به گزارش گروه بين الملل مشرق، مرکز مطالعات استراتژيک استراتفور آمريکا با اشاره به دوره گذشته اين کشور قبل از استقلال که به سه اقليم برقه در شرق و فزان در جنوب غربي و طرابلس در شمال غربي تقسيم شده بود اشاره کرده و نسبت به تکرار اين سناريو هشدار داد.
اين مرکز که سياستهاي آمريکا در تجزيه کشورهاي اسلامي را دنبال ميکند، نسبت به بروز شکاف و اختلاف در ميان مناطق مختلف ليبي هشدار داده و با توجه به تسلط نيروهاي مردمي و انقلابي بر شرق اين کشور و بويژه شهر بنغازي که پيش از اين پايتخت منطقه برقه بوده است، مدعي هستند که سناريوي تجزيه ليبي در حال تکرار است.
استراتفور مدعي است که ليبي در حال تقسيم شدن به دو بخش شرقي با مرکزيت برقه و طرابلس است که مرکز بخش غربي اين کشور است.
بنا بر اعلام اين مرکز مطالعات پيروزي قذافي بر نيروهاي معترض و تسلط نظامي وي بر مناطق شرقي و رسيدن به منابع نفتي مشکل است و از سوي ديگر قدرت نيروهاي مخالف نيز به حدي نيست که بتواند نيروهاي خود را جمع کند و با عبو از مناطق بياباني ليبي به شهر طرابلس برسد و آن را به تصرف نيروهاي خود درآورد.
اين مرکز ميافزايد که در صورت اقدام مردم طرابلس در کودتا عليه قذافي جانشين وي با مشکلات زيادي از جمله تسلط بر ديگر مناطق کشور و پايان دادن به اختلافات بخشهاي شرقي و غربي مواجه خواهد شد، بويژه اينکه بيشتر ثروتهاي نفتي اين کشور در مرز ميان دو بخش شرقي و غربي ليبي قرار دارد.
استراتفور که مجري و مبلغ طرحهاي کاخ سفيد در کشورهاي منطقه است، با اين سناريو قصد دارد در پي سقوط ديکتاتور ليبي که 42 سال پيش در اثر کودتايي آمريکايي به قدرت رسيده و منافع کاخ سفيد را تامين ميکرد، ليبي را به کشوري تبديل کند که تجزيه شده و در حال جنگ داخلي هميشگي است، تنها به اين ترتيب است که ميتوان انقلاب ليبي را از دست مردم خارج کرده و اين کشور را به عنصري بيارزش در تحولات سياسي منطقه و جهان تبديل کرد.
اين مرکز در ادامه پيشبينيهاي خود ميافزايد که در صورت اختلاف ميان دو بخش شرقي و غربي ليبي گروههاي مختلف جز با جمع کردن تمام توان و اطمينان بالا نسبت به عملکرد خود نميتواند اين اختلافات را پايان داده و با شکست طرف ديگر بار ديگر اين کشور را متحد نمايد.
به عقيده اين مرکز مطالعات آمريکايي قذافي الان روي دو موضوع حساب باز کرده است، نکته اول قدرت محافظت از وي با حمايت نظامي و قبيلهاي است که مانع از سقوط طرابلس به دست نيروهاي انقلابي شود، نکته دومي که قذافي را اميدوار نگه ميدارد، نگرانيهاي کشورهاي خارجي از پيامدهاي سقوط نظام حاکم در ليبي است.
اين مرکز ترس از آينده مبهم ليبي را منشا نگرانيهاي کشورهاي خارجي از تحولات ليبي ميداند و تاکيد دارد که هر جرياني که کشور را به سوي سقوط نظام پيش نبرد، ميتواند زمينههاي جنگ داخلي در اين کشور را ايجاد کند.
استراتفور تاکيد دارد که هيچ برنامه آمادهاي براي دوره بعد از سقوط رژيم قذافي وجود ندارد و کسي در عرصه ليبي وجود ندارد که رهبري نيروهاي مخالف را در دست بگيرد و کشور را در دوره بعدي سياسي خود اداره نمايد.
اين مرکز مطالعاتي آمريکايي با بازاريابي براي سناريوي شکاف و ايجاد اختلاف در ليبي ميافزايد که نشانههاي شکاف در اين کشور بعد از سخنراني سيفالاسلام در زمينه هشدار نسبت به بروز جنگ داخلي گسترده آغاز شده است.
کد خبر 31926
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۱
- ۰ نظر
- چاپ
با اوجگيري انقلاب مردمي در ليبي و احتمال سقوط ديکتاتور همپيمان آمريکا در آن، کاخ سفيد سناريوهاي خود را براي تجزيه ليبي به اجرا گذاشته است.