رئیس کمیته هسته‌ای مجلس، جزئیاتی از پیشنهاد تیم مذاکره‌کننده کشورمان به 5+1 برای بازطراحی راکتور آب سنگین اراک را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، «ابراهیم کارخانه‌ای» در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به پیشنهاد تیم مذاکره‌کننده ایران به کشورهای 5+1 برای بازطراحی راکتور آب سنگین اراک که به گفته علی‌اکبر صالحی مورد استقبال 5+1 هم قرار گرفته است، اظهار داشت: طی جلسه‌ای که با کارشناسان تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای داشتیم، بحث‌های زیادی روی موضوع بازطراحی صورت گرفت.
وی «تغییر و تجدید نظر در طراحی راکتور آب سنگین اراک»، «تغییر در تعداد میله‌های سوخت سایت اراک» و «اضافه کردن مقدار اندکی از اورانیوم غنی شده به سوخت این راکتور» را از جمله مواردی برشمرد که قرار است در بازطراحی راکتور آب سنگین اراک انجام گیرد.
رئیس کمیته هسته‌ای مجلس با بیان اینکه «راکتور اراک با سوخت اورانیوم خام طراحی شده بود تا اگر مشکلی در غنی‌سازی به وجود آمد، راکتور بتواند به فعالیت خود ادامه دهد»، این راکتور را برای تولید رادیوداروها «بسیار مهم»‌خواند و گفت: گویا قرار است در بازطراحی راکتور اراک حدود یک یا دو درصد اورانیوم غنی شده به این سوخت اضافه شود تا میزان پلوتونیوم تولید شده در چرخه راکتور کمتر شود البته راه‌های مختلفی برای بازطراحی سایت اراک وجود دارد اما طبق اظهارات کارشناسان تیم مذاکره‌کننده، این روش بیشتر مورد توجه است.
کارخانه‌ای تاکید کرد: در این مذاکرات به گونه‌ای رفتار شده که ما به هر آنچه اروپا و آمریکا خواسته‌اند، عمل کرده‌ایم اما آنها در مقابل به تعهدات خود عمل نکرده‌اند، در حالی که جاده توافق دوطرفه است ولی فقط این ما هستیم که به هر آنچه آنها تمایل دارند، عمل می‌کنیم.
وی با طرح این سوال که آیا وقت آن نرسیده که 5+1 به خواست ملت ایران عمل کند؟ تاکید کرد: اکنون امتیاز دادن یک طرفه شده و هیچ اثری از انجام تعهدات غربی‌ها نمی‌بینیم، در حالی که قرار بود قطعات هواپیما و خودرو در اختیار ایران قرار بگیرد اما هیچ خبری از آن نیست و حتی از بازگشت دلارهای آزاد شده نیز خبری نیست.
رئیس کمیته هسته‌ای مجلس ارزش تعلیق غنی‌سازی 20 درصد را برابر با لغو تمام تحریم‌های غرب علیه جمهوری اسلامی ایران دانست و اضافه کرد: با این حال ما غنی‌سازی 20 درصد را متوقف کردیم اما آنها به همان تعهدات اندک خود نیز عمل نکردند و این نشان می‌دهد آنها به هیچ تعهدی پایبند نیستند و فقط ما به حرف آنها گوش کردیم.
کارخانه‌ای با تاکید بر این نکته که تیم مذاکره‌کننده ایرانی باید از غربی‌ها امتیازات بالایی بگیرد، خاطرنشان کرد: اگر تیم مذاکره‌کننده بازطراحی راکتور آب سنگین اراک را انجام دهد، ما یک امتیاز در تنوع سوخت‌گذاری را از دست می‌دهیم لذا باید دید در مقابل این امتیاز مهم چه به دست می‌آوریم؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
    0 0
    رآکتورهای آب سنگین برای استفاده مستقیم از اورانیوم 238 ساخته می شوند و نیازی به غنی سازی ندارند و لذا این رآکتور آب سنگین اراک آنهم با طراحی بومی یک دستاورد علمی و فنی فوق العاده کم نظیر برای ایران محسوب می شد. متاسفانه ماجرای تفنگ ته پر تکرار شد تا ثابت شود ایرانی حالا حاضر با ایران عهد قاجار فرقی نکرده است و کسانی که پیشنهاد تغییر رآکتور اراک را می دهند در کنار خائن ترین خائن های ایران با بدنامی هر چه تمامتر دفن خواهند شد ولو امروز این همه کثافتکاری را جشن بگیرند.
  • بهزاد ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
    0 0
    خونی که در رگ ماست/هدیه به رهبر ماست دانش هسته ای با فداکاری شهیدان بزرگواری همچون شهید شهریاری و شهید روشن و ... به دست آمده است . باید از میراث شهدای گرانقدرمان به خوبی حفاظت شود . عقب نشینی در موضوع هسته ای را نمی پذیریم .
  • علی ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
    0 0
    قضیه لولهنگ تکرار نشود. به جای پیشنهاد به اونا جهت بازطراحی. جوانان هسته ای خودمون را ببرید خودشون بلدند چیکار کنند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس