کد خبر 336706
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۱

رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه طی نطقی با اشاره به بازپس‌گیری سد «موصل» توسط نیروهای ارتش عراق و پیشمرگه‌های کرد، گفت آمریکا به «عملیات محدود» خود در عراق ادامه می‌دهد.

به گزارش مشرق، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه گفت ارتش این کشور همچنان به «عملیات محدود» در عراق ادامه می‌دهد، اما قصد ندارد بار دیگر «هزاران نیرو» در عراق پیاده کند، چراکه «آمریکا نه ارتش عراق است و نه نیروی هوایی عراق.»

اوباما که پس از بازگشت موقت از تعطیلات، از کاخ سفید صحبت می‌کرد، در مورد روند تحولات در عراق، گفت: «امروز نیروهای عراقی و کردی با بازپس‌گیری سد «موصل» گام بزرگی رو به جلو برداشتند.»

سد موصل از دو هفته قبل به کنترل گروه تروریستی «داعش» درآمده بود. ارتش عراق و نیروهای پیشمرگه کرد روز دوشنبه پس از چند روز نبرد سخت، بار دیگر کنترل بزرگترین سد عراق را به دست گرفتند.

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه ادامه کنترل دعش بر این سد می‌توانست تهدیدی برای زندگی هزاران نفر باشد، گفت واشنگتن در تلاش است تا ائتلافی بین‌المللی با حضور کشورهایی چون انگلیس، کانادا و فرانسه برای «پاسخگویی به بحران انسانی» در عراق، تشکیل دهد.

اوباما دو هفته قبل در پی پیشروی تروریست‌های تکفیری در مناطق کردنشین و آواره شدن هزاران اقلیت مذهبی در شمال عراق، دستور حملات هوایی ارتش آمریکا به مواضع داعش را صادر کرد. رئیس‌جمهور در نطق روز دوشنبه خود گفت حملات هوایی آمریکا، «به صورتی فعال از منافع آمریکا حفاظت می‌کند» و توانسته حرکات داعش را محدود کند.

رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از این سخنرانی، کناره‌گیری «نوری المالکی» از نخست‌وزیری عراق را یک پیشرفت بزرگ توصیف کرده و به «حیدر العبادی» نخست‌وزیر جدید عراق توصیه کرد دولتی فراگیر با حضور همه جناح‌ها تشکیل دهد. وی همچنین گفت صحبت‌های آقای عبادی در تماس‌های تلفنی دوجانبه، «من را تحت تأثیر قرار داد.»

وی با بیان اینکه گروه تروریستی «داعش» تهدیدی نه فقط تهدیدی برای عراق، بلکه تهدیدی برای تمام منطقه است، گفت پس از تشکیل دولتی فراگیر در عراق، آمریکا می‌تواند برای اتخاذ راهبردی مشخص، «با دولت عراق و همچنین بازیگران منطقه‌ای» همکاری کند.

روزنامه «ایندیپندنت» روز دوشنبه در گزارشی با اشاره به یادداشت اخیر «دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس و اشاره وی به احتمال نیاز به همکاری با ایران در مبارزه با «داعش»، نوشت واشنگتن و لندن در حال درک این واقعیت هستند که با حمایت‌های خود از مخالفان سوریه، موجب قدرت گرفتن گروه‌های تروریستی در منطقه شده‌اند.

تحولات فرگوسن

رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از نطق خود، به مسئله اعتراضات یک هفته‌ای در شهر «فرگوسن» ایالت «میسوری» پرداخت و گفت وزارت دادگستری «تحقیقات مستقلی» را در رابطه با مرگ «مایکل براون» آغاز کرده است. به همین منظور، قرار است «اریک هولدر» وزیر دادگستری آمریکا روز چهارشنبه به فرگوسن سفر کند.

براون نوجوان سیاه‌پوستی بود که شنبه هفته گذشته در حالی که اسلحه‌ای در اختیار نداشته و به گفته شاهدان دستان خود را به نشانه تسلیم بالا برده بود، به دست یک افسر سفید پوست کشته شد. نتایج کالبدشکافی نشان می‌دهد براون دستکم 6 بار از ناحیه صورت و چانه هدف قرار گرفته است. پلیس آمریکا مدعی است که وی متهم به سرقت یک پاکت سیگار بوده است.

رئیس‌جمهور آمریکا در اظهارات خود به اعتراضات گسترده پس از مرگ براون اشاره کرد و اذعان کرد که بخش اعظم معترضان در تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز شرکت کرده‌اند، با این حال وی بخش دیگری از معترضان را به غارت و حمله به نیروهای پلیس متهم و این اقدامات را محکوم کرد. وی همچنین در پاسخ به انتقادات از عملکرد نیروهای پلیس فرگوسن، گفت «هیچ توجیهی برای استفاده از نیروی بیش از حد از سوی پلیس» در برخورد با معترضان وجود ندارد.

رویه نیروهای پلیس منطقه «سنت لوئیس» در برخورد خشونت‌آمیز با اعتراضات و استفاده از تجهیزات جنگی در سرکوب تظاهرات‌ها، در روزهای اخیر انتقادات زیادی در پی داشته است. بر اساس برنامه موسوم به 1033، ارتش آمریکا سالانه بخش بزرگی از تجهیزات مازاد خود را به نیروهای پلیس واگذار می‌کند. این تجهیزات از اقلام کوچک نظیر اسلحه‌های کمری آغاز شده و حتی مواردیچون نفربرهای زرهی که در عراق و افغانستان مورد استفاده قرار می‌گرفتند را شامل می‌شود. روزنامه «دیلی‌بیست» در گزارش، وضعیت شهر «فرگوسن» را به یک «میدان جنگ» توصیف و از تجهیزات پلیس به اقلام جنگی، انتقاد کرده است.

اوباما در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در همین رابطه، گفت «تفاوت میان ارتش و نیروهای پلیس، باید حفظ شود.» وی اذعان کرد که لازم است «نظامی‌گری پلیس مورد بازنگری» قرار گیرد.

رئیس‌جمهور سیاه‌پوست آمریکا همچنین با بیان اینکه برخی از سیاه‌پوستان مرتکب جرم می‌شوند و لازم است که از سوی قانون مورد تعقیب قرار گیرند، فقر، تحصیلات پایین و عدم اطمینان به جامعه سیاه‌پوستان را عامل بالا بودن نسبت بازداشت آن‌ها نسبت به سفیدپوستان دانست.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس