این روزنامه افزود: گروه داعش که ناظران آن را فرزند خلفِ القاعده می دانند، از این امر غافل نشده و از تاثیر این پرچم استفاده کرده و آن را به نماد خاصی برای خود انتخاب کرده و این پرچم را در برخی از کشورهای عربی و به طور مشخص کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، برافراشته که این اقدام تاثیری قوی داشته و مقامات کشورهای یاد شده را برآن داشته تا اقدامات و مجازات های شدیدی را علیه کسانی که آنها را در هر محلی در این کشورها برافرازند، اعمال کند.
به نوشته الحیاة، یک قطعه پارچه سیاه که روی اجساد تکه تکه شده کشته ها برافراشته می شود، به محور بحث محافل سیاسی و اجتماعی تبدیل شده است. گروه داعش از تاثیر پرچم ها برای اعلام و تاکید بر موجودیت خود غافل نمانده است و در بیانیه ها و اظهاراتش تاکید کرده است که اینها فقط پرچم های یک "دولت" نیست، بلکه پرچم های "جنگ" است.
ناظران معتقدند که انتخاب پرچم های سیاه از سوی گروههای مسلح از جمله داعش - و قبل از آن القاعده - همان ادامه وضعیت دوره جاهلیت در نزد اعراب است، زیرا بالابردن و برافراشتن اینگونه پرچم ها به معنای انتقام جویی یا نشانه حزن و اندوه یا موارد جنگ شدید است.
برخی از پژوهشگران، با ردّ ادعای شماری از اعضای این گروه های مسلح مبنی بر این که این پرچم شبیه بیرق های پیامبر اکرم (ص) در زمان جنگ بود، تاکید می کنند که پرچم پیامبر (ص) براساس روایت های متواتر و موثق، سفید بود و هر لشکر پرچم های سیاه با دور دوزی سفید داشت و روی آن هیچ گونه عبارت یا طرحی وجود نداشت.
این روزنامه سپس به تصاویر جوانان سعودی با لباس های دارای شعار داعش از جمله در مکه و پرچم های داعش در بالای خودروهای آنها اشاره کرد و درباره خطر گسترش داعش در بین جوانان فریب خورده هشدار داد و خواستار برخورد مناسب و به موقع با این وضعیت شد.