به گزارش مشرق، علی ربیعی شب گذشته در برنامه پایش اظهار کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حوزه های متعددی را در بر می گیرد و اساسا یک وزارت خانه اجتماعی بوده که اقتصادی که در آن شکل می گیرد اقتصاد اجتماعی است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارتباط نانوشته ای با عدالت اجتماعی دارد و من خیلی دوست داشتم نام این وزارت عدالت اجتماعی بود.
وی افزود: در بخشی از کارهای این وزارت باید محروم ترین افراد جامعه مانند افراد تحت پوشش بهزیستی را پوشش داده و برای آنها برنامه ریزی کرده و به آنها خدمات رسانی کنیم. در بخش دیگر فعالیت ما بیمه های درمان یکی از مهمترین کارهای این وزارت خانه است.
عملکرد هر روز بهتر از دیروز تامین اجتماعی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بیمه در بخش سلامت و تامین اجتماعی طی یک سال اخیر هر روز بهتر از دیروز عملکرد داشته و اصلاح ساختاری بسیاری زیادی در آن انجام شد. به ویژه در سازمان تامین اجتماعی که یک سازمان بسیار بزرگ است سالم سازی، اصلاحات ساختاری و رفتاری و منابع انسانی کارآمد در هر دو بخش بیمه انجام شده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: 12 هزار میلیارد تومان در بخش بیمه ای تامین اجتماعی هر ماه هزینه می کنیم که نیمی از آن در بخش سلامت و بقیه نیز خدمات مستقیمی است که به مردم ارائه می کنیم. در برخی از شهرها حدود 90 درصد جمعیت جزو بیمه شدگان تامین اجتماعی هستند. در بخش بیمه سلامت نیز با منابعی در همین حدود و در بخش سلامت فعالیت می کنیم.
بیمارستان میلاد نماد تامین اجتماعی
وی عنوان کرد: بخش اعظمی از بیمه سلامت بر عهده بیمه ها است که امیدواریم تا با اصلاح ساختار و برنامه ریزی هایی که انجام دادیم بتوانیم بهتر در خدمت این طرح باشیم. در بخش های درمان مستقیم بیمه تامین اجتماعی روز به روز فعالیت های ما خیلی بهتر می شود. از تمامی مسئولین این وزارت خانه تقاضا کردیم که بیمارستان های میلاد را در کشور افزایش دهیم چرا که میلاد نماد تامین اجتماعی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در هفته دولت کار الکترونیکی کردن پرونده سلامت را شروع کرده و در آینده نزدیک توزیع کارت سلامت الکترونیک که از قبل برنامه ریزی شده را آغاز می کنیم.
پرداخت قسمت اعظم بدهی دولت به بازنشستگان
ربیعی بیان کرد: افراد تا بازنشستگی در حوزه وزارت خانه ما هستند و در بخش مستمری بگیران نیز برای افراد در این وزارت خانه برنامه ریزی می شود. بحث کودکان کار، سالخوردگی و موارد متعدد که موضوع رفاه اجتماعی و نظام چند لایه تامین اجتماعی را تشکیل می دهد در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد.
وی اذعان کرد: آخرین بدهی های دولت به بازنشستگان که سال ها دولت به آنها بدهکار بود پرداخت می شود. در شرکت های سرمایه گذاری ما واحدهای بسیاری واگذار شده و خوشبختانه با مدیریت خوبی که در تامین اجتماعی شده امروز آنچه که تحویل گرفتیم حداقل 25 درصد افزایش سرمایه بدون دریافت بدهی از دولت را داشتیم.
اصلاح قوانینی که مانع تولید هستند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه روابط کار در کشور ما سه جانبه گرایی مطرح بوده اما در دوره اخیر به طور عمیقی به بحث سه جانبه گرایی می پردازیم و حتی قرار است نظارت کارگر و کارفرما در همه ارکان وزارت از جمله تامین اجتماعی را افزایش دهیم.
ربیعی تاکید کرد: قانون کار برای خودش تاریخچه ای دارد و در مورد هر جایی که فکر می کنیم مانع تولید است با کارگر و کارفرما بحث می کنیم. قانون کار به مجلس رفته و در تلاش هستیم تا قوانینی که مانع تولید می شود را اصلاح کنیم و به طور قطع تا چند وقت دیگر موانع بزرگ موجود بر سر راه تولید برداشته می شوند.
تاکید مقام معظم رهبری بر تعاون
وی یادآور شد: بخش توسعه کارآفرینی و اشتغال را در این وزارت داریم و همانطور که همه می دانند برای اشتغال یک بخش سیاست تنظیمی و یک بخش سیاست فعال داریم که بخش سیاست تنظیمی در وزارت خانه ما بیشتر بررسی می شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دو طرح خیلی خوب را در شورای اشتغال ارائه دادیم البته بحث اشتغال چیزی نیست با یک یا دو طرح به وجود نمی آید و ما باید حتما به رشد هفت درصد برسیم. تاکید مقام معظم رهبری برای بخش تعاون بسیار زیاد است و متاسفانه آن بخشی که پیش بینی شده بود برای 25 درصد از اقتصاد کشور به دست نیامد بنابراین بسته ارتقا بخش تعاون را تهیه کردیم.
صندوق ها تا چند سال آینده با بحران عظیم مواجه می شوند
ربیعی افزود: طبق متعادل دنیا در بخش تامین اجتماعی 36 نفر باید حق بیمه پرداخت کنند و یک نفر حق بیمه دریافت کند ولی این رقم در ایران به زیر 6 نفر کاهش یافته و دلیلش این است که چون در رکود اشتغال ایجاد نکردیم و در این شرایط تعداد افرادی که بیمه پرداخت می کنند افزایش پیدا نمی کند. متاسفانه سن بازنشتگی را مدام با قوانین حمایتی کاهش می دهیم اما فرانسه سن بازنشستگی را افزایش داده است.
وی بیان کرد: قوانین همیشه حمایتی که اتخاذ می شود بدهی دولت را افزایش می دهد و این گونه تصمیم گیری ها در مجاری قانونی انجام می شود. وضعیت صندوق ها به نحوی است که در سال های آینده حتما با بحران عظیم مواجه خواهد شد.
نباید تصمیمات حمایتی خود را به صندوق ها تحمیل کنیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط با وضعیت صندوق فولاد گفت: اکنون در صندوق فولاد ورودی نداریم و چون بیش از 100 هزار بازنشسته داریم ماهانه 140 میلیارد تومان در صندوق فولاد باید هزینه کنیم ولی متاسفانه با واگذاری های غلطی که صورت گرفته بازده سرمایه خیلی پایین است. در ابتدای گرفتن این تصدی پنج ماه حقوق به کارگران بدهکار بودیم ولی خوشبختانه قسمت زیادی از آن پرداخت شده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: اکنون در صندوق جوان و تازه تاسیس عشایر با پنج هزار میلیارد سرمایه و یک میلیون و 200 هزار عضو بلافاصله با دو تغییر در سن کاملا این صندوق را هم به سمت صندوق های ورشکسته می بریم. اکنون داریم اصلاح و مطالعه می کنیم تا قوانین و حمایت های اجتماعی که مصوب می شود را از صندوق ها جدا کنیم. کشور نباید با تصمیمات حمایتی خود را به صندوق ها تحمیل کند.
بودجه 46 هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی
وی عنوان کرد: امسال بودجه تامین اجتماعی 46 هزار میلیارد تومان است که 11 هزار میلیارد تومان آن در بخش سلامت هزینه می شود. تنها چیزی که ما را سرپا نگه داشته پول های جاری است وگرنه سرمایه آن قدر کافی نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در مورد صندوق ها نیاز به تصمیم گیری جدی داریم. ما باید به یک جمع بندی برسیم، قوانین حمایتی را قطع کرده، روش تسویه بدهی ها مشخص شده و نوع حضور صندوق ها در بازار را نیز مشخص کنیم.
سود پنج هزار میلیارد تومانی شستا در سال جاری
وی گفت: گاهی اوقات خیلی خسته می شوم ولی وقتی که یک درصد از رنج و فقر مردم کم شده و به دارایی کارگران اضافه می شود خیلی خوشحال می شوم. امسال شستا پنج هزار میلیارد تومان سود واقعی را ارائه داد و حدود هفت هزار میلیارد تومان از محل فروش سهام در بازار بورس کسب کرد.
ربیعی ادامه داد: برخی افراد در شش هیات مدیره عضو است و در عین حال شغل دولتی هم دارد و واقعا از این افراد در هیات مدیره زیاد بود ولی اکنون حضور هر فرد را در بیش از یک هیات مدیره ممنوع اعلام کردیم فقط در شرایط اضطرار که فرد بخواهد در بیش از یک هیات مدیره بیاید باید هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی تایید کند.
مجموع درآمد کارگران قابل قبول نیست
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی یادآور شد: مجموعه دریافتی های اعضای هیات مدیره ها در هر تعداد هیات مدیره که باشند همه باید یک سقف داشته باشد. به طور متوسط در هر ماه یک جلسه با این هیات امنا باید داشته باشیم. ساختار شستا را غیر سیاسی کردیم. دکتر نوربخش می توانست بر اساس سطح حقوق و با توجه به تخصصی که داشت بیشتر از 10 میلیون تومان در ماه بگیرد ولی به 6 میلیون تومان رضایت داد.
در ادامه برنامه سوال و حرف کارگران با وزیر مطرح شد که از جمله این درخواست ها چرا 10 سال سابقه بیمه مرا گفتند پنج سال است؟/ کارگرهای خارجی باعث خانه نشینی کارگران ایرانی شده و زیر قیمت کار می کنند./ برخی افراد دارای شغل دیگری هستند ولی تحت عنوان کارگری بیمه می شوند./ سبد کالا برای افرادی است که زیر 600 هزار تومان حقوق دریافت می کنند در حالی که کارگران 609 هزار تومان حقوق میگیرند از دریافت این سبد محروم می شوند مگر از کارگر نیازمندتر هم وجود دارد./ کارگران قرارداد شفاف ندارند بود.
وی در پاسخ به این حرف های کارگران گفت: ما کارهای زیادی برای انجام داریم و یک مسیر طولانی و سخت نیز پیش روی ما است. در مجموع درآمد بخش کارگری مردم زیاد و قابل قبول نیست اما این مسئله به رونق اقتصادی مردم بر می گردد. رشد منفی اقتصادی که داشتیم نتوانستیم ایجاد اشتغال کنیم.
خروج کارگران خارجی از شمولیت
ربیعی اظهار کرد: بیش از 240 هزار شغل در حال تعطیلی را قرار است به صورت کلینیکی سرپا نگه داریم. برای مسئله و مشکل کارگران ساختمانی خارجی کمیته ای را از سه ماه پیش تشکیل دادیم که در حال مطالعه هستند و دارند تعدادی از افراد را در کشور از شمولیت خارج می کنند. ساماندهی امور کارگران را در دست اقدام داریم ولی مشکل موجود منابع محدود است.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بیان کرد: 700 میلیارد تومان تامین اجتماعی در بحث بیمه بیکاری هزینه کرد و نسبت به چیزی که دریافت می کند عقب تر است. سامان دادن مسائل کارگری واقعا حرف حقی است بنابراین در وزارت خانه یک کمیته سه جانبه با حضور معاونت روابط کار، معاونت تامین اجتماعی و رفاه و معاونت فنی و حرفه ای تشکیل دادیم و در حال پیشبرد فعالیت ها در این زمینه هستیم.
عدم وجود کارگاه مشخص برای کارگران فصلی
وی ادامه داد: متاسفانه نمی شود کارگاه مشخصی را برای کارگران فصلی تعریف کرد. یکی از مشکلات ما این است که فرهنگ کار در ایران تغییر کرده و تحصلات افراد بالا رفته است. به عنوان مثال در بخش سنگ بری ایرانیان تمایل به کار ندارند، در یزد افراد در بخش های صنعتی کار نمی کنند.
ربیعی گفت: در زمینه کارهایی که مورد علاقه مردم نیستند بیش از دو ملیون شغل در ایران وجود دارد بنابراین باید به فرهنگ و ارزش کار بیشتر توجه و روی آن نیز بیشتر کار کرد.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تاکید کرد: دو میلیارد و 400 میلیون تومان پول برای حمایت غذایی در نظر گرفتیم. هدف گذاری در این طرح با افرادی بود که در خط فقر مطلق قرار داشتند و باید این حق را به دولت بدهند که هنگام برنامه ریزی لایه های پایین را در نظر بگیرد.
طرح سبد غذایی برای افراد در معرض فقر مطلق
وی ادامه داد: در این طرح 300 میلیارد تومان برای مصرف شیر کودکان مصرف کردیم و مابقی برای افرادی که در معرض فقر مطلق بودند و ویتامین کافی به آنها نمی رسید هزینه کردیم.
ربیعی تصریح کرد: اگر منابع بیشتری از هدفمندی یارانه ها آزاد می شد می توانستیم بهتر عمل کنیم و لایه های بیشتری را پوشش دهیم. این طرح یکی از کارهای خوبی است که دولت از خانواده های کم درآمد شروع کرده است.
ایجاد 500 هزار شغل در سال آینده
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: در حال حاضر قانون کار به مجلس رفته و مطمئنا قانون کار به نحوی اجرا می شود که آسیب خاصی به کاگر و کارفرما نزنیم. 90 درصد قراردادهای ما موقت است و باید برای خروج از این میزان درصد بالای قرارداد موقت باید برنامه ریزی شود و باید بدنه بیمه بیکاری را افزایش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: 500 هزار شغل را در یک طرح را در شورای عالی اشتغال برای سال آینده در نظر گرفتیم. طرح تکاپو برای اشتغال با برش استانی در کشور اجرا می شود.
افزایش 400 هزار نفری بیمه شده ها از زمان شروع به کار دولت
ربیعی در پاسخ به این سوال که چرا در یک سال گذشته دولت تدبیر و امید تعداد بیکاران افزایش پیدا کرده است گفت: تقریبا بنا بود ظرف یک سالی که در برنامه بود به یک درصد مشخصی از رشد برسیم اما متاسفانه 56 درصد کسری داشتیم. یک تاخیر در ورود به بازار کار طی چند سال اخیر داشتیم. عرضه بازار کار مثل قلکی است و در هر دقیقه چند نفر وارد بازار کار می شوند و تعطیل نیست. در عرضه کار باید ساختارها اصلاح شود.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تاکید کرد: 22 میلیون فرصت شغلی در سال 92 وجود داشت که باید در سال 1904 به 35 میلیون فرصت شغلی دست پیدا کنیم. منهای نفت نرخ رشد منفی ما حدود یک درصد بود. از زمان شروع کار دولت تعداد 400 هزار نفر به بیمه شده ها افزوده شد.
وی در پایان گفت: تلاش ما در جهت ایجاد اشتغال و برنامه حمایت از تولید و بهبود فضای کسب و کار است که خوشبختانه با اهتمام رئیس جمهور در زمینه اشتغال وضع بهتری خواهیم داشت. در زمینه سلامت 6 میلیون نفر برای دریافت دفترچه ثبت نام کردند. در برنامه های بهزیستی خیر جمعی را می طلبیم.
وی افزود: در بخشی از کارهای این وزارت باید محروم ترین افراد جامعه مانند افراد تحت پوشش بهزیستی را پوشش داده و برای آنها برنامه ریزی کرده و به آنها خدمات رسانی کنیم. در بخش دیگر فعالیت ما بیمه های درمان یکی از مهمترین کارهای این وزارت خانه است.
عملکرد هر روز بهتر از دیروز تامین اجتماعی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بیمه در بخش سلامت و تامین اجتماعی طی یک سال اخیر هر روز بهتر از دیروز عملکرد داشته و اصلاح ساختاری بسیاری زیادی در آن انجام شد. به ویژه در سازمان تامین اجتماعی که یک سازمان بسیار بزرگ است سالم سازی، اصلاحات ساختاری و رفتاری و منابع انسانی کارآمد در هر دو بخش بیمه انجام شده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: 12 هزار میلیارد تومان در بخش بیمه ای تامین اجتماعی هر ماه هزینه می کنیم که نیمی از آن در بخش سلامت و بقیه نیز خدمات مستقیمی است که به مردم ارائه می کنیم. در برخی از شهرها حدود 90 درصد جمعیت جزو بیمه شدگان تامین اجتماعی هستند. در بخش بیمه سلامت نیز با منابعی در همین حدود و در بخش سلامت فعالیت می کنیم.
بیمارستان میلاد نماد تامین اجتماعی
وی عنوان کرد: بخش اعظمی از بیمه سلامت بر عهده بیمه ها است که امیدواریم تا با اصلاح ساختار و برنامه ریزی هایی که انجام دادیم بتوانیم بهتر در خدمت این طرح باشیم. در بخش های درمان مستقیم بیمه تامین اجتماعی روز به روز فعالیت های ما خیلی بهتر می شود. از تمامی مسئولین این وزارت خانه تقاضا کردیم که بیمارستان های میلاد را در کشور افزایش دهیم چرا که میلاد نماد تامین اجتماعی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در هفته دولت کار الکترونیکی کردن پرونده سلامت را شروع کرده و در آینده نزدیک توزیع کارت سلامت الکترونیک که از قبل برنامه ریزی شده را آغاز می کنیم.
پرداخت قسمت اعظم بدهی دولت به بازنشستگان
ربیعی بیان کرد: افراد تا بازنشستگی در حوزه وزارت خانه ما هستند و در بخش مستمری بگیران نیز برای افراد در این وزارت خانه برنامه ریزی می شود. بحث کودکان کار، سالخوردگی و موارد متعدد که موضوع رفاه اجتماعی و نظام چند لایه تامین اجتماعی را تشکیل می دهد در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد.
وی اذعان کرد: آخرین بدهی های دولت به بازنشستگان که سال ها دولت به آنها بدهکار بود پرداخت می شود. در شرکت های سرمایه گذاری ما واحدهای بسیاری واگذار شده و خوشبختانه با مدیریت خوبی که در تامین اجتماعی شده امروز آنچه که تحویل گرفتیم حداقل 25 درصد افزایش سرمایه بدون دریافت بدهی از دولت را داشتیم.
اصلاح قوانینی که مانع تولید هستند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه روابط کار در کشور ما سه جانبه گرایی مطرح بوده اما در دوره اخیر به طور عمیقی به بحث سه جانبه گرایی می پردازیم و حتی قرار است نظارت کارگر و کارفرما در همه ارکان وزارت از جمله تامین اجتماعی را افزایش دهیم.
ربیعی تاکید کرد: قانون کار برای خودش تاریخچه ای دارد و در مورد هر جایی که فکر می کنیم مانع تولید است با کارگر و کارفرما بحث می کنیم. قانون کار به مجلس رفته و در تلاش هستیم تا قوانینی که مانع تولید می شود را اصلاح کنیم و به طور قطع تا چند وقت دیگر موانع بزرگ موجود بر سر راه تولید برداشته می شوند.
تاکید مقام معظم رهبری بر تعاون
وی یادآور شد: بخش توسعه کارآفرینی و اشتغال را در این وزارت داریم و همانطور که همه می دانند برای اشتغال یک بخش سیاست تنظیمی و یک بخش سیاست فعال داریم که بخش سیاست تنظیمی در وزارت خانه ما بیشتر بررسی می شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دو طرح خیلی خوب را در شورای اشتغال ارائه دادیم البته بحث اشتغال چیزی نیست با یک یا دو طرح به وجود نمی آید و ما باید حتما به رشد هفت درصد برسیم. تاکید مقام معظم رهبری برای بخش تعاون بسیار زیاد است و متاسفانه آن بخشی که پیش بینی شده بود برای 25 درصد از اقتصاد کشور به دست نیامد بنابراین بسته ارتقا بخش تعاون را تهیه کردیم.
صندوق ها تا چند سال آینده با بحران عظیم مواجه می شوند
ربیعی افزود: طبق متعادل دنیا در بخش تامین اجتماعی 36 نفر باید حق بیمه پرداخت کنند و یک نفر حق بیمه دریافت کند ولی این رقم در ایران به زیر 6 نفر کاهش یافته و دلیلش این است که چون در رکود اشتغال ایجاد نکردیم و در این شرایط تعداد افرادی که بیمه پرداخت می کنند افزایش پیدا نمی کند. متاسفانه سن بازنشتگی را مدام با قوانین حمایتی کاهش می دهیم اما فرانسه سن بازنشستگی را افزایش داده است.
وی بیان کرد: قوانین همیشه حمایتی که اتخاذ می شود بدهی دولت را افزایش می دهد و این گونه تصمیم گیری ها در مجاری قانونی انجام می شود. وضعیت صندوق ها به نحوی است که در سال های آینده حتما با بحران عظیم مواجه خواهد شد.
نباید تصمیمات حمایتی خود را به صندوق ها تحمیل کنیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط با وضعیت صندوق فولاد گفت: اکنون در صندوق فولاد ورودی نداریم و چون بیش از 100 هزار بازنشسته داریم ماهانه 140 میلیارد تومان در صندوق فولاد باید هزینه کنیم ولی متاسفانه با واگذاری های غلطی که صورت گرفته بازده سرمایه خیلی پایین است. در ابتدای گرفتن این تصدی پنج ماه حقوق به کارگران بدهکار بودیم ولی خوشبختانه قسمت زیادی از آن پرداخت شده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: اکنون در صندوق جوان و تازه تاسیس عشایر با پنج هزار میلیارد سرمایه و یک میلیون و 200 هزار عضو بلافاصله با دو تغییر در سن کاملا این صندوق را هم به سمت صندوق های ورشکسته می بریم. اکنون داریم اصلاح و مطالعه می کنیم تا قوانین و حمایت های اجتماعی که مصوب می شود را از صندوق ها جدا کنیم. کشور نباید با تصمیمات حمایتی خود را به صندوق ها تحمیل کند.
بودجه 46 هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی
وی عنوان کرد: امسال بودجه تامین اجتماعی 46 هزار میلیارد تومان است که 11 هزار میلیارد تومان آن در بخش سلامت هزینه می شود. تنها چیزی که ما را سرپا نگه داشته پول های جاری است وگرنه سرمایه آن قدر کافی نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در مورد صندوق ها نیاز به تصمیم گیری جدی داریم. ما باید به یک جمع بندی برسیم، قوانین حمایتی را قطع کرده، روش تسویه بدهی ها مشخص شده و نوع حضور صندوق ها در بازار را نیز مشخص کنیم.
سود پنج هزار میلیارد تومانی شستا در سال جاری
وی گفت: گاهی اوقات خیلی خسته می شوم ولی وقتی که یک درصد از رنج و فقر مردم کم شده و به دارایی کارگران اضافه می شود خیلی خوشحال می شوم. امسال شستا پنج هزار میلیارد تومان سود واقعی را ارائه داد و حدود هفت هزار میلیارد تومان از محل فروش سهام در بازار بورس کسب کرد.
ربیعی ادامه داد: برخی افراد در شش هیات مدیره عضو است و در عین حال شغل دولتی هم دارد و واقعا از این افراد در هیات مدیره زیاد بود ولی اکنون حضور هر فرد را در بیش از یک هیات مدیره ممنوع اعلام کردیم فقط در شرایط اضطرار که فرد بخواهد در بیش از یک هیات مدیره بیاید باید هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی تایید کند.
مجموع درآمد کارگران قابل قبول نیست
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی یادآور شد: مجموعه دریافتی های اعضای هیات مدیره ها در هر تعداد هیات مدیره که باشند همه باید یک سقف داشته باشد. به طور متوسط در هر ماه یک جلسه با این هیات امنا باید داشته باشیم. ساختار شستا را غیر سیاسی کردیم. دکتر نوربخش می توانست بر اساس سطح حقوق و با توجه به تخصصی که داشت بیشتر از 10 میلیون تومان در ماه بگیرد ولی به 6 میلیون تومان رضایت داد.
در ادامه برنامه سوال و حرف کارگران با وزیر مطرح شد که از جمله این درخواست ها چرا 10 سال سابقه بیمه مرا گفتند پنج سال است؟/ کارگرهای خارجی باعث خانه نشینی کارگران ایرانی شده و زیر قیمت کار می کنند./ برخی افراد دارای شغل دیگری هستند ولی تحت عنوان کارگری بیمه می شوند./ سبد کالا برای افرادی است که زیر 600 هزار تومان حقوق دریافت می کنند در حالی که کارگران 609 هزار تومان حقوق میگیرند از دریافت این سبد محروم می شوند مگر از کارگر نیازمندتر هم وجود دارد./ کارگران قرارداد شفاف ندارند بود.
وی در پاسخ به این حرف های کارگران گفت: ما کارهای زیادی برای انجام داریم و یک مسیر طولانی و سخت نیز پیش روی ما است. در مجموع درآمد بخش کارگری مردم زیاد و قابل قبول نیست اما این مسئله به رونق اقتصادی مردم بر می گردد. رشد منفی اقتصادی که داشتیم نتوانستیم ایجاد اشتغال کنیم.
خروج کارگران خارجی از شمولیت
ربیعی اظهار کرد: بیش از 240 هزار شغل در حال تعطیلی را قرار است به صورت کلینیکی سرپا نگه داریم. برای مسئله و مشکل کارگران ساختمانی خارجی کمیته ای را از سه ماه پیش تشکیل دادیم که در حال مطالعه هستند و دارند تعدادی از افراد را در کشور از شمولیت خارج می کنند. ساماندهی امور کارگران را در دست اقدام داریم ولی مشکل موجود منابع محدود است.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بیان کرد: 700 میلیارد تومان تامین اجتماعی در بحث بیمه بیکاری هزینه کرد و نسبت به چیزی که دریافت می کند عقب تر است. سامان دادن مسائل کارگری واقعا حرف حقی است بنابراین در وزارت خانه یک کمیته سه جانبه با حضور معاونت روابط کار، معاونت تامین اجتماعی و رفاه و معاونت فنی و حرفه ای تشکیل دادیم و در حال پیشبرد فعالیت ها در این زمینه هستیم.
عدم وجود کارگاه مشخص برای کارگران فصلی
وی ادامه داد: متاسفانه نمی شود کارگاه مشخصی را برای کارگران فصلی تعریف کرد. یکی از مشکلات ما این است که فرهنگ کار در ایران تغییر کرده و تحصلات افراد بالا رفته است. به عنوان مثال در بخش سنگ بری ایرانیان تمایل به کار ندارند، در یزد افراد در بخش های صنعتی کار نمی کنند.
ربیعی گفت: در زمینه کارهایی که مورد علاقه مردم نیستند بیش از دو ملیون شغل در ایران وجود دارد بنابراین باید به فرهنگ و ارزش کار بیشتر توجه و روی آن نیز بیشتر کار کرد.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تاکید کرد: دو میلیارد و 400 میلیون تومان پول برای حمایت غذایی در نظر گرفتیم. هدف گذاری در این طرح با افرادی بود که در خط فقر مطلق قرار داشتند و باید این حق را به دولت بدهند که هنگام برنامه ریزی لایه های پایین را در نظر بگیرد.
طرح سبد غذایی برای افراد در معرض فقر مطلق
وی ادامه داد: در این طرح 300 میلیارد تومان برای مصرف شیر کودکان مصرف کردیم و مابقی برای افرادی که در معرض فقر مطلق بودند و ویتامین کافی به آنها نمی رسید هزینه کردیم.
ربیعی تصریح کرد: اگر منابع بیشتری از هدفمندی یارانه ها آزاد می شد می توانستیم بهتر عمل کنیم و لایه های بیشتری را پوشش دهیم. این طرح یکی از کارهای خوبی است که دولت از خانواده های کم درآمد شروع کرده است.
ایجاد 500 هزار شغل در سال آینده
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: در حال حاضر قانون کار به مجلس رفته و مطمئنا قانون کار به نحوی اجرا می شود که آسیب خاصی به کاگر و کارفرما نزنیم. 90 درصد قراردادهای ما موقت است و باید برای خروج از این میزان درصد بالای قرارداد موقت باید برنامه ریزی شود و باید بدنه بیمه بیکاری را افزایش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: 500 هزار شغل را در یک طرح را در شورای عالی اشتغال برای سال آینده در نظر گرفتیم. طرح تکاپو برای اشتغال با برش استانی در کشور اجرا می شود.
افزایش 400 هزار نفری بیمه شده ها از زمان شروع به کار دولت
ربیعی در پاسخ به این سوال که چرا در یک سال گذشته دولت تدبیر و امید تعداد بیکاران افزایش پیدا کرده است گفت: تقریبا بنا بود ظرف یک سالی که در برنامه بود به یک درصد مشخصی از رشد برسیم اما متاسفانه 56 درصد کسری داشتیم. یک تاخیر در ورود به بازار کار طی چند سال اخیر داشتیم. عرضه بازار کار مثل قلکی است و در هر دقیقه چند نفر وارد بازار کار می شوند و تعطیل نیست. در عرضه کار باید ساختارها اصلاح شود.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تاکید کرد: 22 میلیون فرصت شغلی در سال 92 وجود داشت که باید در سال 1904 به 35 میلیون فرصت شغلی دست پیدا کنیم. منهای نفت نرخ رشد منفی ما حدود یک درصد بود. از زمان شروع کار دولت تعداد 400 هزار نفر به بیمه شده ها افزوده شد.
وی در پایان گفت: تلاش ما در جهت ایجاد اشتغال و برنامه حمایت از تولید و بهبود فضای کسب و کار است که خوشبختانه با اهتمام رئیس جمهور در زمینه اشتغال وضع بهتری خواهیم داشت. در زمینه سلامت 6 میلیون نفر برای دریافت دفترچه ثبت نام کردند. در برنامه های بهزیستی خیر جمعی را می طلبیم.