صنعا با ناآرامي ناآشنا نيست. تجزيه يمن به يمن شمالي و جنوبي، اتحاد دوباره يمني ها، درگيري هاي قومي و مذهبي، حضور گسترده القاعده، موج بيداري اسلامي، رفتن علي عبدالله صالح و حالا چند هفته اي است که اعتراضات ضد فساد عليه دولت.
مذاکرات معترضان و به صورت خاص حوثي ها با دولت به نتيجه نرسيده است. روز گذشته رهبر حوثي ها در يمن از مردم اين کشور خواست براي مرحله سوم و نهايي اعتراضات آماده شوند. اعتراضات اخير در يمن حاصل کشمکش سياسي ميان سه جريان اصلي اين کشور است:
جريان اول، انصارالله يمن و ظرفيت بزرگ اجتماعي است که در استان هاي صعده، صنعا، ذمار، عمران، جوف و الحديده از آن حمايت مي نمايند؛ اين جريان در استان هاي زيدي نشين تحت رهبري سید عبدالمالک حوثي قرار داشته و در استان هاي سني نشين، شخصيت هاي برجسته سني، هدايت معترضان را به عهده دارند. اين جمعيت از چندي پيش و به دنبال خودداري دولت از تن دادن به خواسته هايشان به ميدان آمدند و تظاهرات و نماز ميليوني خود را به اجرا گذاشته و با آن وزن خود را به حريف نشان دادند.
جريان سوم، جريان متعلق به منصورهادي، رئيس جمهور يمن است که از حمايت جنوبي ها برخوردار بوده و بر حدود نيمي از مجلس و دولت اين کشور تسلط دارد و در عين حال بخش هايي از ارتش را نيز فرماندهي مي کند. جريان منصورهادي اگرچه از سوي حوثي ها احساس تهديد مي کند ولي در شرايط کنوني با جريان حزب اصلاح- جريان شبه اخواني وابسته به عربستان- و خاندان الاحمر مشکل بيشتري دارد و به نظر مي رسد که از شرايط کنوني چندان ناراضي هم نيست و آن را فرصتي براي خلاص شدن از جريان الاحمر به حساب مي آورد.
در همين حال ديروز ملک عبدالله در تماس تلفني با رئيس جمهور يمن بر حمايت کامل رياض از يمن و رئيس جمهور اين کشور و تمايل خود براي ارائه کمک به مسئولان يمني جهت حفظ امنيت و ثبات کشور خود تأکيد کرد. وي ضمن اعلام مخالفت خود با تلاش براي از بين بردن وحدت ملي يمن گفت: به هيچ طرفي نبايد اجازه داد که امنيت، ثبات و وحدت يمن را از بين ببرند و گروه هاي حوثي بايد بدانند که عربستان و جامعه جهاني با اقدامات آن ها که تهديدي براي ثبات و امنيت يمن است، مخالفند و در واقع حفظ ثبات يمن حفظ ثبات عربستان است.
منبع: خراسان