به گزارش مشرق به نقل از مهر، رضا تقيپور صبح امروز يکشنبه در مراسم افتتاحيه دوازدهمين اجلاس شوراي رگولاتوري جنوب آسيا با اشاره به توسعه بخش ارتباطات اين کشورها و همکاري گسترده در سطح منطقه براي ارائه خدمات مخابراتي گفت: ايران به نقش مهم و حياتي ارتباطات و فناوري اطلاعات در برنامههاي پنج ساله توسعه کشور، قانون اساسي و چشم انداز 20 ساله کشور توجه جدي داشته و عزم خود را براي شکوفايي و سازندگي در اين بخش جزم کرده است.
وي با بيان اينکه ايران با حدود 74 ميليون نفر جمعيت يکي از مهمترين بازارهاي جهان با امکان رشد بسيار سريع است، تاکيد کرد: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات سياست توسعه پايدار اين بخش را از طريق ايجاد مشترکان و تشويق سرمايه گذاري داخلي و خارجي دنبال ميکند که اين امر امکان ساز و کار پايدار براي اشتغال نسل جوان و دستيابي به فناوريهاي پيشرفته براي رشد اقتصاد ملي را شتاب ميبخشد.
تقيپور با بيان اينکه ايجاد اپراتور سوم تلفن همراه که مجوز آن اخيراً صادر شده است اين امکان را فراهم ميکند که همکاري سازنده و تعامل مثبتي بين بخشهاي دولتي و خصوصي به وجود آيد گفت: وزارت ارتباطات با تاکيد بر بهبود مستمر کيفيت و کميت خدمات مخابراتي در حال حاضر موفق به ايجاد 25 ميليون خط تلفن ثابت در کشور شده که 100 درصد خانوارها و 35 درصد جمعيت کشور را تحت پوشش دارد. همچنين 53 ميليون خط تلفن همراه با ضريب نفوذ 72 درصد از طريق اپراتورهاي خصوصي در ايران واگذار شده است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با تاکيد بر اينکه اپراتور سوم موبايل در حال ورود به عرصه ارائه خدمات ارتباطي و ارزش افزوده در کشور است گفت: با توجه به جوان بودن جمعيت ايران و نياز به خدمات موبايل در کشور انتظار ميرود اپراتور سوم بتواند حداقل 15 ميليون مشترک با تکنولوژي نسل سوم را تامين کند.
وي گفت: بيش از 32 ميليون کاربر اينترنت در ايران وجود دارد که شبکه اينترنت نيز با توجه به جامعه جوان ايران و استقبال آنها از سرويس هاي اين فناوري وضعيت قابل قبولي دارد. در همين حال برنامههاي گستردهاي براي افزايش پهناي باند اينترنتي در کشور فراهم شده تا زمينه لازم براي ارائه خدمات الکترونيکي از طريق فضاي مجازي به متقاضيان با سرعت مناسب فراهم شود.
تقي پور گسترش خدمات ICT روستايي را هدف اصلي برنامه ريزي و ارتقاء آتي خدمات در سراسر کشور عنوان کرد و گفت: ايران توانسته به واسطه اجراي اين پروژه مهاجرت روستاييان به شهرها را کاهش دهد. بر همين اساس طبق اعلام سازمانهاي بينالمللي ايران جزء کشورهاي برتر اجرا کننده پروژه ICT روستايي است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: تا کنون بيش از 125 هزار کيلومتر فيبر نوري پرظرفيت در استانها و شهرهاي بزرگ ايجاد شده و شبکه فيبر نوري داخلي گسترش روزافزوني دارد.
به گفته وي شبکه فيبر نوري ايران به نحوي طراحي شده که سراسر کشور را پوشش دهد. ضمن اينکه امکان برقراري ارتباط با همه کشورهاي منطقه را فراهم کرده است.
وي با اشاره به شتاب فزاينده بخش مخابرات در نوسازي و توسعه شبکههاي ارتباطي و تعامل موثر با نظام بينالمللي در راستاي برنامههاي توسعه کشور تاکيد کرد.