارد و خود شما هم توقع دارید».
با پخش بازی فولاد و الجیش و استقلال و الشباب علی فتحاللهزاده، مدیرعامل تیم استقلال هم به استودیو برنامه نود اضافه شد تا با امیر خادم درباره وضعیت آینده استقلال سخن بگوید.
علی فتحاللهزاده که برای پاسخ درباره میزان بدهی تیمش، با بیان اینکه همه فقط بدهیهای ما را میبینند و حرفی از درآمدهای ما زده نمیشود، افزود: درست است که ما نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان بدهی داریم، ولی یکی بگوید چرا وزارت ورزش و جوانان به تعهداتش عمل نکرده است.
وی افزود: از طرفی ما ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کردیم اما چرا کسی در این باره سخنی به زبان نمیآورد. فتحاللهزاده با اشاره به ساخت کمپ ناصر حجازی که ارزشی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان دارد، آن را یکی از بزرگترین دستاوردهای دوران مدیریتی خود عنوان کرد؛ موضوعی که البته در ادامه برنامه بارها موجودیت و سندیت آن از سوی فردوسیپور و خادم زیر سؤال رفت.
فتح اللهزاده افزود: بخش اعظم بدهیهای باشگاه در صورت انجام تعهد وزارت ورزش و جوانان نسبت به باشگاه بنا بر توافقات انجام شده، رفع خواهد شد.
مدیرعامل باشگاه استقلال تهران ادامه داد: طرحی پنج ساله برای در خدمت گرفتن باشگاه استقلال به مسئولان وقت سازمان تربیت بدنی و مسئولان پیشین وزارت ورزش ارائه کردم که اگر میپذیرفتند، ظرف این مدت باشگاه را به درآمدزایی کلان میرساندم.
فتح اللهزاده در ادامه با گلایه از سازمان صداو سیما گفت: اگر حق پخش واقعی دیدارهای فوتبال را بدهند، ما از آن طریق حتی به وزارت ورزش کمک هم خواهیم کرد تا در استانهای محروم خدمات ورزشی را توسعه دهد.
وی ادامه داد: فقط دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در دید هستند. هماکنون تیمهایی هستند که از تیم ما هم بیشتر هزینه کردهاند؛ اما کسی به آنها خرده هم نمیگیرد چه برسد به آنکه بخواهند آنان را بازخواست کنند.
مدیرعامل باشگاه استقلال در پایان اظهاراتش تأکید کرد که موافق کسر پرداختهای میلیاردی در فوتبال است.
البته سخنان فتحاللهزاده آنقدرها هم کوتاه نبود و بخش اعظم آن به رد و بدل کردن دیالوگهای پینگپونگی میان او فردوسیپور و خادم گذشت که خالی از لطف نبود؛ از جمله این حرفها آشکار شدن اسپانسر شورت تیم استقلال بود که با موافقت باشگاه توسط سید مهدی رحمتی جذب شده بود که خود به تنهایی نمونه عالی از مدیریت ورزشی در ایران است.
اشاره به مبالغ میلیاردی که وی به بازیکنان استقلال پرداخته و پرداختن به جزئیات قرارداد آندریانیک تیموریان و جواد نکونام هم از دیگر بحثهای فردوسیپور و فتحاللهزاده بود که مدیرعامل استقلال با پذیرفتن رقم قراردادها اعلام کرد، این مبالغ در برابر هزینههای تیمهای صنعتی چیزی نیست. استقلال این فصل با ۲۲ میلیارد بسته شده و در سه جام جنگیده و تیم صنعتی در همین لیگ امسال با سی میلیارد هزینه به لیگ یک سقوط کرده است.
فتحاللهزاده در ادامه شرایط ماندن یا رفتنش از استقلال را این گونه توصیف کرد: «اگر وزارت ورزش نخواهد پولی به استقلال بدهد، تیم را تحویل میدهم و نمیمانم. البته اگر وزیر ورزش لطف کند و اجازه بدهد که پنج عضو هیأت مدیره را خودم انتخاب کنم».
پس از پایان گفتوگوی طولانی فردوسیپور با خادم و فتحاللهزاده گزارشی از راهیابی تیم نفت مسجد سلیمان به لیگ یک و شور و شادی مردم شهر مسجد سلیمان که با حمایت همهجانبه از تیمشان خواستار میزبان در لیگ برتر بودند، پخش شد و سپس مکوندی سرمربی این تیم مهمان برنامه نود بود تا در فرصت کوتاه باقی مانده با فردوسیپور گفتوگو کند.
وی با اشاره به اینکه کل بودجه این تیم در این فصل، دو میلیارد بوده از قولهایی برای تجهیز ورزشگاه و برداشتن موانع میزبانی این تیم در مسجد سلیمان خبر داد و از اینکه حضور قدرتمند در لیگ برتر باید تغییراتی در تیمشان انجام دهند، سخن گفت.
در پایان ۹۱ درصد مردم با شفافسازی قراردادها و پایین آمدن مبلغ قراردادها موافق بودند.
برنامه این هفته نود ساعت ۲:۵۲ بامداد سهشنبه به پایان رسید.
با توجه به انتشار ریز قراردادهای بازیکنان استقلال و پرسپولیس در چند هفته اخیر، پرسش پیامکی برنامه به این اختصاص داشت که آیا با شفافسازی قراردادهای بازیکنان تیمهای حاضر در لیگ و پایین آمدن مبالغ آن موافقید یا خیر که البته در تنظیم سؤال و گزینهها، اندکی ایراد منطقی داشت که فردوسیپور اندکی پس از پخش آن به این ایراد اشاره کرد.
با توجه به اتفاق عجیب برنامه نود هفته گذشته در خصوص پادرمیانی فردوسیپور برای بخشش یک قاتل توسط خانواده فوتبالی عبدالله حسینزاه در آغاز برنامه گزارشی از این ماجرا به همراه صحبت با خانواده مقتول که هفته گذشته با گذشت خود در صدر اخبار ایران و بسیاری از رسانههای خارجی قرار گرفتند پخش شد. (فیلم را اینجا ببینید)
فردوسیپور پیش از پخش این آیتم، آن برنامه را به مناسبت روز مادر به مادری که با این بخشش درس بزرگی به همه داد، تقدیم کرد.
اما این تنها گزارش ویژه این برنامه هم نبود. عوامل این برنامه به مناسبت روز مادر به منزل مادر علیرضا منصوریان رفته بودند. این اتفاق در حالی بود که حمید استیلی و مادرش هم در این مهمانی بودند.
گزارشگر برنامه نود نخست با مادر منصوریان گفتوگو کرد و از او درباره کودکی علیرضا منصوریان پرسید که مادر او گفت: «همیشه در کوچهها دنبالش بودم. اگر میدانستم فوتبال این قدر پیشرفت میکند، اجازه میدادم تا پسرم زودتر فوتبالیست شود».
اما سخنان پایانی مادر بازیکن سابق تیم ملی؛ آنجا که گفت: «ما در محله یک تعاونی داشتیم که هر وقت جنسی، چیزی میآورد در خانهها را میزد و میگفت فلان جنس را آوردهام. یک بار یخشکن آورده بودند و من رفتم گفتم که برای پسرم میخواهم و شماره ۳۷. اما آنها گفتند یخ شکن که شماره ندارد. بعدش فهمیدم که منظورشان چه بوده است».
در ادامه این گفتوگو مادر حمید استیلی هم برای دقایقی حرف زد و گفت: «خسته شده بودم از بس برای سه پسرم کفش و شلوار خریده بودم. از همان زمان هم میگفتم اول درس بعد فوتبال. خدا را شکر الان راضیام. من پسر بزرگم فوتبالیست بود و بعد حمید و مسعود را با خودش برد».
مادر استیلی ادامه داد: «زمان امتحانات در خانه را قفل میکردم و یک چوب هم میگذاشتم بغل دستم. مدام حواسم به آنها بود تا نگویند اینها پدر ندارند».
گزارشگر برنامه نود از مادر استیلی پرسید، پسر شما را خیلی میزدند، آن زمان چه حسی داشتید که مادر استیلی گفت: «گریه میکردم. من تا با خودش حرف نمیزدم آرام نمیشدم».
بازی با آمریکا و گل زیبایی که استیلی به آمریکاییها زد. مادر استیلی در این مورد هم حرف زد و گفت: «شب بازی با آمریکا حمید زنگ زد و گفت مادر برای ما دعا کنید. همان زمان دلم شکست. ما یک هیأت داریم که خود همین بچهها از بنیانگذارانش بودند. من رفتم هیأت و گریه کردم. نماز صبح را که خواندم، خوابیدم. زنگ زدم به حمید و گفتم دو بر یک بازی را میبرید. همین طور هم شد. وقتی حمید گل زد، همه مردم ریخته بودند جلو خانه ما».
اما حرفهای پایانی مادر استیلی درباره فحاشی برخی تماشاگرنماها: «واقعا ناراحت میشدم که به من فحش میدادند. به حمید میگفتم بیا بیرون. الان هم دوست دارم حمید مربی شود، اما نه مربی پرسپولیس».
مصاحبه با مادران استیلی و منصوریان
دانلود
با پخش این گزارش و خلاصه چهار بازی نمایندگان ایران در جام باشگاههای آسیا عادل فردوسیپور در استودیو نود رودروی مهمان چغر و بد بدن خود، امیر خادم نشست که یک صندلی خالی هم در کنارش وحود داشت. صندلی که قرار بود محمد رویانیان روی آن بنشیند و به گفته عادل یا نخواست، یا نگذاشتند، یا نتوانست به این برنامه برسد تا از خودش در برابر حرفهای خادم دفاع کند؛ جایی که نماینده تام الاختیار وزارت ورزش و جوان در امر خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس، تنها رقم بدهی زمان او را ۵۰ میلیارد قلمداد کرد.
در آغاز فردوسیپور از خادم پرسید که طرفداران پرسپولیس ناراحت هستند از اینکه چرا وقتی تیمشان در کورس بوده، این بحثها مطرح شده است. آنها همچنین میگویند چرا این شفاف سازیها برای تیمهایی مثل سپاهان انجام نمیشود. خادم در این زمینه گفت: «چند سالی است که بحث خصوصی سازی این دو باشگاه مطرح است و هرگز هم اتفاق نمیافتد. اما در بودجه سال ۹۳ دولت مکلف است کار را انجام بدهد. همیشه سر و صداهای زیادی در این مورد میشود؛ اما اتفاقی نمیافتد».
در همین لحظه فردوسیپور گفت اصلا دولت دوست دارد این دو باشگاه را واگذار کند یا فقط شعار است که خادم گفت: «باید واقعیت را قبول کرد. این دو باشگاه طرفداران زیادی دارند، آنقدر که در جلسات مهم هیأت دولت درباره این تیم و بازیکنانش هم حرف زده میشود. دولت به عنوان نماینده مردم، موظف است این کار را انجام بدهد اما تجربه نشان داده که خیلی از تیمهای خصوصی شرایط خوبی نداشتهاند. دولت میخواهد حافظ این دو تیم باشد».
باید شرایطی فراهم شود که اسبی را زین شده، در اختیار هیأت مدیرهای قدرتمند قرار بدهیم و انتظار داشته باشیم که تیم خوبی برای فصل آینده ببندند. آن چیزی که مشخص است این است که تا شرایط فراهم نشود، نمیتوان این دو تیم را خصوصی کرد؛ اتفاقی که بعید است در فصل جدید هم بیفتد».
اما واگذاری این دو تیم به بخش خصوصی از طریق بورس. اگر این دو تیم وارد بورس شوند دیگر از نظر وزارت ورزش خارج میشوند و باید تحت نظر وزارت اقتصاد اداره شوند. فردوسیپور همین را پرسید و گفت که فکر نمیکنید دلیلش همین باشد و دولت نمیخواهد این پایگاه مردمی را از دست بدهد که خادم گفت: «اگر حرف ما را قبول دارید، من با صراحت میگوییم امکان واگذاری این دو تیم در حال حاضر وجود ندارد».
حضور آدمهای شهرت طلب و استفاده از رابطهها به جای ضابطهها برای رسیدن به مدیر عاملی این دو تیم، پرسش بعدی مجری برنامه نود بود که خادم دربارهاش گفت: «من صد در صد با شما موافق هستم و امیدوارم دیگر اتفاقی از این قبیل نیفتد و آن خاطرات تکرار نشود».
ماجرای اسپانسر دوازده میلیاردی که علی پروین آن را پیدا کرده بود و دلیل مخالفت وزارت ورزش با این اسپانسر
خادم گفت: «وزارت ورزش و جوانان هر کاری که میکند باید با هماهنگی سازمان خصوصی سازی باشد. مدت قرارداد پنج سال نوشته شده است. الان مدیر عامل بانک بسیار جدی میگوید که کمتر از چهار سال قرارداد نمیبندد. از طرفی سازمان خصوصی سازی اجازه نمیدهد قراردادی بیشتر از یک سال بسته شود. وقتی باشگاهی میخواهد فروخته شود نباید قرارداد بالای یک سال بسته شود. نکته دیگر آنکه در ماده ۴ این قرارداد، چند تا نکته وجود دارد. من در جلسهای که با پرسپولیسیها داشتم، این مطالب را گفتم. عنوان شده بوده که این قرارداد برای پیراهن پرسپولیس بسته شده است، ولی در قرارداد نوشته شده که هرگونه امکان تبلیغاتی که وجود داشته باشد باید از آن استفاده شود. فروختن باشگاه یعنی کل برند به سالی ۱۲ میلیارد تومان اصلا منطقی نیست. وقتی بحث ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیارد تومان است ۱۲ میلیارد تومان منطقی نیست. بقیه هزینههای باشگاه باید چطور تأمین شود».
خادم ادامه داد: «بانک خواسته بوده که بازیکنان در هر شعبهای که بانک میگوید، باید بروند و تبلیغ کنند».
فردوسیپور سخنان خادم را قطع کرد و گفت: اما آرسنال و بارسلونا و خیلی از تیمهای دیگر برای چند سال قرارداد میبندند. این قانون یک ساله دیگر چیست که خادم گفت: «دست ما نیست. نمیتوانیم خلاف قانون که عمل کنیم» که فردوسیپور گفت: «اتفاقا شما باید این مشکلات را حل کنید.
عادل از خادم درباره رقم واقعی بدهیهای پرسپولیس پرسید که او گفت: «نزدیک به ۷۰ میلیارد تومان. شاید هم بیشتر شود. البته منابع درآمدی غیر شفاف هم وجود دارد که ممکن است این رقم را کاهش دهد».
فردوسی پورهمچنین درباره بدهیهای محمد رویانیان هم سؤال کرد. رویانیان گفته بود که در پرسپولیس ۵ میلیارد تومان بدهی گذاشته که خادم گفت: «بدهی ایشان در باشگاه پرسپولیس ۵۰ میلیارد تومان است».
یک بحثی که وجود دارد اینکه شما میگویید ۷۰ میلیارد بدهی وجود دارد. کسی که بخواهد باشگاه را بگیرد، میآید باشگاهی با این بدهی را بگیرد که خادم گفت: «وزارت ورزش و جوانان بدون همکاری هیچ گروهی نمیتواند شقالقمر کند. در ادامه این سؤال شما باید بگویم که همین امروز هم در روزنامهها خواندم که پرسپولیس باز هم بدهی دارد. باید همیاری شود تا این دو تیم حمایت شود. همه بار نباید روی دوش وزارتخانه باشد. با همه این داستانهای داریم معادلات چند مجهولی حل میکنیم. شما هم به جای سؤال کردن دعا کنید که این کار انجام شود». فردوسیپور در همین لحظه گفت اما باید رویانیان بیاید و پاسخگو باشد. اعضای هیأت مدیره چه کارهاند.
رستورانهای پرسپولیس چه فایدهای داشتهاند؟ الان فتح اللهزاده میتواند بدهیهایش را اضافه کند. آیا نباید پاسخگو باشند که خادم این پاسخ را داد: «من در برنامهای از رویانیان پرسیدم که شما باید سالی ده میلیارد خرج میکردید که عنوان کردند، حساب ما مشخص نبوده است. من پرسیدم: آیا این انتظار از شما غیر منطقی است که ایشان گفتند: در این ۲۸ ماه من تک و تنها بودم. امروز وزارت ورزش دارد تلاش میکند تمام اتفاقات را جمع و جور کند و دستگاههای نظارتی باید بقیه موارد را بررسی کنند. نحوه چینش هیأت مدیره این دو باشگاه با مشکلاتی روبهرو بوده و زمینهای را فراهم کرده که مدیر عاملان مستقیم تصمیم بگیرند. به هر حال دارد اتفاقاتی میافتد که تا نهایی نشده من نمیتوانم بیان کنم. مثل همان اتفاق شب عید».
عادل پرسید کدام اتفاق که خادم گفت: «ما داشتیم برای پرسپولیس اسپانسر میگرفتیم که گل به خودی خوردیم و همه چیز به هم خورد». اما آیا شأن وزارتخانه این است که برای پرسپولیس و استقلال دنبال اسپانسر بگردد که خادم گفت: «الان شرایط این طور شده است. دولت توقع دارد، مجلس توقع دارد و خود شما هم توقع دارید».
با پخش بازی فولاد و الجیش و استقلال و الشباب علی فتحاللهزاده، مدیرعامل تیم استقلال هم به استودیو برنامه نود اضافه شد تا با امیر خادم درباره وضعیت آینده استقلال سخن بگوید.
علی فتحاللهزاده که برای پاسخ درباره میزان بدهی تیمش، با بیان اینکه همه فقط بدهیهای ما را میبینند و حرفی از درآمدهای ما زده نمیشود، افزود: درست است که ما نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان بدهی داریم، ولی یکی بگوید چرا وزارت ورزش و جوانان به تعهداتش عمل نکرده است.
فتح اللهزاده افزود: بخش اعظم بدهیهای باشگاه در صورت انجام تعهد وزارت ورزش و جوانان نسبت به باشگاه بنا بر توافقات انجام شده، رفع خواهد شد.
مدیرعامل باشگاه استقلال تهران ادامه داد: طرحی پنج ساله برای در خدمت گرفتن باشگاه استقلال به مسئولان وقت سازمان تربیت بدنی و مسئولان پیشین وزارت ورزش ارائه کردم که اگر میپذیرفتند، ظرف این مدت باشگاه را به درآمدزایی کلان میرساندم.
فتح اللهزاده در ادامه با گلایه از سازمان صداو سیما گفت: اگر حق پخش واقعی دیدارهای فوتبال را بدهند، ما از آن طریق حتی به وزارت ورزش کمک هم خواهیم کرد تا در استانهای محروم خدمات ورزشی را توسعه دهد.
وی ادامه داد: فقط دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در دید هستند. هماکنون تیمهایی هستند که از تیم ما هم بیشتر هزینه کردهاند؛ اما کسی به آنها خرده هم نمیگیرد چه برسد به آنکه بخواهند آنان را بازخواست کنند.
مدیرعامل باشگاه استقلال در پایان اظهاراتش تأکید کرد که موافق کسر پرداختهای میلیاردی در فوتبال است.
البته سخنان فتحاللهزاده آنقدرها هم کوتاه نبود و بخش اعظم آن به رد و بدل کردن دیالوگهای پینگپونگی میان او فردوسیپور و خادم گذشت که خالی از لطف نبود؛ از جمله این حرفها آشکار شدن اسپانسر شورت تیم استقلال بود که با موافقت باشگاه توسط سید مهدی رحمتی جذب شده بود که خود به تنهایی نمونه عالی از مدیریت ورزشی در ایران است.
اشاره به مبالغ میلیاردی که وی به بازیکنان استقلال پرداخته و پرداختن به جزئیات قرارداد آندریانیک تیموریان و جواد نکونام هم از دیگر بحثهای فردوسیپور و فتحاللهزاده بود که مدیرعامل استقلال با پذیرفتن رقم قراردادها اعلام کرد، این مبالغ در برابر هزینههای تیمهای صنعتی چیزی نیست. استقلال این فصل با ۲۲ میلیارد بسته شده و در سه جام جنگیده و تیم صنعتی در همین لیگ امسال با سی میلیارد هزینه به لیگ یک سقوط کرده است.
فتحاللهزاده در ادامه شرایط ماندن یا رفتنش از استقلال را این گونه توصیف کرد: «اگر وزارت ورزش نخواهد پولی به استقلال بدهد، تیم را تحویل میدهم و نمیمانم. البته اگر وزیر ورزش لطف کند و اجازه بدهد که پنج عضو هیأت مدیره را خودم انتخاب کنم».
پس از پایان گفتوگوی طولانی فردوسیپور با خادم و فتحاللهزاده گزارشی از راهیابی تیم نفت مسجد سلیمان به لیگ یک و شور و شادی مردم شهر مسجد سلیمان که با حمایت همهجانبه از تیمشان خواستار میزبان در لیگ برتر بودند، پخش شد و سپس مکوندی سرمربی این تیم مهمان برنامه نود بود تا در فرصت کوتاه باقی مانده با فردوسیپور گفتوگو کند.
وی با اشاره به اینکه کل بودجه این تیم در این فصل، دو میلیارد بوده از قولهایی برای تجهیز ورزشگاه و برداشتن موانع میزبانی این تیم در مسجد سلیمان خبر داد و از اینکه حضور قدرتمند در لیگ برتر باید تغییراتی در تیمشان انجام دهند، سخن گفت.
در پایان ۹۱ درصد مردم با شفافسازی قراردادها و پایین آمدن مبلغ قراردادها موافق بودند.
برنامه این هفته نود ساعت ۲:۵۲ بامداد سهشنبه به پایان رسید.