اقتصاد مقاومتی مسیر را مشخص کرده و هرچه سریعتر باید در این زمینه تصمیمات جدی تری بگیریم.

گروه اقتصادی مشرق-عضو هیات علمی دانشگاه علامه یکی از مهم ترین نقاط ضعف کشور در حوزه اقتصادی را بهره نبردن از دیپلماسی تجاری و اقتصادی در دنیا توصیف کرد و گفت: برای تعامل اقتصادی و تجاری با کشورهای مختلف دنیا، مهندسی مناسبی طراحی نکردیم. 

حجت الاسلام دکتر محمود عیسوی  در گفتگو با خبرنگار مشرق توضیح داد: در سال 88 بیش از 75 درصد واردات کشور ما از 11 مبدا انجام می‌شد که 7 مبدا آن کشورهای اروپایی و وابسته به غرب بودند؛ یعنی همچنان بزرگترین شرکای تجاری ما همان کشورهایی هستند که دشمنان ما محسوب می‌‍شوند.

وی ادامه داد : اقتصاد مقاومتی مسیر را مشخص کرده و هرچه سریعتر باید در این زمینه تصمیمات جدی تری بگیریم تا بیش از این از ناحیه مذکور ضربه نخوریم.

چه طور با غرب تعامل کنیم که ضرر نکنیم / چرا گندم و برنج وارد میکنیم؟ /

وی در ادامه با بیان اینکه نقطه ضعف دیگر اقتصاد ایران در شرایط کنونی وابستگی شدید کشور به خارج از کشور در زمینه کالاهای حیاتی و استراتژیک است گفت: با اینکه در سالهای اخیر، تلاش های زیادی شده است که از این نظر به خارج از کشور وابسته نباشیم، اما متاسفانه همچنان در تامین این نیازهای اساسی به خارج از کشور وابسته ایم.

دکتر عیسوی تصریح کرد: به عنوان مثال، اقلامی مثل برنج ، ذرت ، قند وشکر ، گوشت و روغن و نظایر آن هنوز جز واردات ما هستند، البته می‌پذیرم که مفهوم استقلال و خودکفایی این نیست که همه چیز را درون جامعه خود تولید کنیم، این کار نه مطلوب است و نه ممکن.

وی توضیح داد: از این رو، باید ظرفیتهای خود را بکار بگیریم؛ اما پذیرفتنی نیست که در نیازهای اساسی کشور، همچنان به بیگانگان وابسته باشیم تا هز زمان که خواستند، بتوانند از آن زوایه ما را تحت فشار قرار دهند، خصوصا اینکه در این زمینه ها، توانمندی های کافی در کشور وجود دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه گفت: به عنوان مثال در برخی سالها صادرکننده گندم بودیم، اما هنوز وضعیت متزلزلی داریم، این وضع در مورد برنج که غذای اصلی مردم است نیز وجود دارد، در نوسانات قیمت این نوع کالاها، متاسفانه همچنان خانوارهای ما بیشترین آسیب را می بینند.

وی در ادامه درباره تعامل با غرب نیز تصریح کرد: درست است که باید با دنیا تعامل داشته باشیم اما این تعامل می بایست بر اساس آموزه های ما و آنچه که منفعت ما در آن است، باشد.

حضور نداشتن ما در مجامع بین المللی قطعا در بسیاری از موارد به زیان ما بوده و خواهد بود و اگر بخواهیم چنین رویه ای را دنبال کنیم، این زیان بیشتر خواهد شد، اما تعامل با جهان به هیچ وجه به این معنی نیست که باید با ساز و کارهای آنها زندگی کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس