مشرق: محورهای اصلی اخبار چند روز گذشته رسانههای انگلیسیزبان صهیونیستها درباره ایران شامل مهر تأیید دیدهبان هستهای سازمان ملل بر عمل کردن ایران به تعهدات خود در قالب توافق موقت، تلاش صهیونیستها برای پیدا کردن حامی مردمی، نارضایتی لابی صهیونیست در آمریکا از تمدید مذاکرات هستهای، و زمانبندی از سر گیری مذاکرات میشود.
تایمز اسرائیل/ دیدهبان سازمان ملل متحد: ایران مطابق با توافق هستهای عمل کرده است
گزارش روز دوشنبه آژانس اتمی سازمان ملل نشان داد ایران همه مواد حساس هستهای خود را مطابق با توافق موقت با قدرتهای جهانی از بین برده است.
چند روز پس از آنکه مهلت رسیدن به توافق جامع هستهای چهار ماه دیگر تمدید شد، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی که به دست خبرگزاری فرانسه رسید، گفت که ایران به تعهدات بینالمللی خود پایبند بوده است.
بر اساس توافق ماه نوامبر در ژنو، جمهوری اسلامی قول داد فعالیتهای هستهای خاصی را برای مدت شش ماه و در ازای لغو برخی تحریمهای شدید اقتصادی، متوقف کند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: تا تاریخ 20 ژوئیه و مهلت تعیین شده، تهران نیمی از اورانیوم غنیشده 20 درصد خود را تا 5 درصد رقیق کرده و بقیه را به اکسید اورانیوم تبدیل کرده است. بر اساس این گزارش، تهران همچنین از غنیسازی بیش از 5 درصد در تأسیسات هستهای خود نیز امتناع کرده است.
یدیعوت آحارانوت/ اسرائیل از سراسر جهان حامی جذب کرد
یک کمپین جدید از فعالان طرفدار اسرائیل دعوت کرده تا از پاسپورت خود تصویر بگیرند و بفرستند و جالب اینکه افرادی حتی از ایران، پاکستان و اندونزی نیز در این کمپین شرکت کردهاند.
در یک هفته گذشته بیش از 5000 نفر از 83 کشور در سراسر جهان عکس پاسپورت خود را همراه با نوشتهای روی کف دستشان با مضمون حمایت از اسرائیل در قالب این کمپین منتشر کردهاند تا با عملیات "صخره سخت" ارتش اسرائیل ابراز همبستگی کنند.
این کمپین فیسبوکی یکی از دو توسط کمپینی است که گروه "طرف ما باشید" تأسیس کرده است، گروهی که هدفش تغییر افکار عمومی جهان در مورد اسرائیل است. در یکی از این کمپینها از حامیان اسرائیل در سراسر جهان خواسته شد تا یک عکس از خودشان در حالی بگیرند که در کنار پرچم اسرائیل و با شعار "من با اسرائیل هستم" ایستادهاند. در کمپین دوم، از حامیان خواسته شده بود تا عکس گذرنامه و دست خود را ارسال کنند.
"ایدو کوهن" مدیر روابط خارجی گروه "طرف ما باشید" درباره کمپین دوم میگوید: "ما حتی عکسهایی را از کشورهای اسلامی مانند ایران، پاکستان، ترکیه، آذربایجان و اندونزی نیز دریافت کردهایم. البته تعداد این نامهها خیلی زیاد نبود، اما همین چند عددی که فرستاده شدهاند اتفاقاً ستارههای کمپین ما هستند.
جای تعجب نیست که عکسهای بسیاری از آمریکا و فرانسه نیز دریافت کردهایم، هر چند که پوشش رسانهای در فرانسه علیه اسرائیل است." از سوی دیگر این گروه همچنین از دریافت چند عکس از انگلیس نیز، با وجود تظاهراتهای گسترده حامیان فلسطین و مخالفان اسرائیل در این کشور، اظهار غافلگیری کرده است.
تایمز اسرائیل/ آیپک تمدید مهلت توافق هستهای ایران را محکوم کرد
کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل "آیپک" گفت از تمدید مذاکرات هستهای ایران برای چهار ماه دیگر "عمیقاً ناامید" شده است.
این لابی طرفدار اسرائیل در بیانیهای که روز دوشنبه در پاسخ به اعلام خبر تمدید آخرین مهلت توافق نهایی منتشر شد، اعلام کرد: "با وجود پشتیبانی ما از گفتگو، ما میدانیم که تهران هنوز تمایلی به از بین بردن هیچ یک از عناصر زیرساختهای هستهای خود نشان نداده است."
در این بیانیه آمده است: "ما نگران آن هستیم که ایران به جای تبعیت از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد، سعی کند از مدت 4 ماهه برای از بین بردن ائتلاف بینالمللی و پیشبرد برنامه سلاحهای هستهای خود استفاده کند. ما عمیقاً ناامید شدهایم که 5+1 کمکهای اقتصادی بیشتری را به ایران ارائه کرده است."
کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل گفت: "فشار اقتصادی تهران را پای میز مذاکره آورده و افزایش فشار برای دستیابی به یک توافق خوب، معقول و منطقی بسیار ضروری است."
این در حالی است که جان کری وزیر خارجه آمریکا اخیراً گفت: ایران به توافق موقت برای به عقب برگرداندن برنامه هستهایش پایبند بوده است، اما هنوز اختلافات وجود دارد. محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز گفته که اختلافنظرها درباره روشهایی است که از طریق آنها ایران ظرفیت غنیسازی اورانیوم خود را کاهش میدهد.
یدیعوت آحارانوت/ مذاکرات هستهای ایران اوایل ماه سپتامبر از سر گرفته میشود
ایران روز چهارشنبه گفت: مذاکرات هستهای با شش قدرت جهانی اوایل ماه سپتامبر از سر گرفته خواهد شد. این خبر را تلویزیون دولتی ایران بعد از آن اعلام کرد که هر دو طرف توافق کردند چهار ماه بیشتر برای رسیدن به یک توافق نهایی در مورد برنامه هسته ای ایران تلاش کنند.
مدت توافق موقت روز یکشنبه به پایان رسید، اما مهلت رسیدن به توافق نهایی با اعمال برخی تغییرات در توافق موقت، تمدید شد. این در حالی بود که دو طرف در طول مذاکرات در وین موفق نشدند تا قبل از تاریخ تعیین شده 20 ژوئیه به یک توافق بلندمدت برای پایان دادن به یک دهه بنبست هستهای برسند. مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این هفته در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "تمدید مذاکرات نشان میدهد که فضای مثبتی بر آنها حاکم است."