وی خواستار مشروطه مشروعه بود و مشروطهای را که بنای آن برپایه قوانین اسلامی کشورهای غربی و الگوبرداری از تمدن و فرهنگ غربی بود را رد میکرد. او از نخستین عالمان اسلامی بود که به نقشه استعمار در جهت اسلامزدایی و جایگزین کردن حکومت لائیک تحت پوشش مشروطه و قانون اساسی پیبرد و سعی کرد تا اجازه ندهد ملیگرایی به جای اسلامگرایی بنشیند و به نام آزادی و دموکراسی، بیبند و باری غربی در جامعه اسلامی حاکم شود.
پس از فتح تهران که مشروطهخواهان از هر سو به تهران هجوم آوردند و حکومت استبدادی محمدعلی شاه را سرنگون کردند، بواسطه انحرافات بسیاری که در میان ایشان وجود داشت و دستهای خارجی که آنها را هدایت میکرد، منزل شیخ فضلالله نوری را که از رهبران اصلی مشروطیت و از نخستین قیامکنندگان برای ایجاد عدل و برچیدن بساط ظلم بود محاصره کردند. یک نفر از سفارت روس وارد خانه شد و از ایشان خواست که به سفارت روسیه پناهنده شوند. اما شیخ بشدت مخالفت کرد بعد، آن شخص اظهار کرد که اگر حاضر نمیشوید بیایید لااقل پرچم را بالای در خانه نصب نمایید باز هم شیخ فضلالله جواب داد که «اسلام زیر بیرق کفر نمیرود» و فرمود: «آیا رواست که من پس از هفتاد سال که محاسنم را برای اسلام سفید کردهام حالا بیایم بروم زیر بیرق کفر؟» پس از آن شیخ همه اطرافیان را مرخص کرد تا به ایشان آسیبی نرسد.
سرانجام شیخ فضلالله را دستگیر کرده و پس از سه روز محاکمهای صوری تشکیل داده و یکی از منحرفان روحانینما حکم اعدام ایشان را صادر کرد. در آستانه اعدام، یکی از رجال وقت با عجله برای او پیغام آورد که شما این مشروطه را امضا کنید و خود را از کشتن برهانید. ایشان در جواب گفت: « دیشب رسول خدا را در خواب دیدم فرمودند: فردا شب مهمان منی و من چنین امضایی نخواهم کرد». مرحوم جلال آلاحمد در کتاب خدمت و خیانت روشنفکران مینویسد: «من نعش آن بزرگوار را بر سردار همچون پرچمی میدانم که به علامت استیلای غربزدگی پس از 200 سال کشمکش بر بام سرای این مملکت افراشته شد».
به گزارش فارس پس از سالها در منزل یکی از رهبران مشروطه حضور پیدا کردیم.
حضور در منزل شیخ فضل الله نوری، اما با حواشی زیادی روبرو بود، چرا که منزل این روحانی بزگوار که در خیابان بهشت و در مجاورت ساختمان شورای شهر تهران و شهرداری تهران قرار دارد، مورد بی مهری قرار گرفته است.
منزل شیخ، متاسفانه به دلیل عدم توجه از سوی سازمان های مسئول(سازمان میراث فرهنگی و گردشگری) هم اکنون به خانهای مخروبه تبدیل شده است.
در حالی منزل شیخ فضل الله نوری به مخروبهای بیشتر شبیه نیست، که به گفته اهالی محل تا سالهای گذشته منزل شیخ محل تجمع معتادان برای تزریق مواد بوده است.
به گزارش فارس مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران، که از زمان حضورش در شورا، به عنوان رئیس شورا، برنامه تهرانگردی خود را آغاز کرده است، باعث شده مدیریت شهری و مسئولان سازمان میراث توجه بیشتری را به بافتهای تاریخی داشته باشند.
وی در حاشیه بازدید از منزل شیخ فضل الله نوری، که در نزدیکی ساختمان شهرداری و شورا واقع شده است، از وضعیت نابسامان این خانه تاریخی انتقاد کرد و اظهار داشت: اینجا منزل شیخ فضل الله نوری از رهبران مشروطه است و کوچه و مسجد این محل نیز به نام وی ثبت شده است.
وی با ابراز تاسف از رهایی این خانه و در معرض تخریب قرار گرفتن آن، افزود: اولین باری است که این خانه به این دقت دیده و شناسایی می شود و شرایط نامناسب و در حال تخریب آن تاسف برانگیز است.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: باید تدبیری اندیشید تا میراث فرهنگی این خانه را سریعا ثبت ملی کند.
مسجد جامعی از مالک خصوصی این خانه به خاطر اهتمام به عدم تغییر و تخریب آن تشکر کرد و گفت: شهرداری منطقه باید از امروز تدابیری برای حفاظت از این خانه داشته باشد تا تعمیر و مرمت آن هر چه سریعتر آغاز شود.
در این بازدید، رجبعلی خسروآبادی، رئیس اداره میراث فرهنکی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران با اشاره به اقدام سریع میراث فرهنگی در این زمینه تاکید کرد: ما آمادگی داریم هر چه سریعتر برای ثبت و بازسازی این خانه اقدام کنیم.