به گزارش مشرق، پرتاب این کاوشگر، مرحلهای جدید در برنامه بلندپروازانه فضایی چین به شمار می رود.
نهاد دولتی مسئول برنامههای علمی برای دفاع ملی چین یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد این مأموریت تا پیش از پایان سال 2014 آغاز خواهد شد.
وی افزود این کاوشگر ماه به مرکز پرتاب آن در استان سیچوآن (جنوب غرب چین) انتقال داده شده است.
این ماژول مداری به گونه طراحی شده است که در برابر دمای بالا ناشی از اصطکاکها در لحظه ورود به جو زمین مقاوم باشد.
خبرگزاری شینهوا اعلام کرد این کاوشگر زمینهای را فراهم می کند تا فناوریهایی که قرار است برای مأموریت جانگئه-5 مورد استفاده قرار بگیرند محک زده شود. هدف مأموریت جانگئه-5 جمعآوری نمونههایی از خاک ماه خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، چین که از عقبماندن در زمینه فناوریهای فضایی شکایت دارد، برنامه فضایی پرهزینه خود را نماد ظهور چین در بین قدرتهای جهان تلقی می کند.
سال گذشته میلادی، چین کاوشگر «خرگوش یشمی» را به آرامی بر سطح ماه فرود آورد. این کاوشگر سپس با مشکلاتی فنی روبرو شد. این مأموریت چانگئه- سه نام داشت.
این فرود نرم روی سطح ماه، دستاوردی بود که تا پیش از آن فقط آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق به آن دست یافته بودند و از بیش از 37 سال پیش مورد استفاده قرار نگرفته بود.
در برنامه فضایی چین که ارتش بر آن نظارت دارد، همچنین استقرار پایگاهی دائمی در مدار پیش از 2020 برای فرستادن انسان به ماه پیشبینی شده است.
رسانههای رسمی چین در سال 2012 به نقل از یک مسئول بلندپایه عملی اعلام کرده بودند چین قصد دارد تا پیش از سال 2030 نمونههایی از مریخ بردارد.
چین امسال برای نخستین بار یک کاوشگر را در مدار اطراف ماه قرار می دهد که قرار است بعدا به زمین بازگردد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما