کد خبر 304205
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۵

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: توصیف‌های آقای فردی و نگاهش به طبیعت بارز و فوق‌العاده است، یادم است وقتی با او صحبت می‌کردیم گفت: "طبیعت مادر انسان‌هاست"، او معتقد بود همه چیز را خدا در طبیعت قرار داده است.

گروه فرهنگی مشرق - محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی پیرامون زنده یاد «امیرحسین فردی» اظهار داشت: آقای فردی از بنیان‌گذاران ادبیات داستانی انقلاب محسوب می‌شوند، پیش از انقلاب به یاد ندارم کاری منتشر کرده باشد، اما پس از انقلاب نخستین نشریه حوزه هنری «سوره بچه‌های مسجد» حاصل فعالیت این نویسنده و دوستانش بود که از مسجد جوادالائمه آمده بودند.
 
وی ادامه داد: آقای فردی اولین رمان انقلاب را به نام «سیاه چمن» نوشت که مربوط به اوایل دهه 60 است، وی علاوه بر زحماتی که در حوزه خلق اثر کشید شاگردانی پرورش داد و در باروری ادبیات ادبیات انقلاب اسلامی موثر بود.
 
رئیس حوزه هنری بیان کرد: در کیهان بچه‌ها و مسجد جوادالائمه همواره پرتلاش بود، و همیشه به معرفی چهر‌ه‌های جدید در حوزه ادبیات داستانی می‌پرداخت.
 
مومنی با تاکید بر فعالیت فردی در حوزه مدیریت و با برنامه بودن این نویسنده، خاطرنشان کرد: آقای فردی در حوزه مدیریت همزمان که در کارگاه قصه و رمان حوزه بود و مسئول آفرینش‌های دبی حوزه هم بود و در کنار آنها در جشنواره‌ها به عنوان دبیر فعالیت می‌کرد و یا پایه‌گذار برخی از آنها بود که عموما در راستای انقلاب اسلامی بودند، جشنواره‌هایی از قبیل جشنواره ادبیات داستانی بسیج، مدیرت در کیهان بچه‌ها و... لذا شخصیتی بود که در حوزه‌های مختلف ادبیات با نگرش انقلاب اسلامی از چهره‌های بی نظیر شناخته می‌شود.
 
مومنی پیرامون نوع مدیریت این نویسنده تصریح کرد: آقای فردی انصافا فرد نازنینی بود و کار با او راحت بود، اولا به لحاظ شخصیت انسان خود ساخته بود، او اصول اعتقادی، اخلاقی و حرفه‌ای برای خود داشت و معمولا حساس بود و آنها را رعایت می‌کرد، انسانی که اصول داشته باشد دچار اعوجاج و سرگردانی نمی‌شود، او برای زندگی خود تعریفی داشت و از آن حد ترسیم شده فراتر نمی‌رفت ، می‌خواست در میان مردم باشد لذا تا آخرین روزهای زندگی با اتوبوس و وسایل عمومی رفت و آمد داشت و همواره در مسجد بود.
 
رئیس حوزه هنری درباره فعالیت ورزشی و فوتبال زنده یاد فردی افزود: آقای فردی اهل ادعا نبود، اما باهوش بود، زمانی که اختلاف میان بچه‌های خودی و حوزه هنری زیاد بود، اعلام کرد هفته‌ای دو روز در کیهان بچه‌ها برنامه فوتبال برقرار است، سال 81 بود که تازه به دعوت ما در بخش کارگاه قصه و رمان در حوزه بودند؛ بسیاری نویسنده‌ها در آنها شرکت می‌کردند، افرادی چون آقای سرشار، آقای امیرخانی ، زاهدی مطلق حتی آقای عربلو گاهی می‌آمد و سایر روزنامه‌نگاران هم می‌آمدند، ظاهرا جلسه فوتبال بود اما جلسه همدلی و اخلاق بود، او یک شخصیت تشکلی بود.
 
ابه گفته این مسئول حوزه هنری، امیرخان به ورزش اعتقاد داشت، خصوصا فوتبال چون مربی فوتبال بود، در سال 80 به به مناسبت بیستمین سال حضورش در کیهان بچه‌ها در حوزه هنری برنامه بیست سال عاشقی را برگزار کردیم، در آن برنامه یکی از فوتبالیست‌‌های مشهور و شناخته شده کشور حضور داشت به نام «غلامرضا فتح‌آبادی»، او بعدها مربی بانک ملی شد. ْقلی فتح‌آبادی از کسانی بود که راجع به آقای فردی صحبت کرد و گفت که آقای فردی مربی‌اش بوده است.
 
نکته جالب اینکه برخی دوستان وقتی می‌خواهند از یک هنرمند یا چهره‌ای تجلیل کنند گاهی خراب می‌کنند، این موضوع به وفور دیده می‌شود، اما در این جلسه هم همینطور شد، برخی بزرگان که شروع به صحبت کردند علیه کیهان صحبت را از سر گرفتند،اما آقای فردی آدم قدرشناسی بود، او اول صحبت از کیهان تشکر کرد، گفت زمانی که همه جا مرا رانده بودند کیهان به من کار و مسئولیت داد، بعد شروع کرد از خوبی‌هایی که دیگران نمی‌بینند حرف زدن، آدم قدرشناسی بود، او با اعتقاد به حوزه هنری آمد، من نشنیدم جایی از حوزه دفاع نکرده باشد، این قدرشناسی را می‌توان به حوزه‌های دیگر فعالیت او هم تعمیم داد.
 
مومنی ادامه داد: آقای فردی ضمن اعتقاد به ورزش به امور دیگر هم می‌پرداخت، او تا 62 سالگی خوب می‌دوید، اما بیماری به یک‌باره او را انداخت.
 
وی درباره تالیف رمان‌ها و ادبیت امیرحسین فردی گفت: توصیف‌های آقای فردی و نگاهش به طبیعت بارز است، یادم است وقتی با او صحبت می‌کردیم فرمود: "طبیعت مادر انسان‌هاست"، او معتقد بود همه چیز را خدا در طبیعت قرار داده، البته این نگاه قرآنی است، آقای فردی خیلی از طبیعت بهره می‌برد. در تمام کارهای او طبیعت جایگاه ویژه‌ای دارد، توصیف‌های فوق ‌العاده داشت، مثل یک نقاش ماهر موارد را وصف می‌کرد.
 
رئیس حوزه هنری با بیان اینکه او انسان زیبا بینی بود، آقای فردی در سال‌های آخر با همه اعضا و عناصر طبیعت ارتباط برقرار می‌کرد، توضیح داد: هر روز صبح از پارک‌شهر پیاده‌روی می‌کرد قرار بود به استان کهکیلویه و بویر احمد برویم، دوستان سر به سرش گذاشتند، گفتند امیرخان امروز نتوانستی پارک‌شهر بروی؟ او در پاسخ گفت: "امروز نتوانستم، اما دیروز از درختان خداحافظی کردم"، این نگاه برآمده از نگاه دینی و روحیه لطیف وی دارد.
 
این مقام مسئول که سال‌های متمادی در کنار امیر ادبیات فعالیت داشته اینگونه ادامه سخن داد که، البته آقای فردی نثر زیبا و پاکیزه‌ای داشت، اغلب ما در نثر مشکل داریم، اما او وقتی کار را آغاز کرد از این لحاظ مشکلی نداشت، آقای فردی از جوانی یادداشت شبانه می‌نوشت این یادداشت نوشتن‌ها نثر را بهبود می‌بخشد.
 
مومنی در پایان سخنان خود درباره پیام رهبر انقلاب در پی درگذشته زنده یاد فردی اشاره کرد و گفت: پیام رهبر انقلاب در پی درگذشت امیرخان بسیار دقیق است، حضرت آقا او را انسان مومن و مجاهد و سخت کوش دانستند، واقعا آقای فردی یک انسان مجاهد بود کار را مقدس می‌پنداشت. آقای فردی در روز معارفه خود در حوزه هنری گفت: "ان‌شاءالله حق جهاد را به جا می‌آورم" و انصافا این کار را کردند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس